Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
100-steaua100-istoric 100-teologia 100-pace 100-stiri 100-roaga-te 100-conferinta

Ce e profetia si ce legatura are cu Israelul si Ierusalimul?

Chris Mitchell, a discutat despre profetie cu autorul si expertul in Orientul Mijlociu Joel Richardson - Dupa cum Biblia spune, profetia e marturia despre Isus. Eu inteleg ca profetia reprezinta cuvintele rostite de Dumnezeu prin profetii Bibliei prin care si-a prezentat planul de rascumparare nu doar a Israelului, ci a intregii creatii. Profetia ne arata cum Dumnezeu restaureaza totul, prin Fiul Sau Isus Hristos.

Citeste mai departe

In Israel, exista artefacte din istoria credintei ce dau viata Bibliei

Mii de crestini viziteaza anual locurile mentionate in Biblie. Acum, ei se pot bucura de un nou tur, care foloseste artefacte pentru a aduce la viata detalii de pe vremea lui Isus. Aceasta uriasa macheta a Ierusalimului de pe vremea celui de-al doilea templu evreiesc reprezinta inceputul turului „Cradle of Christianity”. Vizitatorii pot vedea artefacte care intensifica relatarile biblice. Acesta e Ierusalimul pe care l-a cunoscut Isus si pe care l-a construit Irod cel Mare.

Citeste mai departe

Organizatie cu milioane de membri lupta pentru Israel

Christians United for Israel e cea mai mare organizatie pro-Israel din SUA, cu peste 3 000 000 de membri. Pastorul John Hagee a fondat CUFI pentru a informa publicul american despre imperativul biblic si moral de a sta alaturi de Israel.

Am discutat recent cu pastorul Hagee despre pericolele care dau tarcoale Israelului si rolul pe care il pot juca crestinii in a-i asigura supravietuirea.

Citeste mai departe

Atac in Nisa, de Nationala a Frantei

Peste 80 de oameni au murit, printre care si copii, intr-un atac terorist din Nisa, Franta. Atacul a survenit in timpul celebrarilor de Ziua Nationala a Frantei.

Petrecaretii din Nisa, Franta, tocmai terminasera de privit jocul de artificii cu ocazia Zilei Nationale a Frantei. Mii de oameni se plimbau pe o promenada de langa mare. Apoi au intrat in panica, in timp ce un camion alb a inceput sa calce oamenii, secerandu-i si impuscandu-i pe o distanta de doi kilometri.

Citeste mai departe

Acordul nuclear cu Iranul reprezinta un pericol

SIIL si alte factiuni teroriste deseori apar pe prima pagina cu atacurile lor hidoase, insa expertii atrag atentia ca exista un rival si mai mare.

Cu doar un an in urma, SUA si alte cinci puteri ale lumii au semnat un acord cu Republica Islamica Iran. Sustinatorii acordului spuneau ca asta va impiedica Iranul sa obtina o arma nucleara, insa criticii spun ca acordul inca e o afacere proasta.

Citeste mai departe

Crestinii trebuie sa-si pastreze valorile crestine in lupta cu terorismul

Israelul a reactionat dur la deschiderea unui birou UE in Teheran, spunand ca e o grava eroare, fiindca Iranul nu s-a schimbat. El inca reprezinta principalul sponsor al terorismului.

Terorismul islamic e o amenintare nu numai pentru Israel, ci si pentru intreaga lume. Un expert in islam spune ca armata americana nu va putea invinge terorismul decat daca are valorile si vointa necesare de a lupta. Acest expert ne ofera niste sfaturi pretioase.

Citeste mai departe

Documentar umoristic prezinta miscarea BDS

Miscarea la nivel mondial impotriva Israelului pretinde ca acesta practica apartheid, asemenea fostului regim din Africa de Sud. Cunoscuta sub numele de BDS, aceasta indeamna natiunile si afacerile la boicot, reducere a investitiilor si sanctiuni asupra statului evreu. Un nou documentar ataca aceasta notiune si o face prin satira si umor.

Filmul se numeste Hating Israel si il prezinta pe comedianul crestin Brad Stine in cautarea adevarului din spatele miscarii BDS.

Documentarul are o abordare umoristica pentru perforarea stereotipului a ceea ce spune lumea despre Israel.

Citeste mai departe

S-a descoperit un cimitir al filistenilor, in Israel

Arheologii din Israel au descoperit un cimitir antic al filistenilor. Oasele din acel cimitir ar putea da, pentru prima data, indicii legate de originea si istoria unui popor antic care a fost la un moment dat unul dintre marii dusmani ai israelitilor din Biblie.

Arheologii au descoperit cimitirul in timpul unor sapaturi in Askelon, unul dintre cele cinci orase antice cunoscute ale filistenilor.

„Acum avem un cimitir chiar langa unul dintre aceste cinci orase ale filistenilor. Suntem siguri ca am avut succes. Suntem siguri ca e vorba despre un cimitir al filistenilor”, a spus Daniel Master, de la Wheaton College.

Citeste mai departe

Doneaza - sustine Alfa Omega TV
x