Mapamond Crestin

Filmul „When the Game Stands Tall” motiveaza la formarea de barbati puternici

mc 540 film 02Liceul ''De la Salle'' deține un record în fotbalul american: în doisprezece ani nu au pierdut niciun meci. Dar școala catolică din California nu se laudă cu lucrul acesta datorită modestiei antrenorului Bob Ladouceur, care a început să antreneze echipa în anul 1979.

''Fii tu insuti mesajul'' – o biserica americana ajuta tarile afectate de virusul Ebola

mc 540 biserica ebola 01Biserica ''Woodlands'' a luat naștere în anul 1993. Prezența săptămânală a ajuns la 18 000 de persoane. Au construit și un campus al bisericii în nordul orașului Houston, Texas. Creșterea masivă, predicile bune și închinarea nu au fost suficiente pentru pastorii fondatori Kerry și Chris Shook.

Bialik Rogozin – scoala unde crestinii, evreii si musulmanii sunt prieteni

mc 540 scoala 01Bialik Rogozin este o școală publică din Tel Aviv unde învață 900 de elevi din 51 de țări. Creștini, evrei, musulmani sunt împreună.

''Nu vezi în fiecare zi copii arabi care intră pe poartă alături de copii filipinezi. În celelalte școli nu vezi în fiecare zi o prietenie între copii de naționalități diferite'', a afirmat Tomer Angle, profesor.

''În perioada Crăciunului avem un brad împodobit, avem lumina evreilor, hanukia, dar și mielul musulmanilor'', a afirmat Eli Nechama, directorul.

Școala este localizată într-o zonă plină de oameni săraci, de imigranți, de oameni care de abia reușesc să supraviețuiască. Mulți dintre elevi au văzut lucruri îngrozitoare, care i-ar cutremura chiar și pe adulți.

Agricultura organica – o sursa de venit pentru victimele taifunului din Filipine

mc 540 agricultura organica 03Nimfa Babula știe cât e de norocoasă că este în viață.

''Nu ne-a mai rămas nicio posesiune. Casa ne-a fost distrusă. Am pierdut toate bunurile'', a afirmat Nimfa Babula, victimă a taifunului.

În urmă cu un an, cea mai puternică furtună care a existat vreodată a lovit Filipine omorând mii de oameni.

La un an de la taifun, Filipine isi revine incet, dar sigur

mc 540 taifun 01Charlie Cedeno s-a născut în orașul Tacloban. Cartierul în care a crescut se află la câțiva metri de ocean. Astăzi, cerința de a reconstrui un dezastru e inimaginabilă... George Thomas a fost acolo la câteva zile după ce taifunul Haiyan a lovit zona în care locuia Cedeno. Imaginile filmate cu drona arată dezastrul produs. În 8 noiembrie 2013 au murit 8 000 de oameni. Orașul Tacloban a fost afectat puternic: 30 000 de case au fost distruse. Astăzi mulți oameni încă mai locuiesc în corturi.

Cazul care protejeaza libertatea religioasa a elevilor din Statele Unite

mc 539 libertate religioasa 02Brooks Hamby a fost premiat pentru rezultatele obținute și a ținut un discurs la festivitatea de absolvire a liceului din orășelul Brawley, California. Acesta, cât și avocații Institutului Libertății care îl reprezintă, au declarat la summit-ul anual despre valorile alegătorului, că școala l-a obligat să-și refacă discursul deoarece acestora nu le-a plăcut că tânărul vorbea despre credință și Dumnezeu.

Biserica din America abordeaza problema imigrarii ilegale

mc 539 imigranti 02Subiectul imigrării și al Bisericii există din vremurile biblice. Scriptura ne spune să avem compasiune pentru străinii din țară. Ce se întâmplă dacă acest străin încalcă legea ca să ajungă acolo? Bisericile din America se confruntă cu această întrebare în timp ce mii de persoane trec granița în mod ilegal, inclusiv femei și bărbați. Aceasta este și situația lui Jose Maldonado, un tânăr de 18 ani, care așteaptă să afle dacă i se va permite să rămână în Statele Unite. Între timp, el merge la cursuri ca să învețe limba engleză. A fost de acord să i se ia un interviu.

Biserica in actiune: Organizatia LOVE INC implineste nevoilor saracilor din orasul Boise, SUA

mc 539 boise 01A răspunde la chemarea biblică de a împlini nevoile celor săraci este o prioritate a bisericilor din Boise. O rețea de 40 de biserici trec dincolo de granițele confesionale ca să-i ajute pe cei săraci. O organizație ajută la împlinirea acestui mandat oferind cele necesare: mâncare și îmbrăcăminte. Ei oferă dragoste în numele lui Hristos. De aceea și poartă numele de: Love INC Boise.

Stiri crestine - Mapamond crestin 539 - 15 noiembrie 2014

mc 539 nigeria 01Din sumarul editiei:

 • Speranța salvării fetelor răpite în Nigeria scade tot mai mult
 • Cine este persoana misterioasă care a pus capăt apartheidului din Africa de Sud?
 • Biserica în acțiune: Organizația LOVE INC împlinește nevoilor săraci din orașul Boise, SUA
 • Biserica din America abordează problema imigrării ilegale
 • Cazul care protejează libertatea religioasă a elevilor din Statele Unite
 • Cătălin și Ramona Lup – povestea vieții din spatele muzicii

ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Cine este persoana misterioasa care a pus capat apartheidului din Africa de Sud?

mc 539 apartheid 01Imaginile prezintă cel mai bine povestea lui Jean-Eve-Ollivier.

''Planul meu nu a fost niciodată să scriu, să vorbesc. Nu am realizat nicio fotografie, nicio documentație. Am vrut să-mi păstrez povestea pentru mine însumi'', a afirmat Jean-Eve-Ollivier, om de afaceri francez.

Speranta salvarii fetelor rapite in Nigeria scade tot mai mult

mc 539 nigeria 01Guvernul nigerian speră că un acord de încetare a focului cu Boko Haram ar duce la eliberarea celor 219 fete care au fost răpite. Membrii familiilor acestor fete și avocații sunt optimiști.

''Urmărim ceea ce se întâmplă și suntem nerăbdători'', a afirmat Aisha Yesuflu, Campania „Aduceți-ne fetele înapoi”.

Acordul a fost respins și lupta cu teroriștii islamiști continuă. Mulți oameni cred că aceste fete nu vor mai fi salvate niciodată.

Numarul bisericilor de casa din Iran este in crestere

mc 515 biserica iran 04Revoluția iraniană a urmărit instaurarea primului stat modern guvernat exclusiv de legea islamică. Ayatollahul Khomeini era de părere că se poate crea o societate mai prosperă dacă s-ar aplica principiile Coranului. Dar după 30 de ani, mulți iranieni sunt dezamăgiți.

Todd Nettleton lucrează pentru Organizația Vocea Martirilor și afirmă: „Oamenii se uită în jur și văd sărăcia, nemulțumira, nu sunt fericiți, așa că își pun întrebări. 'Am aplicat principiile islamului, de ce nu ne merge bine? De ce nu este țara noastră grozavă?' Așa că sunt deschiși către o alternativă nouă.”

Biserica crestina din Iran creste, in ciuda pericolului de moarte

stire biserica crestina iran creste pericolEste o priveliște de care prea puțini străini au parte: o întâlnire secretă a iranienilor creștini într-o țară vecină, nu departe de granița cu Iranul. Acești noi urmași ai lui Cristos primesc învățătură biblică și iau cina pentru prima dată. După câteva cântece și rugăciuni, câțiva sunt botezați. Apoi, înainte să se întoarcă în Iran primesc din nou învățătură. Pentru prima dată în viață, acești creștini învață cum să caute versete în Biblie și să le memoreze. Aceștia sunt curzi, foști musulmani care s-au convertit la creștinism. Dacă identitățile lor și această locație ar fi dezvăluite poliției secrete, agenții iranieni îi vor aresta imediat. Unii pot fi chiar uciși fiindcă sunt apostați.

Chirurgi care se roaga pentru pacientii lor

mc 514 chirurgi 01Ar fi împotriva jurământului socratic dacă chirurgul Mark Pool nu ar studia cazul fiecărui pacient înainte de operație. El consideră că este împotriva chemării sale dacă nu s-ar și ruga împreună cu pacienții și afirmă că Dumnezeu este Medicul Suprem, că viața și moartea sunt în mâna Lui.

Pool spune că bisturiul este instrumentul lui în timpul operațiilor: „La fel cum eu sunt un instrument în mâna lui Dumnezeu. Eu sunt cel care operează, dar Dumnezeu este Cel care mă ghidează.” Iar medicul se roagă cu pacienții lui ca să le îndrepte și lor atenția spre Medicul Suprem.

Martir in Irak: „A murit cu zambetul pe buze”

mc 514 martir 03În ultimii 10 ani au fost ucise peste 1 000 de persoane dinBiserica Sfântul Gheorghe din capitala Irakiană, condusă de Canon Andrew White. Slujitorul britanic, supranumit Vicarul Bagdadului, a fost diagnosticat cu scleroză multiplă în urmă cu 15 ani, o boală care îi afectează vorbirea și mobilitatea. El spune că nu are nicio intenție să părăsească Bagdadul, în ciuda pericolului cu care se confruntă creștinii.

Adevarata povestire din spatele romanului „Ben-Hur: O poveste despre Hristos”

mc 512 ben hur 03Filmul de mare succes din 1959, Ben-Hur, a intrat în istorie cu un record de 11 premii Oscar. Iar versiunea din 1925 revine în atenția lumii. Ceea ce nu mulţi ştiu este că nu Hollywood a creat această poveste clasică. Ideea a venit de la romanul de succes „Ben-Hur: O poveste despre Hristos”, publicată în 1880. Cartea relatează povestea unei întâlniri transformatoare dintre un prinţ din secolul întâi şi Isus din Nazaret. Autorul din spatele cărţii Ben-Hur este Lew Wallace, un adevărat om al renaşterii.

Religiunea curata: ajutorarea orfanilor si vaduvelor crestine din Egipt

stire egipt religia adevarata orfani vaduve25% din populația Egiptului trăiește sub nivelul de sărăcie, câștigând sub 2 dolari pe zi. Printre aceștia se află foarte multe văduve, iar 1,7 milioane dintre copii sunt orfani. Nermien Riad este fondatoarea organizației Orfanii Copți, cu sediul în Washington, care ajută văduvele și orfanii din Egipt.

Despre persecutia crestinilor din Nepal

stire persecutie crestini nepalSharada a început să fie persecutată de familia ei când a părăsit hinduismul pentru creștinism. „Când L-am primit pe Isus ca Mântuitor, a început persecuția. Mama m-a întrebat: 'Îți iubești religia mai mult decât părinții?' I-am zis că îi iubesc în egală măsură. Mă disprețuia fiindcă L-am urmat pe Hristos și vorbea urât cu mine.”

Abuzurile fizice n-au întârziat să apară. Mama ei a amenințat-o că o omoară cu secera, sau că îi scoate ochii cu un cui. „Mi-a spus: 'Dacă ești oarbă nu mai poți merge la biserică.' A luat un cui, m-a aruncat la pământ și a încercat să mi-l bage în ochi. M-am mișcat, iar cuiul mi-a lovit urechea.” Sharada a fugit în junglă unde locuiește cu o prietenă.

Stiri crestine - Mapamond crestin 538 - 8 noiembrie 2014

mc 538 londra 02ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

 1. Creștinii duc Evanghelia luptătorilor de gherilă
 2. Interviu cu Joshua Wong, tânărul care luptă pentru libertate în Hong Kong
 3. Pastori africani spun America este într-o stare de „comă spirituală”
 4. Viața își continuă ritmul în Londra în ciuda amenințărilor teroriștilor
 5. Situația din Fâșia Gaza și decizia ONU - DIN JD
 6. Nicolae Moldoveanu a fost în atenția timișorenilor în cadrul simpozionului Cântările Harului

Interviu cu Joshua Wong, tanarul care lupta pentru libertate în Hong Kong

stire interviu joshua wong hongkongAnul 2012 a fost anul în care Joshua Wong a devenit un nume cunoscut. La numai 15 ani a pornit o mișcare a tinerilor care a dat peste cap programa unei școli pro-comuniste din Hong Kong. Wong este în primul an de facultate fiind dedicat politicii și administrației publice. Cuvântările sale pline de pasiune au stârnit mulțimile prezente la întrunirile pro-democratice din Hong Kong. Am reușit să-i luăm un interviu în exclusivitate în una dintre pauze.

Pastorii africani spun ca America este intr-o stare de "coma spirituala''

mc 538 pastori africani 02În capitala americană s-au auzit sunetele laudei și a închinării când oameni de aproape și de departe L-au chemat pe Dumnezeu ca să ierte păcatele națiunii și ca aceasta să se întoarcă la rădăcinile sale biblice.

Alte articole

Doneaza - sustine Alfa Omega TV