Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Va fi Biserica din China persecutata?

Crestinii din China sunt preocupati pentru ca noi legi pot duce la masuri de represiune impotriva bisericilor din tara. Guvernul scoate 26 de reglementari noi care ar putea sa ingreuneze practicarea credintei crestine. La inceputul saptamanii am vorbit cu Brent Fulton de la China Source si l-am intrebat daca restrictiile vor impiedica raspandirea Evangheliei.

Citeste mai departe

Uraganul ucigas a facut ravagii in Haiti

Uraganul Matthew s-a apropiat de coasta de est al Floridei insotit de rafale de vant pana la 113 km/h. Miami si sudul Floridei nu au fost afectate in mod direct, daunele fiind minore. In timp ce furtuna s-a apropiat de Florida in aceasta dimineata, a fost localizata la nord de coasta, la doar 73 de km est de Melbourne. Liderii statului au afirmat ca acest uragan puternic a fost extrem de periculos.

Citeste mai departe

Dificultatile misionarilor din Alaska

Alaska este cel mai mare stat din tara in mare parte nelocuibil. Exista in jur de 225 de sate izolate, care pot fi accesate doar cu barca sau cu avioane mici. Desi misionarii si fondatorii de biserici au venit in Alaska la sfarsitul secolului al XIX-lea, exista putine biserici crestine evanghelice locale in prezent. Astfel, organizatiile crestine internationale continua sa trimita misionari in astfel de locuri indepartate.

Citeste mai departe

O sahista dintr-o mahala din Uganda a devenit cunoscuta in toata lumea

O poveste incredibila despre speranta si triumf va fi prezentata in cinematografele din Statele Unite la acest sfarsit de saptamana. „The Queen of Katwe” este povestea victoriei unei fete sarace in ciuda tuturor greutatilor. S-a nascut intr-un cartier sarac din Uganda, fara mancare sau carti, Phiona Mutesi s-a ridicat din saracie si a devenit o campioana internationala de sah. Este un miracol. Phiona i-a spus reporterului Efrem Graham, ca succesul ei a facut parte din planul lui Dumnezeu. Acest film da speranta copiilor din cartierele sarace din Uganda si oamenilor din intreaga lume.

Citeste mai departe

Groapa comuna de langa Sinjar si soarta crestinilor din Irak

Ne aflam in apropierea orasului Sinjar. Am trecut peste gardul unei gropi comune de cadavre. Exista 28 in aceasta zona. Au fost ucisi in total 15.000 de sateni yaziditi, in mare parte barbati, dar si femei si copii. Testul pentru baieti era ca daca aveau par la sub brat, puteau fi ucisi. Ne aflam aici cu Dave si cu fiul sau Pete de la Free Burma Rangers. Ei ne-au ajutat sa ajungem aici. Facem un reportaj despre evenimentele din Sinjar. Am vorbit cu Dave despre ce s-a intamplat aici. El a spus ceva impresionant: ca aici s-ar putea afla fiica noastra, sau fiica voastra. Ce atrocitate! Este prima groapa comuna pe care am vizitat-o. Este emotionant sa vezi oase umane, hainele victimelor. Ne vorbesc despre brutalitatea organizatiei SIIL. Cu siguranta, nu sunt primele gropi comune din istorie, au existat prea multe.

Citeste mai departe

Lansarea site-ului faithwire.com, un site pentru generatia tanara

Generatia de azi vede viata si cauta sensuri printr-o varietate de platforme, care include felul cum afla stirile. Numiti-o o schimbare de perspectiva. FaithWire isi doreste sa ajunga la tineri acolo unde sunt si sa le arate ceea ce face Dumnezeu in lume. Aceasta generatie revolutioneaza modul in care se spun povestile si modul in care lumea gandeste si actioneaza, iar FaithWire vrea sa faca parte din asta, nu doar turnand informatie cu palnia, ci incurajand la impartasirea experientei. De la telefoane la tablete, relatarile oamenilor sunt pretutindeni. FaithWire va evidentia exemple ale inceputurilor slabe, dar si triumfuri, si speranta, prezentate de o echipa de diferiti contributori, inclusiv fosta Miss America, Kirsten Haglund.

Citeste mai departe

O familie de americani încearcă să aducă națiunea Sudanului de Sud la Dumnezeu

Levi recunoaste ca stirile care vin din Sudanul de Sud sunt deprimante. O parte din tara se confrunta cu foametea. Mai bine de 1 milion de oameni au emigrat in tarile vecine. Manifestarea continua a violentei ameninta sa desparta aceasta natiune tanara. Cu toate acestea, familia Levi nu renunta: Sudanul de Sud nu este o cauza pierduta. Este o oportunitate ca Evanghelia sa fie raspandita si sa influenteze si alte culturi.

Citeste mai departe

R. Moldova: Slujitori noi pregatiti la sesiunea Doctrinele Bibliei - reportaj MCTV

Fiti intotdeauna gata sa raspundeti oricui va cere socoteala de nadejdea care este in voi! Acesta este indemnul apostolului Petru pentru cei care au crezut in Domnul Isus Hristos. Dar cum vor fi in stare sa raspunda, fara a cunoaste temeinic invataturile Sfintelor Scripturi, doctrinele? Tocmai din acest motiv, slujitori si pastori din mai multe raioane ale tarii au venit sa primeasca pregatire duhovniceasca la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Moldova. Timp de doua saptamani, de dimineata pana seara, au invatat cele mai importante doctrine biblice, cunoasterea si trairea, datorita carora avem siguranta intrarii slobode in Imparatia lui Dumnezeu.

Citeste mai departe

Refugiați din Siria, relocati în SUA

În timp ce din ce în ce mai mulți sirieni fug de război, crește și grija despre cum și unde să se aibă grijă de ei. Aceasta este o problemă morală, politică și de securitate, iar soluțiile nu sunt deloc ușoare. Rep. Juan Vargas spune: "Nu pot uita și niciodată nu voi uita că și Isus a fost un refugiat. A fost un refugiat. A trebuit să meargă în Egipt, ați putea spune. Dar ce s-ar fi întâmplat dacă nu L-ar fi primit?"

Citeste mai departe

FaithWire - o platforma de stiri crestine pentru tinerii din ziua de azi

In aceste zile, cei mai multi oameni cu varsta sub 40 de ani afla stirile de pe tablete, telefoane sau calculatoare. Intrebati-i doar cand au pornit ultima data televizorul pentru a se uita la stiri. S-ar putea sa spuna ca niciodata. Pentru a intampina aceasta cerere digitala in crestere, CBN lanseaza FaithWire in retelele de socializare. Caitlin Burke ne arata de ce crede ca va fi ceva revolutionar.

Citeste mai departe

Stiri crestine - Mapamond crestin 636 - 25 septembrie 2016

1. Genocidul impotriva crestinilor din Irak continua
2. Crestinii refugiati din Irak sufea
3. Formatia Hillsong United lanseaza un nou film, intitulat Let Hope Rise
4. Conferinta UPRISING din Coreea de Sud
5. River of Refuge, camin pentru familiile fara adapost
6. Proiect de restaurare pentru Muntele Templului.
7. Kingdom Leadership Forum, Vlahita 2016 - Raspandirea Imparatiei lui Dumnezeu in societatea romana

Citeste mai departe

Doneaza - sustine Alfa Omega TV
x