Incest si molestare

Incest si molestare

Păcatul incestului este o relație sexuală între membri apropiați ai familiei, alții decât soțul și soția, în care sunt implicați doi adulți sau un membru mai în vârstă al familiei cu unul mai tânăr. Este o infracțiune în categoria perversităților sexuale.

Molestarea este abuzarea sexuală a unei persoane tinere, minore, de către un membru mai în vârstă al familiei sau altă persoană mai în vârstă. Exemple evidente sunt activitatea sexuală între adult-adolescent sau părinte-copil. Vârsta legală de maturitate este luată în considerare, în mod normal, pentru a determina dacă un act sexual este o molestare.  

Din punct de vedere biblic, orice legătură sexuală în afara căsătoriei este considerată păcat.  

Dacă ai fost abuzat

Abuzul sexual este o experiență traumatizantă, dar nu trebuie lăsată să ruineze o viață. Poate te simți vinovat din cauză că ai consimțit incestul sau ai permis să fii molestat. Sau poate tu și/sau persoana care a abuzat ați fost creștini când păcatul a avut loc. Cu toate acestea, Dumnezeu vă va ierta. Mulți dintre cei care au fost victime de bună voie sau nu la incest sau molestare au amintiri care îi împiedică să trăiască fără ură, amărăciune și resentimente, frică și/sau dorința de răzbunare.  

Totuși, poți fi liber și chiar ierta persoana care te-a abuzat. Isus și Ștefan, înainte de a muri, au fost capabili să îi ierte pe cei care urmau să-i execute. Amândoi s-au uitat către cer și L-au rugat pe Dumnezeu să ierte păcatele celor care erau vinovați. Dacă ești creștin, ai autoritate și trecere înaintea lui Dumnezeu în ce privește iertarea sau ținerea păcatelor (Ioan 20:23).  

harul

Dumnezeu va asculta rugăciunile tale. Adu-ți aminte că Isus a venit să ierte mai degrabă decât să condamne (Ioan 3:16).  

Pentru a te simți cu adevărat liber, este important să ierți persoana care te-a abuzat. Agățându-te de resentimente și mânie nu vei face nimic altceva decât să suferi și nu te simți total curățat. Odată ce te-ai rugat pentru acea persoană și I-ai cerut lui Dumnezeu să o ierte, povara grea din inima ta va fi ridicată. Chiar dacă este de cele mai multe ori greu să ierți și să uiți, îți poți AMINTI CU IERTARE.  

În final, Dumnezeu te va elibera de durerea amintirilor. În timp ce îți amintești de chinul incestului sau al molestării, permite-I Duhului Sfânt, în putere și vindecare, să îți curețe mintea și să îți dea pacea Lui. Începe prin a-L lăuda și a-I mulțumi lui Dumnezeu, care te eliberează și îți ridică poverile (Efeseni 5:20; 1 Tesaloniceni 5:17; Psalmul 23; Romani 8:28).  

Adu un sacrificiu de laudă lui Dumnezeu, marele tău vindecător (Evrei 13:15), până când ai pace și bucurie în inima ta și libertate în duhul tău. Când acestea devin o realitate pentru tine, vei ști că ești liber și nou în Domnul.   

God1

Dacă esti cel ce a comis abuzul

Incestul sau molestarea sexuală sunt păcate de care trebuie să fii eliberat. Trebuie să îți pară rău cu adevărat și să Îi ceri lui Dumnezeu cu sinceritate să te ajute să te întorci de la viitoare ispite.

Un bun început este să fii născut din nou spiritual. Te vei simți curat și liber față de dorința de a urma vechile tale obiceiuri și vechiul stil de viață. Indiferent dacă ai păcătuit în acest mod sau altul (păcatul este păcat, nici unul mai mare decât celălalt), cheamă-L pe Domnul să te mântuiască, să te ierte, să te curățească și să vină în inima ta, chiar acum (1 Ioan 1:8,9; Romani 10:13; Ioan 1:12).

Apoi, poți începe noua ta viață cu Dumnezeu (2 Corinteni 5:17).

Dacă ești credincios, fii curajos și cere-i pastorului sau unui consilier creștin să  se roage cu tine ca Dumnezeu să te ajute să înfrângi problema. Cere-le să cadă de acord cu tine în rugăciune, care este în acord cu Cuvântul lui Dumnezeu. Astfel poți fi iertat și eliberat de incest sau molestare.   

prayer

Ce spune Scriptura?

  • „Nici unul să nu se apropie de ruda lui de sânge, ca să-i descopere goliciunea. Eu sunt Domnul. Căci toți cei ce vor face una din aceste spurcăciuni, vor fi nimiciți din mijlocul poporului lor” (Numeri 18:6,29).  
  • „Dacă un om se culcă cu nevasta tatălui său ... nora sa ... o femeie și fiica sa ... sora lui, fata tatălui său și mamei sale ... este o nelegiuire; să fie nimiciți sub ochii copiilor poporului lor ... își va lua pedeapsa pentru păcatul lui” (Leviticul 20:11, 12, 14, 17).  
  • „Și Ioan zicea lui Irod: „Nu-ți este îngăduit să ții pe nevasta fratelui tău” (Marcu 6:18).  
  • „Din toate părțile se spune că între voi este curvie; și încă o curvie de acelea, care nici chiar la păgâni nu se pomenesc; până acolo că unul din voi trăiește cu nevasta tatălui său. .. am hotărât ca un astfel de om să fie dat pe mâna Satanei, pentru nimicirea cărnii, ca duhul lui să fie mântuit în ziua Domnului Isus” (1 Corinteni 5:1, 5).  
  • „Ci îmbrăcați-vă în Domnul Isus Hristos, și nu purtați grijă de firea pământească, pentru ca să-i treziți poftele” (Romani 13:14).  
  • „Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească, Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea ca s-o puteți răbda” (1 Corinteni 10:13).  

crestinismul

Dacă ai descoperit abuzul

Încearcă să obții ajutor atât pentru persoana care a comis abuzul cât și pentru victimă. Dacă ești un prieten apropiat sau rudă, s-ar putea să ai și tu nevoie de ajutor. Dacă ești un creștin născut din nou, roagă-te înainte de a face ceva. S-ar putea să nu cunoști toate detaliile în ce privește abuzul, iar dacă abuzul a încetat, poate fi nevoie de alt fel de ajutor. Înainte de a face ceva, caută sfatul unul lider de biserică. Cere confidențialitate, dacă așa dorești. Acționează numai când ești sigur că Dumnezeu te conduce.

Asigură-te că înțelegi consecințele fiecărei acțiuni pe care te decizi să o faci. Orice îți arată Domnul să faci, amintește-ți că poți și ar trebui să mijlocești în rugăciune pentru toți cei care sunt implicați. Amintește-ți că nu este răzbunare, ci ajutorul de care este nevoie. 

În timp ce te rogi

Fie că ești vinovatul, victima, un membru al familiei, prieten sau oricine altcineva, roagă-te pentru iertarea lui Dumnezeu pentru toți cei implicați. Roagă-te pentru înțelepciune ca să știi ce să faci. Mulțumește-I, laudă-L și dă-I glorie, El este „Cel ce rezolvă problemele”. 

A trăi în aceste probleme îi aduce onoare Satanei și păcatului. Cu îndrăzneală, în Numele lui Isus, mustră incestul și perversiunea. Renunță la păcat și la influența satanică de peste fiecare persoană implicată.   

Citeste

Cartea “Transformarea omului interior” de John & Paula Sandford  

Studiază următoarele versete biblice pe subiecte:

Preacurvie: Fapte 15:20; 1 Corinteni 5:1; 6:13-18; 7:2; 1 Tesaloniceni 4:3

Adulter: Proverbe 2:16-19; 6:20; 7:27; 9:13-18Perversiune: Romani 1:18-32

14072 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.