Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Impactul alegerilor din SUA asupra Israelului si Orientului Mijlociu

În noaptea alegerilor americane, fondatorul CBN, Pat Robertson, John Waage, editorul senior al CBN,  și Jay Sekulow, șeful Centrului American pentru Lege și Justiție au discutat despre impactul alegerilor asupra multor chestiuni esențiale pentru Israel, precum declararea unui stat palestinian, sau viitorul Ierusalimului, sau relatia cu Rusia si tarile din Orientul Mijlociu.

Citeste mai departe

Pe ce criteriu ar trebui ca SUA sa accepte refugiati din Irak sau Siria?

Tot mai multi refugiati fug din Irak pentru a scapa de lupte, avand membri SIIL infiltrati printre ei. E bine ca SUA sa-i primeasca? E clar ca, inca din prima zi, presedintele ales Trump va avea de rezolvat multe probleme in domeniul politicii externe. Printre ele se numara razboiul din Siria si situatia refugiatilor. Numarul de refugiati pe care SUA ii va primi a starnit controverse. Unul dintre experti sugereaza ca americanii ar trebui sa decida care refugiati sa fie invitati.

Citeste mai departe

Presedintia lui Trump - sfarsitul solutiei celor doua state in conflictul israeliano-palestinian?

Alegerea lui Donald Trump a dat curs unor speculatii in privinta relatiilor cu Orientul Mijlociu, in special cu Israelul. Unii spun ca acesta ar fi un timp propice pentru revizuirea procesului de pace dintre israelieni si palestinieni. Multi israelieni spera ca administratia Trump va aduce o schimbare majora in modul de abordare a conflictului israeliano-palestinian.

Citeste mai departe

E posibil ca interventia Rusiei in Siria sa duca la un nou Razboi Rece intre Rusia si Occident?

Ne indreptam spre Rusia, unde se spune ca se fac pregatiri de razboi. Aceasta este una dintre cele mai mari provocari ce il asteapta pe presedintele Trump cand isi va prelua functia. Razboiul cuvintelor dintre Rusia si Occident indica ca acesta ar putea deveni un nou Razboi Rece. Aceasta frica a condus la efectuarea unor exercitii pentru noi cazuri de urgenta, pregatind milioane de oameni pentru un posibil razboi nuclear.

Citeste mai departe

Situația actuală din Orientul Mijlociu si provocarile pentru noul presedinte SUA - analiză

Noul președinte al SUA va avea de-a face cu un Orient Mijlociu instabil. De pildă, chiar la nord de Israel, Libanul și-a ales un nou președinte, însă i-a luat doi ani și jumătate pentru a-l alege. Numele său e Michel Aoun, un fost general de armată care s-a angajat să aducă schimbare în țară. El a vorbit recent cu Gary Lane despre problemele de care vrea să se ocupe.

Citeste mai departe

Batalia pentru Orientul Mijlociu dusa in inchinare si rugaciune

Orientul Mijlociu e o regiune aflata in plina criza. La doar cateva sute de kilometri, razboiul civil sirian continua. Intr-o campanie din nordul Irakului impotriva SIIL, lucrurile se incing pe masura ce fortele kurde si cele irakiene se apropie de Mosul. Insa aceste conflicte militare nu sunt singurele in curs. Exista si o batalie spirituala pentru destinul Orientului Mijlociu. O miscare de rugaciune ia amploare in Orientul Mijlociu. Exista case de rugaciune ce se roaga ca planul lui Dumnezeu sa se implineasca in probabil cea mai instabila regiune de pe pamant.

Citeste mai departe

O descoperire arheologica istorica dezvaluie legaturi stravechi dintre poporul evreu si Ierusalim

Vom vedea cum o alta descoperire majora confirma legatura dintre evrei si orasul Ierusalim, considerata un miracol de catre un arheolog. In aceeasi zi in care UNESCO a negat conexiunea evreilor cu Muntele Templului, un fragment de istorie recent descoperit a rasturnat afirmatia. E o descoperire rara si indica o legatura dintre evrei si Ierusalim veche de 2700 de ani. Acest mic document contine cea mai veche mentiune a Ierusalimului gasita vreodata in afara Bibliei.

Citeste mai departe

Ce se va intampla dupa eliberarea orasului Mosul de sub dominatia SIIL?

Oare arabii suniti vor ura bun venit fortelor irakiene siite in Mosul? Poate se vor bucura de ele doar cand vor ajunge acolo. Diviziune principala in Irak e cea dintre arabii suniti si siiti. Apoi, de asemenea, exista diviziunea dintre arabi si kurzi. Acestea sunt lucrurile care vor incepe sa se arate indata ce Mosul va fi recastigat. Cine va controla orasul dupa aceea? Ce se va intampla cu minoritatile, cu militantii siiti sau cu kurzii? Cum ramane cu zonele de conflict dintre ei?

Citeste mai departe

Cisiordania - pamant palestinian sau leagan evreiesc?

Multi oameni cred ca votul UNESCO reprezinta doar o parte a planului palestinian de a desparti Israelul de pamantul lor natal, incercand sa convinga ONU sa-l declare stat independent palestinian. Ei isi cer dreptul asupra Cisiordaniei, insa, dupa cum veti vedea in acest reportaj mai vechi, in Biblie, acea zona e cunoscuta cu numele de Iudeea si Samaria si are o istorie care a inceput cu mult inainte de a exista poporul palestinian.

Citeste mai departe

Doneaza - sustine Alfa Omega TV
x