Mapamond Crestin

Stiri crestine - Mapamond crestin 561 - 19 aprilie 2015

Alfa Omega TVDin sumarul ediției:

 • Milioane de musulmani așteaptă revenirea unui mesia islamic
 • Creștinii din Yemen: Suferința este "realitatea" noastră
 • Tratamentul brutal îndurat de femei sub Islamul fundamentalist
 • Legislatorii din Irving sunt preocupați din cauza legii Sharia
 • O lege care încurajează la discriminare?Povestea Marrisei: bucuria de a putea fi adoptat
 • O expoziție ce vorbește despre supraviețuirea evreilor din captivitatea babiloniană
 • Peste 2 000 de ani de istorie sunt gravați în zidurile unei cladiri din Ierusalim
 • Reflectarea Marsului Invierii in Romania

Povestea Marissei: bucuria de a putea fi adoptat

mc 561 adoptie 02Marșul pentru viață din luna ianuarie a avut ca scop să declare anul 2014 ca anul adopțiilor. Au fost aduse în discuție rezultate pozitive ale adopției prezentând experiențele unor mame care au ales să păstreze sarcina.

Credeți sau nu, unele mame cred că este mai bine pentru copii lor nenăscuți să îi avorteze, în loc să-i dea familiilor care vor să-i adopte. Marissa Copeeste un exemplu viu pentru neadevărul acestor cuvinte. Adopția poate să fie un lucru minunat.

O lege care incurajeaza la discriminare?

mc 561 discriminare 02Atât locuitorii din Indiana, cât și liderii naționali au protestat împotriva noii legi a libertății religioase. Celebrități și lideri naționali și-au manifestat dezacordul. Legea este asemănătoare cu cea pe care alte 19 state au introdus-o. Aceasta le permite minorităților religioase, care consideră că le-au fost violate drepturile, să-și exprime nemulțumirea în fața Curții.

Legislatorii din Irving sunt preocupati din cauza legii Sharia

mc 561 texas 02Legislatorii din Irving sunt preocupați din cauza legii Șaria care este folosită în cadrul Curții când vine vorba de custodii și divorțuri. Tribunalul islamic al statului a anunțat că va ajuta la medierea neînțelegerilor civile în comunitatea musulmană ca alternativă pentru instanța americană.

Crestinii din Yemen: Suferinta este "realitatea" noastra

mc 561 yemen 01Pentru creștinii din Yemen, viața este foarte grea. În Orientul Mijlociu nu există țară în care creștinii să nu sufere pentru credința lor. Aceasta este realitatea.

Sam este din Yemen. Nu i se poate vedea fața și i-am schimbat numele și vocea pentru a-i proteja identitatea. Sam este un musulman care s-a convertit la creștinism. Cei de la știrile CBN s-au întâlnit cu el într-o locație secretă din Africa de Nord. Acesta spunea într-un interviu că dacă autoritățile i-ar descoperi adevărata identitate, ar putea fi arestat sau ucis.

Milioane de musulmani asteapta revenirea unui mesia islamic

mc 561 imam 01Milioane de musulmani din lumea întreagă așteaptă revenirea unui mesia islamic, cunoscut ca ''Mahdi, al 12 Imam''. Diverse ramuri ale islamului au credințe diferite cu privire la Mahdi.

Stiri crestine - Mapamond crestin 560 - 12 aprilie 2015

Alfa Omega TVDin sumarul ediției:

 • Israelul neagă acuzațiile Statelor Unite: ''Nu ne spionăm aliații''
 • Sergentul Bowe Bergdahl va fi acuzat de dezertare
 • Alegerile prezidențiale din Nigeria
 • Arabia Saudită se implică în conflictul din Yemen
 • O femeie din Germania are curajul să înfrunte minciuna Islamului
 • Neatenția la volan i-a schimbat viața pentru totdeauna
 • Marsul invierii 2015 - Invierea lui Isus, sarbatorita anual pe strazile din Romania

Neatentia la volan i-a schimbat viata pentru totdeauna

mc 600 katie 0110% dintre toate accidentele auto fatale care implică tineri sub vârsta de 21 de ani sunt cauzate de lipsa de atenție la volan. Recent am cunoscut o supraviețuitoare, care acum se concentrează pe conștientizarea acestui fapt.

Katie Matthews era o tânără de 16 ani din Venice, Florida. Un accident i-a schimbat viața pentru totdeauna.

''Era o petrecere cu ocazia onomasticii unei prietene. Mama nu mă lăsa să merg la astfel de petreceri pentru că se consuma alcool. Am sunat-o și am mințit-o. Amândouă ne-am gândit că nu ni se poate întâmpla nimic pentru că oricum era noapte'', spunea Katie Matthews.

O femeie din Germania are curajul sa infrunte minciuna Islamului

mc 600 germania 02În 2013 s-a ridicat în timp ce un imam ținea o rugăciune într-o biserică germană istorică. Aceasta a proclamat că Isus Hristos este Domn peste Germania. A avertizat audiența că ceea ce se întâmpla era o minciună.

Filmarea și știrea au fost văzute de milioane de oameni. O creștină misterioasă, Heidi Mund, a devenit cunoscută peste tot în lume drept: ''nemțoaica curajoasă''. Deși nu-și atribuie niciun merit, unii cred că Heidi a rupt un blestem de peste Germania, pregătind scena pentru demonstrațiile masive împotriva Islamului în anul care a urmat de către grupul Pegida.

Arabia Saudita se implica in conflictul din Yemen

mc 600 yemen 03Unii s-ar putea să nu fie de acord că Yemenul ar putea fi pentru președintele Obama cel mai mare dezastru în ce privește politica externă, ținând cont de puținele realizări ale acestei administrații. Acestea au fost cuvintele rostite anul trecut de președintelui Obama...

''Strategia aceasta de a scăpa de teroriștii care ne amenință, în timp ce sprijinim partenerii în primele linii, este una dintre strategiile pe care le-am folosit cu succes, ani la rândul, în Yemen și Somalia'', spunea Barack Obama.

Alegerile prezidentiale din Nigeria

mc 600 nigeria 01Actualul președinte al Nigeriei, Goodluck, este un creștin din sud, iar concurentul său este un musulman din nord. După mai multe luni de campanie, sondajele arată un rezultat foarte strâns. 68 de milioane de nigerieni și-au manifestat dorința de a vota.

''L-am votat pe Goodluck Jonathan în 2008. Nigeria avea nevoie de el pe atunci, dar acum are nevoie de schimbare'', spunea Osaduhun Oluwadare, susținător al lui Buhari.

Sergentul Bowe Bergdahl va fi acuzat de dezertare

mc 600 soldat 01Întoarcerea sergentului Bowe Bergdahl a fost considerată de Casa Albă drept întoarcerea unui erou. Susan Rice, consilier pentru securitatea națională a afirmat... ''Ideea este că s-a întors. Se va întoarce la familia sa. A slujit Statelor Unite cu onoare'', spunea Susan Rice, consilier pentru securitatea națională.

''Nu-i uităm niciodată pe oamenii noștri în uniformă'', a afirmat Barack Obama. Președintele i-a invitat pe părinții lui Bergdahl la Casa Albă.

Stiri crestine - Mapamond crestin 559 - 5 aprilie 2015

Alfa Omega TVDin sumarul ediției:

 • Egiptul: Statele Unite fac ''un joc dublu'' în ce privește războiul împotriva terorii
 • Atacuri teroriste asupra a două biserici creștine din Pakistan
 • Crimeea: prima aniversare a anexării de către Rusia
 • Israelul a ales să-și păstreze prim-ministrul
 • Antisemitismul european este cauza exodului de evrei
 • BDS: boicot, descurajare și sancțiuni internaționale
 • Ce spun studiile despre adevărata rată a divorțului?
 • Drumul crucii 2015

Egiptul: Statele Unite fac ''un joc dublu'' in ce priveste razboiul impotriva terorii

mc 559 fratia musulmana 01Întâlnirea de la Casa Albă dintre președintele Obama și liderii musulmani a stârnit agitație în Orientul Mijlociu, în special în Israel și în Egipt. Cauza revoltei este faptul că aceștia aveau legături cu Frăția Musulmană.

''Cunoaștem istoria Frăției Musulmane. Știm cine sunt. Cum se poate ca Statele Unite, Administrația, președintele și Departamentul de Stat să primească ordine de la Frăția Musulmană?'', se întreba fostul ambasador al Israelului în Egipt, Zvi Mazel.

Atacuri teroriste asupra a doua biserici crestine din Pakistan

mc 559 pakistan 02Creștinii s-au adunat pentru un protest în Pakistan în timp ce mica lor comunitate se pregătea să-și îngroape morții. Doi atacatori sinucigași s-au detonat în apropierea a două biserici din orașul Lahore, în timp ce creștinii erau prezenți la serviciul religios. Exploziile au avut loc la scurt timp într-o vecinătate creștină, cunoscută ca Youhana Abad. Acest bărbat a supraviețuit în urma uneia dintre explozii. Spunea că prima explozie a avut loc la o biserică catolică, unde siguranța este bine asigurată.

Crimeea: prima aniversare a anexarii de catre Rusia

mc 559 crimeea 01Crimeea celebrează prima aniversare a anexării sale de către Rusia.

''Sunt foarte fericită. Inima mea e la fel de însorită precum vremea de afară. În sfârșit ne-am găsit locul în țara în care ne-am născut și unde ne dorim să fim'', spunea o localnică.

Ce spun studiile despre adevarata rata a divortului?

mc 559 divort 03Shaunti Feldhahn este o cercetătoare care a absolvit Universitatea Harvard și lucrează împreună cu soțul ei Jeff pentru a-i ajuta pe oameni în ce privește căsniciile și relațiile. La un moment dat, acest cuplu credea și afirma că majoritatea căsniciilor sunt nefericite și că 50% dintre ele ajung la divorț, chiar și în Biserică.

''Nu știam. Eram pe scenă și prezentam fiecare dintre aceste statistici greșite'', spunea Shaunti Feldhahn.

Antisemitismul european este cauza exodului de evrei

mc 559 antisemitism 03Tot mai mulți evrei europeni se întreabă dacă este timpul să plece. Guvernele europene nu par să fie capabile să prevină atacurile în creștere împotriva evreilor. Acest lucru îi sperie pe evrei, mai ales când se gândesc la Holocaust.

Revolutia digitala ajuta la raspandirea Scripturii in lumea intreaga

mc 548 biblia 01Trei bărbați care au în comun pasiunea lor pentru Biblie. Fiecare dintre ei are un rol important pentru a face posibil ca fiecare om să aibă acces la Scriptură. Bob Creson, director al Wycliffe Bible Translators, spunea că traducerea Bibliei în cele 69 de limbi este pe cale să aibă loc. Acest copac de la centrul din Orlando prezintă cum arată acest proiect.

De ce intarzie sa vina ajutorul pentru armata kurda?

jd 51 kurzi 04Vom cunoaște armata Peshmerga, luptătorii din prima linie care protejează statul Kurdistan de Statul Islamic. Acest soldat s-a alăturat armatei în 1982. A luat parte la multe bătălii, majoritatea împotriva armatei lui Haddam Hussein.

Realitatea diabolica a Islamului radical

jd 59 siil 04SIIL se folosește de media pentru a atrage tot mai mulți recruți începând din Londra, Paris și până în Minneapolis. Tineri jihadiști care părăsesc confortul occidental pentru a răspunde chemării grupării SIIL.

Alte articole

Doneaza - sustine Alfa Omega TV