Mapamond Crestin

Stiri crestine - Mapamond crestin 549 - 24 ianuarie 2015

Alfa Omega TVDin sumarul ediției:

  • Persecuția creștinilor a ajuns la cel mai ridicat nivel din toate timpurile
  • Creștinii cubanezi se bucură de schimbarea relației dintre SUA și Cuba
  • Andrae Crouch, legenda muzicii gospel, a murit
  • Au căsniciile nefericite șanse de reabilitare?
  • „Am văzut un înger” - povestea convertirii unui renumit cântăreț american
  • Calendar biblic ilustrat despre caracter

„Am vazut un inger” - povestea convertirii unui renumit cantaret american

mc 549 marcus stanley 01 Marcus Stanley a fost îndrăgostit de muzică dintotdeauna. A învățat să cânte la pian fără prea mult ajutor, lucru pe care îl numește: dar de la Dumnezeu.

''Auzeam melodii la radio, cântam tot felul de melodii pe care le auzeam la alții. Era un dar de la Dumnezeu pentru că nu aveam pregătirea necesară. Chiar îmi doream să cânt'', spunea Marcus Stanley, cântăreț.

A început să cânte în biserică, dar își dorea să ajungă pe scene mai mari. Șansa cea mare a apărut după ce a terminat liceul.

Au casniciile nefericite sanse de reabilitare?

mc 549 casnicii nefericite 03Angel Davis se aștepta să aibă o căsnicie creștină perfectă împreună cu soțul ei Lee, dar când așteptările i-au fost înșelate și a văzut că nu reușește să-și schimbe soțul, a început să-și imagineze cum poate să scape de căsnicie.

''Deoarece eram creștină, divorțul nu era o opțiune. Mă simțeam captivă. Mă gândeam că ar fi bine să moară pentru că mi se părea singura soluție, atât de întunecată devenise inima mea'', mărturisea Angel Davis, psihoterapeut creștin.

''Acesta a fost lucrul care m-a durut cel mai tare'', mărturisea Lee Davis.

Andrae Crouch, legenda muzicii gospel, a murit

mc 549 andrae crouch 01Andrae Crouch și-a câștigat statutul de părinte al muzicii gospel cu melodii precum: ''Da chiar în curând'', ''Through it All'' și ''Can't Nobody Do Me like Jesus''. O carieră legendară ce a început atunci când tânărul din California și-a scris prima melodie la vârsta de 14 ani, la scurt timp după ce a scăpat de problema bâlbâielii, problemă ce a apărut la vârsta de 3 ani când era pe cale să fie răpit, în timp ce se afla în fața firmei părinților săi.

Crestinii cubanezi se bucura de schimbarea relatiei dintre SUA si Cuba

mc 549 cuba 01''Astăzi, Statele Unite ale Americii își schimbă relația cu cei din Cuba, cea mai importantă schimbare a politicii din ultimii 50 de ani. Vom pune capăt unei abordări învechite care timp de zeci de ani nu ne-a ajutat cu nimic. În schimb, vom începe să normalizăm relația dintre cele două țări'', a afirmat Barack Obama, președintele SUA.

Persecutia crestinilor a ajuns la cel mai ridicat nivel din toate timpurile

mc 549 persecutie 01Din Orientul Mijlociu până în Africa Subsahariană, creștinii se confruntă cu cel mai ridicat nivel de persecuție de până acum. ''Persecuția creștinilor este reală. Este îngrozitor de violentă și se răspândește tot mai rapid în prezent'', a afirmat David Curry, președinte Open Doors. David Curry este președintele Organizației Open Doors care monitorizează libertatea religioasă din lumea întreagă. Aceștia afirmă că în anul 2014, creștinii s-au confruntat cu cel mai ridicat nivel de persecuție din ultimii ani.

Filmul "Unbroken", regizat de Angelina Jolie, prezinta uimitoarea poveste a lui Louis Zamperini

mc 548 film 04Veteran al celui de-al Doilea Război Mondial și erou olimpic, Louis Zamperini, a murit din cauza pneumoniei la vârsta de 97 de ani, cu cinci luni înainte ca remarcabila lui poveste să ajungă în cinematografe.

''Am încercat să punem subiectele poveștii lui Louis în această perioadă dramatică a vieții sale. Ne-am asigurat că nu lipsește niciun subiect'', a afirmat Angelina Jolie, regizor.

Un pastor tanar construieste o punte intre culturi

mc 548 pastor tanar 02Are numai 25 de ani, dar Josue Urrutia deja are experiență ca pastor și este cunoscut în rândul mișcării Bisericii Evanghelice hispanice.

''Dumnezeu mi-a vorbit despre chemarea ca pastor. Cred că pe atunci aveam cinci ani. M-am gândit că o să aibă loc mult mai târziu decât s-a întâmplat...'', spunea Josue Urrutia, pastor.

Un crestin a castigat alegerile guvernamentale în tara cu cei mai multi musulmani din lume

mc 548 presedinte 01Membrii ai frontului Apărării Islamice au protestat împotriva numirii în funcție a creștinului chinez Basuki Purnama. Acesta a devenit guvernatorul capitalei Jakarta la sfârșitul lunii trecute, după ce predecesorul său a fost ales ca președinte.

De ce citirea Bibliei creste la inceputul anului

mc 548 biblia 01Citirea Bibliei devine mult mai activă în perioada sărbătorilor. Pentru Bobby Gruenewald nu e ceva surprinzător. El este pastorul care se află în spatele aplicației YouVersion folosită de noi pentru a citi Biblia.

''Este ceva normal ca în perioada Crăciunului, a Anului Nou, oamenii să înceapă să se gândească la Dumnezeu. Pentru unii poate fi pentru prima dată'', a afirmat Bobby Gruenewald.

Taxiuri care afiseaza in mod obligatoriu versete biblice intr-un oras din Filipine

mc 548 taxi 02635 de kilometri la sud de Manila, chiar în mijlocul insulelor Filipine, se află un paradis tropical inundat de o frumusețe naturală. Este ușor de observat de ce insula Bohol este una dintre cele mai cunoscute destinații turistice ale țării. Kilometru după kilometru de plaje cu nisip alb și ape curate ca și cristalul atrag vizitatorii entuziasmați din lumea întreagă. Dar această insulă liniștită mai este cunoscută și pentru altceva... mii de taxiuri pe trei roți, gălăgioase, cunoscute ca triciclete, sunt principalul mijloc de transport al insulei

Riscand viata pentru ajutorarea ucrainienilor

mc 549 ucraina 02Ucraina dă vina pe Rusia pentru situația de criză, acuzându-i pe ruși pentru că le-au invadat teritoriul și pentru că au sprijinit bărbați înarmați care acum controlează zone mari din Donețk și Lugansk. Kievul spune că Moscova vrea să construiască un coridor care să facă legătura între Rusia și peninsula Crimeea, pe care Rusia și-a însușit-o de la Ucraina în martie.

Stiri crestine - Mapamond crestin 547 - 10 ianuarie 2015

ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri
Din sumarul editiei:
- Statele Unite intră într-o nouă eră a ostilității religioase
- O familie de cubanezi oferă copiilor viziunea Edenului
- Bisericile devin tot mai mult o țintă pentru atacurile violente
- Myles Munroe: o viață trăită pentru dezvoltarea celor din jur
- Istoria refugiaților evrei – un avertisment pentru occident
- Filmul „Exodus: zei și regi” și adevărul despre Moise
- De la drama la miracol – o poveste de vindecare in familia Narița

Filmul „Exodul: zei si regi” si adevarul despre Moise

mc 547 exodul 05De la Marea Roșie la covorul roșu... Premiera filmului biblic „Exodul: Zei și regi” a avut loc în New York. Regizorul Ridley Scott dă viață poveștii unui om care are curajul să obțină autoritatea unui imperiu, eliberând 400 000 de sclavi de sub robia faraonului Ramses.

''Personal, cred că Moise este cel mai inspirațional erou din istoria umană'', spunea Ridley Scott, regizor.

Myles Munroe: o viata traita pentru dezvoltarea celor din jur

mc 547 munroe 03Prim-ministrul din Bahamas l-a numit pe dr. Myles Munroe, citez: “Una dintre persoanele religioase cele mai cunoscute la nivel internațional pe care le-a produs vreodată națiunea noastră.” Povestea acestei apariții este incredibilă. S-a născut într-o familie săracă în 1954, unul dintre cei 11 copii.

''M-am născut ca să transform ucenicii în lideri și liderii în agenți ai schimbării'', a afirmat Myles Munroe, pastor.

Bisericile devin tot mai mult o tinta pentru atacurile violente

mc 547 atacuri violente 01Cea mai mare biserică din Memphis, Tennessee este Biserica Baptistă „Bellevue”. Fondată în 1903, biserica a ajuns la 30 000 de membrii. Andy Willis a primit slujba de a se îngriji de siguranța acestora.

''Astăzi, bisericile care spun adevărul, care învață și predică adevărurile biblice, atrag atenția pentru că sunt mulți cei care nu vor să audă astfel de lucruri, care sunt împotriva lor. Ca echipă ce se ocupă de securitatea bisericii, trebuie să fim pregătiți pentru astfel de situații ca să intervenim și să protejăm turma'', a afirmat Andy Willis, lider departament de siguranță a bisericii.

O familie de cubanezi ofera copiilor viziunea Edenului

mc 547 eden 01Când subvențiile sovietice au încetat, multe familii de cubanezi au început să-și planteze legume în propriile lor grădini ca să aibă hrană pe masă. O familie de creștini din Havana și-a numit cultura „Vedere Eden”. Aceștia nu știau că grădina lor vor influența: școli, copii și părinți din zonă. Familia Fernandez a început realizarea grădinii în urmă cu 50 de ani. Aceștia au ales un loc neobișnuit.

Statele Unite intra intr-o noua era a ostilitatii religioase

mc 547 ostilitate 01O carte apărută în toamna acestui an vorbește despre creșterea ostilității în Statele Unite. Cei care au studiat pentru cartea „Undeniable” au descoperit faptul că discriminarea împotriva libertății religioase crește de la un an la altul în America.

Jeff Mateer îi ajută pe avocații și pe cercetătorii care strâng materiale pentru cazurile prezentate în „Undeniable”:

''Prima dată am avut în jur de 600. De la 600 am ajuns la 1200. Anul acesta ne apropiem de 1600. Amenințările continuă să crească într-un mod alarmant.''

Lucrul acesta se întâmplă cel mai des în școli.

Stiri crestine - Mapamond crestin 546 - 3 ianuarie 2015

Stiri crestine - Mapamond crestin 545 - 27 decembrie 2014

Actorul Jason David Frank vorbeste despre credinta si viitor

mc 544 jason 04Jason David Frank practică arte marțiale mixte și este instructor de karate, dar luptătorul profesionist este cunoscut ca:... Tommy, gardianul mistic verde din seria pentru copii Mighty Morphin, ''Power Rangers'', la început gardianul mistic alb, un rol care a durat mult mai mult decât și-ar fi putut imagina.

''Era o telenovelă pentru copii. Mi-am pierdut puterile. Oamenilor le-a păsat. Am fost angajat numai pentru 10 episoade și altele 200 după, am jucat în 2 filme, reîntorcând-mă anul acesta la ''Power Rangers: Forța Mistică'' pe Nickelodeon. Însă sunt în formă. Asta era în urmă cu 15 ani'', a afirmat Jason David Frank.

Alte articole

Doneaza - sustine Alfa Omega TV