Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Ce a insemnat razboiul din 1967 pentru arheologia din Ierusalim

Acum 50 de ani, Piata Evreiasca din Ierusalim era controlata de Iordania. Apoi, in Razboiul de Sase Zile din 1967, parasutistii israelieni au capturat Muntele Templului si Orasul Vechi al Ierusalimului. Aceasta a revolutionat arheologia, si, de atunci, arheologii israelieni au facut unele dintre cele mai semnificative descoperiri din istorie, in Ierusalim si in imprejurimi. Una din cele mai mari descoperiri a fost facuta la cativa pasi de zidul plangerii.

Citeste mai departe

Ce spun israelienii obisnuiti despre Razboiul de 6 zile din 1967 si despre Ierusalim

Dupa 2000 de ani de ocupatie a diverselor puteri ale lumii, Ierusalimul a fost reunificat sub suveranitate evreiasca, in Razboiul de Sase Zile din 1967. De atunci insa, acea victorie a ridicat marea parte a lumii impotriva Israelului, si i-a impartit chiar pe israelieni. Un reportaj pe strazile Israelului pentru a afla ce zic oamenii despre razboi si despre Ierusalim.

Citeste mai departe

Arheologia in Tara Sfanta - O poarta spre istorie

Intre 1948 si 1967, Ierusalimul a fost un oras divizat de mine terestre, baricade si sarma ghimpata. Deodata, dupa Razboiul de Sase Zile si ani de neglijare, portile Ierusalimului s-au deschis arheologilor care au dorit sa descopere trecutul antic al orasului. Prima sapatura a fost la Zidul Plangerii aflat in partea de vest a Muntelui Templului, efectuata de catre bunicul lui Eliat Mazar, Benjamin.

Citeste mai departe

Joel Rosenberg, expert in Orientul Mijlociu - despre batalia pentru Ierusalim din 1967

In data de 5 iunie 1967, prim-ministrul Levi Eshkol a trimis o telegrama presedintelui Lyndon Johnson prin care l-a informat ca a inceput razboiul. El a scris: „…existenta si integritatea Israelului sunt in pericol …” El a mai adaugat o cerere: „…impiedicati Uniunea Sovietica sa exploateze si sa amplifice conflictul …” in „cel mai periculos moment pentru Israel”.

Citeste mai departe

30 de egipteni ucisi doar pentru ca erau crestini. SIIL revendica atacul

30 de egipteni au fost omorati pentru simplul fapt ca erau crestini. Supravietuitorii atacului au spus ca zece militanti mascati au fortat victimele sa paraseasca autobuzul unul cate unul, apoi i-au intrebat daca sunt crestini, inainte sa-i omoare. Cand fiecare iesea din autobuz, li s-a cerut sa renunte la credinta lor crestina si sa se converteasca la islam.

Citeste mai departe

Discursul despre Islam al lui Trump, din Arabia Saudita – analiza Joel Rosenberg

Inainte ca presedintele Trump sa vina in Israel, el a vizitat Arabia Saudita si a tinut un discurs memorabil in capitala Riad. George Thomas, de la CBN, a discutat cu expertul in Orientul Mijlociu, Joel Rosenberg despre impactul acelui discurs si despre turnura istorica din regiune. Cat de important a fost discursul presedintelui despre Islam, rostit in Riad, Arabia Saudita?

Citeste mai departe

Doneaza - sustine Alfa Omega TV