Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Puterea rugaciunii 5.28 - Motivele de rugaciune ale lunii decembrie 2016

Luna decembrie - o luna a multumirii, a laudei. EBEN EZER- Pana aici Dumnezeu a fost cu noi! Sa recunoastem ce minuni a facut Domnul in viata noastra, in tara noastra si sa-I multumim, mai ales pentru PACEA tarii, pentru BINECUVANTARI, caci e bun si face miracole in Romania. Sa-I multumim ca suntem copiii Lui! In luna decembrie natiunea noastra celebreaza trei momente importante: Celebrarea Nasterii Domnului si Mantuitorului nostru. Sarbatoarea Unirii din 1918 si eliberarea de sub oprimarea comunista.

Citeste mai departe

Presedintia lui Trump - sfarsitul solutiei celor doua state in conflictul israeliano-palestinian?

Alegerea lui Donald Trump a dat curs unor speculatii in privinta relatiilor cu Orientul Mijlociu, in special cu Israelul. Unii spun ca acesta ar fi un timp propice pentru revizuirea procesului de pace dintre israelieni si palestinieni. Multi israelieni spera ca administratia Trump va aduce o schimbare majora in modul de abordare a conflictului israeliano-palestinian.

Citeste mai departe

Apel la respingerea rezolutiei UNESCO de modificare a istoriei Tarii Sfinte

Jurgen Buhler - International Christian Embassy Jerusalem - apel la respingerea rezolutiei UNESCO de modificare a istoriei Tarii Sfinte, de renumire a tuturor locasurilor sfinte din Israel cu nume islamice, negand numeroase dovezi ce sustin legatura istoriei evreilor cu acele locuri. Aceasta rezolutie constituie o rescriere a istoriei, a evenimentelor petrecute in Israel, multe din ele descrise in Biblie.

Citeste mai departe

Rolul creștinilor evanghelici din SUA în alegerea lui Donald Trump

Unul dintre grupurile care l-au ajutat pe Donald Trump sa ajunga la Casa Alba este cel evanghelic. Iata datele. Pentru Trump au votat 81% dintre votantii evanghelici albi. Este un rezultat mai bun decat in cazul lui George W. Bush si Mitt Romney. Pentru Clinton au votat 16% dintre evanghelicii albi. In 2012, Mitt Romney a primit 78% si Donald Trump 81%. Diferenta este de 3%. Este mult.

Citeste mai departe

Realitati si perspective 32 - Corectitudinea politica si libertatea religioasa - Vasilica Croitor

Modul 1: Toleranța - Isus a fost cel mai tolerant, având milă de leproși și de femeile care erau marginaizate în societatea de atunci. În America există agende ale unor grupuri dar și o adoptare de stat a unor conflicte, unde statul nu este doar mediator, ci un actor important.
Reportaj- Agenda LGBT - Planul agresiv cu privire la drepturile homosexualilor poate amenința existența, economiile și libertatea creștinilor.

Citeste mai departe

Pe ce criteriu ar trebui ca SUA sa accepte refugiati din Irak sau Siria?

Tot mai multi refugiati fug din Irak pentru a scapa de lupte, avand membri SIIL infiltrati printre ei. E bine ca SUA sa-i primeasca? E clar ca, inca din prima zi, presedintele ales Trump va avea de rezolvat multe probleme in domeniul politicii externe. Printre ele se numara razboiul din Siria si situatia refugiatilor. Numarul de refugiati pe care SUA ii va primi a starnit controverse. Unul dintre experti sugereaza ca americanii ar trebui sa decida care refugiati sa fie invitati.

Citeste mai departe

E posibil ca interventia Rusiei in Siria sa duca la un nou Razboi Rece intre Rusia si Occident?

Ne indreptam spre Rusia, unde se spune ca se fac pregatiri de razboi. Aceasta este una dintre cele mai mari provocari ce il asteapta pe presedintele Trump cand isi va prelua functia. Razboiul cuvintelor dintre Rusia si Occident indica ca acesta ar putea deveni un nou Razboi Rece. Aceasta frica a condus la efectuarea unor exercitii pentru noi cazuri de urgenta, pregatind milioane de oameni pentru un posibil razboi nuclear.

Citeste mai departe

Revigorarea spirituala din New York

Dumnezeu lucreaza in toata America, chiar si in New York, unul dintre cele mai necredincioase orase din SUA, dupa cum ni s-a spus. Organizatia noastra partenera “Faith Wire” ne ofera aceasta stire inspiratoare cu privire la modul in care Dumnezeu lucreaza in Gotham.

Citeste mai departe

Deschiderea mormantului lui Isus in Ierusalim

Acest videoclip de la National Geographic arata cum muncitorii ridica placa de marmura de pe mormant, in data de 26 octombrie. Dupa cum se precizeaza in video, modestul mormant n-a mai fost fotografiat niciodata si nu exista niciun desen al acestuia. Specialistii in conservare au fost surprinsi sa gaseasca ceva ce instrumentele lor nu au putut detecta: un strat de moloz sub placa de marmura. Sub moloz, au gasit o alta placa de marmura avand o cruce gravata, dupa care au vazut patul original de inmormantare.

Citeste mai departe

Fetele rapite de Boko Haram in Nigeria - care e situatia lor?

Sute de eleve au fost rapite de catre teroristi islamici in Nigeria. Au fost radicalizate si nu vor sa plece. Aceasta stire vine din partea unui lider local. Guvernul sau negociaza cu Boko Haram ca sa elibereze fetele. Sute de fete sunt inca in captivitate si se spune ca au fost indoctrinate. Saptamana trecuta Boko Haram a eliberat 21 de fete, majoritatea crestine. Parintii lor, asa cum va puteti imagina, nadajduiesc ca fetele lor se vor vindeca si vor putea studia.

Citeste mai departe

Impactul alegerilor din SUA asupra Israelului si Orientului Mijlociu

În noaptea alegerilor americane, fondatorul CBN, Pat Robertson, John Waage, editorul senior al CBN,  și Jay Sekulow, șeful Centrului American pentru Lege și Justiție au discutat despre impactul alegerilor asupra multor chestiuni esențiale pentru Israel, precum declararea unui stat palestinian, sau viitorul Ierusalimului, sau relatia cu Rusia si tarile din Orientul Mijlociu.

Citeste mai departe

Situația actuală din Orientul Mijlociu si provocarile pentru noul presedinte SUA - analiză

Noul președinte al SUA va avea de-a face cu un Orient Mijlociu instabil. De pildă, chiar la nord de Israel, Libanul și-a ales un nou președinte, însă i-a luat doi ani și jumătate pentru a-l alege. Numele său e Michel Aoun, un fost general de armată care s-a angajat să aducă schimbare în țară. El a vorbit recent cu Gary Lane despre problemele de care vrea să se ocupe.

Citeste mai departe

Dificultatile cu care se confrunta crestinii din Irak

Dupa ce SIIL a cucerit nordul Irakului in vara anului 2014, zeci de mii de crestini au fugit ca sa isi salveze viata. Dupa ce au parasit orasul Mosul si satele invecinate, mii de crestini au venit aici, in Arbil. 130 de familii locuiesc in acest complex, administrat de Biserica Catolica Caldeeana. Este o viata plina de provocari, pentru ca intr-un singur apartament locuiesc trei familii. Ne-am intalnit cu Ithara Assis si cele trei fiice ale ei, care au fugit de furia organizatiei SIIL.

Citeste mai departe

Aventura a început: seria nouă de desene animate Cartea Cărților a fost lansată în România

Lansata in anii 90 pe TVR si difuzata si pe Alfa Omega TV pana in prezent, Cartea Cartilor a fascinat generatii intregi de parinti si copii din Romania. Create in 1981 de studioul CBN pentru publicul din Japonia, desenele animate Cartea Cartilor au avut impact in peste 150 de tari din intreaga lume. 20 de ani mai tarziu, desenele animate se reintorc intr-o formula noua!

Citeste mai departe

Liberi in spatele gratiilor - Evanghelia elibereaza detinuti dintr-o inchisoare de maxima siguranta

La 48 de km de Houston, Texas, inchisoarea Darrington gazduieste unii dintre cei mai violenti criminali. Aceasta este o inchisoare de maxima siguranta, cu toate tipurile de paza in acest edificiu. In spatele acestor pereti criminalii inversunati sunt transformati in mesageri ai sperantei datorita unui program oferit de Southwestern Baptist Theological Seminary.

Citeste mai departe

O descoperire arheologica istorica dezvaluie legaturi stravechi dintre poporul evreu si Ierusalim

Vom vedea cum o alta descoperire majora confirma legatura dintre evrei si orasul Ierusalim, considerata un miracol de catre un arheolog. In aceeasi zi in care UNESCO a negat conexiunea evreilor cu Muntele Templului, un fragment de istorie recent descoperit a rasturnat afirmatia. E o descoperire rara si indica o legatura dintre evrei si Ierusalim veche de 2700 de ani. Acest mic document contine cea mai veche mentiune a Ierusalimului gasita vreodata in afara Bibliei.

Citeste mai departe

Doneaza - sustine Alfa Omega TV
x