Intentia lui Dumnezeu pentru sexualitatea umana

O întrebare la care trebuie să avem răspuns este: ce spune Biblia despre poziția lui Dumnezeu față de sexualitate? Această întrebare necesită un răspuns, dacă vrem să fim eliberați de povara sexuală. Dacă înțelegeți de ce am fost creați bărbați și femei, veți putea rezista tentațiilor care vin, deoarece există un scop bine definit pentru a trăi în acești parametri.

 

În omnisciența Sa, Dumnezeu face ca toate acțiunile Lui să aibă un scop și un plan. Un lucru pe care Dumnezeu nu-l poate spune este ups!”. Tot ce face Dumnezeu este de o înțelepciune desăvârșită, are sens și scop.

El ne-a creat bărbați și femei pentru un motiv foarte important. El a cunoscut toate problemele care vor exista. În ciuda haosului din relațiile conjugale de astăzi, El totuși ne-a creat astfel. Înseamnă că motivul pentru care a acționat astfel este mult mai important.

El dă o explicație clară în primele două capitole din Genesa. Noi am fost creați după chipul lui Dumnezeu, bărbați și femei, cu scopul de a intra în relații heterosexuale monogame, pentru a fi un simbol al dragostei lui Hristos față de Biserică și al căsătoriei finale care va avea loc la a Doua Venire a lui Hristos.

În primele două capitole din Genesa ni se spune că Eva a fost luată din coasta lui Adam. În acest pasaj scrie: „Din această cauză...” Din ce cauză? Ei bine, deoarece Eva a fost creată din coasta lui Adam, cei doi trebuie să redevină un singur trup.

Dacă în natură separăm un lucru care în mod natural este un întreg, el va avea tendința naturală de a se reuni, de a redeveni un tot unitar. În acest fel, când Dumnezeu a luat pe Eva din coasta lui Adam, El a stabilit tendința de reunire a celor doi. De aceea, capitolul doi din Genesa spune că cei doi trebuie să redevină una. Eva a fost luată din coasta lui Adam, de aceea trebuia să se întoarcă la el, să devină un singur trup cu el. Este o chemare la monogamia heterosexuală. Pentru aceasta, este nevoie de un bărbat și o femeie. Un bărbat și o femeie devin un singur trup.

Monogamia heterosexuală a fost de la început. O vedem în primele două capitole din Genesa. Isus a subliniat această poruncă în Matei 19, evidențiind că cei doi trebuie să devină un singur trup. El chiar a reluat pasajul din Genesa 2. Dumnezeu condamnă orice abatere de la acest model, din cauza efectului asupra societății, asupra trupului nostru și a imaginii Sale în noi. Sexualitatea fizică este punerea în acțiune, în plan uman, a unei realități spirituale mai mărețe, aceea a lui Hristos și a Bisericii – Mirele și Mireasa.

Satan vrea să pervertească nu doar imaginea lui Dumnezeu și a sexualității, ci și cea a lui Hristos și a Miresei. Actul sexual din cadrul unei căsnicii trebuie să fie tot atât de spiritual precum este fizic.

Din acest motiv ne atacă vrăjmașul mințile cu imagini sexuale degradante și corelează sexualitatea, în mintea noastră, cu tărâmul întunericului, loc în care Dumnezeu este negat, temut și ignorat.

În cadrul relațiilor conjugale monogame fidele, noi fundamentăm în mințile și inimile noastre tiparul fidelității intime, dând lumii un exemplu de urmat. Noi aducem astfel glorie imaginii lui Dumnezeu.

Suntem imaginea lui Dumnezeu pe acest pământ prin sexualitatea umană și anticipăm nunta lui Hristos cu mine și tine, Mireasa Lui, la reîntoarcerea Sa.

Câteva versete cheie la care să meditezi în contextul intenției lui Dumnezeu pentru sexualitatea umană:

Geneza 2:18-24; Isaia 54:5, 62:5; Ieremia 3:14; Osea 2:19-20; 2 Corinteni 11:2; Efeseni 5:25-32; Apocalipsa 19:7, 21:2; Isaia 55:8-9, 65:2?; 1 Corinteni 7:2; 1 Timotei 3:2; 5:9; Tit 1:6

4442 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.