3 motive pentru care n-ar trebui să postești în ianuarie | Jennifer LeClaire

3 motive pentru care n-ar trebui să postești în ianuarie | Jennifer LeClaire

În fiecare ianuarie, fără nicio excepție, vedem lideri din întreg Trupul lui Hristos care ne îndeamnă să postim, să ne abținem de la mâncare sau de la anumite activități, cu scopul de a ne îndrepta atenția către Dumnezeu.

Unii țin postul constant al lui Daniel, a cărui denumire vine de la prenumele profetului care a refuzat delicatesele împăratului, hrănindu-se în principal cu legume. Postul lui Daniel constă în renunțarea la carne, dulciuri sau produse de panificație.

Alții aleg postul Esterei: un post total, de trei zile. Mai sunt persoane care optează pentru post de la media. Trebuie incluse aici și posturile corporative, în cadrul cărora membrii unei biserici postesc împreună.

Însă există motive clare pentru care nu ar trebui să ții post în luna ianuarie a acestui an. Știu că declarația pe care tocmai am făcut-o e contrară obiceiurilor pe care Trupul lui Hristos le respectă în primele 31 de zile ale anului. Totuși, să recunoaștem următorul fapt: nu toți ar trebui să postească. Iată 3 motive:

1. Scopuri greșite. Dacă postești pentru a-L schimba pe Dumnezeu, nu te sinchisi. Postul nu-L schimbă pe Dumnezeu, ne schimbă pe noi. Cu alte cuvinte, postul te face mai sensibil la Duhul Lui, dar nu-I poate forța mâna să facă ceva ce nu vrea. Totuși, poate da naștere unor minuni.

2. Probleme de sănătate. Unii oameni suferă de afecțiuni grave, cum ar fi cele legate de insulină sau realitatea necesității de a lua medicamente care salvează viața, care trebuie administrate împreună cu alimente. Dacă ai o boală gravă, postul nu este pentru tine. Desigur că Domnul îți poate spune să postești indiferent de situație, dar asigură-te că ți-a vorbit El.

3. Presiune din partea oamenilor. E greșit să postești din cauza presiunii celor din jur sau a pastorului. De fapt, poate fi un exercițiu inutil. Inima ta trebuie să fie dedicată acestei decizii și, nu mai presus de toate, Duhul Sfânt ar trebui să te determine să postești fiindcă, dacă nu se întâmplă așa, e posibil să ai prea puțin har pentru a-l respecta.

P. S. Textul de mai sus îi aparține în totalitate autoarei, Jennifer LeClaire, și reprezintă un punct de vedere dintr-o multitudine de perspective creștine privind disciplina spirituală a postului.

Citește mai multe despre cum te poți apropia de Domnul: https://alfaomega.tv/viata-spirituala

Aici te așteaptă diverse materiale abordând tema creștinului în societate: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea

 

Sursa: Awakening Magazine

Sursa foto: Unsplash

703 accesări

Urmărește emisiunea Pasiune Pură

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.