Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Revigorarea spirituala din New York

Dumnezeu lucreaza in toata America, chiar si in New York, unul dintre cele mai necredincioase orase din SUA, dupa cum ni s-a spus. Organizatia noastra partenera “Faith Wire” ne ofera aceasta stire inspiratoare cu privire la modul in care Dumnezeu lucreaza in Gotham.

Citeste mai departe

Rolul creștinilor evanghelici din SUA în alegerea lui Donald Trump

Unul dintre grupurile care l-au ajutat pe Donald Trump sa ajunga la Casa Alba este cel evanghelic. Iata datele. Pentru Trump au votat 81% dintre votantii evanghelici albi. Este un rezultat mai bun decat in cazul lui George W. Bush si Mitt Romney. Pentru Clinton au votat 16% dintre evanghelicii albi. In 2012, Mitt Romney a primit 78% si Donald Trump 81%. Diferenta este de 3%. Este mult.

Citeste mai departe

Deschiderea mormantului lui Isus in Ierusalim

Acest videoclip de la National Geographic arata cum muncitorii ridica placa de marmura de pe mormant, in data de 26 octombrie. Dupa cum se precizeaza in video, modestul mormant n-a mai fost fotografiat niciodata si nu exista niciun desen al acestuia. Specialistii in conservare au fost surprinsi sa gaseasca ceva ce instrumentele lor nu au putut detecta: un strat de moloz sub placa de marmura. Sub moloz, au gasit o alta placa de marmura avand o cruce gravata, dupa care au vazut patul original de inmormantare.

Citeste mai departe

Dificultatile cu care se confrunta crestinii din Irak

Dupa ce SIIL a cucerit nordul Irakului in vara anului 2014, zeci de mii de crestini au fugit ca sa isi salveze viata. Dupa ce au parasit orasul Mosul si satele invecinate, mii de crestini au venit aici, in Arbil. 130 de familii locuiesc in acest complex, administrat de Biserica Catolica Caldeeana. Este o viata plina de provocari, pentru ca intr-un singur apartament locuiesc trei familii. Ne-am intalnit cu Ithara Assis si cele trei fiice ale ei, care au fugit de furia organizatiei SIIL.

Citeste mai departe

Fetele rapite de Boko Haram in Nigeria - care e situatia lor?

Sute de eleve au fost rapite de catre teroristi islamici in Nigeria. Au fost radicalizate si nu vor sa plece. Aceasta stire vine din partea unui lider local. Guvernul sau negociaza cu Boko Haram ca sa elibereze fetele. Sute de fete sunt inca in captivitate si se spune ca au fost indoctrinate. Saptamana trecuta Boko Haram a eliberat 21 de fete, majoritatea crestine. Parintii lor, asa cum va puteti imagina, nadajduiesc ca fetele lor se vor vindeca si vor putea studia.

Citeste mai departe

Liberi in spatele gratiilor - Evanghelia elibereaza detinuti dintr-o inchisoare de maxima siguranta

La 48 de km de Houston, Texas, inchisoarea Darrington gazduieste unii dintre cei mai violenti criminali. Aceasta este o inchisoare de maxima siguranta, cu toate tipurile de paza in acest edificiu. In spatele acestor pereti criminalii inversunati sunt transformati in mesageri ai sperantei datorita unui program oferit de Southwestern Baptist Theological Seminary.

Citeste mai departe

Rezultatele politicii externe ale presedintelui Barack Obama, dupa 8 ani de mandat

Alegerile in SUA intra in linie dreapta, si toti ochii sunt atintiti spre Clinton si Trump. Dar e momentul bilantului lui Obama. In cateva luni, presedintele Barack Obama va parasi functia de presedinte. Se prabuseste marea sa realizare, planul de sanatate Obama Care. Dar cum ramane cu politica sa de externe? Un reportaj detaliat, mai multi critici avertizeaza ca presedintele american va lasa lumea intr-o stare mai rea decat a gasit-o.

Citeste mai departe

Crestinii din Haiti sunt multumitori Domnului, in ciuda devastarii produse de uragan

In ciuda dezastrului din Haiti dupa uraganul Matthew, sute de credinciosi s-au indreptat direct spre biserica pentru a-I multumi Domnului. Desi unii au ramas fara cei dragi si fara locuinte, acestia si-au facut loc printre daramaturi, pentru a se ruga si inchina in bisericile devastate. Unii s-au adunat sub cerul deschis, dupa ce uraganul Matthew a smuls acoperisul sau chiar si peretii bisericii. Si bisericile din Bahamas au fost afectate de furtuna.

Citeste mai departe

Va fi Biserica din China persecutata?

Crestinii din China sunt preocupati pentru ca noi legi pot duce la masuri de represiune impotriva bisericilor din tara. Guvernul scoate 26 de reglementari noi care ar putea sa ingreuneze practicarea credintei crestine. La inceputul saptamanii am vorbit cu Brent Fulton de la China Source si l-am intrebat daca restrictiile vor impiedica raspandirea Evangheliei.

Citeste mai departe

Uraganul ucigas a facut ravagii in Haiti

Uraganul Matthew s-a apropiat de coasta de est al Floridei insotit de rafale de vant pana la 113 km/h. Miami si sudul Floridei nu au fost afectate in mod direct, daunele fiind minore. In timp ce furtuna s-a apropiat de Florida in aceasta dimineata, a fost localizata la nord de coasta, la doar 73 de km est de Melbourne. Liderii statului au afirmat ca acest uragan puternic a fost extrem de periculos.

Citeste mai departe

Dificultatile misionarilor din Alaska

Alaska este cel mai mare stat din tara in mare parte nelocuibil. Exista in jur de 225 de sate izolate, care pot fi accesate doar cu barca sau cu avioane mici. Desi misionarii si fondatorii de biserici au venit in Alaska la sfarsitul secolului al XIX-lea, exista putine biserici crestine evanghelice locale in prezent. Astfel, organizatiile crestine internationale continua sa trimita misionari in astfel de locuri indepartate.

Citeste mai departe

Doneaza - sustine Alfa Omega TV
x