Mapamond Crestin

Stiri crestine - Mapamond crestin 535 - 18 octombrie 2014

mc 535 ebola 01ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri. Din sumarul ediției:

 • Protestanții din Ucraina sunt persecutați de Biserica Ortodoxă Rusă
 • Evreii din Ucraina se întorc în țara Bibliei, împlinind profeția biblică
 • Lupta contracronometru împotriva virusului Ebola
 • Statul Haiti își revine încet, dar sigur, în urma dezastrului provocat de cutremur
 • Filmul „Get on Up!” dezvăluie rădăcinile bisericești ale muzicii lui James Brown
 • Noua clădire a bisericii Sfânta Treime din Vicovu de Sus: o punte între istorie și prezent

Evreii din Ucraina se întorc in tara Bibliei, implinind profetia biblica

mc 535 evrei ucraina 04Când tânăra de 19 ani, Alexandrina Zholudevși-a văzut familia în siguranță în Israel, nu s-a putut opri din plâns.

''Când i-am văzut am plâns foarte mult. Mama a plâns și ea. Plângem mult, dar chiar este o zi foarte fericită'', a afirmat Alexandrina Zholudev.

Alexandrina a imigrat aici anul trecut când Ucraina încă era destul de liniștită. Apoi au început luptele, care i-au prins familia la mijloc.

Filmul "Get on Up!” dezvaluie radacinile bisericesti ale muzicii lui James Brown

mc 535 film 02Povestea lui James Brown este povestea reală a trecerii de la mizerie la bogăție, dar fără să aibe câteva obstacole în această călătorie.

''Trebuia să-și câștige singur existența, așa că a devenit un pungaș'', a afirmat Bill Carpenter, istoric al muzicii gospel.

Jurnalistul Bill Carpenter i-a ascultat muzica lui Brown de mic, a făcut cover-uri la melodii de-a sale și a scris despre el în cartea sa ''În zile cu nori: Enciclopedia muzicii gospel''.

Lupta contra cronometru impotriva virusului Ebola in Liberia

mc 535 ebola 02Panica și anxietatea sunt palpabile. În această țară săracă din Nordul Africii, liberienii se luptă să-și învingă teama. Cele câteva centre de tratament pentru victimele virusului Ebola sunt supraaglomerate și personalul este insuficient. Zeci de persoane mor în fiecare zi.

Cei de la CBN au ajuns luni seara în Monrovia, capitala Liberiei. În momentul în care au coborât din avion fiecare pasager a trebuit să-și spele mâinile cu clor. La o distanță de câțiva pași se aflau asistentele pregătite să-ți verifice temperatura.

Protestantii din Ucraina sunt persecutati de Biserica Ortodoxa Rusa

mc 535 protestanti ortodocsi 01Peter Dudnik este convins că luptătorii mascați care cuceresc teritoriile din partea de nord a Ucrainei sunt o amenințare puternică pentru creștinii evanghelici.

Cum se comportă separatiștii pro-ruși cu creștinii din Sloviansk ?

''Nu se comportă bine cu noi deoarece consideră că Biserica Ortodoxă este superioară tuturor bisericilor. Ei mai cred despre creștinii protestanți că sunt spioni americani și din moment ce America este un dușman și creștinii sunt dușmani'', a afirmat Peter Dudnik.

Statul Haiti isi revine incet, dar sigur, in urma dezastrului provocat de cutremurul din 2010

mc 535 haiti 02Cântece spontane se aud din biserică până pe străzile Haitiului.

''Recuperarea în urma cutremurului este înceată, dar se întâmplă. În urmă cu cinci ani, Haiti era o zonă de dezastru. Peste tot erau numai dărâmături. Economia, afacerile și guvernul erau la pământ'', a afirmat Matthew Moore, Organizația Compassion International.

Mathew Moore a venit aici în 2010, imediat după ce a izbucnit un cutremur puternic. Au murit peste 200 000 de persoane în numai 30 de secunde. Acest mormânt uriaș, cu mii de rămășițe neidentificate, este probabil cea mai cumplită amintire dintre ororile cutremurului.

Liban - Alianta cu Hezbollah ar fi o greseala grava pentru Occident

mc 534 liban hezbollahÎn anii '80 teroriștii libanezi susținuți de Iran au atacat Ambasada Statelor Unite din estul Beirutului. Mașina cu bomba a explodat la mai puțin de 27 de metri de la intrarea în clădirea Ambasadei. În apropiere era un crater imens provocat de explozie. Un șir de mașini distruse încă fumegau. Ambasada a fost fără îndoială grav afectată. Ironia ultimului atac terorist este că această ambasadă a fost deschisă acolo cu doar două luni în urmă pentru că se presupunea că este o zonă sigură.

mc 534 liban iran„Statele Unite și-au învățat lecția. A trecut gruparea Hezbollah și pe aliații săi pe lista teroriștilor. Din păcate, există multe presiuni pentru a se reconsidera în primul rând susținătorul lui Hezbollah, care este Iran și celălalt susținător, regimul Assad. Aceștia trebuie reconsiderați ca și posibili parteneri împotriva lui SIIL, dar dacă se face aceasta ar fi o mare greșeală”, a avertizat Walid Phares, specialist în problemele Orientului Mijlociu. El mai spune că Hezbollah ar prelua controlul Libanului. În schimb, ONU ar trebui să facă presiuni asupra grupării pentru a accepta inițiativa de a se dezarma.

Goana dupa apreciere: de ce posteaza tinerii fotografii provocatoare pe retelele de socializare?

mc 534 socialmedia6Comunicarea prin intermediul mijloacelor media este cea mai ușoară și cea mai folosită metodă, mai ales în rândul tinerilor. Prin tot ceea ce distribuie, ei sunt nerăbdători să-și arate aprecierile și dezaprecierile pe internet. Generația noastră digitală le bombardează pe tinere cu reguli și păreri despre cum ar trebui să arate, pe cine ar trebui să placă și cum să se comporte. Social media adaugă presiune și le face să-și dorească să atingă o perfecțiune artificială. Această presiune în creștere poate provoca daune psihice și emoționale.

Stiri crestine - Mapamond crestin 534 - 11 octombrie 2014

mc 534 liban teroristDin sumarul ediției:

 • Alianța cu Hezbollah ar fi o greșeală gravă
 • Un musulman pakistanez a devenit un susținător al Israelului
 • Saeed Abedini: închis în Iran din cauza credinței creștine
 • Goana după apreciere: de ce postează adolescentele fotografii provocatoare pe rețelele de socializare
 • Freedom Tour – lupta împotriva traficului de persoane

Torturati in Ucraina: crestinii traiesc un cosmar

mc 533 ucraina persecutieEste o scenă care se repetă neîncetat în mintea Elenei Velichko. Rebelii pro-ruși au preluat controlul asupra orașului ei la începutul lunii aprilie. Soțul ei Vladimir i-a spus să ia copiii și să plece din oraș.

''Ne-a dus la gară și ne-am luat rămas-bun. Mi-a spus că mă iubește, m-a sărutat pe mine și pe copii și a plecat'', a afirmat Elena Velichko.

După câteva zile, viața ei și a celor opt copii, cu vârsta cuprinsă între 2-16 ani, s-a schimbat complet.

Bisericile crestine din regiunea Donetk s-au unit ca sa ofere ajutor celor in nevoie

mc 533 ucraina ajutorGalina Kucher este prima care recunoaște că se află pe un teritoriu mai puțin plăcut.

George Thomas a intrebat-o pe Galina daca in cei 23 de ani de când lucreaza pentru CBN a mai experimentat ceva de genul.

''Nu. Am avut de-a face cu tot felul de dezastre sociale, dar aceasta este cea mai mare provocare întâlnită vreodată.''

Odată cu izbucnirea crizei din Crimeea și a invaziei separatiștilor pro-ruși în estul Ucrainei, ea și echipa ei au muncit neîntrerupt pentru a distribui ajutoare umanitare.

O noua comoara descoperita in orasul lui David, Ierusalimul biblic

mc 533 artefacte ierusalimExpoziția numită ''Ierusalimul de Aur''a prezentat artefacte din aur găsite în orașul lui David, Ierusalimul biblic.

Antichități din aur prezentate în orașul lui David sunt de folos pentru a istorisi povestea Ierusalimului, precum acest medalion din aur, din secolul al VII-lea.

Cum sa protejezi oile: bisericile din America invata sa isi apere enoriasii

mc 533 america familieUnul dintre cele mai cunoscute acte de violență la o biserică a avut loc în Colorado Springs în 2007. Mathew Murray, în vârstă de 24 de ani, a deschid focul în parcarea bisericii 'New Life' după serviciul de dimineață. Murray suferea de o boală mintală și era supărat pe creștini. Era supărat că nu a fost acceptat să meargă într-o călătorie de misiune. A omorât două tinere: Stephanie și Rachel Works și l-a rănit pe tatăl acestora și pe alți doi enoriași, înainte de a se întâlni în clădire cu un voluntar care păzea clădirea. Jeanne Assam a spus că Dumnezeu a păzit-o și a călăuzit-o și a reușit să-l înfrunte pe acest tânăr și l-a împușcat cu arma sa personală. Tânărul și-a luat singur viața. Astfel de incidente l-au determinat pe Jimmy Meeks, expert în securitatea bisericilor, să tragă un semnal de alarmă.

Jason Castro, concurent de la American Idol, canta acum pentru Dumnezeu

mc 533 jason castroNu a câștigat marele premiu, dar fanii emisiunii ''American Idol'' își amintesc de Jason Castro pentru împletiturile sale și pentru muzica sa relaxantă. S-a descurcat foarte bine pe scenă ajungând pe locul 4. După ce a plecat de la ''American Idol'', în 2008, Castro a debutat cu un hit. Apoi a dispărut din grafic și de pe scena muzicii pop lăsându-i pe fani cu multe întrebări: ''Ce s-a întâmplat? De ce a trecut în zona muzicii creștine?''

Stiri crestine - Mapamond crestin 533 - 4 octombrie 2014

Alfa Omega TVDin sumarul ediției:

 • Bisericile creștine din regiunea Donețk s-au unit ca să ofere ajutor celor în nevoie
 • Torturați în Ucraina: creștinii trăiesc un coșmar
 • Cum să protejezi oile: bisericile din America învață să își apere enoriașii
 • Califatul islamic - visul musulmanilor se împlinește
 • Jason Castro, concurent de la American Idol, cântă acum pentru Dumnezeu
 • O nouă comoară descoperită în orașul lui David, Ierusalimul biblic
 • Micul Dejun cu Rugăciune s-a mutat din Parlament la mănăstirea Putna

ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Saeed Abedini: inchis din cauza credintei crestine

jd 46 saeed abediniZiua de 26 septembrie, a însemnat pentru pastorul Saeed Abedini o aniversare tristă, doi ani într-o închisoare iraniană din cauza credinței sale creștine. Creștinii din jurul lumii s-au rugat și au insistat pentru eliberarea lui. Soția sa, Naghmeh a condus lupta.

Dar după cum i-a spus reporterului CBN, Charlene Aaron, călătoria este lungă și dureroasă. Când Naghmeh Abedini s-a căsătorit cu iubirea vieții ei, nu a visat vreodată că vor fi despărțiți.

Un tata din SUA i-a învatat pe copii valoarea muncii in vacanta de vara

mc 531 tata copii 2Copiii familiei Murset nu au fost prea încântați... la început. Tatăl lor a planificat o excursie de 20 de zile cu rulota familiei cu scopul de a-i ajuta pe străini cu gospodăria.

''Tată, treaba cu ajutatul în gospodărie a mers prea departe. Ai înnebunit.', dar în timp ce citeam poveștile celor pe care urma să-i ajutăm, totul începea să aibă sens pentru ei.  Cred că au văzut imaginea de ansamblu'', a afirmat Gregg Murset, planificator financiar și tată.

Pastor care si-a pierdut copiii in taifun: Dumnezeu nu ne va abandona

mc 531 taifun 1Pastorul Dante, soția Dolor și cei patru copii ai lor s-au ținut de grinzile tavanului ca să supraviețuiască furtunii cauzate de taifunul Haiyan. Din păcate, valurile puternice le-a înghițit casa. Au murit înecați trei dintre cei patru copii și alți 13 membrii ai familiei, printre care mama lui Dolor și surorile. Cuvintele nu pot exprima durerea lui Dolor.

''Îmi e atât de dor de copiii mei. Am muncit din greu ca să le oferim un viitor, dar totul s-a spulberat. Slujeam în biserică hrănind copiii, iar acum ne-am pierdut proprii copii. E dureros'', a afirmat Dolor.

Miracolul supravietuirii lui Edgar Harrell, veteran al celui de-al doilea Razboi Mondial

mc 531 edgarharrell razboi 1La o fermă mică din Kentucky, Edgar Harrell a auzit la radio despre războiul din Oceanul Pacific. După ce a ascultat reportajele despre pușcașii marini care își pierd viața, s-a hotărât să ajute.

''Mă gândeam că am deja 18 ani și deja mă înscriam pentru armată. Nu voiam să mă înrolez în armată. Voiam să mă înrolez în trupele infanteriei marine'', a afirmat Edgar Harrell. Vasul de război, USS Indianapolis, a devenit căminul lui. ''Când am văzut vasul acela uriaș... Vă imaginați la ce s-a gândit un tânăr de la țară'', a afirmat Edgar Harrell.

Pe acel vas, Harrell a văzut o luptă aprigă ce l-a șocat foarte tare. Băiatul de 18 ani își amintește foarte clar un incident când un avion kamikaze japonez a lovit vasul în bătălia pentru Okinawa.

''Îmi amintesc faptul că am văzut acel avion și m-am gândit că se va sfârși viața. Avionul se îndrepta înspre dunetă'', a afirmat Edgar Harrell...

Refugiatii yaziditi din Irak, persecutati de SIIL, au primit ajutor umanitar

mc 531 yaziditi 1182 000 de yazidiți au căutat un refugiu în orașele kurde adăpostindu-se în clădiri cu birouri goale.

''În spatele meu se află munții care duc înspre Turcia. Turcia se află la câțiva kilometri distanță și mulți dintre yazidiții care au venit în orașul din nordul Irakului, în Zakho, spun că preferă să meargă în Turcia afirmând că nu pot să mai trăiască alături de musulmanii arabi'', a relatat reporterul.

Un lider yazidit ne-a spus că sute de vecini musulmani s-au ridicat împotriva yazidiților când au venit în Sinjar luptători ai Statul Islamic.

'Ne-au luat soțiile, copiii, vârstnicii, totul. Chiar dacă ne primim casele, nu mai putem trăi cu arabii pentru că ne persecută'', a spus Faris Elias.

mc 531 yaziditi 2

Cum a devenit Marea Britanie un exportator global de terorism

mc 531 islam uk 2Niciunul dintre cei care au fost atenți la creșterea islamului radical nu ar fi trebuit să fie surprinși că teroristul care l-a ucis pe jurnalistul american James Foley avea accent londonez. Peste o mie de musulmani britanici luptă pentru Statul Islamic și se alături tot mai mulți în fiecare zi.

''Lucrul pe care trebuie sa-l știm cu privire la luptătorii britanici din Siria este faptul că sunt în linia întâi în acest conflict'', a afirmat Shiraz Maher, Centrul Internațional pentru Studiul Radicalizării.

Marea Britanie este un exportator principal de teroriști, rezultat al multiculturalismului. Au existat semne de avertizare de mai mult timp. Acesta a fost un protest al musulmanilor din Londra din urmă cu opt ani.

''Ați declarat război împotriva umma ! Veți plăti scump pentru asta! Se apropie jihadul !'', a declarat un luptător britanic.

Astăzi, Marea Britanie are tribunale în care se aplică legea Sharia și patrule Sharia care aplică legea islamică în unele zone.

mc 531 islam uk 1

Alte articole

Doneaza - sustine Alfa Omega TV