Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Se strâng legăturile între Emirate, Israel și Palestina? | Jerusalem DateLine 329, mai 2020

După un an și jumătate, Israelul are în sfârșit un guvern. Dar va rezista? Apoi, pentru prima dată în istorie, un zbor din Emiratele Arabe Unite aterizează pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Apoi, noi săpături scot la iveală construcții de pe vremea lui Isus. Apoi, noi săpături scot la iveală construcții de pe vremea lui Isus. Și aflăm povestea miraculoasă a clădirii Shalva, unde oameni dedicați și iubitori le oferă întreaga atenție copiilor cu nevoi speciale.

Citeste mai departe

Capelani în spitale | Știrile Mapamond Creștin 828

Medicii și asistentele medicale care trec prin stres emoțional și spiritual sunt ajutați de capelanii spitalelor. Acești preoți joacă și un rol cheie în slujirea pacienților și a familiilor acestora. Totuși, sunt spitale care nu consideră susținerea spirituală o îngrijire de bază. Heather Sells vine cu detalii.

Citeste mai departe

S-a descoperit un complex subteran | Știrile Mapamond Creștin 828

Excavatorii israelieni au adus la suprafață un complex subteran vechi de 2 000 de ani de pe vremea lui Isus. Complexul săpat de mână a fost găsit tocmai sub piața situată în vecinătatea Zidului Plângerii, în Ierusalim. Cercetătorii au descoperit mai multe straturi, printre care și rămășițele unei clădiri publice veche de 1 400 de ani. Sub acea clădire s-au găsit două încăperi și o curte deschisă, ce datează de pe vremea lui Isus. S-au descoperit, de asemenea, bucăți din lămpi pentru ulei, vase pentru gătit din lut și multe altele.

Citeste mai departe

Credința și pandemia | Știrile Mapamond Creștin 828

mai multePandemia cauzată de noul coronavirus a influențat mentalitatea americanilor privind credința. Potrivit unui sondaj recent efectuat de Universitatea de Teologie din Chigaco și de Associated Press, numărul credincioșilor americani a crescut cu 26% din cauza pandemiei. 31% dintre americanii care Îl urmează pe Hristos cred că virusul este un semnal de la Dumnezeu, prin care îi îndeamnă la schimbare. Iar 2% dintre foștii necredincioși au declarat că acum cred în Dumnezeu.

Citeste mai departe

Realități și perspective, actualități din perspectivă creștină la Alfa Omega TV | Mapamond creștin 827

Dezvoltarea mass-media din ultimii ani și a industriei comunicării pe rețelele sociale și internet aduce în fața oamenilor informații mai mult sau mai puțin credibile. Este nevoie să evaluăm corect știrile pe care le vedem, auzim sau le citim. Ca și creștini trebuie să învățăm să înțelegem semnele vremurilor din România, Europa, Orientul Mijlociu și din întreaga lume, pentru a fi pregătiți, a ne ruga și a acționa. Prin emisiunea „Realități și perspective”, Alfa Omega TV oferă oamenilor o perspectivă creștină asupra evenimentelor actuale.

Citeste mai departe

Minune: marea Galileei este aproape plină! | Mapamond creștin 827

Deoarece în prezent turiștii nu pot vizita Țara Sfântă, vă puteți bucura de o vizită virtuală. Când oamenii merg în Israel, acestora le place să se plimbe cu barca pe Marea Galileei, unde Isus a umblat pe apă. Ani la rând, nivelul mării a fost periculos de scăzut. Însă, datorită unei ierni neobișnuit de ploioasă, în prezent apa este aproape să se reverse. Urmăriți reportajul.

Citeste mai departe

S-au ridicat restricțiile majore în Ierusalim Mapamond creștin 826

Străzile din Israel se aglomerează din nou, după ce guvernul a ridicat restricțiile majore după șase săptămâni. Zidul Plângerii din Ierusalim este unul dintre locurile care se deschid pentru public. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că Israelul s-a descurcat bine în timpul pandemiei de Covid-19. Numărul cazurilor noi a scăzut drastic. Oamenii vor putea părăsi casele. Se redeschid piețele, bibliotecile, școlile și sălile de sport. Patronii de firme sunt mulțumitori pentru șansa de a relansa economia.

Citeste mai departe

Moment decisiv în istoria sionismului Jerusalem DateLine, episodul 326, mai 2020

Premierul israelian Beniamin Netanyahu deschide poarta către anexarea comunităților evreiești din ținutul biblic al Israelului. Israelul înfruntă coronavirusul pe mai multe fronturi, de la dezvoltarea unui nou vaccin, până la dispozitive de spălat mâinile de ultimă generație. În sfârșit, în ciuda coronavirusului, Israelul sărbătorește 72 de ani de la fondarea sa.

Citeste mai departe

Va urma o nouă trezire spirituală | Mapamond creștin 825

După ce clădirile bisericilor s-au închis, Biserica prinde viață pe internet. Copiii lui Dumnezeu din întreaga lume se întrunesc pe internet pentru a se ruga și pentru a se închina. A crescut în mod fără precedent numărul lucrărilor care-și folosesc darurile pentru a vesti Evanghelia. Așa cum ne va spune Paul Strand (Pol Strend) de la CBN, aceasta poate fi temelia unei mișcări de trezire pe plan global.

Citeste mai departe

Guvern de uniune în Israel Mapamond creștin 824

După trei tururi de alegeri în Israel și un an de impas pe plan politic, prim-ministrul Beniamin Netanyahu și rivalul său Benny Ganz au fost de acord să formeze un guvern de uniune. Rivalii au anunțat săptămâna trecută că sunt dispuși să împartă puterea. Netanyahu va continua să fie prim-ministru, apoi va fi urmat de Ganz. Mulți au răsuflat ușurați deoarece astfel Israelul nu va fi nevoit să organizeze o a patra rundă de alegeri.

Citeste mai departe

Noul coronavirus și antisemitismul Mapamond creștin 824

În timp ce lumea continuă să lupte împotriva coronavirusului, antisemitismul se răspândește cu rapiditate. Creșterea antisemitismului este de actualitate mai ales în Germania cu doar câteva decenii după Holocaust. Comisarul însărcinat cu combaterea antisemitimsului din Germania a declarat, citez: „Există legături directe între răspândirea actuală a noului coronavirus și antisemitism. Radicalii de dreapta au încercat să folosească această criză cauzată de noul coronavirus în folosul lor.” Din nefericire, acest tip de antisemitism care este asociat cu o pandemie nu este un fenomen nou.

Citeste mai departe

Mesajul lui Mike Pence către biserici | Mapamond creștin 823

Vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence, conduce grupul operativ al președintelui Trump care luptă împotriva noului coronavirus. El este și o persoană foarte credincioasă. În cadrul unui interviu acordat lui David Brody de la CBN, vicepreședintele a lăudat bisericile americane deoarece acestea contribuie la încetinirea răspândirii virusului.

Citeste mai departe

Un pastor condamnat la închisoare în Cuba | Mapamond creștin 823

O mamă creștină din Cuba care a fost trimisă la închisoare deoarece a ales școlarizarea acasă a fost eliberată. Aceasta este o veste bună pentru familie, dar soțul ei rămâne în închisoare. Corespondentul-șef din Washington pentru CBN, Jennifer Wishon a vorbit cu un reprezentant de la Comisia Statelor Unite pentru Libertatea Religioasă Internațională. Urmăriți reportajul.

Citeste mai departe

Biserica după perioada de izolare | Reportaj Alfa Omega

În România, măsurile de relaxare a restricțiilor după starea de urgență nu încurajează întâlnirile din biserici așa cum se desfășurau înainte de criza de sănătate care a afectat întreg mapamondul. Oamenii sunt preocupați să înțeleagă care este locul acestei pandemii din perspectiva Scripturii, iar liderii spirituali îi îndeamnă pe credincioși să se apropie de Dumnezeu.

Citeste mai departe

Israelul are un guvern nou | Știrile Mapamond Creștin 828

După 18 luni de blocaj politic și trei tururi de alegeri, în cele din urmă Israelul are un guvern. Parlamentul Israelului sau Knesseth-ul a depus jurământul după un acord semnat între prim-ministrul Benjamin Netanyahu și liderul Partidului Albastru-Alb, Benny Gantz. Cei doi rivali s-au confruntat în timpul celor trei runde de alegeri, înainte de a decide să colaboreze pentru a forma un guvern de urgență din cauza crizei provocate de noul coronavirus. Potrivit acordului, Netanyahu va fi prim-ministru timp de 18 luni, urmat de Gantz pentru alte 18 luni.

Citeste mai departe

AO News, ediție specială Ravi Zacharias

La vârsta de 74 de ani, binecunoscutul apologet creștin și evanghelist, Ravi Zacharias, a încetat din viață, anunță site-ul său oficial. Autor a peste 30 de cărți, dr. Ravi Zacharias susținea că, deși fiecare religie majoră afirmă exclusivitate despre adevăr, credința creștină este unică prin capacitatea sa de a răspunde la toate întrebările fundamentale ale omenirii. A participat la numeroare dezbateri, evanghelizări împreună cu Billy Graham, seminarii și alte evenimente procreștine. în luna martie a anului curent a fost diagnosticat cu un cancer malign și rar, la nivelul coloanei vertebrale. A lăsat în urma sa o moștenire bogată pentru apărarea lui Hristos.

Citeste mai departe

La curent cu Orientul Mijlociu Tv7 Israel News, 11 mai 2020

Israelul atenuează restricțiile suplimentare ca parte a eforturilor extinse de a pune pe picioare economia țării. Ministrul israelian al apărării, Naftali Bennett, subliniază că nu se așteaptă la o creștere exponențială a cazurilor de coronavirus, dar a dezvăluit că Ierusalimul se pregătește pentru iarna viitoare, de teama unui nou focar posibil.

Citeste mai departe

Un dar pentru Israel Mapamond creștin 826

O statuie mare din bronz, reprezentând leul lui Iuda, a fost adusă la Ierusalim datorită unei donații generoase făcute Israelului de câțiva creștini evanghelici. Grupul evanghelic a oferit Israelului această statuie care a fost plasată în Grădina Bloomfield. Statuia simbolizează prietenia.

Citeste mai departe

Persecuția globală în timpul pandemiei de COVID-19 Mapamond creștin 826

În China continuă atacurile împotriva bisericilor. În aceste imagini puteți vedea cum oficialitățile din China au scos un bărbat de la o slujbă religioasă, în timp ce ceilalți membri ai bisericii au ripostat. Incidentul a avut loc în Biserica Xingguang, în sud-estul provinciei Fujian. Materialul a venit din partea grupului China Aid, care apără drepturile creștinilor persecutați în China, printre care și ale unui pastor protestant care a fost acuzat de activitate subversivă. Soția lui spune că el a transmis informații legate de virus, pe care le-a luat din afara Chinei.

Citeste mai departe

Ne așteaptă o criză alimentară globală? Mapamond creștin 826

În timp ce țările încearcă să se refacă după COVID-19, o nouă criză este pe cale să apară. Oficialitățile ne avertizează că, din cauza pandemiei, milioane de oameni pot fi afectați de foamete. ONU a făcut apel la toate țările să ia măsuri urgente pentru a evita foametea în întreaga lume. George Thomas de la CBN vine cu detalii.

Citeste mai departe

Libertatea religioasă în lume | Mapamond creștin 825

O comisie din Statele Unite a numit 14 țări în care încălcarea drepturilor religioase este cea mai severă din lume. Nouă dintre acele țări se află deja pe listă din 2019. Acum, comisia a mai adăugat încă cinci țări: India, Nigeria, Rusia, Siria și Vietnam. Potrivit acestei comisii, guvernele practică sau tolerează încălcări sistematice. Comisia a apreciat țările care au făcut progrese în domeniul libertății religioase, mai ales în cazul Sudanului, unde înlăturarea unui dictator aflat la putere timp de 30 de ani a dus la formarea unui nou guvern.

Citeste mai departe

Locul unde se crede că a fost botezat Isus este curățat de mine | Mapamond creștin 823

În fiecare an, pelerinii vin la Râul Iordan pentru a fi botezați acolo unde Ioan L-a botezat pe Isus. Timp de decenii, acest loc sfânt a fost închis din cauza minelor letale rămase de pe vremea Războiului de Șase Zile. Recent, Israelul a anunțat că situl este curățat de mine pentru prima dată în ultimii 53 de ani, datorită unui proiect masiv de înlăturare a minelor. Șapte biserici dețin proprietăți aici, dar nu au putut accesa locul din cauza unor primejdii precum explozivele mascate. Autoritățile din Israel speră că pelerinii vor putea vizita situl în curând și se vor bucura de acest loc cu o istorie bogată.

Citeste mai departe

Ajutor financiar pentru bisericile din SUA aflate în dificultate | Mapamond creștin 823

Îndemnul vicepreședintelui pentru a dona în continuare este de o importanță crucială. De fapt, potrivit unui sondaj recent, 47% dintre biserici afirmă că donațiile au scăzut în mod semnificativ. Pentru unele biserici mici din domeniul rural, asta ar însemna să-și închidă porțile definitiv. Așa cum ne va spune Abigail Robertson de la CBN, lucrările creștine au trecut la acțiune și ajutorul este pe drum.

Citeste mai departe

Israelul continuă repatrierea evreilor | Mapamond creștin 823

În timp ce multe țări și-au închis granițele pentru străini din cauza epidemiei cauzate de noul coronavirus, există o excepție remarcabilă: Israelul. Aici continuă să fie primiți imigranții evrei care se întorc pe tărâmul strămoșesc. Corespondentul CBN din Orientul Mijlociu, Julie Stahl ne va vorbi despre cei care se întorc în țara evreiască în mijlocul pendamiei.

Citeste mai departe

Apărătorul credinței, Ravi Zacharias | Știrile Mapamond Creștin 828

Moștenirea spirituală lăsată de Ravi Zacharias poate fi evaluată privind la milioanele de oameni care au fost instruiți prin învățăturile sale. Pe vremuri, plin de dubii și disperare, el L-a întâlnit pe Hristos la o vârstă fragedă. Apoi și-a dedicat viața vestind mesajul speranței și i-a învățat pe alții cum să își apere credința. Wendy Griffith de la CBN ne va vorbi despre viața și lucrarea sa.

Citeste mai departe

S-a găsit o monedă rară | Știrile Mapamond Creștin 828

S-a găsit o monedă rară, ce are legătură cu o revoltă evreiască împotriva romanilor, care a avut loc acum 2 000 de ani. Moneda a fost găsită în timpul unor excavări în Orașul Vechi din Ierusalim. Această monedă de bronz a fost bătută de rebelii evrei în timpul Revoltei lui Bar Kohba între anii 132-135 d.H. Aceasta a fost ultima dintre cele trei revolte evreiești majore care au avut loc împotriva Imperiului Roman. Moneda este specială deoarece este singura din acea perioadă care a fost găsită în Ierusalim și poartă inscipția ”Ierusalim”.

Citeste mai departe

Un pastor american a fost eliberat în India | Știrile Mapamond Creștin 828

Bryan Nerren a ajuns acasă săptămâna trecută, după ce un judecător a respins toate acuzațiile împotriva lui și a ridicat interdicția de părăsi țara. Pastorul a fost arestat anul trecut, deoarece s-a găsit asupra lui o sumă mare de bani care urma să acopere cheltuielile a 13 pastori și cu care urma să ajute 1 000 de oameni să participe la diferite conferințe în India și Nepal. Potrivit Centrului American pentru Lege și Justiție, care a asigurat apărarea pastorului Nerren, cazul s-ar fi putut rezolva în câteva ore. Însă Nerren a stat în închisoare șase zile, iar după ce a fost eliberat pe cauțiune, nu i s-a permis să părăsească India.

Citeste mai departe

AO NEWS - 22 mai 2020

  1. Noi precizări referitoare la obligativitatea purtării măștii de protecție pe teritoriul României

Ministerul Sănătății împreună cu Ministerul Afacerilor Interne au emis un ordin comun referitor la obligativitatea purtării măștilor de protecție. În comunicatul de presă publicat pe site-ul oficial al ministerului se fac noi precizări.

Citeste mai departe

În căutarea chivotului legământului | Mapamond creștin 827

Turismul în Țara Sfântă este practic inexistent din cauza pandemiei cu noul coronavirus. Deoarece telespectatorii nu pot merge în Israel, aducem noi Israelul la telespectatori. Călătoria începe în Ierusalim, unde vom pleca în căutarea chivotului legământului. Legendele au plasat chivotul la o distanță mare, până în Etiopia sau chiar Irlanda. Chris Mitchell, de la CBN, s-a întâlnit cu un cercetător potrivit căruia chivotul ar putea fi mult mai aproape decât s-ar crede.

Citeste mai departe

Crește numărul evreilor care se întorc în țara strămoșească Mapamond creștin 826

Din cauza pandemiei cauzate de coronavirus, evreii doresc să se întoarcă în Israel, într-un număr neașteptat de mare. Solicitările evreilor din America de Nord care au cerut să imigreze în Israel în aprilie a crescut semnificativ, cu 50% mai mult față de anul trecut. Aceste cifre vin din partea organizației Nefesh BNefesh, care ajută evreii din America de Nord și din Regatul Unit să imigreze în Israel. Agenția Evreiască se așteaptă la 100.000 de noi imigranți în următorii doi ani datorită crizei care a pus o povară pe comunitățile evreiești din întreaga lume.

Citeste mai departe

Operation Blessing ajută familiile afectate de criza provocată de coronavirus Mapamond creștin 826

Vorbim despre numărul mare de oameni care sunt afectați de criză, însă în spatele acestor cifre se află oameni care suferă, asemenea unei familii din Myanmar. Când tatăl și-a pierdut locul de muncă, el nu a mai putut să își hrănească familia. Astfel, Operation Blessing de la CBN a intervenit pentru a ajuta.

Citeste mai departe

Ziua Independenței în Israel | Mapamond creștin 825

Săptămâna trecută, Israelul a celebrat 72 de ani de independență ca stat modern. De obicei, de Ziua Independenței, străzile arată astfel, sunt pline de oameni într-o mare de albastru și alb fluturând cu mândrie drapelul israelian. În acest an, israelienilor li s-a intezis să organizeze întruniri, să meargă la grătar sau la petreceri din cauza pandemiei. Israelienii au sărbătorit acasă cu familia sau pe internet. Până acum, 15.000 de israelieni au fost infectați cu noul coronavirus și cel puțin 200 de oameni au murit.

Citeste mai departe

Inovații legate de COVID-19 | Mapamond creștin 825

În timp ce lumea continuă să lupte împotriva pandemiei cauzate de noul coronavirus, o companie israeliană inovativă a schimbat modul de a ne spăla pe mâini cu ajutorul tehnologiei avansate. Soapy este un dispozitiv deștept pentru spălarea mâinilor. Potrivit creatorului, aceasta este destul de puternică încât să ucidă noul coronavirus. Cu ajutorul calculatorului, fiecare sesiune de spălat pe mâini se adaptează utilizatorului folosind cantitatea potrivită de săpun și temperatura potrivită a apei. Sistemul folosește recunoașterea facială și vă îndrumă în timp ce vă spălați pe mâini.

Citeste mai departe

Luna sfântă pentru musulmani | Mapamond creștin 825

Musulmanii din întreaga lume celebrează luna sfântă a Ramadanului, cele 30 de zile de post și rugăciune, care a început la sfârșitul lui aprilie și va continua timp de 30 de zile. În această perioadă, musulmanilor li se impune să nu mânânce și să nu bea de la răsărit la apus. Postul de seară este întrerupt cu mese bogate în familie și cu întruniri de rugăciune în moschee. Însă, din cauza restricțiilor, obiceiurile s-au schimbat în acest an. În multe țări, moscheele s-au închis temporar și întrunirile mari de rugăciune au fost suspendate. Mulți musulmani se închină și se roagă pe internet.

Citeste mai departe

Colaps economic în SUA | Mapamond creștin 823

După o lună de la oprirea din cauza pandemiei de COVID-19, economia Americii este într-o situație disperată. Mai bine de 22 de milioane de americani au apelat la ajutorul de șomaj în ultimele patru săptămâni. Suferința este vizibilă la cozile lungi în fața băncilor de alimente din întreaga țară. Președintele Trump este pregătit să repornească economia Americii, prin linii directoare legate de relansare. Însă, vor trece săptămâni până când oamenii se vor putea întoarce la lucru și luni până când economia va avea semne de recuperare. Biserici din întreaga țară intervin pentru a-i ajuta pe nevoiași, printre care și o biserică numeroasă din Oklahoma. Serviciile acestei biserici oferă speranță la mii de oameni și oferă comunității ajutor practic. Așa cum ne explică Charlene Aaron, acest ajutor vine în perioada cea mai propice.

Citeste mai departe

Cum să învingă creștinii frica generată de pandemie pentru a-L sluji pe Dumnezeu? | Mapamond creștin 823

Pandemia și schimbările pe care le aduce societății noastre generează multă frică. Cum înving creștinii această teamă și cum îl slujesc pe Dumnezeu în timpul acestei crize? Recent, Wendy Griffith de la CBN a stat de vorbă cu episcopul Wellington Boone în cadrul emisiunii „Prayer Link” de la CBN.

Citeste mai departe

Binecuvântare preoțească | Mapamond creștin 823

Unul dintre evenimentele cele mai deosebite în Israel este acela când mii de evrei se strâng la Zidul Plângerii pentru a primi binecuvântarea preoțească. Ce s-a întâmplat în acest an? Situația a fost diferită, așa cum vă puteți imagina, din cauza noului coronavirus. Însă mesajul biblic a rămas neschimbat. Emily Jones vine cu detalii din Ierusalim.

Citeste mai departe

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.