Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Rezolutia ONU ce condamna asezarile evreiesti din Iudeea, Samaria si Ierusalim ca asezari ilegale

Multi din SUA si din Israel asteapta sa vada ce alte surprize ar mai putea avea presedintele Obama, dupa esecul Americii de a bloca o rezolutie a ONU ce condamna asezarile evreiesti din Iudeea, Samaria si Ierusalim. De mii de ani, evreii se roaga la Zidul Plangerii, care a fost parte din zidul exterior al celui de-al doilea Templu evreiesc, cel din vremea lui Isus. Acum, potrivit Consiliului de Securitate al ONU, el reprezinta teritoriu palestinian sub ocupatie.

Citeste mai departe

Tabara pentru refugiati Kharaz din nordul Irakului - persecutia crestinilor de catre SIIL

Un numar de crestini s-au adunat recent ca sa se roage si sa se pregateasca pentru reintoarcerea lor in orasele si satele care au fost eliberate. I se spune Festivalul Reintoarcerii, o intalnire de inchinare si de rugaciune a crestinilor irakieni. Ei au defilat, avand in mana afise cu satele lor, capturate candva de SIIL, pe care le-au incredintat in mana Domnului, spunand: Asteptati-ne, ne intoarcem.

Citeste mai departe

Incendii grave in Israel, provocate de adversari. Organizatii si lucrari crestine sar in ajutor

Prima furtuna puternica din acest an aduce Israelului o ploaie mult asteptata. Aceasta e binevenita, fiindca de aproape o saptamana, in tot Israelul au avut loc incendii majore, in care au ars sute de case. Oficialii israelieni au declarat ca majoritatea focurilor au fost puse intentionat, in timp ce pe retelele arabe de socializare, multi au sarbatorit pagubele create.

Citeste mai departe

Descoperiri arheologice in Israel Piatra Magdalei, in orasul Mariei Magdalena

Va prezentam cea mai mare descoperiri din ultimii 50 de ani, dupa cum spun unii arheologi israelieni. Se numeste Piatra Magdalei. Ea a fost descoperita pe malurile Marii Galileii, intr-o sinagoga din secolul I, unde cu siguranta Isus a predicat. Satul se numeste Magdala, si e satul Mariei Magdalena. Ea locuia in acest sat, iar apoi L-a intalnit pe Isus si a mers dupa El.

Citeste mai departe

Impactul alegerilor din SUA asupra Israelului si Orientului Mijlociu

În noaptea alegerilor americane, fondatorul CBN, Pat Robertson, John Waage, editorul senior al CBN,  și Jay Sekulow, șeful Centrului American pentru Lege și Justiție au discutat despre impactul alegerilor asupra multor chestiuni esențiale pentru Israel, precum declararea unui stat palestinian, sau viitorul Ierusalimului, sau relatia cu Rusia si tarile din Orientul Mijlociu.

Citeste mai departe

Pe ce criteriu ar trebui ca SUA sa accepte refugiati din Irak sau Siria?

Tot mai multi refugiati fug din Irak pentru a scapa de lupte, avand membri SIIL infiltrati printre ei. E bine ca SUA sa-i primeasca? E clar ca, inca din prima zi, presedintele ales Trump va avea de rezolvat multe probleme in domeniul politicii externe. Printre ele se numara razboiul din Siria si situatia refugiatilor. Numarul de refugiati pe care SUA ii va primi a starnit controverse. Unul dintre experti sugereaza ca americanii ar trebui sa decida care refugiati sa fie invitati.

Citeste mai departe

Presedintia lui Trump - sfarsitul solutiei celor doua state in conflictul israeliano-palestinian?

Alegerea lui Donald Trump a dat curs unor speculatii in privinta relatiilor cu Orientul Mijlociu, in special cu Israelul. Unii spun ca acesta ar fi un timp propice pentru revizuirea procesului de pace dintre israelieni si palestinieni. Multi israelieni spera ca administratia Trump va aduce o schimbare majora in modul de abordare a conflictului israeliano-palestinian.

Citeste mai departe

Doneaza - sustine Alfa Omega TV
x