Rugaciune       TV LIVE                          

Prăbușirea avionului EgyptAir 804 ar putea fi un atac terorist

Pe cand lumea inca incearca sa-si revina dupa prabusirea avionului EgyptAir 804 in Marea Mediterana, ce efectua cursa dintre Paris si Cairo, iata care sunt ultimele stiri de la sediul Stirile CBN.

O parte dintre obiectele personale ale pasagerilor si parti din aeronava au fost gasite la 290 km de Alexandria. Cautarile avionului EgyptAir au durat cateva zile, dupa ce acesta a disparut deasupra Marii Mediterane, avand 66 de oameni la bord, 56 de pasageri si 10 membri ai echipajului.

Citeste mai departe

Pentru yazidiți, criza refugiaților e un coșmar devenit din nou realitate

Yaziditii au suferit lucruri oribile din cauza SIIL. Unii dintre ei au reusit sa scape in Europa, dar europenii au invitat, de asemenea, pe unii dintre tortionarii lor, deghizati ca refugiati, iar cosmarul a revenit.

Ati auzit cu siguranta despre teribila suferinta a yaziditilor din cauza SIIL, despre violuri, ucideri... Cei mai norocosi au reusit sa fuga in Europa, unde credeau ca au scapat de tortionarii lor musulmani si ca au gasit pace si siguranta.

Dupa ce am vorbit insa cu cateva victime, in Germania, ne-am dat seama ca ele nu vor mai avea parte niciodata de o viata normala. Sunt inca chinuiti de ceea ce li s-a facut si de ceea ce au vazut.

Citeste mai departe

Iordania e națiunea care stă între Occident și jihad

Amenintarea din partea SIIL si a altor grupari teroriste reprezinta principala preocupare pentru tarile din Orientul Mijlociu, iar Iordania, o tara strategica din regiune, ar putea fi urmatoarea tinta.

Autorul Joel Rosenberg spune ca acesta e un timp critic in care SUA trebuie sa-si sustina aliatul sau fidel.

In ianuarie 2015, SIIL a socat lumea dand foc unui pilot iordanian pe care l-au capturat. Fapta a pus Statul Islamic si Iordania pe o directie care poate duce la conflict.

Regele Abdullah si tara sa reprezinta un aliat important impotriva SIIL si un avantaj strategic pentru Israel.

Citeste mai departe

„Marșul celor vii” – de la Auschwitz la Ierusalim

Peste 10 000 de persoane, tineri si batrani din toata lumea, au marsaluit aproape 3 km de la Auschwitz la Birkenau, de ziua Yom HaShoah, Ziua Memoriala a Holocaustului in Israel.

O saptamana mai tarziu, ei au zburat spre Ierusalim, pentru incheierea lectiei. Mii de persoane marsaluiesc pe strazile Ierusalimului, spre Zidul Plangerii. De la Holocaust pana la renasterea Israelului, acest mars final reprezinta marsul rascumpararii, al invierii.

Citeste mai departe

Netanyahu a invitat ONU la un seminar despre istoria evreilor

Chiar daca Israelul a crescut enorm in ultimii 68 de ani, inca se confrunta cu foarte multa opozitie pe arena internationala.

De exemplu, UNESCO nu a recunoscut nicio conexiune biblica intre poporul evreu si Muntele Templului sau Zidul Plangerii.

Din cauza acestui fapt, premierul Benjamin Netanyahu a invitat intreg personalul ONU in Israel, la un seminar pe tema istoriei evreilor.

Citeste mai departe

Sala Independenței, din Tel Aviv, mărturisește credincioșia lui Dumnezeu

Aici, in Sala Independentei, in mai 1948, David Ben Gurion a declarat formarea statului Israel. Pentru prima data, dupa aproape 2 000 de ani, poporul evreu era din nou o natiune. Aici a luat nastere Israelul.

Cand vin aici, oamenii sunt uimiti de acest loc. Majoritatea vizitatorilor, cand ajung aici, se mira ca asta e tot, ca doar asta avem, a spus Isaac Dror, ghidul de la Sala Independentei.

Citeste mai departe

Iranul e un dușman diferit de tot ce a experimentat Israelul până acum

In ciuda evenimentelor precum Marsul celor vii, ce comemoreaza Holocaustul, dupa 70 de ani, Israelul e inca inconjurat de natiuni si de grupuri ce s-au angajat ca sa-l distruga. Am aflat mai multe despre aceste amenintari cand seful adjunct al IDF a vorbit cu presa straina.

Cu toate amenintarile de la granita Israelului, amenintarea principala e la 1 600 km departare: Iranul.

Citeste mai departe

Netanyahu spune că incitarea care a precedat Holocaustul există și azi

Israelienii au tinut Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Unul dintre obiceiurile lor este sa sune sirena la ora 10 a.m. in intreaga natiune. Oamenii isi opresc masinile, se opresc din activitatile lor si stau in tacere timp de doua minute.

In timpul unei ceremonii la Muzeul „Yad Vashem”, premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus ca incitarea impotriva evreilor a precedat Holocaustul. El a mai spus ca acelasi fel de incitare inca exista si astazi.

Citeste mai departe

Un grup de creștini aduce o rază de speranță yazidiților

De cand SIIL a preluat controlul in nordul Irakului, in 2014, am avut de cateva ori privilegiul de a ma intalni cu cativa dintre yaziditi. Sunt niste oameni dragi, de treaba. I-am cunoscut pe unii dintre ei dupa ce SIIL i-a alungat din orasul Sinjar. Imi amintesc limpede cum am stat de vorba cu niste baieti de 12 ani care au vazut cum SIIL le-a ucis un prieten vecin. Am mai povestit si cu o tanara de 19 ani, vanduta ca sclava sexuala.

Citeste mai departe

Cum sunt ajutați ultimii supraviețuitori ai Holocaustului

Sunt tot mai putini supravietuitori ai Holocaustului in Israel. Multi dintre ei se lupta sa se descurce. De aceea, CBN e prezent, oferindu-le hrana si medicamentele de care au nevoie.

Elisabeth este una dintre cei 200 000 de supravietuitori care locuiesc in Israel. Avea doar 11 ani cand oroarea Holocaustului a inceput sa se dezlantuie in Rusia, tara ei natala. Nazistii i-au fortat pe vecinii ei sa fuga in ghetouri ca sa nu fie prinsi. Familia ei s-a ascuns in subsolul casei unui prieten. In intuneric, ea a fost martora la tragedii cumplite.

Citeste mai departe

Documentarul Speranta: Legaturile lui Weizmann duc la crearea unei patrii evreiesti

Documentarul Speranta: Legaturile lui Weizmann duc la crearea unei patrii evreiesti. Pe masura ce natiunile Europei intrau in Primul Razboi Mondial, nimeni nu stia ca acest lucru avea sa schimbe Orientul Mijlociu in cativa ani. Legaturile create de Weizmann in Londra si contributia in razboiul britanic a dat un impuls crearii unei patrii evreiesti in noua ordine mondiala. In 1910, Weizmann devine cetatean britanic si ramane asa pana cand ajunge presedintele Israelului, in 1948.

Citeste mai departe

Documentarul Speranta: Evreii primesc o patrie in Israel

Documentarul Speranta: Evreii primesc o patrie in Israel. Il vom cunoaste pe unul dintre principalii participanti la fondarea statului Israel: Chaim Weizmann, profesorul care urma sa devina primul presedinte al statului evreiesc. La inceputul secolului al XX-lea, o noua miscare nationalista evreiasca lua amploare pe pamantul Palestinei, controlat inca de turcii otomani. Evenimentele in lume se derulau cu repeziciune, iar Orientul Mijlociu se pregatea sa treaca in posesia altcuiva. Evreii erau pe cale sa primeasca ceea ce asteptasera aproape 2 000 de ani: promisiunea unei patrii in Israel, asigurata de una dintre cele mai puternice natiuni din lume.

Citeste mai departe

Doneaza - sustine Alfa Omega TV
x