Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Odată cu aniversarea a 70 de ani, populația Israelului ajunge la 8,842 milioane

Din anul 1948 până în prezent, populația Israelului a crescut de peste zece ori. La înființare, statul avea 806.000 de locuitori. În prezent, populația este de 8,842 milioane, potrivit datelor Biroului Central de Statistică publicat săptămâna aceasta înaintea celei de-a 70-a aniversare a statului Israel.

Citeste mai departe

Biserica din Siria condamnă atacul SUA

Liderii Patriarhiilor Antiohiei și Întregului Orient pentru ortodocșii greci, ortodocșilor sirieni și catolicilor greco-melchiți au transmis un comunicat comun în care denunță „agresiunea brutală” a alianței formate din SUA, Franța și Marea Britanie asupra Siriei.

Citeste mai departe

Stiri crestine - Mapamond crestin 717 - 15 aprilie 2018

Din sumarul editiei: O afacere de familie pentru a raspandi dragostea lui Hristos in Mexic; Cercetatorii au facut o statuie dupa Giulgiul din Torino; Atac terorist de Paste in Pakistan; Prizonier in Turcia; Un candidat evanghelic a pierdut alegerile in Costa Rica dar se considera victorios in Hristos; O noua victorie pentru Prim-ministrul Ungariei; Biserica are un rol crucial in reconstruirea insulei Puerto Rico; Misionar in Africa din dragoste pentru copii; Marsul invierii la Timisoara in a doua zi de Paste; Conferinta rolul lui Hristos in Pastele evreiesc

Citeste mai departe

Stiri crestine - Mapamond crestin 716 - 8 aprilie 2018

Din sumarul editiei: Doi atei au devenit crestini dupa ce au cercetat dovezile Invierii; Miracolul din Vinerea Mare: In 2012, un avion s-a izbit de un bloc si nu au existat victime; Animalul de companie al familiei Pence, o stea in devenire; Cladirea unei foste biserici a fost transformata intr-o opera de arta; Conferinta Darurile spirituale in Imparatia lui Dumnezeu cu Ron Brown de la Timisoara de la finalul lunii martie 2018; Sfarsitul campaniei 40 de zile pentru viata

Citeste mai departe

Misionar in Africa din dragoste pentru copii

Ce faci cand Dumnezeu te cheama sa slujesti intr-un loc unde nu vrei sa mergi? In 1988, Sam Childers s-a confruntat cu aceasta decizie dificila. La scurt timp dupa ce Sam a devenit crestin, un predicator i-a profetit ca va pleca intr-o tara indepartata unde se va confrunta cu pericole. Dupa 20 de ani, Sam reflecta asupra chemarii si a lucrarii sale de slujire care este activa si in prezent.

Citeste mai departe

Prim-ministrul Ungariei, o noua victorie

Viktor Orbán, a castigat, din nou, alegerile in Ungaria. Orbán este un mare aparator al drepturilor crestine si anul trecut a spus ca tara are nevoie de un guvern dedicat valorilor crestine. Orbán a mai avertizat oamenii cu privire la imigratia islamica in Europa si a spus ca este o amenintare pentru valorile europene crestine. In timpul guvernarii sale, s-a construit un gard pentru a exclude imigrantii. Criticii au spus despre el ca este rasist si xenofob.

Citeste mai departe

Un candidat evanghelic a pierdut alegerile in Costa Rica dar se considera victorios in Isus

Un candidat evanghelic din Costa Rica a pierdut alegerile prezidentiale de saptamana trecuta. Totusi, el se simte victorios in Hristos. Cand Fabricio Alvarado a aflat de infrangerea sa duminica seara, el a cazut pe genunchi in fata camerelor de televiziune si L-a laudat pe Isus Hristos. Alvarado este un fost legislator si co-prezentatorul emisiunii Mundo Cristiano. El a militat pentru familie si viata.

Citeste mai departe

Prizonier in Turcia

Turcia a tinut dupa gratii un pastor american mai bine de 500 de zile. O acuzatie l-ar putea condamna pe Andrew Brunson la inchisoare pe viata. Ne rugam sa fie eliberat. Corespondentul din Orientul Mijlociu, Chris Mitchell, vine cu detalii.

Citeste mai departe

Atac terorist de Paste in Pakistan

O unitate de teroristi a Statului Islamic a ucis o familie crestina in Pakistan, in duminica Pastelui. Familia compusa din patru membri a mers sa isi viziteze rudele cand niste oameni inarmati pe motociclete au deschis focul si i-au ucis pe toti. Nu mult dupa acest incident, Statul Islamic a revendicat atentatul. Legislatorii Pakistanului au cerut sa se puna capat persecutiei crestinilor.

Citeste mai departe

Cercetatorii au facut o statuie dupa giulgiul din Torino

Cercetatorii cred ca au gasit imaginea exacta a lui Isus pe vremea cand traia pe pamant, datorita unei descoperiri facute dupa giulgiul din Torino. Giulgiul are lungimea de 4m si unii sustin ca trupul lui Hristos a fost infasurat in aceasta panza dupa rastignire. Oamenii de stiinta din Roma au dezvaluit o copie 3D care reprezinta modul in care ar fi putut arata Isus. Copia se bazeaza pe masurile precise ale panzei. Se spune ca Isus ar fi fost inalt de statura, aproape 1.80 si ar fi avut o expresie maiestuoasa pe fata. In august, cercetatorii au mai gasit urme de sange pe giulgiu.

Citeste mai departe

O afacere de familie pentru a raspandi dragostea lui Hristos in Mexic

Un cuplu din Texas are parte de un mare succes datorita firmei lor care confectioneaza genti din piele. Daca la inceput vindeau genti pe Ebay, in prezent, au fabrici mari in Mexic si in Forth Worth. Insa, Dave si Suzette Munson nu isi numara doar banii. Ei schimba vieti, aratandu-le angajatilor lor dragostea lui Hristos. Efrem Graham ne spune povestea din spatele firmei Saddleback Leather.

Citeste mai departe

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiectul Creștinul și societatea

Rolul nostru ca și creștini în societate este de a fi sare și lumină în toate domeniile de activitate, prin integritate, competență și compasiune pentru cei din jur și prin manifestarea puterii lui Dumnezeu. Prin proiectul Creștinul și societatea, promovăm aplicarea principiilor creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!