Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Guatemala își mută ambasada la Ierusalim, urmând exemplul SUA

Pe 24 decembrie 2017, președintele Guatemalei, Jimmy Morales, a publicat un mesaj pe pagina personală de Facebook, în care transmite că va urma exemplul Administrației Trump de a muta ambasada țării sale la Ierusalim:

„Drag popor din Guatemala, astăzi am stat de vorbă cu prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu. Am discutat despre relaţiile excelente pe care le-am avut ca naţiuni, de când Guatemala a sprijinit crearea statului Israel. Unul dintre cele mai importante subiecte de discuție a fost mutarea ambasadei Guatemalei la Ierusalim. Aşadar, vă informez că l-am instruit pe cancelar să iniţieze măsurile necesare astfel încât acest lucru să fie posibil. Dumnezeu să vă binecuvânteze!”

Prin declarația făcută, președintele Guatemalei a recunoscut Ierusalimul drept capitală a statului Israel.

Statele Unite şi Guatemala sunt singurele ţări din lume care au anunţat oficial că îşi vor muta ambasadele la Ierusalim, însă există indicii că şi ţări precum Cehia, România sau Ungaria analizează posibilitatea de a urma exemplul american.

La rândul său, prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, și-a exprimat mulțumirea față de această decizie politică, pe pagina sa de Facebook, numindu-l „prieten” pe președintele Guatemalei.

Sursă: Facebook, MediaFax

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiectul Creștinul și societatea

Rolul nostru ca și creștini în societate este de a fi sare și lumină în toate domeniile de activitate, prin integritate, competență și compasiune pentru cei din jur și prin manifestarea puterii lui Dumnezeu. Prin proiectul Creștinul și societatea, promovăm aplicarea principiilor creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!