Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Împărăția lui Dumnezeu - interviu cu Nicu Grămesc, pastor, Suceava

În lucrarea lui publică în această lume, Isus Hristos a avut trei teme majore la care s-a referit în mod constant și a revenit asupra lor. Una este calitatea de Tată a lui Dumnezeu. Poporul evreu nu Îl cunoștea decât ca și Dumnezeu unic. Apoi, a vorbit despre viață - viața veșnică, viața Dumnezeiască, pe care omul a ratat-o la început. El a venit să o aducă din nou și să o ofere omului. În al treilea rând, Isus a vorbit enorm de mult despre Împărăția lui Dumnezeu.

Citeste mai departe

Rezolutia ONU ce condamna asezarile evreiesti din Iudeea, Samaria si Ierusalim ca asezari ilegale

Multi din SUA si din Israel asteapta sa vada ce alte surprize ar mai putea avea presedintele Obama, dupa esecul Americii de a bloca o rezolutie a ONU ce condamna asezarile evreiesti din Iudeea, Samaria si Ierusalim. De mii de ani, evreii se roaga la Zidul Plangerii, care a fost parte din zidul exterior al celui de-al doilea Templu evreiesc, cel din vremea lui Isus. Acum, potrivit Consiliului de Securitate al ONU, el reprezinta teritoriu palestinian sub ocupatie.

Citeste mai departe

Maslinul, 2 ianuarie 2017

Rugul Aprins și Măslinul sunt întâlniri/lucrări de trezire spirituală, dincolo de zidurile confesionale. Tema principală a acestor întâlniri este prezentarea unui Dumnezeu viu care se implică în viața oamenilor, oferindu-le mântuire, vindecare, eliberare și lucruri extraordinare din părtășia cu El în rugăciune.

Inregistrarea (partiala) transmisiunii in direct din 2 ianuarie 2016

Tabara pentru refugiati Kharaz din nordul Irakului - persecutia crestinilor de catre SIIL

Un numar de crestini s-au adunat recent ca sa se roage si sa se pregateasca pentru reintoarcerea lor in orasele si satele care au fost eliberate. I se spune Festivalul Reintoarcerii, o intalnire de inchinare si de rugaciune a crestinilor irakieni. Ei au defilat, avand in mana afise cu satele lor, capturate candva de SIIL, pe care le-au incredintat in mana Domnului, spunand: Asteptati-ne, ne intoarcem.

Citeste mai departe

Biserica din Cuba

In ultimii ani, bisericile din Cuba au cunoscut o crestere incredibila, in ciuda saraciei si al unui regim opresiv. Pastorul Nestor locuieste cu sotia sa intr-un apartament de doua camere. Membrii bisericii sale se intalnesc intr-o incapere de marime medie, unde abia incap toti. “Pastor” Nestor spune: Am crescut in credinta si datorita limitarilor si dificultatilor.

Citeste mai departe

Realitati si perspective 34 - Extinderea si radicalizarea islamului - Vasilica Croitor

Islamul de astazi este un concept care impune o influenta militara, sociala si politica. Este o masinarie de propaganda uriasa si extrem de bine pusa la punct, insemnand desigur si un sistem religios. Tot acest complex pe care il alcatuieste islamul de astazi, face ca identificarea problemelor si a solutiilor in consecinta, sa fie extrem de dificila. Dar ce este Islamul in detaliu, si cum ne afecteaza?

Citeste mai departe

O dragoste adevarata

Cheri Martin a crescut jucandu-se pe plaja, langa Pensacola, Florida. Fiind fiica de pastor, ea a avut incredintarea ca intr-o buna zi va aparea si printul ei.
Cheri Martin: Dupa ce am trecut de 20 de ani, pe rand, prietenele mele s-au casatorit. Am fost dezamagita, pentru ca eu nu prea am avut prieteni. Timpul trece si ai impresia ca Dumnezeu te neglijeaza.

Citeste mai departe

Transformări - Trezirea din Almolonga, Guatemala

Almolonga era o localitate extrem de săracă. Această comunitate se afla într-o sărăcie cumplită, iar locuitorii ei consumau cantități uriașe de alcool. Aici exista violență, ignoranță, vrăjitorie, ocultism și închinare la idoli. Cei peste 20.000 de locuitori ai orașului au luat o hotărâre conștientă de a se întoarce la Dumnezeu și de a-și schimba viața. Ca rezultat, Almolonga este astăzi unul dintre cele mai curate și prospere orașe din toată Guatemala. Mulți consideră Almolonga un exemplu de transformare a unei comunități, un exemplu pentru întreaga lume. Opt din zece locuitori sunt creștini născuți din nou, însă nu a fost așa tot timpul. În urmă cu 20 de ani, Almolonga era un loc întunecat și periculos.

Citeste mai departe

A apărut calendarul IBLP 2017 cu învățături biblice despre caracter

În fiecare lună este evidențiată câte o trăsătură de caracter ce reflectă natura lui Dumnezeu. Există zece afirmații „Dumnezeu mă împuternicește să” care sunt de fapt aplicații practice ale acelei trăsături. Versetele zilnice rezumă un pasaj biblic elocvent. Textele biblice din fiecare lună alternează după următoarea schemă: din viața lui Cristos, din Vechiul Testament și din Noul Testament.

Citeste mai departe

Puterea rugaciunii 6.2 - Chemare la post si rugaciune - 20-29 ianuarie 2017

20-29 ianuarie 2017 - Chemare la 10 zile de post si rugaciune pentru Romania. Tara noastra intra intr-un sezon nou, cu schimbari majore interne si internationale . E un drum nou in plan intern, prin ridicarea noilor autoritati in tara - noul Parlament, noul Guvern. E un drum nou, cu reasezari importante in relatiile internationale, pornind de la schimbarea conducerii din SUA (20 ian), care are alta viziune asupra relatiilor SUA cu Israelul, cu Rusia , cu Europa. Aceasta noua conducere din SUA va avea un impact important in plan spiritual, nu doar in SUA ci si in zona noastra - Europa, Orientul Mijlociu, Israel. La acest nou inceput, va chemam sa ne rugam!

Citeste mai departe

Cuba fara Fidel Castro

Fidel Castro a impartit lumea atat cat a fost in viata, cat si dupa moarte. Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a spus despre dictatorul comunist brutal ca a fost un lider deosebit care si-a servit tara. Presedintele irlandez Michael Higgins a spus ca Castro a luptat pentru libertate si pentru cei oprimati. Washington Post a scris initial despre Castro ca a fost un indrumator spiritual. Apoi a schimbat titlul in indrumator politic. Ileana Ros-Lehtinen, originara din Cuba si membra a congresului Statelor Unite ale Americii are o alta opinie.

Citeste mai departe

Descoperiri arheologice in Israel Piatra Magdalei, in orasul Mariei Magdalena

Va prezentam cea mai mare descoperiri din ultimii 50 de ani, dupa cum spun unii arheologi israelieni. Se numeste Piatra Magdalei. Ea a fost descoperita pe malurile Marii Galileii, intr-o sinagoga din secolul I, unde cu siguranta Isus a predicat. Satul se numeste Magdala, si e satul Mariei Magdalena. Ea locuia in acest sat, iar apoi L-a intalnit pe Isus si a mers dupa El.

Citeste mai departe

Raport european - Retrospectiva 2016 si provocarile UE in anul 2017

Bună ziua și bine ați venit la Raport European, aici, în Parlamentul European, în inima Uniunii Europene, iar în emisiunea de astăzi vom face o analiză, uitându-ne la evenimentele majore din 2016 și la provocările pe care le are de înfruntat Uniunea Europeană, Israel și Orientul Mijlociu în 2017. Printre invitații mei se numără Daniel Schwammenthal, directorul Institutului Transatlantic, Tomas Sandell, fondatorul și directorul Coaliției Europene pentru Israel și Lars Adaktusson, Membru suedez al Parlamentului European.

Citeste mai departe

Incendii grave in Israel, provocate de adversari. Organizatii si lucrari crestine sar in ajutor

Prima furtuna puternica din acest an aduce Israelului o ploaie mult asteptata. Aceasta e binevenita, fiindca de aproape o saptamana, in tot Israelul au avut loc incendii majore, in care au ars sute de case. Oficialii israelieni au declarat ca majoritatea focurilor au fost puse intentionat, in timp ce pe retelele arabe de socializare, multi au sarbatorit pagubele create.

Citeste mai departe

Secretele gospodaritului urban

Uitati-va la ciudata casa a lui Hollis si Nancy Palmer aflata intr-un cartier linistit din Virginia. Nu v-ati fi gandit niciodata ca in spatele casei se afla o curte mare transformata intr-o gradina infloritoare. Aceasta gospodarie urbana, cu randurile ingrijite si legumele viu colorate, este un deliciu pentru ochi, dar si pentru stomac. Pe langa ridichi mai gasiti si verdeturi precum: varza, conopida, varza de Bruxelles, broccoli, ceapa si usturoi. Aceasta este doar gradina lor de toamna. Gospodaria sotilor Palmer mai are, asa cum il numesc ei, un amestec de salate. Aici creste salata rosie romana, salata verde tip frunza de stejar, salata rosie tip frunza de stejar, salata verde romana, iar aici, in spate, Nancy cultiva plante aromatice.

Citeste mai departe

Alegerile prezidentiale din Nicaragua - crestinii cer rugaciune pentru tara lor

Nu este surprinzator faptul ca Daniel Ortega a fost reales pentru al treilea mandat consecutiv in functia de presedinte al Nicaraguei. Majoritatea oamenilor s-au resemnat si il lasa sa guverneze tara asa cum ii convine. La sfarsitul mandatului sau, acest socialist va avea un total de 15 ani consecutivi de putere. Inainte, a guvernat Nicaragua timp de alti 10 ani in anii 80, cand a fost liderul revolutiei Sandinista. In acea vreme, Nicaragua a fost implicata intr-un razboi civil purtat cu rebelii „contras”, antrenati de SUA. In prezent, generatia tanara a uitat sau nu a trait ororile acelui razboi. Multi sunt multumitori lui Ortega pentru cresterea economica a tarii in ultimul deceniu.

Citeste mai departe

Doneaza - sustine Alfa Omega TV
x