Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

galerie home devotional

Devotional - Traiesti o forma de crestinism diluat?

Francis Chan, binecunoscutul autor al cărţii „Dragoste Nebună” și a multor alte cărți, a simțit chemarea lui Dumnezeu de a pleca din biserica lui care se afla într-un oraș suburban bogat şi încântător din California. Părăsind siguranța și confortul financiar, el a adunat un grup restrâns de credincioși, în inima orașului San Francisco și a început să facă lucrări pe stradă. Pentru că este atât de distins și recunoscut în cercurile creștine, el ar fi putut să pună câteva panouri publicitare, să împartă pliante și să înceapă o biserică cu câteva mii de oameni depunând numai puțin efort. Dar el nu a vrut ca oamenii din alte biserici să-și părăsească bisericile și să vină la el - a vrut să câștige suflete care să vină la Hristos.

Citeste mai departe

Devotional - Totul datorita marii Lui indurari...

„Voi însă iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine şi daţi cu împrumut, fără să nădăjduiţi ceva în schimb. Şi răsplata voastră va fi mare şi veţi fi fiii Celui Preaînalt; căci El este bun şi cu cei nemulţumitori şi cu cei răi.Fiţi, dar, milostivi cum şi Tatăl vostru este milostiv. Nu judecaţi, şi nu veţi fi judecaţi; nu osândiţi, şi nu veţi fi osândiţi; iertaţi, şi vi se va ierta.” (Luca 6: 35-37)

Cartea Geneza relatează despre Sodoma și Gomora (vezi Geneza 18 și 19). Vedem un exemplu uimitor al milei lui Dumnezeu, în timp ce El l-a avertizat pe nepotul lui Avraam, Lot, despre o judecată iminentă care urma să se abată asupra orașului și i-a oferit o cale de salvare pentru el și familia sa. Lot i-a avertizat pe ginerii lui, dar ei credeau că glumește, iar soția lui era atât de nehotărâtă încât a privit înapoi în timpul fugii lor. Dar Lot și fiicele sale au fost în cele din urmă scăpaţi.

Citeste mai departe

Devotional - Beneficiile pocaintei

Îl cunoaștem pe Daniel ca pe un tânăr talentat, care i-a slujit cu loialitate lui Nebucadnețar, împăratul Babilonului, și i-a interpretat visele. Dar cele mai mari realizări ale lui au venit ca urmare a faptului că el era un om neprihănit al rugăciunii.

Daniel a trăit o viață atât de devotată și sfântă, încât nu v-ați fi așteptat să-l găsiți pocăindu-se înaintea Domnului. Dar inima lui era foarte sensibilă la păcat și se identifica cu păcatele oribile ale poporului Israel. Observă folosirea pronumelui plural „noi” pe care noi  găsim în rugăciunea sa.

Citeste mai departe

Devotional: Cand vantul ne sta impotriva

Apostolul Pavel a avut un scop precis, o viziune şi o misiune - misiunea lui Dumnezeu. Scopul său unic îl ajuta să meargă mereu înainte. El știa că se va confrunta cu multe greutăți, dar a învățat că poţi îndura multe suferințe atunci când inima îţi este setată asupra unui scop anume. Dacă îţi îndrepţi inima spre confort, nu poţi îndura deloc suferința.

Citeste mai departe

Devotional: Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt ușor și dulce - nu de la început. Chiar dacă crucea este singura ușă către viaţă, tu vei auzi despre moarte - moartea fiecărui păcat.

La cruce, te confrunţi cu criza din viața ta și asta lipsește astăzi în atâtea biserici. Predicarea crucii scoate la iveală criza păcatului, a propriei voințe. Ea îţi va vorbi cu cuvinte pline de dragoste, dar ferme despre consecințele continuării în păcatul tău: „Leapădă-te de tine. Îmbrățișează moartea crucii. Urmează-Mă!”

Citeste mai departe

Devotional: Neclintit in mana lui Dumnezeu

„Apropiaţi-vă de Dumnezeu, şi El Se va apropia de voi. Curăţaţi-vă mâinile, păcătoşilor; curăţaţi-vă inima, oameni cu inima împărţită!” (Iacov 4: 7)

Aceasta este o mare promisiune de biruință asupra întregului păcat. Nu poți produce tu această victorie. Nu îţi poţi curăți propriile mâini și nu îţi poţi curăţi propria inimă. Iacov spune: „Dacă vrei mâini curate și o inimă curată - dacă vrei biruință față de vinovăție, ispită și orice lucru rău care vine împotriva ta - trebuie să te apropii de Dumnezeu și să crezi că El este aproape de tine.”

Citeste mai departe

Devotional - Dumnezeu te va pazi de vrajmasii tai

„Se apropie cei ce urmăresc mişelia şi se depărtează de Legea Ta. Dar Tu eşti aproape, Doamne, şi toate poruncile Tale sunt adevărul.” (Psalmul 119: 150-151)

Există un adevăr glorios în acest pasaj care vă poate schimba viața, vă poate aduce pacea și vă poate oferi odihnă dincolo de orice ați mai experimentat vreodată. Vedeți, odată ce înțelegeți adevărul apropierii constante a lui Dumnezeu față de voi - că vă iubește și că este în permanență aproape de voi - toată frica și anxietatea trebuie să dispară!

Citeste mai departe

Devotional: Dumnezeu te-a chemat pe nume...

„El m-a scos la loc larg şi m-a scăpat, pentru că mă iubeşte.” (Psalmul 18:19)

Ce cuvinte minunate şi liniștitoare. Tatăl se bucură de noi! În cazul lui David, el tocmai trecuse printr-un timp de testare foarte greu. Saul pusese o recompensă pe capul lui, iar David a fost nevoit să fugă pentru a-şi scăpa viața. Dar Dumnezeu a apărut degrabă să-l salveze și astfel David a putut spune: „Motivul pentru care Dumnezeu m-a eliberat de toți vrăjmașii mei este că sunt prețios pentru El. Dumnezeul meu se bucură de mine!”

Citeste mai departe

Devotional: Cel mai iubitor Tata...

Martin Luther, pastorul secolului al XVI-lea care a inițiat reforma protestantă, se temea la început de Dumnezeu deoarece credea că Domnul era un judecător sfânt, dar furios – lucru care l-a învățat legalismul zilelor acelora să-l creadă. Indiferent cât de mult a încercat Martin să-i fie pe plac acestui Dumnezeu sfânt, el a eșuat, s-a simțit condamnat de Dumnezeu și a experimentat vinovăția păcatului său.

Citeste mai departe

Devotional: Dumnezeu vorbeste celor care-L asculta

Când profetul Samuel era un băiat tânăr, el credea că-l aude pe învăţătorul său, Eli, care-l strigă în mijlocul nopții. De fapt, era vocea Domnului, dar Samuel nu știa încă cum să discearnă vocea Domnului. După ce Samuel a întrebat de Eli de trei ori, Eli l-a instruit pe Samuel să răspundă: „Vorbeşte, Doamne, căci robul Tău ascultă.” (1 Samuel 3: 9) Mai târziu, tot Israelul a ajuns la Samuel să audă Cuvântul Domnului pe care l-a primit prin părtășia cu Dumnezeu.

Citeste mai departe

Devotional: Antrenat in razboiul spiritual

Când te-ai întâlnit cu Isus, ai devenit o nouă creație, ai primit un duh nou, o minte nouă, o inimă nouă. Cu toate acestea, chiar dacă ai devenit un urmaș al lui Isus și toată lumea ta s-a schimbat, duhul lumii din jurul tău nu s-a schimbat. De fapt, puterile întunericului s-au aliniat împotriva ta.

Citeste mai departe

x

Proiecte de Înțelegere a Vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!