Motive pentru puritatea sexuală

Dacă generația viitoare de tineri ar fi mai informată cu privire la planul lui Dumnezeu în privința sexualității, ar fi mai grabnică să asculte. Este foarte important să știm atunci când ne logodim sau căsătorim că Dumnezeu spune să ne abținem de la sex până la căsătorie e ca să putem dezvolta comunicarea verbală între noi, partenerii. Există multe cupluri imature care, când vine vorba de comunicare, nu știu cum să își exprime intimitatea în fața partenerului. Perioada de curtare e antrenamentul pentru asta.

Perioada de curtare nu e o vreme în care trebuie să îmi exersez exprimarea intimității în mod sexual, ci atunci trebuie să îmi exprim intimitatea verbal, trebuie să învăț să îmi cer iertare, să spun ce mă rănește, care sunt nevoile mele. Tot mai multe cupluri par imature în domeniul comunicării. Dumnezeu este un Tată atât de bun încât vrea să fim maturi în comunicarea verbală a intimității și spune „Abține-te de la sex pentru că asta vei putea face în mod natural! Te-am abilitat ca să atingi orgasmul, am făcut asta, am pus asta în ADN-ul tău. Nu ți-am dat însă abilitatea naturală de a-ți verbaliza intimitatea și asta vreau să înveți să faci.”

Perioada de curtare este un propice pentru ca cei doi viitori parteneri să învețe să devină una, să fie cei mai buni prieteni, să se lege unul de celălalt. Ei au nevoie de abilitatea de a se mângâia unul pe altul, nu doar fizic, ci verbal.

Multe cupluri caută consiliere sub pretextul unei vieți sexuale lacunare. De multe ori, în astfel de cadrul, problema este mai profundă. Ea poate merge până la familia de origine, la legăturile sufletești, la intimitatea lor și cum și-au exprimat-o, cum a fost prima lor experiență sexuală, care au fost concepția și sentimentele lor cu privire la sexualitate.

Oamenii sunt ignoranți atunci când intră în căsnicie. Ei nu realizează efectul pe care familia de origine îl are asupra lor, nu realizează rușinea pe care o aduc în căsnicie din punct de vedere sexual și nu realizează că vindecarea e posibilă.
Astfel, în loc să ne cheltuim timpul și finanțele în petreceri de burlăcie și alte activități premaritale, un lucru înțelept pe care îl putem face este să investim în vindecarea noastră interioară, într-un plan de viață, în lucruri care ne vor pregăti pentru viitor.

4396 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.