Putem pierde un miracol?

Putem pierde un miracol?

Vindecare

Este simplu faptul că un miracol poate fi pierdut. Unul dintre cele mai remarcabile miracole menționate în Biblie este acela când Petru a umblat pe apă...

Un păcătos care se întoarce la sentimentele lui și începe să se îndoiască de ceea ce a făcut Dumnezeu poate să aibă parte de o cădere spirituală. În același fel, cei care se îndoiesc de vindecarea lor pot pierde ceea ce a făcut Dumnezeu pentru ei.

Există persoane care susțin cu hotărâre faptul că, dacă Dumnezeu vindecă o persoană, acea persoană nu-și poate pierde vindecarea – că, odată ce miracolul a avut loc, acel lucru nu se va schimba. Totuși, este o diferență demnă de luat în seamă între modul în care Dumnezeu lucrează de fapt și modul în care unii cred că El trebuie să lucreze.

Mulți încearcă să așeze binecuvântările lui Dumnezeu pe o bază fatalistă. Cert este că planul întreg al lui Dumnezeu se învârte în jurul credinței.

Crede și vei avea parte de binecuvântare; îndoiește-te și vei avea parte de eșec.

Este simplu faptul că un miracol poate fi pierdut. Unul dintre cele mai remarcabile miracole menționate în Biblie este acela când Petru a umblat pe apă. Cei mai mulți dintre noi ni-L putem închipui pe Isus umblând pe apă, însă faptul că Petru a reușit același lucru este uimitor. În timp ce are loc acest miracol, legea incontestabilă a gravității a fost încălcată în ceea ce-l privește pe Petru. A apărut însă îndoiala în inima lui Petru! A început să vadă vântul puternic și valurile violente și s-a temut.

Rațiunea, care are un rol vital în aproape toate sferele vieții, nu are ce căuta în domeniul miracolului supranatural. Rațiunea i-a spus lui Petru că nu poate umbla pe ape. Întreaga lui experiență îi spunea același lucru. Astfel, Petru a început să creadă în ceea ce simțea și vedea și s-a prăbușit! Din fericire, atunci când Petru a ieșit din sfera credinței, a fost suficient de înțelept să se bazeze pe credința în Domnul. A întins mâna spre Isus, Care l-a ridicat, ca mai apoi amândoi să pășească împreună până la barcă.

Petru și-a ațintit privirea la valuri, în loc să și-o ațintească la Hristos, astfel încât miracolul a fost întrerupt.

Și tu poți avea parte de un miracol așa cum a avut Petru, și îl poți pierde la fel ca și el. Dacă se întâmplă acest lucru, fă ce a făcut Petru. Întinde-ți mâna spre Hristos pentru ca să depinzi de credința Lui!

Dacă o nenorocire pare să se întoarcă, nu renunța și nu te scufunda în disperare. Nu te resemna cu privire la boala ta. Nu spune că doar credeai că ai fost vindecat, însă probabil că te-ai înșelat. Ai fost vindecat! Este lucrarea ce a fost finalizată la calvar. Ai căzut deoarece te-ai uitat la simptome și ai crezut în ele, în loc să crezi Cuvântul lui Dumnezeu. Întinde-ți însă mâna acum, apucă mâna lui Hristos și umblă pe marea necazurilor tale. Simptomele pot reapărea, tu, însă, nu trebuie să le accepți.

Dacă ar fi să-ți aducă poștașul o cutie cu șerpi cu clopoței, nu ai accepta-o. Presupune că-i spui poștașului că nu ai comandat niciodată șerpi cu clopoței, prin urmare nu-i dorești. Poștașul ar putea să-ți răspundă: „Pe cutie este numele tău, deci semnează, te rog, pe linia punctată.” Dacă semnezi, șerpii sunt ai tăi. Însă, dacă-i spui: „Nu, domnule, eu nu am comandat niciodată așa ceva; nu sunt ai mei. Nu voi semna și nu-i voi lua”, atunci va trebui să plece.

Mulți oameni semnează pe linia punctată pentru necazurile lor. Ei spun că nevralgia a revenit, sau că suferă din nou de reumatism. În această situație, ei își revendică drepturile asupra acelor necazuri și astfel diavolul are dreptul să le readucă în viața lor.

Ațintește-ți tot timpul privirea la Hristos și la promisiunile Sale. Dacă te uiți la condiția ta și la simptomele ce pot apărea, te vei scufunda la fel ca Petru. Amintește-ți următorul lucru: vindecarea este lucrarea ce a fost desăvârșită la calvar, la fel ca mântuirea – pentru care s-a plătit deja la cruce. Prin urmare, refuză ceea ce simți, căci ceea ce simți stă în conflict cu promisiunea lui Hristos. În cazul în care însă te scufunzi așa cum a făcut Petru, bazează-te pe credința lui Hristos.

 

Extras din broșura Cum poți avea sănătate divină, de Gordon Lindsay, care prezintă 7 legi ale sănătății. Dacă vrei să aprofundezi subiectul, poți achiziționa broșura de aici: https://alfaomega.tv/librarie/slujind-trupul-lui-hristos/cum-poti-avea-sanatate-divina-produs

Alte resurse despre sănătate, boală și vindecare ți-am pregătit aici: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/vindecare

Sursa foto: Unsplash

1050 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.