Cum poți avea sănătate divină | Gordon Lindsay
Este cunoscut faptul că nenorocirile îi aduc pe mulți oameni la Dumnezeu. „Până ce am fost smerit, rătăceam; dar acum păzesc cuvântul Tău.” (Psalmul 119:67). Isaia spunea: „Căci, când se împlinesc judecăţile Tale pe pământ, locuitorii lumii învaţă dreptatea.” (Isaia 26:9). Mulți criminali își schimbă purtarea după ce au petrecut un timp în închisoare.
Primul lucru pe care l-a făcut Dumnezeu pentru poporul israelit, după ce l-a scos din robia egipteană, a fost un legământ al vindecării, arătând prin aceasta cât de importantă este înaintea Lui sănătatea copiilor Săi. Studiindu-l, acest legământ este văzut ca fiind un legământ al sănătăţii. Era o promisiune potrivit căreia Domnul le făgăduia israeliților că nu vor fi loviţi cu niciuna dintre bolile cu care i-a lovit pe egipteni, dacă vor asculta de El.
Pentru o vreme, copiii lui Israel s-au bucurat de binecuvântările deosebite făgăduite prin acest legământ. Psalmistul spunea: „A scos pe poporul Său cu argint şi aur, şi niciunul n-a şovăit dintre seminţiile Lui.” (Psalmul 105:37)
Credincioșii de azi pot avea parte de aceleași binecuvântări de care s-au bucurat israeliții odinioară. Toți aceia care pășesc în Cuvânt și revendică aceste promisiuni vor descoperi că sunt încă valabile. Ce privilegiu să poți trăi în fiecare zi liber de blestemul bolilor!
Mulți dintre noi nu apreciem sănătatea decât în momentul în care n-o mai avem. Abia atunci ne dăm seama ce mare binecuvântare este ea. Boala și suferința sunt produsul celui ce le creează – diavolul (Iov 2:7). Teoria potrivit căreia boala îi sfințește și îi purifică pe oameni este o eroare catastrofală. Boala are adesea ca rezultat deteriorarea capacităților mintale la fel de mult ca a celor fizice. Boala prelungită îi determină pe oameni să pună la îndoială providența lui Dumnezeu.
Este adevărat că unii, cu incapacități fizice provocate de boală, s-au ridicat deasupra suferinței lor manifestând un caracter cristic. Această stare de spirit, însă, s-a manifestat mai degrabă în ciuda suferinței decât provocată de ea. Cu mult mai mult ar putea un suferind să-și trăiască viața în slujba Domnului bucurându-se de sănătate decât să zacă într-un pat de suferință sau într-un scaun cu rotile. I-am auzit pe unii mărturisind că boala le-a fost benefică. Trebuie să recunoaștem că, în anumite cazuri, acest lucru este adevărat. Unii oameni nu-L vor sluji pe Dumnezeu până nu trec printr-o suferință grea. Dacă suferința îi determină pe oameni să vină la Domnul, atunci putem spune că e de folos. Unii s-au întors la Dumnezeu în urma unei tragedii. Poate au pierdut pe cineva drag sau și-au pierdut într-un dezastru bunurile pământești, devenind dintr-odată săraci. Este cunoscut faptul că nenorocirile îi aduc pe mulți oameni la Dumnezeu. „Până ce am fost smerit, rătăceam; dar acum păzesc cuvântul Tău.” (Psalmul 119:67). Isaia spunea: „Căci, când se împlinesc judecăţile Tale pe pământ, locuitorii lumii învaţă dreptatea.” (Isaia 26:9). Mulți criminali își schimbă purtarea după ce au petrecut un timp în închisoare.
Dumnezeu abordează însă diferit modul de lucru cu poporul Său răscumpărat, față de cei ce încalcă legea, sau sunt nepăsători și cărora trebuie să le curme cursul încăpățânării lor prin măsuri drastice. Cu siguranță am fi nesăbuiți să spunem: „Doamne, Tu știi că, dacă îmi dai sănătate și prosperitate, nu Te voi sluji cu toată inima. Cu cât mă binecuvântezi mai mult, cu atât mă voi îndepărta mai mult de Tine. Dacă mă vei ține în sănătate și putere, voi sluji lumii acesteia și diavolului. Dacă însă vei aduce asupra mea suferință și boală, mă voi întoarce la Tine și Te voi sluji.” Dorința lui Dumnezeu nu este de a-Și folosi nuiaua pe spatele copiilor Lui pentru a-i determina să Îl slujească.
Dumnezeu i-a încredințat Bisericii o sarcină uriașă pentru a o duce la împlinire. De aceea, El are nevoie de bărbați tari și femei puternice cărora să le poată încredința o normă întreagă de lucru și care să nu fie în schimb o povară pe umerii Bisericii. Cu alte cuvinte, El dorește „ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine, şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău.” (3 Ioan 1:2)
Extras din broșura Cum poți avea sănătate divină, de Gordon Lindsay, care prezintă 7 legi ale sănătății. Dacă vrei să aprofundezi subiectul, poți achiziționa broșura de aici: https://alfaomega.tv/librarie/slujind-trupul-lui-hristos/cum-poti-avea-sanatate-divina-produs
Alte resurse despre sănătate, boală și vindecare ți-am pregătit aici: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/vindecare
Sursa foto: Unsplash