Jerusalem dateline 39 - 15 august 2014

Adaugat la :  25.09.2014

În această săptămână la „Jerusalem Dateline”:

  • Ce lipsește din știrile despre situația din Gaza ?
  • Prezentarea dezechilibrată a războiului dintre Israel și Hamas din partea mass-mediei.
  • Ascunderea după casele de închinare:cum folosește Hamas moscheile și bisericile ca să lanseze atacuri împotriva Israelului.
  • Și o nouă alianță ciudată:Israelul își unește forțele cu Egiptul și Arabia Saudită în lupta împotriva Iranului.

Hamas cenzurează imaginile din Fâșia Gaza

„În timpul războiului care se desfășoară de o lună de zile, presa a arătat mii de imagini despre cum israeliții atacă moscheile din Gaza. Dar rar s-a văzut un luptător Hamas sau rachete lansate spre statul evreiesc. Unii reporteri spun că riposta și intimidarea Hamasului este motivul pentru care acea parte nu a fost prezentată", a declarat Chris Mitchell, reporter CBN News.

De mai mult de o lună, eforturile Israelului de a opri rachetele din Gaza și a distruge tunelurile construite de Hamas au fost în centrul atenției presei din întreaga lume.

Două imagini domină războiul dintre Israel și Hamas. De de-o parte se află acțiunile militare ale Israelului, cum ar fi atacurile aeriene, artileria grea și trupele terestre. De cealaltă parte sunt filmări cu palestinieni care suferă, sunt răniți, sau sunt uciși în urma acestor acțiuni militare. Ce lipsește ?

„În Gaza nu am văzut luptători Hamas, nu hoinăresc pe străzile din Gaza, nu poartă arme. Unde sunt aceștia? Nu am văzut niciodată acele imagini încele patru săptămânide cândrealizăm știri din această regiune" a declarat Goerge Thomas, reporter CBN.

„Presa Occidentală nu are acces la luptătorii Hamas. Astfel, impresia creată este aceea că avem armata israeliană de o parte și cea palestiniană de cealaltă parte, susținând astfel strategia mass-mediei Hamas", a declarat Michael Oren, fostul ambasador israelian în SUA.

vlcsnap-2014-08-14-20h12m32s173

Cenzorii Hamas reprimă orice considerăcă e știre negativă. Hamas l-a expulzat pe acest reporter din Fâșia Gaza din cauza postărilor lui pe Twitter. George Thomas, reporter CBN News, a vorbit cu el în Gaza.

„A venit la noi și ne-a spus că a fost capturat de către militanții Hamas, interogat și amenințat. I-au spus că nu le plac postările lui de pe Twitter prin care spunea lumii că Hamas folosea zone populate, înacest caz: zona de lângă hotelul jurnalistului, ca să lanseze rachete din Fâșia Gaza înIsrael. I-au dat 24 de ore ca să părăsească Fâșia", a afirmat George Thomas.

Jurnalistul italian, Gabriele Barbati, a postat următoarele pe Twitter după ce a plecat din Gaza: "Am părăsit Gaza, sunt departe de ripostele Hamas: o rachetă lansată greșit a ucis copii azi în Shati. Martor: militanții s-au grăbit și au curățat de moloz."

Postarea lui a confirmat declarația armatei israeliene că rachetele Hamasului, nu ale evreilor, au lovit spitalul al-Shifa în 28 iulie.

Regizorul Michael Grynszpan a făcut publică discuția lui de pe Facebook cu un jurnalist spaniol.

"L-am întrebat cum se întâmplă că jurnaliștii din Gaza nu prezintă niciodată la televizor oameni ai Hamasului, oameni cu arme, lansatoare de rachete, sau polițiști ? La știri vedem doar civili, majoritatea femei și copii.

El mi-a răspuns sincer: 'E foarte simplu. Am văzut cum oamenii Hamasului lansează rachete. Erau aproape de hotelul nostru, dar dacă îndrăznim să ne îndreptăm aparatele spre ei, deschid focul asupra noastră și ne omoară.'"

Hamas se folosește de moschei, biserici, civili în atacurile sale

“Erau dovezi despre cum Hamas folosește spitale, școli, cartiere rezidențiale și moschei ca să-și lanseze rachetele. Existau dovezi, dar nu au vrut ca Occidentul să afle" a declarat George Thomas.

Oren spune că ascunderea adevărului de Occident are consecințe previzibile și devastatoare.

vlcsnap-2014-08-14-20h11m48s238

 

 

 

 

 

 

 

 

 „Ei folosesc civilii pe post de scuturi umane, așa că oricâtde precaut ar fi Israelul, tot ajunge să provoace victime înrândul civililor. Această situație produce imagini foarte dureroase pe ecranele televizoarelor, care incită la proteste pe străzi, mai ales înEuropa și America Latină. Și imediat se transformă înpresiune diplomatică încadrul Consiliului de Securitate și a grupărilor pentru drepturile omului" a afirmat Michael Oren.

„Ei și dau seama că au o audiență captivă înrândul jurnaliștilor occidentali care prezintă doar o parte a situației, arată acele imagini îngrozitoare cu bărbați, femei și copii răniți și uciși. Nu ne scuzăm. E război. E realitatea pe timp de război. Dar Hamas trebuie confruntat direct. Trebuie să fie întrebați: "Folosiți clădiri ale Națiunilor Unite? Folosiți școli, moschei și locuri de închinare?", a afirmat George Thomas.

„În atacurile lor împotriva Israelului, Hamas nu folosește doar moschei, ci și biserici ca să-și lanseze atacurile împotriva cetățenilor israelieni. George Thomas ne arată înacest reportaj realizat înexclusivitate înGaza" declară Chris Mitchell.

Arhiepiscopul Alexios este cel mai proeminent lider creștin din Gaza. Decizia de a-și deschide biserica pentru 2 000 de musulmani, care fug de război, i-a surprins pe mulți locuitori din Gaza.

„Cristos ne spune să ne iubim unii pe alții, atât pe aproapele, câtși pe dușmanii noștri. Nicio altă religie nu spune aceasta înafara creștinismului" a afirmat arhiepiscopul Alexios.

Alexios împreună cu cei aproximativ 1 500 de creștini arabi care locuiesc în Fâșia Gaza se împart între a încerca să rămână în viață și porunca biblică de a arăta dragostea lui Dumnezeu.

De la preluarea conducerii Fâșiei de către Hamas în 2007, grupurile pentru drepturile omului au acuzat Hamasul că a încercat să le impună locuitorilor legile islamice talibane stricte.

„Islamul este legea acestui loc și orice spune Hamas, noi trebuie să ascultăm sau suportăm consecințele" a spus arhiepiscopul Alexios.

Alexious este acum preocupat de ce urmează după ce încetează focurile și lansarea de rachete.

vlcsnap-2014-08-14-20h10m50s109„Pe străzi e multă mânie. Trebuie să lăsăm ca iertarea și dragostea să ne inunde" a spus arhiepiscopul Alexios.

El i-a dus pe reporteri pe acoperișul clădirii unde se află biroul său ca să le arate cum islamiștii au folosit biserica pentru a lansa rachete în Israel. A refuzat să ofere detalii în fața camerei din motive de siguranță, dar la câteva zile după începerea războiului, rachetele israeliene au vizat o zonă din apropierea bisericii.

„Aceasta a mai rămas din cele două minarete care erau înălțate înFâșia Gaza, nu departe de Marea Mediterană. A fost o moschee imensă, lovită de șapte rachete israeliene. Guvernul israelian motivează prin faptul că moscheile și spitalele din zonele populate sunt folosite frecvent de către Hamas ca să-și lanseze rachetele" a declarat George Thomas.

„Am ridicat receptorul și armata israeliană mi-a spus că am cinci minute să părăsesc casa fiindcă o vor distruge", a afirmat Mohammed.

Nu a mai rămas prea mult din blocul cu trei etaje al lui Mohammed. În clădire locuia împreună cu cei cinci frați ai lui și cu familiile lor. Pe stradă se zvonea că frații lui au legături cu Hamasul și au folosit apartamentele ca să depoziteze arme, o acuzație pe care Mohammed o infirmă.

„Israelienii atacă școli, spitale și moschei. Întrebați-i pe ei. Ei știu de ce. Eu nu știu", a spus Mohammed.

Armata israeliană a publicat o hartă a Gazei în care arată zeci de poziții din care au fost lansate rachetele Hamas. Filmări dramatice realizate cu dronele deasupra Fâșiei arată cum Hamas lansează rachete din zone populate.

Înapoi la biserică, episcopul Alexios spune că nu vrea să intre în dispută cu Hamas sauIsrael. El pur și simplu vrea să le slujească oamenilor.

„Noi suntem urmașii lui Isus și trebuie să îiiubim pe toți necondiționat", a afirmat cu tărie arhiepiscopul Alexios.

Situația de la granița cu Gaza

„Israelienii care locuiesc la granița cu Gaza se confruntă cu amenințări de la sol, aer și de pe mare. Am vizitat recent una dintre acele comunități ca să aflăm cum este să trăiești înprima linie a groazei", a spus Chris Mitchell.

Când teroriștii palestinieni și-au făcut apariția luna trecută pe o plajă israeliană, Ilana Mor și alți locuitori din kibutz-ul Zikim, au fost cuprinși de teamă.

„Eram îngrozită. Era ca și cum ne uitam la un film de acțiune, dar apoi ți dai seama că se petrece la tine încasă" a afirmat Ilana Mor, locuitor Zikim.

Forțele israeliene au ucis teroriștii înainte să poată ataca.

„Când am venit acasă și am văzut la televizor am fost îngroziți. Au venit de pe plajă, la cțiva metri de casa noastră. Veniseră cu un scop: să ucidă", a afirmat Ilana.

vlcsnap-2014-08-14-20h12m03s143Infiltrarea a avut loc pe aceste dune de nisip, dar acesta nu este singurul pericol. Rachetele amenință 75% din populație, printre care și pe Ilana și pe cei din comuna Zikim din spatele meu. Hamas a lansat peste 3 300 de rachete către comunitățile israeliene în mai puțin de o lună.

Israelienii de aici au doar 15 secunde la dispoziție să fugă la adăpost după ce Tzeva Adom, sau Alerta Roșie începe să sune și avertizează cu privire la atacuri cu rachete de mai mult de 10 ani.

„Este foarte stresant. Chiar epuizant. Vrei să ai pace. Vrei să ai liniște. Vrei să ți păstrezi viața, dar este altcineva care alege înlocul nostru", a spus Ilana.

Israelienii au supraviețuit acestor atacuri și datorită măsurilor de precauție precum camere de siguranță și transformarea acestei grădinițe într-un adăpost de bombe fortificat. Mor cunoaște acest pericol foarte bine. Rachetele au lovit casa ei de două ori și un alt atac i-a rănit fiul, Jordan, în urmă cu opt ani.

„Se jucau afară și erau la Tzeva Adom. Nu au avut destul timp să fugă încasă. Așa că s-au culcat la pământși și-au pus mâinile deasupra capului și bucățile din bombă l-au rănit la spate. Ani la rândul n-a mai vrut să iasă din casă", a afirmat Ilana.

În prezent, și mai îngrozitoare este descoperirea zecilor de tunele care conduc în Israel, cu scopul de a conduce atacuri teroriste.

„Ei ies de peste tot. Sunt multe găuri înpământși îivezi ieșind. Încă doi kilometri și ajungeau încasa mea", a spus Ilana.

Ilana Mor spune că palestinienii sunt prinși la mijloc între Hamas și Israel, dar că media nu prezintă întreaga situație.

„Nu-i pot învinovăți pe palestinieni, dar îi învinovățesc pe cei care văd doar o parte a problemei. Întreaga lume vorbește despre noi, că îiomorâm. Unde este partea încare oamenii ne atacă din casele lor ?", a întrebat Ilana.

În ciuda acestor pericole și provocări, Ilana, împreună cu alți mii de israelieni aleg să nu plece.

„Nu plec din Israel pentru că îți place și este locul meu. Oriunde aș merge, s-ar putea întâmpla la fel. Aceasta este casa mea. Aceasta este familia mea. Suntem aici unii pentru ceilalți și suntem împreună aici. Nu plecăm de aici", a afirmat cu tărie Ilana.

Israelul își unește forțele cu Egiptul și Arabia Saudită în lupta împotriva Iranului

„Hamas domină Gaza din 2007 și este o amenințare continuă la siguranța Israelului. Dar în Orientul Mijlociu, acest pericol pare mic în comparație cu alte pericole cu care se confruntă statul evreiesc. Prim-ministrul israelian a sugerat că Israelul și găsește aliați pentru o luptă și mai mare, de data aceasta împotriva Iranului" a declarat Chris Mitchell.

Israelul a făcut o mișcare surpriză prin retragerea de forțe din Fâșia Gaza, continuând încă să riposteze în fața oricărui atac din partea Hamasului. Cea mai importantă moștenire a acestei operațiuni militare poate fi o nouă alianță regională pentru a combate Iranul.

Netanyahu a anunțat noul nivel de cooperare regională despre care a spus că îi va surprinde pe mulți. El a adăugat că va fi un câștig important pentru statul Israel. Este o mișcare care ar indica o mare schimbare de situație în Orientul Mijlociu.

„Se întâmplă pentru prima dată în istoria Israelului când acest stat este membrul unei tabere regionale mpotriva alteia", a declarat expertul în probleme ce țin de Orientul Mijlociu, Jonathan Spyer.

vlcsnap-2014-08-14-20h10m16s91Jonathan Spyer, spune că această alianță fără precedent unește Egiptul, Arabia Saudită, Iordania, Emiratele Arabe Unite și Israelul împotriva dușmanului lor comun: Iranul.

„Se pare că această alianță în devenire este o alianță între țările asociate sau aliate Statelor Unite, dar care sunt dezamăgite profund sau îngrozite de direcția pe care a luat-o politica americană cu privire la câteva probleme din Orientul Mijlociu, și cel mai important, cu privire la ambițiile nucleare ale Iranului", a afirmat Jonathan Spyer.

John Waage, editor de știri al CBN, a spus că Netanyahu și alți jucători regionali simt că Statele Unite și Occidentul nu vor opri programul nuclear al Iranului, așa că trebuie să fie pregătiți.

„Netanyahu nu-și permite să se concentreze doar pe această problemă îngrozitoare din Gaza. Hamas este mic copil pe lângă Iran. El trebuie să se ocupe de această amenințare pentru că-i amenință în special pe cetățenii din sudul Israelului, dar nu se poate concentra doar pe aceasta. S-ar putea să coopereze cu aliați din regiune precum Egipt și Arabia Saudită ca să rezolve amenințările mai mari, precum cea nucleară din Iran", a declarat John Waage.

Spyer spune că această nouă alianță regională vede că Statele Unite se aliniază cu cine nu trebuie. O dovadă a fost când secretarul de stat, John Kerry, a încercat să negocieze un armistițiu cu Qatar și Turcia, două state care susțin financiar Hamasul și Frații Musulmani.

„El implică forțele care susțin Hamasul, forțele ce provin dintr-o ideologie asemănătoare cu Hamas, forțe care se opun Israelului și intereselor occidentale și sunt devotate susținerii Hamasului și a Fraților Musulmani", a spus Spyer.

Cu sau fără Statele Unite, se pare că această potențială alianță crede că poate confrunta singură Iranul. Hamas a atacat Israelul, dar a ajutat și la unirea regiunii împotriva celei mai mari amenințări din Orientul Mijlociu: un Iran nuclear.

Sprijinul oferit soldaților israelieni

„Nu departe de aici ne-am alăturat soldaților israelieni la un grătar sponsorizat de creștinii din America conduși de Earl Cox, care au vrut să-și arate aprecierea față de cei care au luptat pentru libertate", a spus Chris Mitchell.

Chris Mitchell l-a întrebat pe Earl Cox ce înseamnă pentru el să hrănească acei soldați și să le ofere susținere morală, iar răspunsul acestuia a fost următorul:

„Este un lucru emoțional, foarte greu de explicat. Știind prin ce au trecut acești bărbați în ultimele patru săptămâni...

După cum știi, Chris, mulți dintre ei nici nu au putut face duș. Faptul că am putut să le aducem aici o masă caldă și alte lucruri de care aveau nevoie, precum tricouri albe...

A fost unul dintre cele mai frumoase momente ale vieții mele. Am trecut prin patru războaie și nu am fost niciodată atât de emoționat de ceva. Aceștia sunt bărbații din prima linie, Chris. Nu sunt cei care stau în spate, ci cei care aruncă tunelele în aer. Simt că există o legătură între noi, sunt ca un frate, tată, sau bunic mai degrabă pentru că sunt foarte tineri. Am văzut cum ei au adus poporul Israel împreună.

Sunt o mulțime de oameni la spitalul Barzilai unde sunt duși majoritatea răniților.

Când am văzut cu ochii mei cum mame, tați, prieteni și vecini și alții au venit să le aducă dulciuri, doar ca să fie alături de ei și să se roage pentru ei...

Hamas crede că a rănit Israelul, dar l-a făcut să fie unit. Poporul este alături de tinerii lui.”

Earl a fost întrebat cu privire la mesajul pe care încearcă să-l aduce tinerilor de acolo:

„Vreau să înțeleagă clar că îi susținem cu tărie, că nu suntem în spatele lor, ci suntem alături de ei. Este o mare diferență între cele două.

Sunt mulți oameni cărora le datorăm acest merit. Eu sunt doar figura din față, la fel ca tine, Chris. Noi primim laude pentru lucruri pe care le fac oamenii în spatele cortinei și care nu sunt apreciați. Este o vreme când vor fi apreciați.”

Chris Mitchell l-a întrebat ce reacții a primit din partea soldaților.

Earl Cox a răspuns: „Ei mă îmbrățișează, mă iubesc și nu le vine să creadă ce se întâmplă, că au venit oameni din America să le ofere o mâncare caldă. Dulciuri, lenjerie intimă, toate obiectele esențiale de care au nevoie.

vlcsnap-2014-08-14-20h14m12s153Uitându-mă în jur, m-am simțit foarte bine văzând că poartă tricourile și șosetele de la noi și știind că am făcut o foarte mică diferență în viețile lor, că le-am adus puțină mângâiere de la un popor care îi iubește.”

Chris Mitchell l-a mai întrebat dacă simt că duc și ei aceeași bătălie pe care o ducem și noi în SUA și Occident ?

Răspunsul a fost acesta: „Dacă vă uitați la ce se întâmplă în Afghanistan, Iran și în toată lumea, toți sunt pregătiți de război și mulți sunt împotriva Statelor Unite. Se știe foarte bine că Israelul nu are niciun prieten, în afara Statelor Unite. Nu cunosc nicio țară care să le ofere ajutoare și să ajute acest stat.

Majoritatea boicotează Israelul. Noi suntem alături de Israel și este important. Fiecare cerere pe care au făcut-o, congresul american le-a îndeplinit-o. Dumnezeu să-l binecuvânteze pe fiecare membru al Congresului pentru că sunt fermi pe poziție alături de Israel și le oferă ce au nevoie.”

Chris Mitchell spunea că Earl Cox face aceste acțiuni de mult timp și că își amintește că l-a întâlnit la granița cu Liban, în timpul războiului cu Libanul din 2006, el fiind acolo de fiecare dată când Israelul a fost în război.

spunsul lui Earl Cox a fost următorul: „Ca tine, mă plimbam pe străzi în urmă cu mulți ani cu o mască de gaze în timpul Intifadei. Acesta este al treilea război al meu, plus legăturile cu Israelul. Am petrecut aici o bună perioadă din viața mea, 16 ani, și sper să mai locuiesc aici pe timp de pace, nu de război.

Ca și creștin, mesajul meu pentru acești oameni este acela că le aduc dragostea Dumnezeului lui Avraam, Isaac și Iacov. În loc să-i bat la cap cu Biblia...

După tot ce am făcut cu acest popor în timpul pogromurilor, a cruciadelor, e timpul să vadă un creștin nou, un creștin care crede cu adevărat în Cuvântul lui Dumnezeu, în Biblia în care se află tot adevărul, în Tora.

Eu cred în Biblie și nu îmi spune că nu ar trebui să susțin Israelul, ci îmi spune că ar trebui: 'Te voi binecuvânta dacă vei binecuvânta Israelul.'

Sincer, de-a lungul vieții am fost binecuvântat de Dumnezeu pentru că am susținut Israelul și încerc să ajut oamenii să experimenteze același lucru.

El nu vorbește doar despre bani. E vorba despre multe alte lucruri. Sunt mulțumitor că mi-a îngăduit să am această ocazie minunată de a veni și a locui cu acest popor.”

Vizitarea Israelului în timpul războiului

„Creștini Uniți pentru Israel, sau CUFI, a adus pastori și lideri creștini din fiecare stat din America în semn de solidaritate cu Israelul în această vreme. Aflați de ce au venit pe câmpul de luptă dintre Hamas și Israel", a afirmat Chris Mitchell.

Creștini Uniți pentru Israel, cunoscuți ca și CUFI, au adus în Israel un grup de 50 de pastori și lideri creștini din fiecare stat al Americii și din Districtul Columbia.

„Am venit aici ca să le arătăm oamenilor din Israel că îisusținem, că îi înțelegem. Mai sunt oameni în America ce pot face diferența morală dintre Israel și Hamas. Mai sunt oameni în America ce apreciază ce face Israelul, nu doar în ce privește protecția propriilor cetățeni. Credem că atunci când Israelul luptă cu Hamas ne protejează și pe noi în America", a afirmat David Brog, director executiv CUFI.

Ei au vizitat orașul Sderot, orașul unde au explodat mai multe rachete decât în oricare alt oraș din Israel. Ei i-au găsit pe israelieni foarte mulțumitori pentru vizita lor. Profesoara de religie, Billy Brim a spus că au primit mulțumiri încă de pe drum de la un însoțitor de zbor.

“O femeie ne-a mulțumit pentru ce facem pentru țara lor. Aceasta ne spun pretutindeni. Ne mulțumesc pentru că suntem alături de ei", a afirmat Billy Brim, profesoară de religie.

Vizita le-a oferit o privire din prima linie a războiului împotriva Hamasului, vizitând și faimosul sistem anti-rachetă, Domul de Fier. Ei au putut vedea și ce se întâmplă în Gaza. Multora li s-au deschis ochii.

vlcsnap-2014-08-14-20h15m09s222„Să fii aici, să priveşti înspre acolo, e ceva ce ți marchează sufletul, în special când vine vorba de pericolele cu care se confruntă Israelul în fiecare zi. Le voi spune că am privit înspre locul de unde vin rachetele, am stat în punctul de unde se dezvoltă tunelurile și unde sunt construite sub pământ. Le voi spune despre pericolele cu care acești oameni dragi din Sderot se confruntă în fiecare zi", a afirmat pastorul Jay Bailey.

Ei și-au exprimat și îngrijorarea față de locuitorii din Gaza.

„Un lucru care ne îngrijorează pe toți cei veniți aici este pierderea de vieți, copii nevinovați și civili nevinovați prinși în această luptă. Ne rugăm pentru oprirea violențelor. Ne rugăm pentru pacea Ierusalimului. Ne rugăm pentru siguranța poporului palestinian, a cetățenilor de rând. Dar ne rugăm și ca această națiune să fie îndeajuns de înțeleaptă să se apere fără să piardă prea multe vieți", a afirmat episcopul Harry Jackson.

Ei mai cred că războiul Israelului împotriva Hamasului, un dușman atât al evreilor, cât și al creștinilor, e îndreptățit.

„După evrei urmează creștinii. După oamenii de sâmbătă urmează oamenii de duminică. Este aceeași ideologie extremistă din spatele al-Qaeda. Aceștia sunt oameni hotărâți să ucidă evrei și creștini, americani și israeliți", a afirmat David Brog, director executiv CUFI.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912