Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Facebook se modifică: mai puțin conținut de știri, mai multă „socializare activă”

Bugetul.ro

Mark Zuckerberg spune, într-o postare pe Facebook, că reţeaua socială pe care o conduce va pune mai mult accent pe ceea ce numeşte interacţiunea socială semnificativă, în locul consumului pasiv de publicitate și noutăți.

Zuckerberg spune că a primit feedback de la utilizatorii care vor să vadă pe poziții superioare în „fluxul de știri" postările prietenilor și a membrilor familiei. mai degrabă decât fluxul aglomerat de postări a companiilor, a brand-urilor și a organizațiilor media.

După modificarea algoritmului de rankare, Facebook ar trebui să arate mai mult ca o comunitate, în care prietenii să discute mai multe teme de interes, decât ca un panou cu știri și publicitate la care utilizatorii să privească pasiv.

Așadar, vor fi vizibile mult mai multe postări personale ale prietenilor, indiferent că este vorba de actualizări text, fotografii sau filmări. Zuckerberg este de părere că interacţiunea activă dintre prieteni reprezintă viitorul pe termen lung pentru Facebook.

Pierzători vor fi publisherii, site-urile de ştiri şi diversele afaceri, care-şi vor vedea vizibilitatea şi conversiile prăbuşindu-se după modificarea de algoritm. Cel mai mult vor avea de pierdut entităţile care au investit resurse importante pentru generarea de conţinut care să creeze engagement pe Facebook.

Vice-preşedintele Facebook, Adam Mosseri, a spus că algoritmul va acorda mai multă importanţă postărilor care stârnesc discuţii între prieteni.

Scopul modificării este să ducă la scăderea timpului pe care utilizatorii îl petrec pe Facebook, însă să crească calitatea timpului petrecut pe rețeaua de socializare. Faptul că în ultimii ani conţinutul public de pe Facebook l-a depăşit pe cel postat de prieteni şi rude, spune Zuckerberg, a făcut ca reţeaua socială să se îndepărteze de la scopul ei iniţial şi anume conectarea utilizatorilor.

Facebook a fost intens criticat anul trecut, mai ales pentru că în rețea au fost promovate masiv știrile false și pentru că propaganda rusă a putut ajunge la un numar uriaș de americani - peste 120 milioane. Zuckerberg a promis recent că în 2018 va incerca să „repare” Facebook și că printre misiunile rețelei se va număra și cea de a-i determina pe oameni să aibă interacțiuni fațî în fațî în viața reală.

Modificarea algoritmului va avea loc treptat, pe parcursul următoarelor luni.

Surse: Digi24, HotNews.ro

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de evanghelizare

Mulți nu ar intra într-o biserică, însă, prin media, noi intrăm în casele lor, în biroul și palma lor, prin canalul Alfa Omega TV, 40 de TV comerciale partenere, media digitală și proiecte speciale de știință-creaționism și apologetică. Dorința noastră este ca prin toate proiectele și canalele media, milioane de români să audă mesajul Evangheliei. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!