• Secțiunea „Creștinul și Biserica”

    crestinul si profesia 640CREȘTINUL ȘI BISERICA - Biserica lui Hristos a fost chemată să iasă afară și să „facă ucenici.” dar de multe ori s-a dovedit pasivă și a pierdut contactul cu realitatea din jur. Există și biserici care au înțeles că mesajul dragostei lui Dumnezeu trebuie manifestat față de aproape în diverse moduri. Această secțiune discută despre Biserica vie spiritual și cu impact în societate, tratând și cum ar trebui să ne raportăm noi, ca și credincioși, la Biserică, atât ca instituție cât și ca comunitate de creștini.

Sinergia dintre generații - Cristian Șoimaru

Sinergia dintre generații - Cristian Șoimaru

 Atunci când Evanghelia Împărăției este crezută, aplicată și manifestată, ea înlătură efectele firii în noi. În Efeseni 2 și în Coloseni, este scris că Dumnezeu a depărtat zidul și ne-a adus împreună, nu mai suntem iudeu sau grec, femeie sau bărbat, ci suntem ca o familie.

O familie biologică bună e o familie în care generațiile sunt împreună, în care bunicii au ocazia să crească copiii, în care părinții își pot îngriji părinții mai în vârstă dar și copiii lor mai mici. O biserică sănătoasă este la fel, deși există perspective generaționale. Fiecare generație are specificul și aroma ei, dar generațiile trebuie să colaboreze.

E foarte frumos ca într-o biserică, fie ea locală, fie ea dintr-o zonă sau o țară, să existe lideri de 60 de ani, de 70 de ani, de 30 de ani, de 40 de ani, dar și studenții sau familiile tinere să fie încurajați să crească. Împreună, ei pot sluji, cu darurile, cu energia, experiența și cu înțelepciunea pe care Dumnezeu a dat-o fiecăruia, ca un mozaic frumos. 

E trist că, de multe ori, fie o generație, fie alta, caută ca biserica să fie doar despre ei. Aceasta nu e o înțelegere sănătoasă și echilibrată, trebuie să existe multă îngăduință. Biblia ne vorbește de îngăduință, atunci când ceva e diferit de tine. Poate muzica e puțin diferită de ce ai prefera tu, sau limbajul sau diverse forme de exprimare și manifestare sunt diferite. Dar Dumnezeu ne cheamă să nu ne gândim numai la folosul nostru, ci și la folosul altora. 

Oare ar fi fericită o generație de bunici sau de părinți, dar ai căror copii nu ar mai fi în biserică alături de ei? Ar fi cu adevărat fericiți pe termen lung tinerii, dacă nu ar avea alături de ei pe cei care au 30 sau 50 de ani de experiență, nu doar duminica, ci în general în viața comunității? 

Cred că răspunsul e evident. Generațiile trebuie să caute împreună voia lui Dumnezeu și să se ajute și să se îngăduie, atunci când preferințele și aroma personală diferă.

» Interviu cu Cristian Șoimaru, pastor, București

revista AOTVMagazin Abonează-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tipărit în revista Alfa Omega TV Magazin 9.4 - Provocările Bisericii din secolul XXI (iulie-august 2019). Această revistă se distribuie gratuit.

Abonează-te să o primești acasă

840 accesări

Secțiunea - Istoria creștinismului

istoriacrestinismului

Istoria creștinismului - Această mică secțiune de istorie a creștinismului acoperă perioada de la răstignirea lui Hristos până în zilele noastre, structurată pe 6 părți. Istoria e prezentată succint, oferind frânturi din marile evenimente ce au marcat evoluția creștinismului de-a lungul timpului, cu scopul de a vă stimula curiozitatea mai departe. Sunt de asemenea schițate portretele marilor personalități care au influențat creștinismul și au modelat astfel istoria întregii lumi. Vezi aici toate părțile

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.