Cea mai mare barieră din calea vindecării homosexualității

Cea mai mare barieră din calea vindecării homosexualității

Care ar fi cel mai mare impediment în vindecarea celor care se confruntă cu confuzie homosexuală? Deschis vorbind, este vorba despre efortul personal. Încercăm să acționăm singuri.Da, cerem ajutor lui Dumnezeu, însă mai apoi încercăm să acționăm pe cont propriu. Nu intenția este greșită, ci faptul că adesea nu am fost îndrumați cum să procedăm corect. Pentru mulți dintre noi nu a existat nicio problemă atât de convingătoare pentru a ne motiva să acceptăm un stil de viață „crucificat”.

Având o astfel de problemă, lupta noastră împotriva confuziei homosexuale este într-un anume sens o binecuvântare deghizată… Dumnezeu folosește acest lucru înspre bine. A ceda în fața puterii lui Dumnezeu de a lucra prin noi nu este un lucru normal pentru noi, aici pe pământ. Acest lucru presupune credință și încredere într-un Dumnezeu invizibil. Presupune cedarea controlului, a independenței noastre.

În esență, presupune crucificarea cărnii cu toată mândria ei. Presupune luarea formei de slujitor, de sclav, de copil, o creatură slabă și dependentă, care are nevoie de tatăl ei în toate. O asemenea atitudine arde mândria care conduce inima unui om și este foarte dificil de depășit.

Vindecarea confuziei homosexuale necesită o predare totală față de voia, direcția și puterea lui Dumnezeu. La fel ca și în cazul alcoolismului, fără o predare totală în brațele Domnului, nu va exista schimbare! De ce? Deoarece confuzia homosexuală pătrunde până în adâncul sufletului, în conștiința noastră și se împletește cu unul dintre cele mai puternice instincte ale trupului nostru, acela al expresiei sexuale. Numai Dumnezeu poate desface această legătură.

Psihologia seculară, câteodată chiar și cea creștină, ne poartă într-o vânătoare umană în căutarea cauzei frângerii noastre. Dacă Dumnezeu este doar menționat, slujirea se face doar de pe buze. Dumnezeu vrea însă să primim înțelegerea, direcția și împuternicirea din partea Lui.

Vrea să ne transforme în timp ce dezvoltăm o relație cu El. Da, vor exista anumite detalii ale vieții noastre pe care va trebui să le refacem pe parcurs, însă El ne va arăta și aceste detalii printr-o cunoaștere, un timp și o soluție perfectă care nu sunt accesibile omului.

Haideți să Îl lăsăm pe Domnul să fie principalul nostru Consilier. Ținta noastră să fie cunoașterea Lui.

Versete la care să meditezi: Gal. 2:20, 3:3, 5:1, 6, 16; Gal. 2:16; Mt. 11:25, 18:3, 19:14; Mc. 10:15; Lc. 18:16-17; Ioan 14:16-17, 26, 15:26, 16:7, 13-15; Rom. 8:26; 2 Cor. 4:18; Evr. 12:1-3.

Întrebări cheie

  1. De ce este „încercarea pe cont propriu” o barieră impenetrabilă în calea vindecării sau a eliberării dintr-o robie?
  2. De ce este atât de greu pentru oamenii căzuți să renunțe la independență și să-i confere lui Dumnezeu controlul?
  3. Ce înseamnă să devenim asemenea unui copil? De ce este atât de important să devenim asemenea copiilor și totuși atât de dificil?
  4. Ce presupune să Îl lăsăm pe Dumnezeu să devină consilierul nostru principal?
  5. De ce este mai dificil să ne concentrăm asupra lui Dumnezeu decât asupra problemelor noastre?

Reflectare și aplicație

  1. Descrie modul în care mândria te-a împiedicat să crești să șă fii vindecat, emoțional și spiritual.
  2. În ce fel l-ai pus pe Dumnezeu pe un plan secundar când a fost vorba despre vindecarea ta și cum te-a ajutat/împiedicat acest lucru în vindecare?
  3. Care sunt calitățile lui Dumnezeu în postura de Consilier plin de dragoste și grijă și cum pot aceste calități să îți fie de ajutor în creșterea ta?
Etichete: homosexualitate
1875 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.