Mapamond Crestin

Stiri crestine - Mapamond crestin 544 - 20 decembrie 2014

mc 544Din sumarul ediției:

 • Primarul orasului Tacloban (Filipine) ii indreapta pe oameni spre Dumnezeu
 • Ziua Bibliei – un eveniment sarbatorit in intreaga lume
 • Studiu: oamenii cu o atitudine multumitoare sunt mai energici
 • Protejate de abuz: femeile din India croiesc haine pentru o linie de haine
 • Actorul Jason David Frank vorbeste despre credinta si viitor
 • „Inchinare pentur natiune”, o noua conferinta la Baia Mare organizata de biserica Filadelfia

Stiri crestine - Mapamond crestin 543 - 13 decembrie 2014

mc 543 pelerini 03Din sumarul editiei:

 • Influența pelerinilor și a reformei în formarea Americii
 • Cum a schimbat un accident viata unui jucător profesionist de golf
 • Generozitatea: secretul unei vieti lungi si fericite
 • Controversa Muntelui Templului, o posibila a treia intifada – e deja pe site
 • Cântărețul creștin Lacrae Moore debutează în filmul Believe Me
 • RVE Suceava – radioul creștinilor informați

Cantaretul crestin Lecrae Moore debuteaza in filmul ''Believe Me''

mc 543 film 02Dacă râsul este cel mai bun medicament, atunci filmul ''Believe Me'' își dorește să aducă vindecare audienței și să-i mulțumească pe fanii artistului Lecrae. Între prezența sa la „The Tonight Show”și turneul de promovare al albumului, rapperul creștin de renume se bucură de prima sa apariție într-un film.

Generozitatea: secretul unei vieti lungi si fericite

mc 543 daruire 03Dacă vrei să trăiești o viață mai lungă și mai fericită, doctorii spun că trebuie să dăruiești. Numeroase studii arată că generozitatea declanșează schimbări semnificative, pozitive, atât la nivel mental, cât și fizic.

Cum a schimbat un accident viata unui jucator profesionist de golf

mc 543 golf 01La vârsta de 18 ani, Lary Alford era un jucător de golf de top și juca cu campioni precum Tiger Woods. Visa să câștige campionate și trofee, dar acest vis a fost spulberat când un accident de mașină aproape l-a costat viața și l-a făcut să-și piardă brațul stâng.

Influenta pelerinilor si a Reformei in formarea Americii

mc 543 pelerini 01Ce convingeri ar putea determina familiile de pelerini să înfrunte moartea și incertitudinea într-o lume nouă și ciudată, astfel încât să-și poată exprima credința? Va trebui să călătorești cu 500 de ani în urmă într-o Europă pregătită pentru o revoluție sau pentru ceea ce urma să fie o reformă de proporții mari. Povestea Americii este povestea Reformei.

Stiri crestine - Mapamond crestin 542 - 6 decembrie 2014

Alfa Omega TVDin sumarul editiei:

 • Pierderea cumplita a unei familii s-a transformat intr-o castig de neimaginat
 • Tabara Monte Blanco transforma vietile tinerilor din Bolivia
 • Legalizarea casatoriilor gay a fortat un magistrat american sa-si dea demisia
 • „Coada delfinului 2” readuce pe ecrane o poveste plina de speranta
 • Fratii Kendrick – doi producatori de filme crestine de renume international
 • Trupa Not An Idol - Valuri de lumina din Chisinau spre Romania

Fratii Kendrick- doi producatori de filme crestine de renume international

fratii kendrick producatoriProducătorii de film, Alex și Stephen Kendrick, și-au dezvoltat iubirea de a face filme încă de mici.

''Când am fost mici nu am avut de la început televizor, dar părinții ne duceau să ne uităm la filme Disney. Încă de pe atunci ne doream să ajungem să facem filme. Foloseam imagini statice succesive cu animații din cărțile noastre 'Hardy Boys' și o cameră video cu bandă de 8 milimetri. Cred că pe atunci Alex era în clasa a patra. Ca adolescenți am făcut rost de o cameră video când apăruse prin anii '80. A fost parte din viața noastră încă de la început'', a afirmat Stephen Kendrick, producător de film.

"Coada delfinului 2" readuce pe ecrane o poveste plina de speranta

mc 542 delfin 01Milioane de oameni s-au îndrăgostit de Iarnă. Este vorba de delfinul cu coadă protetică. Și-a pierdut coada din cauza unei capcane pentru crabi, iar cei de la Acvariul Clearwater Marineau au salvat-o. Charles Martin Smitha prezentat povestea delfinului Iarna și a acvariului, spitalul pentru animale, care pe atunci nu mergea foarte bine. Am vorbit cu regizorul filmului care se pregătea pentru partea a doua a filmului „Coada delfinului”.

Legalizarea casatoriilor homosexuale a fortat un magistrat american sa-si dea demisia

mc 542 gay 03John Kallam lucrează ca magistrat în districtul Rockingham de peste zece ani. În această perioadă a putut observa creșterea numărului de căsătorii între homosexuali și se întreba ce însemna pentru el:

''Le-am spus câtorva dintre colegii mei că dacă mi se va cere să oficializez căsătorii între persoane de același sex, nu voi putea face asta.''

Tabara ''Monte Blanco'' transforma vietile tinerilor din Bolivia

mc 542 tabara 01Când ajung în tabăra ''Monte Blanco'' din Bolivia, elevii se angajează la o aventură care atinge în fiecare an viețile a peste 5 000 de elevi de gimnaziu și de liceu. Astfel de tabere creștine însă sunt neobișnuite în America Latină, mai ales taberele care pun accent pe jocuri și pe distracție. Tabăra datează din 1952 când organizația New Tribes Mission a înființat școala cu internat ''Tambo'' pentru copiii misionarilor. Tim Ramsey a frecventat școala ''Tambo'' în anii 1960 în timp ce părinții săi misionari lucrau cu tribul primitiv Ayoreo. Astăzi, în calitate de președinte al organizației Latcome Mission, Ramsey se folosește de fostul campus al școlii ''Tambo'' și l-a transformat într-o tabără creștină model din America Latină. În ultimii zece ani, ''Monte Blanco'' a devenit un magnet pentru turiști.

Pierderea cumplita a unei familii s-a transformat intr-un castig de neimaginat

mc 542 familie 01''1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13. Treisprezece dintre ei au murit, dar sunt mulți care lipsesc'', spunea cu tristețe Dolor Lingo.

În urmă cu un an, în 8 noiembrie 2013, Dolor Lingo și-a pierdut 13 dintre membrii familiei sale.

''La început a fost foarte dureros, dar am început să înțeleg că ceea ce s-a întâmplat a fost voia lui Dumnezeu'', a mărturisit Dolor Lingo.

Stiri crestine - Mapamond crestin 541 - 29 noiembrie 2014

Turnul de rugaciune din Ierusalim a implinit un an de existenta

jd 52 rugaciune 01''Turnul de rugăciune'' din centrul Ierusalimului a celebrat aniversarea de un an.

''Viziunea "Turnului de rugăciune" din Israel este de a aduce împărăția lui Dumnezeu înapoi pe pământ'', a afirmat Dr. Paul Dhinakaran, fondator al Turnului de Rugăciune.

Dr. Paul Dhinakaran este directorul misiunii Jesus Calls care a înființat ''Turnul de rugăciune''. Acum, după un an, el spune că centrul este pregătit pentru un nou sezon.

Mesajul evanghelistului Billy Graham la împlinirea a 96 de ani

mc 541 graham 01Celebrând a 96-a aniversare...

''Mulți spun că nu vor nicio schimbare în viața lor. Scriptura spune că fără schimbarea pe care Dumnezeu o cere nu vom ajunge în cer'', afirmat Billy Graham, evanghelist.

Evanghelistul Billy Graham a transmis câteva gânduri în filmulețul intitulat ''Cerul: un mesaj nou al fratelui Billy Graham''.

Fetele Jihadului: femeile occidentale si momeala lansata de SIIL

mc 541 jihad 01Luni de zile, înainte ca Shanon Conley să fie arestată, cei de la FBI s-au întâlnit cu ea în repetate rânduri. Aceștia au avertizat-o pe tânăra de 19 ani convertită la islam că planul ei de a merge în Siria și de a ajuta gruparea SIIL era ilegal. Conley era deja hotărâtă. Voia să plece din Denver ca să se căsătorească cu un luptător SIIL pe care îl cunoscuse pe internet. Agenții au oprit-o la aeroportul din Denver înainte ca să-și ducă planul la îndeplinire. Totuși, mai sunt multe fete asemeni ei.

La 25 de ani de la caderea Zidului Berlinului, Rusia se indreapta spre un nou Razboi Rece

mc 541 zidul berlinului 04A fost o zi pe care mulți berlinezi au așteptat-o. Au curs lacrimi de bucurie, oamenii au strigat și au aplaudat. Zidul Berlinului a căzut. În loc să-i țină pe oameni afară, comuniștii au zidit zidul în 1961 ca să-i împiedice pe cetățenii est-germani să intre. 26 de ani mai târziu, președintele Ronald Reagen a lansat o provocare...

În 9 noiembrie 1989 guvernul Germaniei de Est a cedat în cele din urmă și le-a permis oamenilor să călătorească spre Berlinul de Vest. Pe atunci eram la datorie în Germania de Vest și am produs câteva știri pentru CBN.

Durerea inca-i bantuie pe cei care si-au pierdut familia in taifunul care a lovit Filipine

mc 541 taifun 03În cimitirul unde sunt îngropate mii de victime ale taifunului, filipinezii s-au adunat la un serviciu de comemorare a celor care au murit în 8 noiembrie 2013.

''Nu ne-am pierdut numai casele, puținele posesiuni, ci ne-am pierdut părinții, copiii, frații, bunicii, vecinii, colegii de muncă, cei mai buni prieteni, familia...'', a afirmat cu durere Alfred Romualdez, primarul orașului Tacloban.

La serviciul de comemorare au fost prezenți numeroși demnitari printre care și fosta primă doamnă Imelda Marcos.

Filmul „When the Game Stands Tall” motiveaza la formarea de barbati puternici

mc 540 film 02Liceul ''De la Salle'' deține un record în fotbalul american: în doisprezece ani nu au pierdut niciun meci. Dar școala catolică din California nu se laudă cu lucrul acesta datorită modestiei antrenorului Bob Ladouceur, care a început să antreneze echipa în anul 1979.

''Fii tu insuti mesajul'' – o biserica americana ajuta tarile afectate de virusul Ebola

mc 540 biserica ebola 01Biserica ''Woodlands'' a luat naștere în anul 1993. Prezența săptămânală a ajuns la 18 000 de persoane. Au construit și un campus al bisericii în nordul orașului Houston, Texas. Creșterea masivă, predicile bune și închinarea nu au fost suficiente pentru pastorii fondatori Kerry și Chris Shook.

Bialik Rogozin – scoala unde crestinii, evreii si musulmanii sunt prieteni

mc 540 scoala 01Bialik Rogozin este o școală publică din Tel Aviv unde învață 900 de elevi din 51 de țări. Creștini, evrei, musulmani sunt împreună.

''Nu vezi în fiecare zi copii arabi care intră pe poartă alături de copii filipinezi. În celelalte școli nu vezi în fiecare zi o prietenie între copii de naționalități diferite'', a afirmat Tomer Angle, profesor.

''În perioada Crăciunului avem un brad împodobit, avem lumina evreilor, hanukia, dar și mielul musulmanilor'', a afirmat Eli Nechama, directorul.

Școala este localizată într-o zonă plină de oameni săraci, de imigranți, de oameni care de abia reușesc să supraviețuiască. Mulți dintre elevi au văzut lucruri îngrozitoare, care i-ar cutremura chiar și pe adulți.

Alte articole

Doneaza - sustine Alfa Omega TV