Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Explozibil mascat de baloane colorate: atacurile din Gaza au drept țintă copii israelieni

Aviația Israelului a atacat recent obiective din Gaza în timp ce Hamas și Jihadul Islamic amenință peste 1 000 000 de israelieni cu rachete și baloane încărcate cu explozibili. Israelul avertizează aceste grupări islamice că Israelul ar putea riposta dur dacă vor continua să atace. Premierul israelian Beniamin Netanyahu a avertizat Hamas și Jihadul Islamic.

Citeste mai departe

Salvarea orfanilor din Africa

Ray Barnett a avut o copilărie grea, dar la o vârstă fragedă viața lui a luat o direcție nouă. O lecție de credință i-a schimbat mentalitatea și viitorul. De atunci a trecut prin multe aventuri, printre care se află și fondarea Corului de Copii din Africa, o lucrare care ajută copiii de pe acest continent. Recent, el a publicat o carte. Cu ceva timp în urmă, Wendy Griffith a stat de vorbă cu el despre viața și despre munca sa.

Citeste mai departe

Conferinta FBCAR - Dinamica bisericii locale - 20-22 feb - transmisiune live

În perioada 20-22 februarie 2020, la Alba Iulia va avea loc Conferința FBCAR (Federația Bisericilor Creștine Autonome din Romania) cu tema DINAMICA BISERICII LOCALE. Vorbitorii vor aborda subiecte precum Biserica și societatea, spiritualitatea, creșterea organică, finanțele și închinarea Bisericii. Conferința a fost transmisă live pe Facebook Alfa Omega TV și pe această pagină, înregistrările sunt mai jos.

Citeste mai departe

Calea, Adevărul și Viața: slujire în direct

Emisiunea „Calea, Adevărul și Viața” este programul „fanion” pentru Alfa Omega TV, prin care Dumnezeu vorbește și slujește Trupului lui Hristos din România. În zona mass-media evanghelică din țara noastră acest program este cel mai longeviv, ajungând în prezent la aproape 700 de emisiuni.

Citeste mai departe

Evanghelistul Franklin Graham la tribunal

Evanghelistul Franklin Graham a apelat la tribunal nevoit să lupte pentru libertatea sa religioasă în Regatul Unit. Predicile lui Graham au fost anulate în diverse locații, după presiunile exercitate de activiștii LGBT, din cauza mentalității sale biblice privind sexualitatea și căsătoria. Potrivit purtătorului de cuvânt al lui Graham, având în vedere că organizatorii evenimentelor au încălcat contractul, Asociația va acționa în mod adecvat bazându-se pe principiile discriminării religioase și ale libertății de exprimare.

Citeste mai departe

Proiectul măreț al unui arhitect

Ambasadorul SUA în Israel, David Friedman, e unul dintre arhitecții planului președintelui Trump. Analistul politic senior al CBN, David Brody, a stat de vorbă cu Friedman pentru a înțelege de ce crede el că acest plan va funcționa, pe când celelalte au eșuat și de ce planul aduce vești bune pentru creștinii care călătoresc în Țara Sfântă.

Citeste mai departe

Manny Pacquiao a vorbit despre prietenul său Kobe Bryant

Kobe Bryant a fost popular în întreaga lume, în special în Filipine, în Manila, unde au fost ridicate clădiri și monumente comemorative pentru a-l cinsti. Boxerul profesionist și senatorul filipinez Manny Pacquiao a cunsocut steaua baschetului. El a vorbit despre moartea prietenului său și despre importanța de a-L pune pe Hristos și Cuvântul lui Dumnezeu în centrul vieții. Lucille Talusan vine cu detalii.

Citeste mai departe

Epidemie mortală în China

A apărut un nou virus mortal în China. Coronavirusul se răspândește și în alte țări. În China sunt peste 10.000 de cazuri, unde au avut loc și majoritatea deceselor. Autoritățile de sănătate au declarat epidemia drept o catastrofă mondială și depun eforturi pentru a opri răspândirea virusului. Eric Philips de la CBN vine cu detalii.

Citeste mai departe

Turism biblic

Pelerinajul creștinilor ar avea de câștigat în urma planului. Ambasadorul Statelor Unite în Israel, David Friedman, i-a spus lui David Brody de la CBN că planul ar deschide multe situri biblice care se află în prezent sub controlul Teritoriilor palestiniene. David Friedman, ambasadorul SUA în Israel : Acest plan reprezintă o oportunitate pentru comunitatea evanghelică. Ierusalimul este vizitat anual de vreo două milioane de turiști. De ce? Deoarece Israelul deține de mulți ani controlul asupra Ierusalimului și a fost transformat într-un oraș frumos, liniștit, deschis care poate fi vizitat de oamenii de toate credințele. Dacă ne uităm la alte situri biblice în Iudeea și în Samaria: cortul din Șilo, Betel unde, de pe scara lui Iacov, îngerii se suiau în cer; Hebron care a fost cumpărat de Avraam pentru soția lui și care a devenit locul de odihnă al strămoșilor, mai puțin al Rahelei; Qasr el Yahud, unde Ioan Botezătorul L-a botezat pe Isus și Iosua a trecut cu israeliții râul Iordan. Aceste locuri nu pot fi accesate deoarece sunt neglijate. De ce? Deoarece Israelul nu a obținut suveranitatea asupra acelor teritorii. Dacă o fac, și noi credem că vor reuși, atunci Biblia va prinde viață într-un mod inimaginabil. Aceste locuri ar fi ușor de accesat sub autonomie israeliană civilă: Hebron, Betel, Șilo. Este o oportunitate pentru turismul biblic care se va extinde și va prospera în mod intens. Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 812 – februarie 2020. Fii la curent cu ultimele știri din lumea creștină: https://alfaomega.tv/stiri

Politica americană în raport cu antisemitismul, pacea și terorismul

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, spunea pentru „Știrile CBN” că antisemitismul există și e chiar în creștere, chiar în Congresul American. Pence a fost la Ierusalim împreună cu peste 40 de lideri mondiali la World Holocaust Forum, pentru comemorarea a 75 de ani de la eliberarea lagărului din Auschwitz. David Brody, de la CBN, a mers la Ierusalim pentru a discuta cu vicepreședintele și, fiind într-un loc cu vedere către Zidul Plângerii al Orașului Vechi din Ierusalim, au vorbit despre antisemitism, despre regimul iranian și despre motivul pentru care mulți creștini susțin Israelul.

Citeste mai departe

Un pastor a fost ucis în Nigeria

În Nigeria, un pastor creștin a fost executat de grupul islamist radical Boko Haram. Pastorul Lawan Andimi un membru marcant al Asociației Creștine din Nigeria a fost decapitat de luptătorii grupului Boko Haram. El a fost capturat în data de 2 ianuarie și s-a adresat membrilor familiei sale într-un material video, spunându-le să nu se întristeze deoarece trebuie respectată voia lui Dumnezeu.

Citeste mai departe

O nord-coreeancă face o descoperire care îi schimbă viața

Deși nimeni nu îmi spusese nimic despre ea înainte să o văd, când am zărit Biblia m-am gândit instant că e o carte antirevoluționară. M-au trecut fiorii prin tot corpul, m-am gândit că vom muri cu toții.

În Coreea de Nord, creștinii sunt în mare pericol, prin urmare își ascund credința – chiar și de copiii lor.

Când a fost mică, Kim Sang-Hwa (numele i-a fost schimbat, iar identitatea ei e ținută ascunsă din rațiuni de securitate), nu a știut nimic despre creștinism, până în ziua în care a descoperit Biblia ilegală a părinților ei.

Eram curioasă, voiam să știu ce e. Era scrisă într-un limbaj arhaic și primul rând suna așa: „La început, Dumnezeu a creat cerurile și pământul”.

Am citit numai primul rând, dar a fost suficient ca să-mi întoarcă întreaga lume cu susul în jos.

Am aruncat cartea în celălalt colț al camerei. Tremuram din toate încheieturile. Mi-era foarte frică. Dacă afla cineva despre Biblie, însemna că urma să fim trimiși într-o închisoare politică. Eram 100% sigură.

Să ai o Biblie în casă e inadmisibil. Vederea Biblie mi-a provocat un șoc total. După ce am reușit să o pun la loc, m-am întrebat dacă ar trebui să le spun autorităților, poliției, sau profesorului de la școală.

În schimb, după două săptămâni, Kim Sang-Hwa și-a făcut curaj și i-a întrebat pe părinții ei despre Biblie. Încetul cu încetul, i-au explicat credința creștină, iar Kim Sang-Hwa a devenit o urmașă a lui Isus. Apoi, într-o zi, i s-a permis să participe la întâlnirea secretă care s-a desfășurat în pivnița casei lor.

Când am intrat, am fost luată prin surprindere de atmosfera de acolo. Ce căutam eu acolo? Toată lumea era așezată în jurul unei Biblii deschise.

După ce am cântat imnul „Tată, îmi ridic mâinile către Tine”, ne-am rugat și o persoană a citit din Biblie.

O persoană citea pasajul, apoi toți aplicam versetele în viața de zi cu zi și discutam despre cum puteam trăi conform Cuvântului.

Câțiva ani mai târziu, Kim Sang-Hwa și soțul ei au fost nevoiți să fugă din Coreea de Nord. S-au stabilit în Coreea de Sud, unde, în prezent, amândoi lucrează în cadrul unei biserici.

Iată pentru ce doresc să vă rugați: ca Peninsula Coreeană să nu mai fie sub controlul politicienilor, ci sub controlul lui Dumnezeu, care veghează asupra întregii lumi. Rugați-vă ca Evanghelia, calea și dragostea Lui – care sunt singurele lucruri ce pot uni Nordul și Sudul – să aibă impact asupra națiunilor, în special asupra creștinilor din Coreea de Nord.

Sursa: Global News Alliance.

Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Franța și lupta împotriva terorismului din Africa

Președintele Franței încearcă să oprească un rău care avansează. Emmanuel Macron a găzduit mai mulți lideri africani în Franța săptămâna trecută. El dorește să amplifice lupta împotriva extremismului pe continent. Președinții din Mali, Burkina Faso, Ciad, Niger și Mauritania au ajuns la Paris în timp ce musulmanii radicali ucid mii de oameni în Africa, printre care se află și creștini. Grupul terorist Al-Shabab din Somalia a ucis 25 de creștini în Kenya în ultimele cinci săptămâni. Potrivit organizației International Chirstian Concern, printre victime se află trei învățători creștini. De asemenea, și Statul Islamic se răspândește pe continent. Președintele Macron a cerut Statelor Unite să-și sporească eforturile depuse pentru a lupta împotriva radicalismului islamic în Africa.

Citeste mai departe

A existat vreodată un acord real între israelieni și palestinieni?

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmud Abbas, spunea în Consiliul de Securitate al ONU că planul de pace pentru Orientul Mijlociu al președintelui Trump este un plan israeliano-american care pune capăt problemei din Palestina. Planul însă atinge probleme care existau de multă vreme. Abbas a respins categoric așa-numitul plan al secolului al președintelui Trump.

Citeste mai departe

Cum să reacționeze creștinii la planul de pace?

După cum auzeam, conducerea AP a respins Planul secolului din start și îndeamnă oamenii să lupte împotriva sa. Israelienii, de altă parte, au avut reacții mixte, însă cum ar trebui să vadă lucrurile un creștin, și cum trebuie să se roage ? Am discutat despre plan cu vicepreședintele și purtătorul de cuvânt al ICEJ, David Parsons. Parsons a urmărit negocierile dintre israelieni și palestinieni aproape 30 de ani. După câțiva ani de analize, iată că planul secolului a ieșit la iveală. Care a fost prima ta reacție ?

Citeste mai departe

Ultimul mesaj al evanghelistului Luis Palau

A ieșit din sărăcie pentru a influența președinți și papi. Este numit și Billy Graham al Americii Latine, numărul oamenilor care au auzit predicile lui ajungând la mai bine de un miliard în toată lumea. Recent, John Jessup de la CBN a vorbit cu Luis Palau înainte să împlinească 85 de ani, o vârstă la care nici el, nici medicii nu au crezut că va ajunge.

Citeste mai departe

Uganda ar putea deschide o ambasadă la Ierusalim

Uganda a anunțat, citez: ”Studiem posibilitatea de a deschide o ambasadă la Ierusalim.” Președintele Ugandei Museveni a făcut această declarație după ce s-a întâlnit cu prim-ministrul israelian Beniamin Netanyahu. Cei doi lideri au subliniat legătura strânsă dintre Israel și Uganda și au stabilit să colaboreze în domeniul agriculturii, al tehnicii și în alte domenii. Președintele Ugandei este un creștin evanghelic și mulți creștini din acea țară celebrează Israelul ca fiind locul nașterii credinței lor.

Citeste mai departe

Proteste împotriva păcii

Pe teren, planul de pace al președintelui Trump continuă să genereze reacții, atât între palestinieni, cât și între israelieni. Sute de palestinieni au protestat în această săptămână în Valea Iordanului, o zonă pe care, în cadrul planului, Israelul o poate anexa.

Citeste mai departe

Viață scurtă, impact mare: Kobe Bryant, 1978-2020

Lumea sportului este copleșită de durere după moartea jucătorului de baschet de talie mondială, Kobe Bryant, a fiicei sale Gianna și a altor șapte persoane în urma unui accident de elicopter lângă Los Angeles. Cunoscut pentru competitivitatea sa acerbă, Bryant a ajuns direct la echipa Lakers după terminarea liceului, la doar 18 ani. El a câștigat cinci campionate NBA, două medalii olimpice de aur și a fost inclus de 18 ori în echipa All-Star. Bryant s-a confruntat cu dificultăți în viața sa personală. El a fost acuzat de hărțuire sexuală. Ulterior, acuzațiile au fost retrase. Jucătorul de baschet a intentat un proces civil. Se spune că mergea la biserică săptămânal, chiar și în dimineața zilei în care și-a pierdut viața în accident. Bryant a fondat o organizație non-profit pentru a ajuta tinerii fără adăpost. Recent, s-a ocupat de cariera de baschet a fiicei sale. În Senatul american, capelanul Barry Black s-a rugat pentru cei îndoliați, pentru ca noi toți să ne folosim de timpul pe care îl avem pe pământ să îl slujim pe Domnul.

Citeste mai departe

Credința unui copil

Am auzit expresia biblică „… din gura pruncilor…”. Kim Kardashian West a publicat un videoclip cu fiica ei de doi ani care i-a cântat lui Isus. Acest material video a devenit viral și a fost vizionat de milioane de oameni în doar câteva zile. Urmăriți-l!

Citeste mai departe

Un plan de pace pentru Orientul Mijlociu

Președintele Donald Trump a prezentat planul său de pace israeliano-palestinian, săptămâna trecută, care a fost primit cu reacții mixte în Orientul Mijlociu. Israelul a acceptat cu înflăcărare planul potrivit căruia Ierusalimul este capitala eternă și de neîmpărțit și permite Israelului să anexeze o parte din Cisiordania și Valea Iordanului. Planul include și crearea unui stat palestinian care ar urma să aibă drept capitală Ierusalimul de Est, atât timp cât liderii palestinieni renunță la terorism. Palestinienii au respins planul, dar în mod surprinzător, națiunile arabe precum Egiptul și Arabia Saudită au avut reacții pozitive.

Citeste mai departe

Crede și nu cerceta?

„Crede și nu cerceta” este o sintagmă folosită în mod eronat, atunci când vine vorba despre credința creștină. Cum ar trebui să apere credincioșii ideile și valorile creștine în disputa cu alte ideologii? Acestea sunt aspecte care au fost abordate la cea mai recentă întâlnire organizată, la Timișoara, de Colegiul Biblic Veritas sub genericul „pune mâne pe Carte”.

Citeste mai departe

Se răspândește extremismul islamic

Răspândirea extremismului islamic violent este o altă cauză a creșterii persecuției Bisericii. Open Doors plasează Afganistanul, Somalia și Libia pe locul doi, trei și patru ca fiind cele mai periculoase țări pentru creștini.

Citeste mai departe

Lista neagră a ONU

ONU a publicat o listă cu caracter punitiv pentru companiile care fac afaceri în ținutul biblic al Israelului. Companii precum giganții din SUA General Mills sau Motorola apar pe așa-zisa listă neagră ce urmărește izolarea statului evreiesc. Reacțiile au apărut rapid după ce Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a publicat așa-numita listă neagră a BDS, cu scopul de a taxa peste 100 de companii care fac afaceri în estul Ierusalimului, în Iudeea, Samaria și la Înălțimile Golan.

Citeste mai departe

Ridicarea și căderea libertății religioase în Rusia

În ultimele zile ale Uniunii Sovietice, oficialitățile din Rusia au invitat creștini americani să ajute la fondarea unei univeristăți bazate pe credință, la Moscova. Timp de decenii, școala a crescut și a devenit mai influentă. Când guvernul a început să persecute creștinii evanghelici, școala și-a închis porțile. John Bernbaum a ajutat la fondarea școlii. El a scris despre această experiență în cartea sa intitulată: ”Opening the Red Door”. Recent, Gary Lane de la CBN a stat de vorbă cu el despre ridicarea și căderea Universității Creștine Ruso-Americane.

Citeste mai departe

Biserica spionată din China

În ciuda recordului în domeniul slujirii dovedit de bisericile din China, acestea continuă să fie persecutate de guvern. Din anumite puncte de vedere, persecuția seamănă cu cea descrisă în Apocalipsa. Însă, în loc de icoana fiarei, cetățenii chinezi au nevoie de un număr bun de credite sociale determinate de guvern. Dale Hurd vine cu detalii.

Citeste mai departe

Timișoara - #punemanapeCarte - 14 februarie 2020 - „Ajutor, cred că m-am îndrăgostit!” - live

Pe data de 14 februarie 2020, ora 19, va avea loc a treia ediție a Conferinței #punemanapeCarte. Subiectul este dragostea și cum se definește ea. Vorbitor: pastorul Silviu R. Cornea; închinare: Revival Worship! Conferința va fi transmisă în direct pe Facebook AOTV și pe această pagină, începând cu ora 19.

Citeste mai departe

Ierusalimul antic adus la suprafață

Emily Jones: Azi mă aflu la Ierusalim. Însă Ierusalimul antic unde regele David a stabilit inițial capitala este foarte aproape. În Orașul lui David, Biblia prinde viață. După ce a fost ascunsă timp de 2000 de ani, excavatoarele aduc la suprafață Ierusalimul de pe vremurile biblice. Aici a adus David, Chivotul Legământului, unde regii au fost unși și unde Isus a vindecat orbul la Scăldătoarea Siloamului.

Citeste mai departe

Un plan de pace mult așteptat

Președintele Trump a dezvăluit, în sfârșit, planul său de pace mult așteptat la Casa Albă. Planul a provocat reacții variate, de la respingere pe față, la entuziasm optimist. Cu premierul Beniamin Netanyahu lângă el, președintele Trump a prezentat un plan care, crede el, va funcționa, în ciuda eșecurilor de până acum.

Citeste mai departe

Cum să clădim o familie pentru cer?

nstituția familiei se află sub un atac fără precedent în ultimii ani. În societatea postmodernă, conceptul de familie a devenit ceva lipsit de esență. Însă, din perspectivă biblică, familia are un caracter sacru și a fost instituită de Dumnezeu. Având în vedere aceste provocări actuale, la Sinaia s-a desfășurat recent un eveniment care a avut în centru importanța familiei.

Citeste mai departe

Orașul Wuhan este izolat de lume

Epicentrul virusului este în Wuhan, în China, unde autoritățile au interzis călătoriile din mai multe orașe. Aceste restricții afectează mai bine de 15 milioane de oameni. Pastori din Wuhan ne spun că virusul afectează serviciile din biserici, închinarea și împărtășania. Unii credincioși se întrunesc online. Un pastor a publicat o scrisoare în care a scris că această criză e un test al credinței. Dumnezeu folosește această criză pentru a întări biserica și pentru a binecuvânta orașul. Un creștin chinez din America va citi fragmente din scrisoarea unui pastor din Wuhan.

Citeste mai departe

O descoperire în Galileea

Istoria biblică a regiunii Galileea din Israel este bogată și atrage anual milioane de pelerini. Inițial urma să fie o pensiune pentru vizitatori, însă a devenit o descoperire importantă. Lucrătorii au găsit un sit care oferă o imagine pitorească a vieții de pe vremea lui Isus. Scott Ross de la CBN ne va duce la Magdala despre care se spune că ar fi fost orașul Mariei Magdalena.

Citeste mai departe

Armamentul viitorului

Israelul se pregătește să facă față amenințărilor de la granițele sale, dar, în același timp, dezvoltă armament pentru viitor. Recent, armata israeliană a demarat un proiect de construcție la granița sa de nord, într-un efort de a proteja israelienii de gruparea teroristă susținută de Iran, Hezbollah din Liban.

Citeste mai departe

Mike Pence, vicepreședintele SUA: Antisemitismul este prezent chiar și pe holurile Congresului

La 75 de ani de la Holocaust, antisemitismul înflorește chiar și în Congresul din Statele Unite, așa cum a spus vicepreședintele Mike Pence în cadrul unui interviu în exclusivitate pentru Știrile CBN. Vicepreședintele s-a deplasat la Ierusalim pentru a participa la Forumul Mondial al Holocaustului. El a vorbit și despre motivele pentru care creștinii susțin Israelul și poporul evreu. David Brody de la CBN a vorbit cu Mike Pence în Orașul Vechi.

Citeste mai departe

Atacuri fără precedent în 2019: 260 de milioane de creștini au fost prigoniți anul trecut

Lumea a devenit un loc din ce în ce mai puțin tolerant pentru sute de milioane de creștini de pe întregul glob. Aceasta este una dintre descoperirile din raportul World Watch List, cercetare anuală condusă de organizația Open Doors, prin care suntem informați care sunt cele mai periculoase 50 de țări pentru creștini. Coreea de Nord rămâne cea mai primejdioasă țară pentru creștini, fiind în capul listei încă de la început, din 2002.

Citeste mai departe

Radio Vestea Bună, un radio pentru întreaga familie

Radio Vestea Bună este un post de radio creștin pentru copii, dar și pentru părinți. Acest proiect a luat ființă în cadrul Asociației Misionare pentru Educarea Copiilor. Având în vedere dezvoltarea rapidă a tehnologiei, organizația și-a îndreptat atenția spre mediul online, iar în 2014 a fost lansat postul de radio Vestea Bună.

Citeste mai departe

Supravegherea creștinilor ia amploare în China

China a urcat pe locul 23, de pe 43, în lista organizației World Watch în acest an. Recent, David Curry a vizitat China pentru a investiga nivelul supravegherii și al persecuției și pentru a vorbi personal cu creștini din China. Recent, organizația Open Doors a publicat acest video. Urmăriți-l.

Citeste mai departe

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.