Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

2016 MP Vara 6

Mana profetica - Dragi prieteni si parteneri in rugaciune...

Ne este foarte greu să credem că ne apropiem deja de sărbătoarea Crăciunului și de sfârșitul de an. Reflectând la ultimele 11 luni ale acestui an, putem spune că am avut parte de multe realizări și au fost atinse multe scopuri și împlinite multe dorințe. De altă parte, sunt mulți care pot spune că au trecut prin încercări și presiuni grele, situații care i-au golit de putere și credință. Luna decembrie este luna dăruită de Dumnezeu pentru a reflecta la victoriile trecute dar și la presiunile suferite pentru a ne face planuri și a avea așteptări diferite în noul an. Să nu uităm Cuvântul care ne spune că oamenii pier din lipsă de cunoștință (Osea 4:6). Pierim în ce privește noile direcții, scopuri și strategii. Cum am putea oare zidi pe vechile biruințe? Sau cum vom putea schimba temeliile defectuoase care continuă să provoace înfrângeri? Iată întrebări la care Dumnezeu va dori să răspundă, dacă îți vei face timp să asculți vocea Lui, în perioada acestor sărbători ale Crăciunului și sfârșitului de an!!!!!

© Ruach Ministries

Mana profetica - Ramai tare si neclintit in Domnul!

Anul, care se încheie, a fost pentru mulți un an lung și provocator. Vorbesc aici despre cei ce sunt frânți și obosiți după un an în care au fost întinși la capacitate maximă în angajarea și interacțiunea lor cu alții. Obișnuim să spunem: „Încep să-mi pierd răbdarea!” sau „Îmi pui răbdarea la încercare!” Văd cum diavolul te întărâtă și te împinge să cazi în ispită. El încearcă să deturneze toate eforturile tale pentru a te împiedica să înaintezi. Domnul te cheamă să aștepți cu răbdare străpungerea. Nu lăsa circumstanțele sau oamenii din jur să te tulbure și să te facă mai apoi să cazi în groapa frustrării și nerăbdării. Vrăjmașul s-ar bucura să te vadă căzut acolo! Nu-i da satisfacție! Ești atât de aproape de a experimenta străpungerea pentru care te-ai rugat și pe care ai așteptat-o atâta timp.

Citeste mai departe

Mana profetica - Ia in stapanire!

Satana va continua să-i ispitească pe oameni cât va mai putea încă să facă acest lucru. Când îți cunoști identitatea în Hristos și ești gata să-l scoți pe șarpe afară din Edenul tău, Satana nu te va putea învinge. Pavel spunea în esență că nu va îngădui nimic să stăpânească peste el, ce nu-l zidește în Hristos. Singura autoritate pe care diavolul o poate manifesta asupra ta este cea care i-o permiți tu! În Hristos, fiecare credincios are puterea să lege ce trebuie supus și să dezlege ce trebuie eliberat din ceruri pe pământ. Totuși, noi trebuie să rămânem atât sub autoritatea Tatălui Ceresc, trăind în ascultare de El după exemplul Domnului Isus, cât și sub a celor care au fost delegați să fie autoritate peste noi aici pe pământ. Planul diavolului a fost acela de a stăpâni peste Edenul lui Adam și să nu-i dea voie să se extindă. Același lucru încearcă să facă și cu noi azi!

Citeste mai departe

Mana profetica - Favoare supranaturala!

Favorea supranaturală este cea ce a schimbat viața lui Iosif, mutându-l dintr-un loc decăzut și obscur într-un loc de recunoaștere slăvită. Dumnezeu a făcut minuni în dreptul lui Iosif schimbându-i viața. Orice om dorește să aibă parte de favoare, iar favoarea lui Dumnezeu este cea care deschide uși închise, transformă tragedii în biruințe. Credincioșii trebuie să învețe să umble în această favoare prin mărturisire, rugăciune și revendicarea binecuvântărilor acesteia peste viețile lor. Cel ce ascultă de Cuvântul lui Dumnezeu atrage favoarea Sa asupra vieții lui. Dacă semeni în mod constant semințele favorii, vei culege în mod consistent același lucru. Isus creștea și era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor. Un mod de viață plăcut lui Dumnezeu are drept consecință favoarea lui Dumnezeu peste tine.

Citeste mai departe

Mana profetica - SHALOM - Mai mult decat pace!

„Shalom” este un cuvânt ebraic care înseamnă pace, armonie, plenitudine, prosperitate, bunăstare și liniște. Te-ai întrebat vreodată de ce frații noștri evrei se salută unii pe alții cu cuvântul shalom? Isus a rostit mereu pacea lui Dumnezeu peste ucenicii Săi și ca rod al acestui salut, binecuvântările curgeau peste viețile lor. Armonie, plenitudine... sunt roade ale vieții peste care domnește SHALOM! De ce nu începi să te rogi chiar acum pentru ca pacea shalom a lui Dumnezeu să se reverse peste cea mai mare nevoie a ta? Vei începe să experimentezi libertatea oferită de pacea shalom. Cu cât eliberezi mai mult pacea shalom în domeniul spiritual, cu atât mai mult Duhul Sfânt se manifestă peste nevoile tale. Psalmii ne îndeamnă să ne rugăm pentru pacea Ierusalimului... Rugăciunile pentru pacea shalom rostite în locurile unde se dau mari bătălii vor schimba întotdeauna atmosfera spirituală, climatul spiritual și va aduce o mare eliberare. Astăzi, când citești aceste rânduri, fie ca pacea shalom să vină peste toate domeniile vieții tale!

Citeste mai departe

Mana profetica - Urca scara in pace si odihna!

Am avut imaginea unor persoane care urcau pe o scară. O altă persoană urca scara în urma lor. Mai aveau doar o treaptă de urcat, dar pentru că erau foarte obosiți și epuizați, se chinuiau să ajungă în vârf. Distanța dintre ultimele două trepte părea atât de mare. Este vorba aici despre cei care au investit atât de mult în ceea ce cred ei că i-a chemat Dumnezeu să facă. Și lucrul acesta a necesitat multă trudă fizică, sufletească și spirituală. Acum, la sfârlit de an, Dumnezeu te cheamă să fii plin de încredere și să te odihnești în El pentru această ultimă treaptă pe care o mai ai de urcat. Persoana care urcă scara în urma ta este Duhul Sfânt.

Citeste mai departe

Mana profetica - Iti folosesti darul spiritual?

Mi-am amintit în această dimineață de un prieten care obișnuia să îmi spună, legat de darul meu spiritual: Dacă nu îl folosești, îl vei pierde. Un gând care te aduce la realitate, nu-i așa Sfatul dat de Pavel lui Timotei se află în 2 Timotei 1:5-7:Îmi aduc aminte de credinţa ta neprefăcută, care s-a sălăşluit întâi în bunica ta Lois şi în mama ta Eunice şi sunt încredinţat că şi în tine. De aceea îţi aduc aminte să înflăcărezi darul lui Dumnezeu care este în tine prin punerea mâinilor mele. Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă...” Personal, nu cunosc pe nimeni care să fi primit un dar din dragoste, și care să fi refuzat să îl deschidă.

Citeste mai departe

Mana profetica - Maretul har!

Un cuvânt care poate fi asociat la acesta este cuvântul „a se acorda” care înseamnă „a se potrivi” sau „a se îmbina, a se potrivi perfect cu ceva”. Dumnezeu, Creatorul nostru minunat a găsit potrivit să adune toate piesele vieților noastre pentru a le pune împreună într-un mod care să glorifice numele Său și să reprezinte intenția Sa și planul Său divin. Și aceasta într-un moment în care s-ar putea ca ceea ce vedem cu ochii naturali să contrazică acest lucru. Domnul îți cere azi să îți deschizi ochii inimii și să privești prin ochii credinței viitorul acoperit de promisiunile Sale. Credința ta în combinație cu promisiunile Sale va produce o sinergie care va avea ca rezultat evidențe reale ale bunătății și harului Lui în viața ta și vei fi o mărturie puternică a bunătății Sale pe pământul celor vii.

Citeste mai departe

Mana profetica - Cetatenii Imparatiei sunt motivati sa daruiasca!

Viața prosperă este caracterizată de un spirit al dărniciei. În Efeseni 4, Pavel descrie biserica din Efes ca fiind alcătuită din credincioși care s-au îmbrăcat în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu. Cei care odinioară trăiau un mod de viață egoist au ajuns acum să fie dătători remarcați pentru dărnicia lor. Munca și osteneala noastră nu sunt doar pentru împlinirea nevoilor noastre zilnice, ci și pentru a împlini nevoile Împărăției. Noi nu muncim doar pentru a urca pe scara profesională sau pentru a trăi în lux, ci și pentru a putea DĂRUI; toate împreună sunt beneficii ale muncii noastre. Dumnezeu îți cere azi să îți lași inima cucerită de Duhul Său pentru a crește în tine abilitatea de a dărui. Așa vei deveni un om puternic! „Daţi, şi vi se va da; ba încă, vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura” (Luca 6:38).

Citeste mai departe

Mana profetica - Vremuri de prosperitate!

Îmi este adesea amintit faptul că suntem chemați să umblăm în biruință și propășire în orice vreme. Dar mai apoi mă întreb: De ce nu umblăm în ele? Răspunsul este cât se poate de simplu: analizându-ne gândurile, sistemele noastre de credință și sursa voii noastre, lucrul acesta ne va conduce întotdeauna la locul adevărului. Ce este adevărul? Adevărul poate fi subiectiv în funcție de circumstanțe, de tradițiile religioase sau de percepțiile noastre. Adevărul suprem revelat în Cuvântul lui Dumnezeu este singurul adevăr care poate elibera favoare și binecuvântare peste tine. Lucrul acesta este dependent de ceea ce cugeți în mintea ta.

Citeste mai departe

Mana profetica - Gusta si vezi ce bun e Domnul!

Ești chemat în această vreme să îmbini credința cu promisiunile lui Dumnezeu. Văd pe mulți care sunt atât de aproape de împlinirea a ceea ce au așteptat prin credință de la Domnul. Să nu care cumva să te gândești să renunți chiar acum! Dacă o vei face, vei deveni obiectul de joacă al vrăjmașului. În limba engleză este un acronim P.U.S.H. („apasă”, „accelerează”, „împinge”) care vine de la „Pray Until Something Happens” („roagă-te până când se întâmplă ceva”). La aceasta aș mai adăuga faptul că ești chemat să „perseverezi, să persiști până când ceva se întâmplă”. Perioada aceasta a însemnat testarea credinței tale, iar acum ești chemat să te așezi în locul biruinței asupra vrăjmașului tău.

Citeste mai departe

x
spr adoptie premiera live