Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Intalnire la virf Netanyahu-Trump. Care e insemnatatea pentru Orientul Mijlociu?

Pentru prima dată de când președintele Trump a preluat mandatul, premierul israelian Netanyahu a venit la Casa Albă. A fost o schimbare majoră față de ultimii opt ani. O prietenie reînnoită a alungat răceala de la Casa Albă. După ani de zile de tensiuni cu administrația Obama, Benjamin Netanyahu îl considerăpe președintele Trump ca fiind un partener cheie.

Citeste mai departe

Schimb dur de replici intre Iran si SUA. Care e situatia Israelului?

La doar câteva zile de la învestirea lui Trump, Iranul a testat o rachetă balistică, încălcând astfel, rezoluția ONU. Răspunsul scurt venit de la Casa Albă a demonstrat faptul că situația din Iran și din lume nu mai e tratată ca până acum. Testul balistic efectuat în ultima parte a lunii ianuarie pare a fi încercarea Iranului de a testa timpul de răspuns al noii administrații Trump, însă acesta nu s-a lăsat așteptat. Președintele Trump a criticat în termeni duri diversele acorduri încheiate între Iran și administrația Obama sau ONU, numindu-le "slabe și ineficiente".

Citeste mai departe

Amona - evacuarea controversată a unei așezări evreiești din Samaria-Cisiordania

Pentru prima dată în ultimii 25 de ani, premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a angajat să înființeze o nouă așezare evreiască în Samaria, parte din Cisiordania. Anunțul lui Netanyahu a venit la scurt timp după ce poliția israeliană a început să demonteze ceva ce ei numeau un "așezare ilegală". Între timp, Israelul așteaptă o atitudine diferită la Casa Albă în privința așezărilor evreiești.

Citeste mai departe

Relatiile SUA-Israel in era Trump. Interviu Rudy Giuliani, consilier prezidential

Încă din primele zile ale noii administrații SUA, relația dintre SUA și Israel s-a schimbat în mod dramatic, atât în comunicare, cât și în fapte. La doar două zile după învestirea sa, președintele Trump l-a invitat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu la Washington. Mulți se așteaptă ca întâlnirea să marcheze începutul unei noi ere în relația dintre SUA și Israel.

Citeste mai departe

Mike Huckabee - cum vor fi relatiile dintre viitoarea administratie Trump si statul Israel

"A fost de-a dreptul jenant ca SUA s-au abtinut la Rezolutia ONU 2334 privind Israelul si teritoriile ocupate. Cred ca a fost aproape de neiertat ca nu au fost de partea Israelului in ceva ce a fost un act de ura antisemitica din partea ONU. Faptul ca John Kerry a prezentat Israelul ca tap ispasitor a fost impotriva oricarui principiu al Americii."

Citeste mai departe

Doneaza - sustine Alfa Omega TV
x