Comunicarea cu Dumnezeu conduce la creștere spirituală - de dr. Remus Runcan

Comunicarea cu Dumnezeu conduce la creștere spirituală - de dr. Remus Runcan

  Intimitate cu Dumnezeu

Problema comunicării este una extrem de complexă chiar și unele dicționare sociologice recunosc faptul că: “specia umană comunică în interior, pe orizontală și în exterior, pe verticală, cu trancendentul (comunicare religioasă) și cu alte specii (ex.: animale domestice, delfini)” (Craia, 2001, 31).

Omul a fost creat dependent de relaţia cu Creatorul, dar păcatul l-a depărtat de Dumnezeu şi l-a făcut dependent de lucruri, de oameni, etc. Primii oameni, Adam şi Eva, au avut privilegiul să vadă faţa lui Dumnezeu, asta până când s-au făcut vinovaţi de neascultare, moment în care, ei se ascund şi încep să se teamă de chipul lui Dumnezeu: “Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu, care umbla prin grădină în răcoarea zilei: şi omul şi nevasta lui s-au ascuns de Faţa Domnului Dumnezeu printre pomii din grădină” Geneza 3:8.

Există și în generația noastră o oarecare teamă că cineva ne urmărește, ne ascundem de privirile lui Dumnezeu și ale oamenilor, temându-ne de un Big Brother care ar putea să ne urmărească și să cunoască lucruri intime despre noi. Google și Facebook au informații foarte multe despre noi, noi livrând aproape zilnic sute de astfel de informații

Din timpuri străvechi, oamenii au început să se ascundă, să evite a privi spre Dumnezeu, încercând să trăiască viaţa fără a se raporta la această coordonată relaţională. De fapt aceasta însemnă lipsa spiritualității.            

Oamenii sunt îndemnaţi să caute faţa Domnului. Astfel ni se spune: “căutaţi pe Domnul şi sprijinul Lui, căutaţi necurmat Faţa Lui!” 1 Cronici 16:11, sau “dacă poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul, şi-i voi tămădui ţara” 2 Cronici 7:14.

Limbajul este alegoric, dar el ascunde ideea prezenţei lui Dumnezeu, a unei relaţii personale, apropiate cu El, a unei întoarceri spre comunicarea cu El.          

Isaia, reprezentant al celor ce au scris în Biblie literatură profetică, ne descoperă din ce cauză este aşa de dificil de văzut faţa lui Dumnezeu, problema identificată fiind păcatul omului, care se constituie asemeni unui zid, care îl desparte de Creator, pe de-o parte, dar pe de alta îl împiedică şi în încercarea de a comunica cu El. “Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă, ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund Faţa Lui şi-L împiedecă să vă asculte!” Isaia 59:1-2 

Noul Testament vorbeşte şi el despre faţa lui Dumnezeu într-un mod şi mai obiectiv. De exemplu în cazul vorbelor Lui Isus “feriţi-vă să nu defăimaţi nici măcar pe unul din aceşti micuţi; căci vă spun că îngerii lor în ceruri văd pururea faţa Tatălui Meu care este în ceruri” Matei 18:10      

O viață depărtată de Dumnezeu, lipsită de comunicarea cu El, este greu de suportat. Inconștient, persoanele caută în viața fizică ceea ce le lipsește, de fapt, în viața spirituală.

Isus însuşi a fost o prezentare a feţei lui Dumnezeu printre oameni, “El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, cel întâi-născut din toată zidirea” Coloseni 1:15.

Ipoteza ne care am lansat-o este aceea că pe măsură ce trăim vremurile de pe urmă oameni sunt tot mai puțin interesați de lucrurile spirituale, de rugăciune, de citirea Bibliei, de practicile spirituale, de slujirea cu darurile spirituale și de implicarea în biserica locală. Creștinii nu mai sunt așa de interesați să-și împărtășească credința cu alții, citesc foarte puțină literatură creștină și sunt tot mai nemulțumiți. Această percepție trebuie însă măsurată conform cu principiile sociologice.

În sensul aceasta, am dezvoltat un chestionar pe care dorim să-l aplicăm celor care doresc să răspundă în maxim 4-5 minute la câteva întrebări, foarte simple. O puteți face și dumneavoastră de pe computer, telefon, tabletă, orice dispozitiv care are conexiune de internet.

Scrieți în browserul dumnevoastră: bit.ly/alfaomegatv și răspundeți întrebărilor, apoi apăsați tasta “trimiteți”. Vom măsura nivelul de spiritualitate al creștinilor și vom putea face sugestii ulterioare care să ne ajute să cultivăm o relație cât mai apropiată cu Dumnezeu.

După aplicarea a 256 de chestionare am putut observa că 44% dintre creștini se roagă sub 10 minute pe zi, că 85 % nu reușesc să citească întreaga Biblie pe parcursul unui an, că peste 17 % nu am împărtășit niciodată mărturia lor cu un necredincios, că aproximativ 50% nu citesc mai mult de o carte pe an și că peste 48% recunosc că sunt biruiți foarte des de anumite păcate, peste 17 % recunoscând că au nevoie de eliberare, deoarece sunt învinși și nu pot să rezolve aceasta problemă fără ajutor din afară.

Completând acest chestionar ajutați la diagnosticarea stării de sănătate spirituală a creștinilor români și la căutarea unui tratament pentru vindecarea națiunii noastre.

AICI ARTICOL CU REZULTATE

Vă mulțumesc,
Pastor Remus Runcan – dr. în sociologie

COMPLETEAZA AICI FORMULARUL

1097 accesări

Urmărește emisiunea Pasiune Pură

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.