Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Stiri crestine - Mapamond crestin 679 - 23 iulie 2017

Lupta pentru micutul Charlie Gard continua; Planul lui Dumnezeu pentru Ronald Reagan si Papa Ioan Paul al II-lea; Marturia unei tinere care a reusit sa scape din ghearele grupului Boko Haram; World Vision asigura apa potabila pentru oamenii din zona rurala a Africii; Pastorii reusesc sa slujeasca imigrantii ilegali din biserici; Tinerii romani aleg sa mearga in misiune la bosimanii din Namibia.

Citeste mai departe

Marturia unei tinere care a reusit sa scape din ghearele grupului Boko Haram, in Nigeria

Lami Jon: Ma numesc Lami Jon. Am venit in acest oras din cauza persecutiei si a suferintei cauzate de rebeli. Sunt din Gwoza, Maiduguri. Boko Haram a venit pentru prima data in orasul nostru in data de 4 noiembrie 2013. Cand au venit, strigau Allahu Akbar! Copiii, oamenii s-au speriat foarte tare. Daca unul dintre ei spunea Allahu Akbar, celalalt tragea cu pusca in aer.

Citeste mai departe

Pastorii reusesc sa slujeasca imigrantii ilegali din bisericile americane

Rugaciunea prin telefon nu este ceva nou pentru multe lucrari, insa pastorul Julio Barquero a mers si mai departe. El tine servicii prin telefon pentru imigrantii ilegali care merg la biserica lui. De asemenea, face tot mai multe vizite la domiciliu membrilor congregatiei sale care se tem de legile tot mai aspre privind imigratia. Conform unei noi legi din Texas, politia poate alege oamenii in mod aleatoriu pentru a-i intreba de statutul lor de imigrant.

Citeste mai departe

Stiri crestine - Mapamond crestin 678 - 16 iulie 2017

SIIL pierde teren in Irak; Interviu cu Dave Eubank, soldatul american care a salvat viata unei fetite irakiene; Proteste pentru respectarea libertatii religioase din India; Dumnezeu iubeste Cuba - este mesajul unei campanii de evanghelizare; Interviu cu scriitorul James Dobson; Cate o ceasca de cafea pentru cladirea Imparatiei ; Biserica din Reghin.

Citeste mai departe

Stiri crestine - Mapamond crestin 677 - 9 iulie 2017

Marturiile victimelor grupului terorist Boko Haram; O familie de americani incearca sa aduca natiunea Sudanului de Sud la Dumnezeu; Povestea unei orfane care impartaseste speranta in Isus Hristos bolnavilor de SIDA; Cea mai mare tabara de refugiati din lume; Misiune medicala in Burundi; Conferinta nationala pentru femei - Mamaia, iulie 2017

Citeste mai departe

Statul Islamic pierde teren in Irak

Batalia pentru eliberarea celui de-al doilea oras ca marime al Irakului din mainile organizatiei SIIL se afla in ultima faza, insa este lenta. Luptatorii Statului Islamic care au ramas in oras, folosesc scuturi umane pentru a se salva de puterea coplesitoare a fortelor irakiene si de coalitie. Un comandant irakian spune ca este important ca trupele sale sa protejeze oamenii.

Citeste mai departe

Proteste pentru respectarea libertatii religioase din India

In timpul intalnirii dintre cei doi lideri de stat, demonstrantii aflati in fata Casei Albe, l-au indemnat pe presedintele Trump sa il intrebe pe prim-ministrul Indiei despre trecutul sau cu privire la respectarea drepturilor omului. Crestinii si sikhii s-au confruntat cu o persecutie religioasa in crestere odata cu ajungerea la putere a guvernului hindus Modi.

Citeste mai departe

Dumnezeu iubeste Cuba - este mesajul unei campanii de evanghelizare

In Cuba, crestinii nu au acces la reclame, emisiuni de radio sau de televiziune. Astfel, organizarea unei campanii de evanghelizare multimedia pentru a atinge capitala Havana a fost o provocare. Bisericile au decis sa publice aceasta carte mica plina cu marturii despre convertiri. Apoi au mers din usa in usa sa ofere aceasta carte. Pastorii si liderii a peste 300 de biserici de aproximativ 40 de denominatii s-au intrunit formand o unitate fara precedent in randul credinciosilor. In ciuda interogarilor repetate ale autoritatilor, organizatorii au adus sute de mii de brosuri si carti in tara. Un centru de apel improvizat a ajutat la coordonarea evenimentelor si anumite grupuri au avut parte de o atentie anume.

Citeste mai departe

Germania sarbatoreste 500 de ani de la Reforma Protestanta

Lumea vine la Wittenberg unde in urma cu 500 de ani un profesor de teologie morala se spune ca ar fi afisat 95 de teze pe usa unei biserici. Prin acest gest, el a schimbat lumea. Acum, Germania se afla in mijlocul unei celebrari care dureaza timp de un an. Pe vremea lui Luther, Germania nu era asa de colorata sau asa de ordonata. Germania anilor 1500 era rece, plina de noroi, mohorata si nepoliticoasa. Acesta seamana mai mult cu Wittenberg-ul de pe vremea lui Luther.

Citeste mai departe

Doneaza - sustine Alfa Omega TV