Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

Iertarea

Ce păcat blochează în mod special curgerea puterii miracolelor?

Neiertarea blochează accesul în împărăția lui Dumnezeu și puterea miracolelor.   Așa că, dacă îți aduci darul la altar, și acolo îți aduci aminte că fratele tău are ceva împotriva ta, lasă-ți darul acolo înaintea altarului și du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino de adu-ți darul (Matei 5:23,24).  

"Dacă iertați oamenilor greșelile lor, și Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greșelile voastre. Dar dacă nu iertați oamenilor greșelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșelile voastre" (Matei 6:14,15).  

"Atunci Petru s-a apropiat de El, și I-a zis: Doamne, de câte ori să iert pe fratele meu când va păcătui împotriva mea? Până la șapte ori?" Isus i-a zis: "Eu nu-ți zic până la șapte ori, ci până la șaptezeci de ori câte șapte. De aceea, Împărăția cerurilor se aseamănă cu un împărat, care a vrut să se socotească cu robii săi. A pus să se facă socoteala, și i-a adus pe unul care îi datora zece mii de galbeni. Fiindcă el n-avea cu ce plăti, stăpânul lui a poruncit să-i vândă pe el, pe nevasta lui, pe copiii lui, și tot ce avea, și să se plătească datoria" (Matei 18:21-25).  

"Și, când stați în picioare de vă rugați, să iertați orice aveți împotriva cuiva, pentru ca și Tatăl vostru care este în ceruri, să vă ierte greșelile voastre" (Marcu 11:25).

relatii

Prima persoană pe care probabil nu ai iertat-o ești tu. Cred că mai mulți oameni duc lipsă de iertare față de ei înșiși decât față de altcineva. Nu doresc să se ierte pe ei înșiși și să recunoască ceea ce spune Dumnezeu: „Cât este de departe răsăritul față de apus, atât de mult depărtează El fărădelegile noastre de la noi” (Psalm 103:12). 

Dacă ești credincios, deja Dumnezeul cel viu ți-a curățat conștiința de faptele moarte pentru a-L putea sluji. Dumnezeu ne curăță pentru slujire ca să nu ne lase cu vina păcatelor din trecut. Acestea ar trebui să fie moarte, îngropate și uitate. Oamenii trebuie să-i ierte pe cei ce au nevoie de iertare. Dacă prima persoană pe care trebuie s-o ierți ești tu, trebuie să spui: "Doamne, înaintea Ta mă iert pe mine. În orice am făcut, accept iertarea Ta și mă iert pe mine." Aceasta este o foarte simplă și în același timp profundă afirmație, pentru că atâta timp cât simțim că suntem sub condamnare, nu vom avea niciodată credința de a vedea miracole.  "Dacă inimile noastre nu ne condamnă" spune Biblia "avem îndrăzneală la Dumnezeu" (1Ioan 3:21). 

Evident, nu putem păcătui constant în viețile noastre și să așteptăm iertarea. Trebuie să fim eliberați de continuitatea conștiinței păcatului și rebeliune împotriva lui Dumnezeu. Dar, dacă umblăm în lumină și iertare, atunci sângele lui Isus Hristos ne va curăța continuu de toate păcatele (1 Ioan 1:7). 

A doua persoană pe care trebuie s-o "iertăm", dacă avem amărăciune, este Dumnezeu Însuși. Sunt oameni care Îl acuză pe Dumnezeu pentru moartea unui copil, pentru că soțul a părăsit familia, pentru că au fost bolnavi, pentru că nu au destui bani. Conștient sau inconștient, ei gândesc că toate aceste lucruri sunt din vina lui Dumnezeu. Există un resentiment foarte adânc față de El; totuși nu poți avea resentimente față de Dumnezeu și să experimentezi miracole. Trebuie să te eliberezi de orice amărăciune pe care o ai față de  Dumnezeu. Pentru asta ai nevoie de o cercetare a sufletului tău.  Trebuie să te întrebi: Dau eu vina pe Dumnezeu pentru situația prin care trec?

A treia persoană pe care trebuie s-o ierți este un membru din familia ta. Am vorbit cu o femeie dintr-o tară asiatică și am întrebat-o: "Ai resentimente față de cineva?" Mi-a răspuns: "Nu." Am spus: "Dar față de soțul tău?" Mi-a spus: "Oh, bine, îi port pică, dar nu cred că contează." Trebuie să scapi de resentimente, în special față de cei apropiați ție. Soții, soțiile, copiii și părinții - toți trebuie să fie iertați când desconsiderări și resentimente au fost ridicate într-o situație din familie. Mulți oameni spun: "Păi, nu am crezut că contează. Am crezut că a fost doar o problemă de familie". Lipsa de iertare trebuie să fie eliminată, în special cea către un membru al familiei. 

În final, trebuie să existe iertare pentru oricine altcineva a greșit față de tine. Se poate ca resentimentul tău să fie justificat. Persoana respectivă ți-a făcut un mare rău, un lucru groaznic. Poți avea toate drepturile legale și intelectuale să porți pică și să urăști acea persoană. Dar dacă dorești să vezi miracole în viața ta, este imperios necesar să ierți persoana respectivă. Trebuie să-i ierți până când te simți curățat de orice resentiment și amărăciune și chiar să te rogi pentru ei.
Dacă nu, lipsa iertării va face ca Dumnezeu să nu te ierte.

Fiecare miracol depinde 100% de relația ta cu Dumnezeu Tatăl. Acea relație este strict zidită pe puterea lui pentru iertarea păcatelor tale.  

Iertarea este cheia.
Alte păcate pot fi mărturisite, și dacă inima ta te condamnă pentru altceva, atunci, bineînțeles, nu ești încrezător înaintea lui Dumnezeu. Dar este lipsa iertării cea care intervine cel mai adesea între oameni și Dumnezeu.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.