Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Israelienii pierd cel mai respectat lider al lor, Shimon Peres. Care e mostenirea lui?

Israelienii jelesc pierderea celui mai respectat si controversat politician al lor, fostul presedinte si prim-ministru Shimon Peres, care a murit saptamana trecuta la varsta de 93 de ani. El suferise un atac cerebral in urma cu trei saptamani. Sa aruncam o privire la omul a carui viata s-a intins pe durata intregii istorii moderne a Israelului.

Citeste mai departe

Netanyahu raspunde la rezolutiile ONU contra Israelului, si Iranului

Am avut parte de multe violente in Israel in ultima saptamana. Multi israelieni se intrebau daca avem parte de un nou val de teroare. Multi oameni au fost injunghiati sau calcati de masina cele mai multe in Ierusalim si in Iudeea. Acestea au avut loc la un an de la un alt val de teroare, cel din octombrie 2015. Unii oameni l-au si numit valul terorist aniversar. Netanyahu a reactionat indata. De asemenea, a facut si cateva declaratii clare la ONU.

Citeste mai departe

Crestini si evrei sustin eforturile Israelului de a aduce evreii inapoi in patria lor

In orasul Amarillo din Texas, s-a tinut evenimentul A Night of Hope, pentru Israel. Crestinii si evreii s-au adunat pentru a sustine eforturile Israelului de a aduce evreii inapoi in patria lor. Invitata a fost Michele Bachmann, fosta membra a Congresului. Ea a spus ca saptamana de discursuri la ONU a ingrijorat-o ca presedintele Obama ar incerca sa separe Israelul de tinuturile biblice Iudeea si Samaria.

Citeste mai departe

Crestinii refugiati din Irak sufera

Aceasta este o scena foarte familiara noua. Are loc o alta inmormantare in Irak. De data aceasta insa, sunt inmormantate victimele unei masini detonate intr-o zona comerciala agitata din Bagdad. Membrii SIIL sunt responsabili de atacul impotriva musulmanilor siiti. Se pare ca SIIL simte presiunea si sunt disperati sa recucereasca terenurile pierdute de pe teritoriul Irak-ului si al Siriei.

Citeste mai departe

Descoperire arheologică istorică - cum arăta Templul în care Isus dădea învățătură?

Arheologii israelieni au anunțat că au descoperit cum arăta podeaua din al Doilea Templu evreiesc. E o poveste despre felul în care noile descoperiri aduc la viață trecutul și Biblia. Această descoperire a fost făcută pe când arheologii reconstruiau gresia de 2000 de ani din cel de-la Doilea Templu, construit de împăratul Irod.

Citeste mai departe

Scandal in Marea Britanie legat de bandele de violatori musulmani

Un scandal a izbucnit in Marea Britanie, legat de bandele de violatori musulmani. Subiectul a fost musamalizat de mass-media si de guvern, insa e vorba despre o poveste socanta. Unele scandaluri sunt atat de mari incat par de necrezut, dar acesta e adevarat. Aproape un milion de copii englezi au fost victime ale bandelor de violatori musulmani, cunoscute ca bande de ademenire, in multe orase din Marea Britanie.

Citeste mai departe

Un lider SIIL important a fost ucis intr-un raid aerian

Purtatorul de cuvant al SIIL, Abu Mohammad al-Adnani a fost ucis in timpul unor operatiuni in nordul Siriei. Recunoasterea vine din partea SIIL. Aceasta e o lovitura puternica pentru grupul terorist, care a mai pierdut comandanti seniori si fondatori in acest an. Adnani a intocmit planul atacurilor SIIL din Orlando si Paris. In 2014, el a declarat oficial infiintarea unui califat si a facut un apel ca musulmanii sa-i ucida pe non-musulmani.

Citeste mai departe

Gropi comune ale SIIL in Irak si Siria

Potrivit unei investigatii facute de Associated Press, SIIL a ingropat mii de oameni in peste 72 gropi comune din Irak si Siria. Majoritatea victimelor sunt yaziditi. 17 dintre cele 72 de gropi comune au fost localizate. Numarul victimelor este intre 5 000 si 15 000. Activistii cred ca mai sunt sute de gropi comune, insa acestea pot fi explorate doar cand luptele se vor opri.

Citeste mai departe

Lista lui Schindler - povestea unui om drept intre popoare, ce a salvat 1200 de evrei din Holocaust

Lista lui Schindler este unul dintre cele mai emotionante filme create vreodata. Filmul arata cum Oskar Schindler a salvat aproape 1200 de evrei in timpul Holocaustului. Cativa lideri crestini au intalnit recent unul dintre supravietuitorii ajutati de Schindler, la un seminar tinut la Yad Vashem - The World Holocaust Remembrance Center.

Citeste mai departe

Doneaza - sustine Alfa Omega TV
x