Mapamond Crestin

Un tata din SUA i-a învatat pe copii valoarea muncii in vacanta de vara

mc 531 tata copii 2Copiii familiei Murset nu au fost prea încântați... la început. Tatăl lor a planificat o excursie de 20 de zile cu rulota familiei cu scopul de a-i ajuta pe străini cu gospodăria.

''Tată, treaba cu ajutatul în gospodărie a mers prea departe. Ai înnebunit.', dar în timp ce citeam poveștile celor pe care urma să-i ajutăm, totul începea să aibă sens pentru ei.  Cred că au văzut imaginea de ansamblu'', a afirmat Gregg Murset, planificator financiar și tată.

Pastor care si-a pierdut copiii in taifun: Dumnezeu nu ne va abandona

mc 531 taifun 1Pastorul Dante, soția Dolor și cei patru copii ai lor s-au ținut de grinzile tavanului ca să supraviețuiască furtunii cauzate de taifunul Haiyan. Din păcate, valurile puternice le-a înghițit casa. Au murit înecați trei dintre cei patru copii și alți 13 membrii ai familiei, printre care mama lui Dolor și surorile. Cuvintele nu pot exprima durerea lui Dolor.

''Îmi e atât de dor de copiii mei. Am muncit din greu ca să le oferim un viitor, dar totul s-a spulberat. Slujeam în biserică hrănind copiii, iar acum ne-am pierdut proprii copii. E dureros'', a afirmat Dolor.

Miracolul supravietuirii lui Edgar Harrell, veteran al celui de-al doilea Razboi Mondial

mc 531 edgarharrell razboi 1La o fermă mică din Kentucky, Edgar Harrell a auzit la radio despre războiul din Oceanul Pacific. După ce a ascultat reportajele despre pușcașii marini care își pierd viața, s-a hotărât să ajute.

''Mă gândeam că am deja 18 ani și deja mă înscriam pentru armată. Nu voiam să mă înrolez în armată. Voiam să mă înrolez în trupele infanteriei marine'', a afirmat Edgar Harrell. Vasul de război, USS Indianapolis, a devenit căminul lui. ''Când am văzut vasul acela uriaș... Vă imaginați la ce s-a gândit un tânăr de la țară'', a afirmat Edgar Harrell.

Pe acel vas, Harrell a văzut o luptă aprigă ce l-a șocat foarte tare. Băiatul de 18 ani își amintește foarte clar un incident când un avion kamikaze japonez a lovit vasul în bătălia pentru Okinawa.

''Îmi amintesc faptul că am văzut acel avion și m-am gândit că se va sfârși viața. Avionul se îndrepta înspre dunetă'', a afirmat Edgar Harrell...

Refugiatii yaziditi din Irak, persecutati de SIIL, au primit ajutor umanitar

mc 531 yaziditi 1182 000 de yazidiți au căutat un refugiu în orașele kurde adăpostindu-se în clădiri cu birouri goale.

''În spatele meu se află munții care duc înspre Turcia. Turcia se află la câțiva kilometri distanță și mulți dintre yazidiții care au venit în orașul din nordul Irakului, în Zakho, spun că preferă să meargă în Turcia afirmând că nu pot să mai trăiască alături de musulmanii arabi'', a relatat reporterul.

Un lider yazidit ne-a spus că sute de vecini musulmani s-au ridicat împotriva yazidiților când au venit în Sinjar luptători ai Statul Islamic.

'Ne-au luat soțiile, copiii, vârstnicii, totul. Chiar dacă ne primim casele, nu mai putem trăi cu arabii pentru că ne persecută'', a spus Faris Elias.

mc 531 yaziditi 2

Cum a devenit Marea Britanie un exportator global de terorism

mc 531 islam uk 2Niciunul dintre cei care au fost atenți la creșterea islamului radical nu ar fi trebuit să fie surprinși că teroristul care l-a ucis pe jurnalistul american James Foley avea accent londonez. Peste o mie de musulmani britanici luptă pentru Statul Islamic și se alături tot mai mulți în fiecare zi.

''Lucrul pe care trebuie sa-l știm cu privire la luptătorii britanici din Siria este faptul că sunt în linia întâi în acest conflict'', a afirmat Shiraz Maher, Centrul Internațional pentru Studiul Radicalizării.

Marea Britanie este un exportator principal de teroriști, rezultat al multiculturalismului. Au existat semne de avertizare de mai mult timp. Acesta a fost un protest al musulmanilor din Londra din urmă cu opt ani.

''Ați declarat război împotriva umma ! Veți plăti scump pentru asta! Se apropie jihadul !'', a declarat un luptător britanic.

Astăzi, Marea Britanie are tribunale în care se aplică legea Sharia și patrule Sharia care aplică legea islamică în unele zone.

mc 531 islam uk 1

Amenințarea SIIL creste - islamistii fundamentalisti in Iordania

mc 532 iordania petraIordania este o destinatie importanta pentru turisti. in fiecare an, milioane de turisti aleg sa viziteze situri arheologice cunoscute precum Petra.

''Cred ca Petra e uimitoare. Cred ca este una dintre minunile lumii'', a afirmat o femeie.

Dar acum, Iordania se afla in primele linii cu Statul Islamic.

Acesta este ultimul oras important din Iordania, inainte de a trece in Irak. Acest drum duce direct la granita. Acum, de cealalta parte, trupele sunite sustinute de SIIL controleaza trecerea.

mc 532 iordania petraMiscarile agresive ale grupului impotriva granitelor cu Iordania i-a ingrijorat pe multi cu privire la viitorul regelui Abdullah si a Iordaniei, cunoscut si ca Regatul Hasemit. in acest video, iordanienii care lupta pentru Statul Islamic in Irak si-au distrus pasapoartele sustinand ca il vor omori pe rege.

''Din punctul lor de vedere, Iordania este o tara artificiala care trebuie inlaturata. Urmatoarea este Israelul'', a afirmat Jonathan Fine, Insitututul International pentru stoparea terorismului.

Fabrica SodaStream din Israel - o fosta fabrica de munitie unde lucreaza evrei si palestinieni

jd 44 sodastreamConflictul israeliano-arab se desfasoara de zeci de ani. Dar ceea ce nu multi realizeaza este că în multe cazuri evreii si arabii chiar se înteleg.

SodaStream este producatorul de varf de sisteme de carbonatare a bauturilor. De asemenea, are o solutie practica pentru cladirea relatiilor israeliano-palestiniene- arabe.

''Fabrica obisnuia sa fie o fabrica de munitie. Pana acum 15 ani, armata israeliana facea munitie pentru artilerie. Atunci a venit SodaStream si a transformat-o intr-o fabrica de suc. Am transformat gloantele in bule. Pe statuie scrie in ebraica: 'Asa incat din sabiile lor isi vor fauri fiare de plug, si din sulitele lor cosoare; niciun popor nu va mai scoate sabia impotriva altuia si nu vor mai invata razboiul''', a afirmat Daniel Birbaum, director SodaStream.

''Acesta este profetul Isaia'', a afirmat Scott Ross.

Daniel Birnbaum conduce SodaStream, o companie veche de peste 100 de ani. Reporterii au vizitat cea mai mare fabrica, in Mishor Adumim. Situata chiar in afara Ierusalimului, este o regiune pe care Biblia o numeste Iudeea si majoritatea lumii, Cisiordania.

Amenintarea pandeste la granita nordica a Israelului - gruparea islamista Al-Nusra in Siria

jd 44 inaltimile golanLa sfarsitul lunii august, un grup islamic, care este in legatura cu al-Queda, a invins puternica armata siriana. Lupta a avut loc la granita de nord a Israelului.

Chris Mitchell afirma: ''Acesta este un punct de observare deasupra granitei dintre Israel si Siria. Am auzit explozii si am vazut dare de fum, probabil lupta intre fortele al-Nusra si regimul Asad. Una dintre cele mai importante victorii ale fortelor al-Nusra este cucerirea trecerii care se afla la 1 600 km departare de aici. Ani la randul, aceasta a servit drept singura trecere dintre Israel si Siria.''

''Priviti! Se vede fum. Acolo razboiul e neintrerupt'', a afirmat Arik Golandsky.

Arik Golandsky are un restaurant in apropierea granitei, in kibbutzul Merom Golan, cu locuinte, cai si camere pentru musafiri. Acum a aparut un nou vecin terorist.

Viata s-a oprit pentru ucrainienii din Donetk, Ucraina, in urma razboiului civil

mc 532 ucraina cladiriIn zona de razboi din estul Ucrainei... viata s-a oprit pentru ucrainienii din Donetk, Ucraina, la granita cu Rusia. Cladiri gaurite de gloante, tancuri pe strazi, controale rutiere, puncte de verificare puternic intarite: toate acestea fac parte din privelistea de la granita Ucrainei cu Rusia....

Nimic nu mai functioneaza - spitalele, scolile, fabricile, minele, magazinele.

Dar crestinii fac o diferenta.

Bisericile din Georgia se implica activ in viata comunitatii

mc 532 relevanta bisericiiFrancella Perryman crede in chemarea Bisericii de a implini nevoile comunitatii. Pasiunea ei sunt copiii si pune in practica ceea ce rosteste ca directoare a lucrarii de evanghelizare a bisericii metodiste unite Mount Pisgah din Johns Creek, o suburbie din Atlanta.

''Isus nu a stat pe banca in biserica. El a iesit in comunitate. Daca vrem sa fim lumina in lume trebuie sa iesim in comunitate si sa-i ajutam pe acesti copii'', a afirmat Francella Perryman.

Seria de desene animate VeggieTales a implinit 21 de ani

mc 532 veggietale''Daca iti place sa vorbesti cu rosiile...'' Un cantec simpatic ce poarta semnatura cunoscutei animatii ''Veggietales''.

''Inceputurile au fost foarte slabe'', a afirmat Mike Nawrocki. Mike Nawrocki este unul dintre creatorii productiei prin care a fost lansata animatia computerizata in 1993, chiar de Craciun.

''Pe atunci, animatia computerizata era atat de limitata. Nu puteai sa realizezi membre, brate, par sau haine. Daca voiam sa spunem o poveste de o ora si jumatate aveam nevoie de personaje foarte simple'', a afirmat Mike Nawrocki.

De aceea Nawrocki si colegul sau de la Colegiul Biblic, Phil Vischer, au ales sa foloseasca legume in animatia lor. Nimeni nu intelege cum au creat mai mult de 40 de episoade, cum au vandut mai mult de 70 de milioane de DVD-uri si acum si-au unit fortele cu gigantul animatiilor, cu Dream Works.

''Imi aduc aminte ca am terminat primul spectacol si eram foarte bucurosi ca am reusit. Apoi am reusit sa-l facem pe al doilea si pe al treilea. Ajunsese in magazinele unde se vindeau carti crestine'', a afirmat Mike Nawrocki.

Personajele preferate sunt rosia si castravetele...

Stiri crestine - Mapamond crestin 532 - 27 septembrie 2014

Alfa Omega TVDin sumarul ediției:

 • Viața s-a oprit pentru ucrainienii din Donețk
 • Amenințarea SIIL crește
 • Planul neobisnuit de pace din Cisiordania
 • Amenințarea pândește la granița nordică a Israelului
 • Bisericile din Georgia se implică activ în viața comunității
 • Seria de desene animate VeggieTales a împlinit 21 de ani
 • O nouă conferință pentru femei organizată de Biserica Hebron din Viena

ultimele stiri crestine; http://alfaomega.tv/stiri

Stiri crestine - Mapamond crestin 531 - 20 septembrie 2014

ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri
Alfa Omega TVDin sumarul ediției:

 • Cum a devenit Marea Britanie un exportator global de terorism
 • Refugiații yazidiți au primit ajutor umanitar
 • Miracolul supraviețuirii lui Edgar Harrell, veteran celui de-al doilea Război Mondial
 • Pastor care și-a pierdut copiii în taifun: Dumnezeu nu ne va abandona
 • Un tată din SUA i-a învățat pe copii valoarea muncii în vacanța de vară
 • Revista Priscila, o revista scrisa de femeile din Romania pentru femeile din tara lor

Pastorul John Hagee explica aparitia lunilor sangerii pe cer

mc530 2014 luna sangerie1În cartea Genesa scrie că Dumnezeu foloseste soarele, luna si stelele pentru semne si sezoane. Astfel de exemple se găsesc în întreaga Biblie. Gânditi-vă cum o stea i-a condus pe magi la Isus sau cum soarele s-a oprit în loc în timp ce Iosua a condus poporul evreu înspre victoria înaintea dusmanilor. Pastorul John Hagee spune că Dumnezeu se pregăteste să vorbească din nou în acest mod.

„Se simte în lume că lucrurile se schimbă si Dumnezeu încearcă să comunice cu noi într-un mod supranatural. Cred că în următorii doi ani vom vedea întâmplându-se ceva dramatic în Orientul Mijlociu si va fi implicat si Israelul. Acest lucru va schimba cursul istoriei în Orientul Mijlociu si va influenta lumea întreagă”, explică Hagee.

În ultima sa carte, „Four Blood Moons”, Hagee vorbeste despre semnele ceresti. El descrie cum o serie de luni însângerate, în 2014 si în 2015, vor avea o importantă semnificativă pentru Israel. Desi lunile însângerate, în general, reprezintă ceva obisnuit, atunci când apar 4 în mod succesiv este ceva foarte rar. În ultimii 500 de ani s-au văzut putine serii de luni însângerate.

Stiri crestine - Mapamond crestin 530 - 13 septembrie 2014

Din sumarul ediției:

 • Yaziditii sunt macelariti precum oile de catre teroristii SIIL
 • Pastorul John Hagee explica aparitia lunilor sângerii pe cer
 • Misionarii americanii bolnavi de ebola s-au vindecat
 • Evanghelizare prin baschet in Hawaii cu vedete ale bachetului american
 • Filmul Isus este in proces de imbunatatire pentru noua generatie avida dupa efecte speciale
 • Clubul Copiilor din Calan: descoperind dragostea lui Dumnezeu prin lucruri marunte

Stiri crestine - Mapamond crestin editia 529 - 6 septembrie 2014

Din sumarul editiei

 • Biserica din Irak ajuta victimele SIIL
 • Epidmia de Ebola se înrăutățește
 • Ea va trăit! Miracolul de pe munte al unei fetițe Libertate pe cale de dispariție: un patiser a fost trimis la „reeducare”
 • Frații Benham: anularea emisiunii nu ne va reduce credința la tăcere
 • Drumfest: un nou sunet se elibereaza peste Romania

Stiri crestine - Mapamond crestin 528 - 30 august 2014

mc 528 grupare terorista

Din sumarul editiei:

 • Strategiile gruparii Hamas
 • Sirienii kurzi i-au salvat pe yaziditii din Irak
 • SIIL ucide copii
 • Fata care nu se da batuta chiar daca Boko Haram i-a ucis familia
 • Sinistratii din insulele Filipine primesc ajutor
 • Casatoriti la prima vedere: o practica veche sau un esec voyeuristic
 • Cantina din Calan: o mana intinsa a Bisericii catre societate

Stiri crestine - Mapamond crestin 527 - 23 august 2014

mc 527 fasiagazaDin sumarul editiei:

 • Relatari incomplete ale stirilor din Gaza
 • Palestinieni care doresc pacea cu Israelul Hamas se foloseste de moschei, biserici si civili in atacurile sale
 • Europa: urmatorul front de razboi pentru jihadisti
 • O misionara din SUA a fost a contactat virusul Ebola
 • Fotbalul ofera copiilor din Brazilia o speranta
 • O noua intalnire de rugaciune pe munte la Ponoare, jud. Bihor

Stiri crestine - Mapamond crestin 526 - 16 august 2014

mc 526 relatari incomplete3Din sumarul editiei:

 • Crestinii din Gaza gasesc adapost in biserica
 • In ciuda persecutiei, crestinii din China raman de neclintit
 • Exodul francez: "Cand evreii pleaca, o natiune este bolnava."
 • Relatari incomplete ale stirilor din Gaza
 • In cautarea chivotului legamantului
 • Intalnirea care reuneste anual rromi crestini de pretutindeni

Stiri crestine - Mapamond crestin 525 - 9 august 2014

mc 525 filmDin sumarul editiei

 • Intr-un spital din Israel pacientii palestinieni sunt tratati la fel ca cei israelieni
 • Scutul anti-racheta Domul de fier este „o adevarata minune”
 • „Vreau sa devin crestin” - despre trezirea spirituala din Iran
 • Cursa pentru salvarea tinerilor fara adapost din statul Indiana
 • De la proscris la evanghelist – povestea unui etiopian
 • Radio Ciresarii promoveaza viata pe frecvente inalte

Mom's Night out - un nou film crestin dedicat parintilor

mc 524 film momsnightout 8În filmul „Mom's night out”, Allyson şi prietenele ei tânjesc după o seară liniştită în oraş. Dar ca să se poată bucura de hainele elegante şi conversaţiile de adulţi, ele trebuie să-i lase pe copii în grija soţilor câteva ore. Ce se poate întâmpla? Cam orice. Pentru actriţa din serialul „Anatomia lui Grey”, Sarah Drew, rolul mamei stresate care are nevoie de o pauză nu a fost o problemă.

„A fost amuzant pentru că am avut exact aceaşi conversaţie cu soţul meu în urmă cu câteva seri. Exact aceași discuție. Și e minunat că am putut să râdem de situaţie”, a afirmat actrița Sarah Drew.

Alte articole

Doneaza - sustine Alfa Omega TV