Mapamond Crestin

Stiri crestine - Mapamond crestin 536 - 25 octombrie 2014

mc 536 elsalvador 02Din sumarul ediției:

 • Clorul protejează liberienii împotriva virusului Ebola
 • Poliția din El Salvador luptă împotriva infracțiunilor într-un mod neconvențional
 • Un supraviețuitor al Auschwitz-ului redă bucuria copiilor grav bolnavi
 • Locuitorii din Costa Rica sărbătoresc în fiecare an „ziua Bibliei”
 • Filmul „Darul lui Jonas” lansează o provocare pentru tineri
 • Raport de misiune: români implicați în misiune transculturală din Izmir, Turcia

ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Clorul protejeaza liberienii impotriva viruslui Ebola

mc 536 ebola 01Într-un colț din capitala Liberiei, ritmul alert pentru a scăpa de virusul Ebola îl face pe David Darg și pe cei din echipa 'Operation Blessings' să fie pe fază pentru ca zeci de mii de liberieni din zona afectată să rămână în viață.

Agricultura organica revolutionează Guatemala

mc 536 agricultura 01Isabel și copiii ei îngrijesc o grădină cu legume acasă la ei, în Antigua, Guatemala. Liderii organizației ''Operation Blessings International'' colaborează cu un expert în agricultură ca să o învețe pe Isabel și pe alții tehnici de îngrijire a legumelor organice și de economisire a spațiului. Acum au produse atât pentru consumul propriu, cât și pentru comercializare. Restaurantele selecte sunt interesate de legumele organice, profitul familiei fiind destul de mare. Isabel este copleșită de emoții când se gândește cât de mult s-a schimbat viața ei.

Filmul „Darul lui Jonas” lanseaza o provocare pentru tineri

mc 536 film 01'Darul lui Jonas' este o poveste despre căutarea unei lumi care pare perfectă, fără durere, suferință și atât de armonioasă încât nu există nici măcar culoare. Jeff Bridges joacă rolul principal în filmul pe care și l-a dorit să-l producă de aproape douăzeci de ani. Jeff Bridges a început să filmezi de unul singur cu mulți ani în urmă. A fost intrebat ce l-a făcut să fie atât de pasionat de acest proiect.

Locuitorii din Costa Rica sarbatoresc in fiecare an „ziua Bibliei”

mc 536 ziuabibliei costaricaCreștinii vorbitori de limbă spaniolă au primit prima lor Biblie în urmă cu patru secole, în septembrie 1569. A devenit cunoscută ca ''Biblia ursului'', pentru că pe copertă apărea un urs care mânca miere dintr-un fagure.

Un supravietuitor al Auschwitz-ului reda bucuria copiilor grav bolnavi

mc 536 copii 03O stațiune de poveste, nu foarte departe de parcul de distracții din Orlando, ajută la crearea unor momente magice pentru cei care au nevoie de speranță. ''Give Kids the World Village'' vine în ajutorul familiilor cu copii grav bolnavi.

''Familiile și copiii care vin în această stațiune se bucură de pauza de la rutina vizitării spitalelor și tratamentelor medicale. Acesta este un loc de poveste care culminează cu o căsuță din turtă dulce, care se află chiar în spatele meu'', a afirmat Angela Zatopek.

Realizat prin ochii unui copil, orășelul face ca visele să prindă contur.

Politia din El Salvador lupta impotriva infractiunilor intr-un mod neconventional

mc 536 elsalvador 01Ofițerii de poliție din El Salvador luptă împotriva infracțiunilor într-o țară în care rata criminalității ocupă locul patru în lume. În prezent, un grup de polițiști promovează un mod mai bun pentru a se ocupa de problemă, o metodă care nu are la bază arme fizice. Sunt membrii lucrării creștine cu polițiștii care se ocupă de evanghelizarea celor mai periculoase străzi și cartiere ale orașului.

Stiri crestine - Mapamond crestin 535 - 18 octombrie 2014

mc 535 ebola 01ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri. Din sumarul ediției:

 • Protestanții din Ucraina sunt persecutați de Biserica Ortodoxă Rusă
 • Evreii din Ucraina se întorc în țara Bibliei, împlinind profeția biblică
 • Lupta contracronometru împotriva virusului Ebola
 • Statul Haiti își revine încet, dar sigur, în urma dezastrului provocat de cutremur
 • Filmul „Get on Up!” dezvăluie rădăcinile bisericești ale muzicii lui James Brown
 • Noua clădire a bisericii Sfânta Treime din Vicovu de Sus: o punte între istorie și prezent

Evreii din Ucraina se întorc in tara Bibliei, implinind profetia biblica

mc 535 evrei ucraina 04Când tânăra de 19 ani, Alexandrina Zholudevși-a văzut familia în siguranță în Israel, nu s-a putut opri din plâns.

''Când i-am văzut am plâns foarte mult. Mama a plâns și ea. Plângem mult, dar chiar este o zi foarte fericită'', a afirmat Alexandrina Zholudev.

Alexandrina a imigrat aici anul trecut când Ucraina încă era destul de liniștită. Apoi au început luptele, care i-au prins familia la mijloc.

Filmul "Get on Up!” dezvaluie radacinile bisericesti ale muzicii lui James Brown

mc 535 film 02Povestea lui James Brown este povestea reală a trecerii de la mizerie la bogăție, dar fără să aibe câteva obstacole în această călătorie.

''Trebuia să-și câștige singur existența, așa că a devenit un pungaș'', a afirmat Bill Carpenter, istoric al muzicii gospel.

Jurnalistul Bill Carpenter i-a ascultat muzica lui Brown de mic, a făcut cover-uri la melodii de-a sale și a scris despre el în cartea sa ''În zile cu nori: Enciclopedia muzicii gospel''.

Lupta contra cronometru impotriva virusului Ebola in Liberia

mc 535 ebolaPanica și anxietatea sunt palpabile. În această țară săracă din Nordul Africii, liberienii se luptă să-și învingă teama. Cele câteva centre de tratament pentru victimele virusului Ebola sunt supraaglomerate și personalul este insuficient. Zeci de persoane mor în fiecare zi.

Cei de la CBN au ajuns în Monrovia, capitala Liberiei. În momentul în care au coborât din avion fiecare pasager a trebuit să-și spele mâinile cu clor. La o distanță de câțiva pași se aflau asistentele pregătite să verifice temperatura călătorilor.

Protestantii din Ucraina sunt persecutati de Biserica Ortodoxa Rusa

mc 535 protestanti ortodocsi 01Peter Dudnik este convins că luptătorii mascați care cuceresc teritoriile din partea de nord a Ucrainei sunt o amenințare puternică pentru creștinii evanghelici.

Cum se comportă separatiștii pro-ruși cu creștinii din Sloviansk ?

''Nu se comportă bine cu noi deoarece consideră că Biserica Ortodoxă este superioară tuturor bisericilor. Ei mai cred despre creștinii protestanți că sunt spioni americani și din moment ce America este un dușman și creștinii sunt dușmani'', a afirmat Peter Dudnik.

Statul Haiti isi revine incet, dar sigur, in urma dezastrului provocat de cutremurul din 2010

mc 535 haiti artCântece spontane se aud din biserică până pe străzile Haitiului.

''Recuperarea în urma cutremurului este înceată, dar se întâmplă. În urmă cu cinci ani, Haiti era o zonă de dezastru. Peste tot erau numai dărâmături. Economia, afacerile și guvernul erau la pământ'', a afirmat Matthew Moore, Organizația Compassion International.

Mathew Moore a venit aici în 2010, imediat după ce a izbucnit un cutremur puternic. Au murit peste 200 000 de persoane în numai 30 de secunde. Acest mormânt uriaș, cu mii de rămășițe neidentificate, este probabil cea mai cumplită amintire dintre ororile cutremurului.

Liban - Alianta cu Hezbollah ar fi o greseala grava pentru Occident

mc 534 liban hezbollahÎn anii '80 teroriștii libanezi susținuți de Iran au atacat Ambasada Statelor Unite din estul Beirutului. Mașina cu bomba a explodat la mai puțin de 27 de metri de la intrarea în clădirea Ambasadei. În apropiere era un crater imens provocat de explozie. Un șir de mașini distruse încă fumegau. Ambasada a fost fără îndoială grav afectată. Ironia ultimului atac terorist este că această ambasadă a fost deschisă acolo cu doar două luni în urmă pentru că se presupunea că este o zonă sigură.

mc 534 liban iran„Statele Unite și-au învățat lecția. A trecut gruparea Hezbollah și pe aliații săi pe lista teroriștilor. Din păcate, există multe presiuni pentru a se reconsidera în primul rând susținătorul lui Hezbollah, care este Iran și celălalt susținător, regimul Assad. Aceștia trebuie reconsiderați ca și posibili parteneri împotriva lui SIIL, dar dacă se face aceasta ar fi o mare greșeală”, a avertizat Walid Phares, specialist în problemele Orientului Mijlociu. El mai spune că Hezbollah ar prelua controlul Libanului. În schimb, ONU ar trebui să facă presiuni asupra grupării pentru a accepta inițiativa de a se dezarma.

Goana dupa apreciere: de ce posteaza tinerii fotografii provocatoare pe retelele de socializare?

mc 534 socialmedia6Comunicarea prin intermediul mijloacelor media este cea mai ușoară și cea mai folosită metodă, mai ales în rândul tinerilor. Prin tot ceea ce distribuie, ei sunt nerăbdători să-și arate aprecierile și dezaprecierile pe internet. Generația noastră digitală le bombardează pe tinere cu reguli și păreri despre cum ar trebui să arate, pe cine ar trebui să placă și cum să se comporte. Social media adaugă presiune și le face să-și dorească să atingă o perfecțiune artificială. Această presiune în creștere poate provoca daune psihice și emoționale.

Stiri crestine - Mapamond crestin 534 - 11 octombrie 2014

mc 534 liban teroristDin sumarul ediției:

 • Alianța cu Hezbollah ar fi o greșeală gravă
 • Un musulman pakistanez a devenit un susținător al Israelului
 • Saeed Abedini: închis în Iran din cauza credinței creștine
 • Goana după apreciere: de ce postează adolescentele fotografii provocatoare pe rețelele de socializare
 • Freedom Tour – lupta împotriva traficului de persoane

Torturati in Ucraina: crestinii traiesc un cosmar

mc 534 torturati ucrainaEste o scenă care se repetă neîncetat în mintea Elenei Velichko. Rebelii pro-ruși au preluat controlul asupra orașului ei la începutul lunii aprilie. Soțul ei Vladimir i-a spus să ia copiii și să plece din oraș.

''Ne-a dus la gară și ne-am luat rămas-bun. Mi-a spus că mă iubește, m-a sărutat pe mine și pe copii și a plecat'', a afirmat Elena Velichko.

După câteva zile, viața ei și a celor opt copii, cu vârsta cuprinsă între 2-16 ani, s-a schimbat complet.

Bisericile crestine din regiunea Donetk s-au unit ca sa ofere ajutor celor in nevoie

mc 533 ucraina ajutorGalina Kucher este prima care recunoaște că se află pe un teritoriu mai puțin plăcut.

George Thomas a intrebat-o pe Galina daca in cei 23 de ani de când lucreaza pentru CBN a mai experimentat ceva de genul.

''Nu. Am avut de-a face cu tot felul de dezastre sociale, dar aceasta este cea mai mare provocare întâlnită vreodată.''

Odată cu izbucnirea crizei din Crimeea și a invaziei separatiștilor pro-ruși în estul Ucrainei, ea și echipa ei au muncit neîntrerupt pentru a distribui ajutoare umanitare.

O noua comoara descoperita in orasul lui David, Ierusalimul biblic

mc 533 artefacte ierusalimExpoziția numită ''Ierusalimul de Aur''a prezentat artefacte din aur găsite în orașul lui David, Ierusalimul biblic.

Antichități din aur prezentate în orașul lui David sunt de folos pentru a istorisi povestea Ierusalimului, precum acest medalion din aur, din secolul al VII-lea.

Cum sa protejezi oile: bisericile din America invata sa isi apere enoriasii

mc 533 america familieUnul dintre cele mai cunoscute acte de violență la o biserică a avut loc în Colorado Springs în 2007. Mathew Murray, în vârstă de 24 de ani, a deschid focul în parcarea bisericii 'New Life' după serviciul de dimineață. Murray suferea de o boală mintală și era supărat pe creștini. Era supărat că nu a fost acceptat să meargă într-o călătorie de misiune. A omorât două tinere: Stephanie și Rachel Works și l-a rănit pe tatăl acestora și pe alți doi enoriași, înainte de a se întâlni în clădire cu un voluntar care păzea clădirea. Jeanne Assam a spus că Dumnezeu a păzit-o și a călăuzit-o și a reușit să-l înfrunte pe acest tânăr și l-a împușcat cu arma sa personală. Tânărul și-a luat singur viața. Astfel de incidente l-au determinat pe Jimmy Meeks, expert în securitatea bisericilor, să tragă un semnal de alarmă.

Jason Castro, concurent de la American Idol, canta acum pentru Dumnezeu

mc 533 jason castroNu a câștigat marele premiu, dar fanii emisiunii ''American Idol'' își amintesc de Jason Castro pentru împletiturile sale și pentru muzica sa relaxantă. S-a descurcat foarte bine pe scenă ajungând pe locul 4. După ce a plecat de la ''American Idol'', în 2008, Castro a debutat cu un hit. Apoi a dispărut din grafic și de pe scena muzicii pop lăsându-i pe fani cu multe întrebări: ''Ce s-a întâmplat? De ce a trecut în zona muzicii creștine?''

Alte articole

Doneaza - sustine Alfa Omega TV