Mapamond Crestin

Filmul "Little Boy": Dumnezeu muta muntele

mc 566 film 02Pepper este un băiețel cu o inimă mare, mai ales când vine vorba de tatăl lui, care îi este și cel mai bun prieten.

''Este un copil care are cea mai mare dragoste și credință din întreaga lume. Dragostea lui este centrată în jurul tatălui său. Când tatăl său trebuie să meargă la război, este devastat și face tot posibilul să-l aducă pe tatăl său înapoi prin credință'', spunea Jakob Salvati.

"Mareste-ti credinta": speranta pentru crestinii necasatoriti

 mc 566 single 01Bărbați și femei s-au adunat la biserica ''New Life Providence'' din Virginia. Aceștia au trei lucruri în comun: sunt creștini, au peste 30 de ani și sunt necăsătoriți.

''Celibatul este o problemă în cultura noastră. Biserica este locul potrivit unde putem să discutăm despre asta. Trebuie să vorbim despre asta. Persoanele necăsătorite au și ele luptele lor'', spunea William Wells.

Reporter coordonator pentru știrile CBN și autoare, Wendy Griffith a vorbit recent în fața acestui grup. A vorbit despre viața ei, ca persoană necăsătorită, și despre experiența care a ajutat-o să descopere dragostea pe care i-o poartă Dumnezeu.

"Nu suntem caini": Centrul pentru imigranti ofera adapost

mc 566 imigranti 01Pentru multe persoane din America Centrală, călătoria spre Statele Unite începe cu o astfel de cale. Mii de persoane își părăsesc căminele din dorința de a scăpa de sărăcie și de violență. Din această cauză a plecat din Honduras și mama lui Alejandro. A angajat un bărbat ca să o ducă pe ea și pe cei doi copii la granița Mexicului cu Guatemala.

''Mi-a spus că o să facem o oprire în Guatemala, dar m-a lăsat aici. Mi-a spus că are ceva de rezolvat în centrul orașului, dar nu s-a mai întors și nu mi-a lăsat niciun ban'', spunea Heidi Benitez.

Era pentru prima dată în afara orașului Honduras.

O noua scoala care ii inspira pe copiii nevoiasi de la sat

mc 566 scoala 01Rini era în clasa a opta când a renunțat să mai meargă la școală. Părinții nu au mai avut bani ca să o susțină la școală. Alți copii din această comunitate săracă din apropierea capitalei Jakarta se confruntă cu aceeași situație. Din cauza lipsei de educație aceștia nu au niciun scop în viață. Asistenții sociali ai echipei CBN din Indonezia au înființat o școală unde copiii, precum Rini și prietenii ei, pot primi educație în mod gratuit.

Ultimele cuvinte ale pastorului nepalez: "Dumnezeu iti va da putere sa continui lucrarea"

mc 566 nepal 01Din fericire, nimeni nu a fost ucis când părți ale acestui templu hindus din Kathmandu s-au prăbușit. Totuși, experiența unor biserici nepaleze a fost alta. S-a întâmplat cu două minute înainte de amiază. 62 de creștini erau prezenți la etajul al patrulea al acestei clădiri la slujba religioasă de sâmbătă dimineața. Pământul a început să se cutremure, etajul al patrulea s-a prăbușit peste celelalte etaje și 17 de credincioși și-au pierdut viața, printre care și pastorul senior Elija. Jacob Tamang este pastorul asistent al bisericii ''Vision Salvation''.

Stiri crestine - Mapamond crestin 565 - 17 mai 2015

Alfa Omega TVultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri
Din sumarul ediției:

 • Creștinii din Niger îi iartă pe musulmanii care au incendiat 69 de biserici
 • O femeie luptă împotriva Islamului radical cu credință și speranță
 • Israelul a sărbătorit Ziua Independenței
 • O nouă tehnologie păstrează poveștile Holocaustului pentru generațiile viitoare
 • ''Darul Belei'': povestea familiei Santorum
 • Conferinta penticostalilor din Austria - 9-10 mai 2015

''Darul Belei'': povestea familiei Santorum

mc 565 bela 02Aceasta este povestea speranței, dragostei și credinței că fiecare persoană este importantă. Este vorba despre Bela, o fetiță de șase ani, și darul ei, un dar pentru întreaga familie Santorum. Pe lângă alte probleme de sănătate, Bela s-a născut cu Sindromul Edwards, o condiție genetică rară. Numai 10% dintre bebeluși supraviețuiesc. Dintre cei care supraviețuiesc, numai 10% ajung să împlinească un an. Doctorii le-au spus lui Rick și Karen Santorum că starea de sănătate a Belei era, citez: „incompatibilă pentru a trăi”. Să-i spună cineva lucrul acesta și Belei, deoarece luna viitoare împlinește șapte ani.

Crestinii din Niger ii iarta pe musulmanii care au incendiat 69 de biserici

mc 565 nigeria 01Știrea începe cu o filmare în exclusivitate a zeci de musulmani supărați care atacă și apoi ard biserica pastorului Musa Issa.

''Au luat bănci, biblii, scaune, echipamentul de sunet și le-au dat foc, timp în care strigau „Allahu Akbar”. M-am întristat și am început să plâng'', mărturisea pastorul Musa Issa.

Din filmarea făcută cu telefonul se poate vedea și cum un membru al bisericii este bătut.

''Mă simt groaznic când mă uit la filmare. Mă întreb de ce ne-au făcut asta. Ce am făcut să merităm asta?'', se întreba pastorul Musa Issa.

Stiri crestine - Mapamond crestin 564 - 10 mai 2015 - editie speciala Peniel 2015

Stiri crestine - Mapamond crestin 563 - 3 mai 2015

Alfa Omega TVDin sumarul editiei:

 • Doi congressmeni își fac griji pentru viitorul relației dintre Israel și America
 • Situația cu care se confruntă oamenii de afaceri creștini din Indiana
 • Vise și viziuni prin care musulmanii se întorc la Hristos
 • O tornadă foarte puternică a afectat zonele agricole din nordul statului Illinois
 • Hristos și cafeaua: împreună schimbă lumea de două ori mai repede
 • Istorisiri ale supraviețuirii din timpul Holocaustului
 • Conferinta Peniel 2015 Celebrate - Cluj, 1-2 mai 2015

Hristos si cafeaua: impreuna schimba lumea de doua ori mai repede

mc 563 cafea 01Când un cutremur devastator a lovit Haitiul în 10 ianuarie 2010, multe grupuri au trimis echipe în zonă. Un astfel de grup au fost și cei din Biserica ''Woodlands'',localizată în afara orașului Houston, Texas. Port-au-Prince, capitala, a primit ajutor. Misionarii Bisericii ''Woodlands'' și-au dat seama că sătenii din munți aveau și ei nevoie de ajutor. Nu aveau nevoie numai din cauza uraganului.

''Am văzut cafeaua așezată pe jos. Atunci i-am întrebat ce se întâmplă. Ne-au spus că nimeni nu le cumpără cafeaua'', spunea Chris Shook, Biserica 'Woodlands''.

Vise si viziuni prin care musulmanii se intorc la Hristos

mc 563 musulmani 01Hazem Farraj este gazda unei emisiuni pentru musulmani, care se numește ''Reflections''. Acesta spunea că aude tot timpul despre musulmani care au vise sau vedenii cu Isus Hristos și care le schimbă viața pentru totdeauna.

''O doamnă mi-a scris și mi-a spus că a avut un coșmar și când a deschis televizorul m-a văzut pe mine. Cuvintele pe care le rosteam erau atât de pline de pace. Doamna a adormit și a avut o vedenie cu Isus. Nu era o credincioasă. L-a văzut pe Isus îmbrăcat într-o haină albă. Acesta a arătat cu degetul înspre o persoană despre care ea știa că este Avraam. Acesta se pregătea să-l jertfească pe Isaac. Atunci și-a dat seama că Isus a fost jertfa, Fiul lui Dumnezeu'', spunea Hazem Farraj.

O tornada foarte puternica a afectat zonele agricole din nordul statului Illinois

mc 563 tornada 01Locuitorii din nordul statului Illinois s-au întors săptămânile trecute în comunitățile devastate ca să curețe dezastrul produs de tornadă. O tornadă cu intensitatea F4 a dezlănțuit un vânt puternic de 320km/h, lăsând în urmă o zonă distrusă pe o distanță de 80 de kilometri. Tornada a distrus tot ce a prins în cale: case, afaceri. Cei de la Operation Blessing au ajuns la câteva ore după încheierea furtunii. Aceștia au lucrat împreună cu alte organizații și cu echipa celor de la Biserica ''Rockford First''. Tornada a afectat zonele agricole, iar cei de la Operation Blessing i-au ajutat pe fermieri să-și curețe câmpurile ca să poată să planteze și să culeagă roadele.

Situatia cu care se confrunta oamenii de afaceri crestini din Indiana

mc 563 indiana 01Când intrați într-un magazin din Indiana, sunteți întâmpinați de mesaje de bun-venit. Nu vă lăsați induși în eroare. Nu este vorba numai despre ospitalitate, ci este o acțiune de sprijin împotriva legii libertății religioase, pe care activiștii pro-homosexualitate o consideră discriminatoare.

''Nu ne-am gândit că legea aceasta o să fie atât de controversată'', spunea Micah Clark.

Stiri crestine- Mapamond crestin 562 - 26 aprilie 2015

ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri
Alfa Omega TVDin sumarul editiei:

 • Presedintele Obama sustine acordul nuclear cu Iranul
 • Implicarea Iranului in conflictul din Yemen ar putea duce la un razboi regional mai mare in Orientul Mijlociu
 • Legislatorii sunt de partea capelanului Marinei
 • O lectie de coexistenta in una dintre universitatile israeliene de top
 • Biserica in actiune: Organizatia LOVE INC implineste nevoilor saracilor din orasul Boise, SUA
 • Seria The Bible Continues aduce la viata cartea Faptele Apostolilor
 • Fundatia RCE - speranta copiilor din Arad

Seria ''The Bible Continues'' aduce la viata cartea Faptele Apostolilor

mc 562 serie 04Noua serie televizată: ''A.D. The Bible Continues'' reprezintă continuarea mini-seriilor ''The Bible'' prezentând evenimentele ce urmează după moartea și învierea lui Isus.

''Este ceva ce poate fi relatat, nu-i așa?'', era întrebarea Romei Downey, producătoare.

Roma Downey și Mark Burnett sunt producătorii. Aceștia aduc la viață paginile Bibliei pentru spectatori.

Legislatorii sunt de partea capelanului Marinei

mc 562 marina 01Locotenentul Wes Modder așteaptă o decizie crucială cu privire la cariera sa în Marină. Avocații lui Modder spuneau că mai mulți marinari s-au plâns legat de ce le spunea în privat fostul capelan când discuta cu aceștia. Așa-zisa sa crimă era faptul că le spunea că homosexualitatea este greșită și că sexul premarital este nepotrivit.

Stiri crestine - Mapamond crestin 561 - 19 aprilie 2015

Alfa Omega TVDin sumarul ediției:

 • Milioane de musulmani așteaptă revenirea unui mesia islamic
 • Creștinii din Yemen: Suferința este "realitatea" noastră
 • Tratamentul brutal îndurat de femei sub Islamul fundamentalist
 • Legislatorii din Irving sunt preocupați din cauza legii Sharia
 • O lege care încurajează la discriminare?
 • Povestea Marrisei: bucuria de a putea fi adoptat
 • O expoziție ce vorbește despre supraviețuirea evreilor din captivitatea babiloniană
 • Peste 2 000 de ani de istorie sunt gravați în zidurile unei cladiri din Ierusalim
 • Reflectarea Marsului Invierii in Romania

Povestea Marissei: bucuria de a putea fi adoptat

mc 561 adoptie 02Marșul pentru viață din luna ianuarie a avut ca scop să declare anul 2014 ca anul adopțiilor. Au fost aduse în discuție rezultate pozitive ale adopției prezentând experiențele unor mame care au ales să păstreze sarcina.

Credeți sau nu, unele mame cred că este mai bine pentru copii lor nenăscuți să îi avorteze, în loc să-i dea familiilor care vor să-i adopte. Marissa Copeeste un exemplu viu pentru neadevărul acestor cuvinte. Adopția poate să fie un lucru minunat.

O lege care incurajeaza la discriminare?

mc 561 discriminare 02Atât locuitorii din Indiana, cât și liderii naționali au protestat împotriva noii legi a libertății religioase. Celebrități și lideri naționali și-au manifestat dezacordul. Legea este asemănătoare cu cea pe care alte 19 state au introdus-o. Aceasta le permite minorităților religioase, care consideră că le-au fost violate drepturile, să-și exprime nemulțumirea în fața Curții.

Legislatorii din Irving sunt preocupati din cauza legii Sharia

mc 561 texas 02Legislatorii din Irving sunt preocupați din cauza legii Șaria care este folosită în cadrul Curții când vine vorba de custodii și divorțuri. Tribunalul islamic al statului a anunțat că va ajuta la medierea neînțelegerilor civile în comunitatea musulmană ca alternativă pentru instanța americană.

Alte articole

Doneaza - sustine Alfa Omega TV