Casele de rugăciune - un loc al închinării și mijlocirii
„Un lucru cer de la Domnul şi-l doresc fierbinte: aş vrea să locuiesc toată viaţa mea în Casa Domnului, ca să privesc frumuseţea Domnului şi să mă minunez de Templul Lui.” (Psalmul 27:4)
„Casa de Rugăciune” din București - Planurile lui Dumnezeu se împlinesc cu credincioșie
„Casa de Rugăciune” din București s-a născut în urma unei descoperiri de la Dumnezeu în cadrul unui maraton de rugăciune și mijlocire care s-a desfășurat la începutul lunii martie 2010. O altă etapă a reprezentat-o punerea temeliei spirituale în noiembrie 2013. Deschiderea a avut loc în noaptea de Înviere din anul 2015. În toată această perioadă, persoanele implicate în mod direct au fost pregătite pentru lucrare.
Aurelian Barbu, pastor, Biserica „Dunamis” - București: Îmi aduc aminte că eram la o seară de rugăciune, undeva în anul 2010, și într-o noapte de rugăciune, Dumnezeu a vorbit printr-un frate și a anunțat că va fi o casă de rugăciune în București. Nu cunoșteam conceptul, nu aveam nici viziunea, dar am spus: „Doamne, dacă este de la Tine, și dacă e voia Ta, și e planul Tău, învață-ne Tu.”
Membrii „Casei de Rugăciune” fac parte din diverse biserici locale, dar îi unește închinarea și mijlocirea. Ei doresc să creeze un context al laudei unde Dumnezeu să se manifeste prin revelații și răspunsuri la rugăciuni.
Emilia Barbu, mijlocitor: La finalul unui sezon de „Casă de Rugăciune” am văzut că îndrăzneala a crescut, credința s-a dezvoltat și rugăciunea s-a schimbat, inclusiv închinarea s-a schimbat.
Fides Paraschiv, închinător: Ne dorim să fie un loc în care oameni din orice denominație, sau chiar cei care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu să vină și să Îl descopere aici, să primească vindecare emoțională sau vindecare fizică, să primească răspunsuri și revelații.
Reamzi Chioseolu, mijlocitor: Vrem să fim în unitate cu diverse persoane din alte biserici sau care au o chemare în direcția asta ca să slujim împreună, să-L lăudăm pe Domnul și să aducem voia Domnului din ceruri pe pământ.
Eugen Roman, mijlocitor: Dumnezeu ne inspiră să facem rugăciuni potrivite cu nevoile fiecăruia, iar pe unele nu le știi dinainte, dar Duhul lui Dumnezeu este Cel care ne inspiră.
Daniel Ivan, închinător: Pentru că eu m-am pus la dispoziția lui Dumnezeu, El a lăsat ca toate celelalte să curgă pe deasupra, așa cum a spus Isus în Matei 6:33 - „Căutați mai întâi Împărăția cerurilor și toate celelalte vi se vor da pe deasupra.”
Damaris Minescu, închinător: Este mediul în care Dumnezeu vine și arată, descoperă, îndrumă, oferă libertate în Hristos. Cred că tinerii au nevoie să audă cuvântul „libertate”, libertatea care se găsește în exclusivitate în jertfa lui Hristos.
Estera Lazăr, închinător: Prin rugăciune atingem inima lui Dumnezeu, deschidem cerul și avem acces la tot ce înseamnă plinătatea puterii și prezenței lui Dumnezeu.
Letiția Luca, mijlocitor: La un moment dat, am observat că inima mea începe să se aplece din ce în ce mai mult pentru a mijloci pentru Israel, pentru țară și lucrul acesta nu a fost ceva programat.
Daniela Ivan, mijlocitor: În prim-plan este slujirea altora prin mijlocire pentru anumite cauze, însă în ciuda acestui lucru, Dumnezeu, într-un mod supranatural, are grijă și de inima ta.
Raluca Bozga, închinător: Ne rugăm pentru subiecte care sunt mai mult din sfera luptei spirituale: pentru România, Israel, pentru trafic uman, pentru misionari sau creștini care sunt în țări persecutate și pentru mântuirea oamenilor. Apoi, atingem și subiecte care au de-a face cu inima omului și ne vizează, într-un fel sau altul, pe toți.
„Casa Internațională de Rugăciune” din Timișoara - Echiparea credincioșilor pentru mijlocire și închinare
O echipă de tineri credincioși a hotărât să își dedice viața slujirii lui Dumnezeu în rugăciune, post și închinare. Au trecut mai bine de 10 ani (din 2011) de când a fost inițiat acest proiect în Timișoara. În „Casa Internațională de Rugăciune” din Timișoara se dorește restaurarea închinării după modelul biblic al cortului lui David, și este deschisă tuturor credincioșilor, indiferent de vârstă sau confesiune.
Monica Gheran, lider: E un loc în care Îl privim, declarăm cine este El. Și-n același timp vrem să ascultăm ceea ce e în inima Lui pentru națiunea noastră, pentru națiunile pământului și să venim în acord, prin mijlocire, cu ceea ce Dumnezeu vrea să facă pe pământ, cerând, bătând, căutând ca Împărăția Lui să vină pe pământ. Oricine, de orice vârstă, care are pe inimă închinarea, mijlocirea și vrea să-L întâlnească pe Dumnezeu este binevenit în „Casa de Rugăciune”.
Dorința celor implicați este ca lucrarea să funcționeze zi și noapte, în fiecare zi a săptămânii, în închinare și mijlocire continuă pentru diverse cauze.
Petri Ban, mijlocitor: Căutăm să creăm un loc 24/7, zi și noapte, în care să-L înălțăm pe Isus Hristos, și apoi să mijlocim pentru diverse probleme din națiunea noastră pe care Dumnezeu, de-a lungul anilor, le-a pus pe inima noastră, cum ar fi: traficul uman, problema avorturilor din națiunea noastră, starea Bisericii, pentru trezire spirituală, pentru Israel ne rugăm în mod constant.
Lidia Dobrin, mijlocitor: Cum obișnuia să spună Claudius Sămărtinean, liderul fondator al lucrării, avem benzinării non-stop, avem magazine non-stop pentru a ne satisface nevoile fizice. Arde în noi dorința de a vedea un loc al închinării zi și noapte, deschis pentru orice om care are nevoie să-L întâlnească pe Dumnezeu.
Mira Păunescu, mijlocitor: Te consideri onorat de prezența care se manifestă acolo. „Casa de Rugăciune” este o casă care împuternicește și lasă ca manifestarea Împărăției lui Dumnezeu să vină peste biserica noastră și peste Timișoara.
Într-o vreme în care tinerii se confruntă cu tentațiile acestei lumi, în „Casa de Rugăciune” ei sunt ajutați să-L găsească pe Dumnezeu.
Monica Gheran, lider: Cred că este așa de important ca tinerii să audă în mijlocul minciunilor generației lor, în mijlocul atâtor lucruri false, să audă vocea lui Dumnezeu, să audă ceea ce Tatăl spune despre ei. Noi doar ascultăm, Îl întrebăm pe Tatăl și declarăm peste ei ceea ce Tatăl spune despre ei și ceea ce El are în inimă pentru ei.
Lidia Dobrin, mijlocitor: „Casa de Rugăciune” a fost chemarea lui Dumnezeu pentru viața mea. Chiar în anul în care am terminat facultatea, inima mea a fost atrasă puternic de Dumnezeu pentru a mă implica full-time în această lucrare.
„Casa de rugăciune” din Târgu Mureș - Lumea are mare nevoie de mijlocitori
„Casa de Rugăciune” din Târgu Mureș este un loc în care credincioși din diferite denominațiuni se întâlnesc pentru a se ruga și a se închina lui Dumnezeu sub călăuzirea Duhului Sfânt. La început totul avea loc într-o sufragerie.
Cotiso Mărgulescu, lider: În 2014, când am preluat-o eu, „Casa de Rugăciune” era sufrageria noastră. După un an a venit proprietarul și a spus: „Trebuie să vă mutați de aici. O să fie demolată casa, se construiesc blocuri.”
Din punct de vedere istoric, municipiul Târgu Mureș s-a confruntat în anul 1990 cu un conflict interetnic între români și maghiari. Nevoia de reconciliere între națiuni a fost unul dintre motivele pentru care „Casa de Rugăciune” s-a mutat aici.
Cotiso Mărgulescu, lider: Am simțit, atunci când ne-am mutat aici, că avem o chemare ca și casă de rugăciune, dar și personal, eu provenind dintr-o familie mixtă, ca să mijlocim pentru o reconciliere între națiuni. În același timp suntem într-un context, în Ardeal, în care creștinismul exprimă exact ceea ce este în întreaga lume, o diversitate și, în același timp, și probleme. Și cealaltă chemare pe care o simțim este o reconciliere între denominațiuni. Nu vrem să ștergem denominațiunile, dar vrem să demonstrăm că există măcar un lucru pe care putem să-l facem împreună: să ne rugăm. Avem trei națiuni prezente: români, unguri, chiar și germani.
Alexandru Miron, mijlocitor: În Târgu Mureș este o altă realitate față de alte zone din România. Aici sunt cam jumătate-jumătate români și maghiari. Și denominațiunile sunt diferite și asta se reflectă în „Casa de Rugăciune”.
Daniel Rita, mijlocitor: Dumnezeu este bun și este vrednic de laudă, iar noi, oamenii, avem nevoie de o legătură cu El. Inima mea arde pentru mijlocire. Îmi place foarte mult să mă rog pentru România. Iubesc această țară. Aș vrea să văd că România își va însuși identitatea de „mireasă”, cea pe care o dorește Dumnezeu.
Szabolcs Gherghely, mijlocitor: Unul dintre lucrurile foarte importante este ca aici, în România, să se întâmple o mare schimbare, prin Duhul Sfânt să fie o trezire în inima oamenilor, în diferite biserici, în diferitele denominațiuni.
Margit Molnár, mijlocitor: Ceea ce m-a adus și mă ține aici este faptul că pot mijloci și mă pot închina după voia lui Dumnezeu. Mă încântă foarte mult faptul că am posibilitatea de a mă ruga cu ardoare pentru motivele care sunt pe inima mea. Mă pot ruga pentru artiști, așa cum mă îndrumă Dumnezeu prin Duhul Sfânt, prin muzică sau prin desen. Mă pot ruga și ca în România să se răspândească cultura neprihănirii.
Cotiso Mărgulescu, lider: Pentru Israel avem un timp de rugăciune care e foarte important. De asemenea, avem un timp de rugăciune pentru bărbați. Apoi, avem rugăciune pentru copii, pentru căsnicii creștine, pentru slujitorii Evangheliei, pentru o cultură a vieții. Avem timp de rugăciune pentru oameni de afaceri și lideri, pentru clasa politică. Și avem un timp deosebit de frumos pentru puritatea tinerilor, pentru relații pure înainte de căsnicie, dar și în căsnicie. Un alt lucru foarte important, avem o lucrare la nivel de Ardeal cu mai multe comunități, rugăciune pentru trezire spirituală.
Informații difuzate în grupajele de știri de la Alfa Omega TV.
Articolul a fost publicat în revista Alfa Omega TV Magazin (anul 14, nr. 2), din martie-aprilie 2024, cu tema „Casa Mea se va numi o casă de rugăciune”. Mai multe despre revistă și despre cum te poți abona: https://alfaomega.tv/revista