Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Pastorul american Andrew Brunson rămâne într-o închisoare din Turcia

Pastorul american Andrew Brunson va rămâne într-o închisoare din Turcia până la următoarea ședință de judecată programată pe 16 iulie 2018.

Luni, 7 mai, a avut loc a doua înfățișare în procesul lui Andrew Brunson, care a început pe 16 aprilie, în orășelul Aliaga, la nord de Izmir.

Acesta a respins vehement declarația unui martor care a afirmat că biserica sa a fost un intermediar pentru PKK și că în biserică se aflau însemnele mișcării kurde.

Potrivit rechizitoriului, pastorul este acuzat că a acționat „ca agent de război neconvențional” sub „masca de pastor al Bisericii Evanghelice”. Toate acuzațiile se bazează pe „martori anonimi” și „documente secrete”.

El riscă până la 35 de ani de închisoare pentru spionaj în scopuri politice sau militare.

Cazul a reaprins tensiunile între Turcia şi SUA, doi aliaţi în cadrul NATO ale căror relaţii traversează turbulenţe în ultimii doi ani, mai ales din cauza dezacordurilor legate de Siria.

După plasarea în detenţie a pastorului, Donald Trump a scris pe Twitter că nu există 'niciun motiv' ca pastorul să fie urmărit în justiţie.

Ministrul turc de externe, Mevlüt Cavusoglu, a apărat duminică legitimitatea procesului. 'Ei spun că guvernul nostru ar trebui să-l elibereze. Dar ţine asta de resortul meu? Este o decizie care aparţine justiţiei', a declarat Cavusoglu într-un interviu pentru postul CNN-Türk.

În septembrie 2017, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a evocat ideea schimbării pastorului Brunson contra predicatorului Gülen, care trăieşte în exil în Statele Unite, o ofertă respinsă de Washington.

Surse: CBN News, Agerpres

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de Înțelegere a Vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!