Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Orientul Mijlociu: Izbucnesc proteste violente după anunțul făcut de Trump

Business Insider

Proteste violente au izbucnit în Orientul Mijlociu ca răspuns la decizia președintelui Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului. Demonstranții au ieșit pe străzile din Cairo, Istanbul, Amman, Betleem, Ramallah și alte orașe.

Protestatarii au ars steaguri americane în afara consulatului american din Istanbul. Prim-ministrul turc Binali Yildirim și-a exprimat convingerea că decizia președintelui Trump va crește tensiunile și vărsările de sânge. El a spus într-o conferință de la Ankara că „Statele Unite tocmai au detonat o bombă.”

Cel puțin 30 de persoane au fost rănite în timpul ciocnirilor dintre protestatari și armata israeliană din Cisiordania și Fâșia Gaza. Armata a fost gata să trimită mai multe batalioane în zonele afectate. Ei au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea.

Protestatarii au ars afișe cu poza președintelui Trump, au ars containere și au aruncat cu pietre.

În anunțul deciziei de mutare a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, președintele Trump a spus că crede că acest lucru va ajuta procesul de pace palestino-israelian.

Congresul a adoptat mutarea Ambasadei SUA din Tel Aviv în Ierusalim în 1995, însă fiecare președinte de atunci până în prezent a evitat să facă acest pas. Trump a spus că a venit timpul să mergem mai departe, deoarece „amânările nu ne-au adus mai aproape de o pace de durată.”

Oponenții anunțului lui Trump nu vor să se întoarcă la masa negocierilor. Liderii Hamas au cerut o nouă revoltă, numită intifadă, împotriva Israelului, spunând că președintele „a deschis porțile iadului”. Pagina principală a pro-Hezbollah din Liban a avut un drapel american ars, cu titlul „Moartea Americii”.

Autoritățile consideră că vineri protestele vor lua amploare cu ocazia întâlnirii palestinienilor în ziua lor sfântă pentru rugăciuni săptămânale.

Sursă: Christian Headlines

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de evanghelizare

Mulți nu ar intra într-o biserică, însă, prin media, noi intrăm în casele lor, în biroul și palma lor, prin canalul Alfa Omega TV, 40 de TV comerciale partenere, media digitală și proiecte speciale de știință-creaționism și apologetică. Dorința noastră este ca prin toate proiectele și canalele media, milioane de români să audă mesajul Evangheliei. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!