Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Mii de creștini se adună la Ierusalim cu ocazia Sărbătorii corturilor 2019

Aproape 100 de națiuni se întâlnesc în Israel pentru a 40-a celebrare anuală a Sukkot

Mii de creștini au venit din toată lumea în Ierusalim pentru a lua parte în această săptămână la celebrarea anuală a Sărbătorii corturilor, sponsorizată de International Christian Embassy Jerusalem („Ambasada creștină internațională din Ierusalim, sau ICEJ). În ultimii 40 de ani, sărbătoarea a fost cea mai mare întâlnire a turiștilor creștini în Israel în fiecare an, 5000 de creștini reprezentând aproape 100 de națiuni sunt aici pentru ediția 2019.

Citeste mai departe

Creștinii kurzi și iminența unei tragedii după ce Trump „abandonează” nordul Siriei

Turcia atacă teritoriile kurde în urma retragerii forțelor americane. Mișcarea ar putea conduce la „încă o tragedie suferită de creștinii din Siria”.Turcia a lansat miercuri primul atac împotriva grupurilor de kurzi de la granița de nord a Siriei, la numai câteva ore după ce SUA și-a retras trupele din zonă.

Citeste mai departe

ISRAEL: Iom Kipur, o vreme de pocainta

Evreii din Israel și din întreaga lume se pregătesc pentru Iom Kipur, ziua Ispășirii. De Iom Kipur, evreii spun rugăciunea Viddui, se căiesc pentru păcatele lor și pentru păcatele poporului evreu. Parohul Bisricii lui Hristos din Ierusalim, David Pileggi este de părere că și creștinii pot învăța ceva din această sărbătoare evreiască.

Citeste mai departe

SUA: Moment de har în tribunal

În America, zilele trecute, jurații au condamnat un ofițer de poliție, o femeie, la 10 ani de închisoare deoarece și-a împușcat mortal vecinul afro-american. Acest caz a strânit proteste și a înrăutățit siutația într-o țară care se confruntă cu probleme rasiale. Așa cum ne va spune Mark Martin, după sentință, a urmat un gest de iertare impresionant.

Citeste mai departe

70 de ani de comunism în China

China celebrează într-un mod opulent, în timp ce protestele democratice au fost reprimate în Hong Kong. Zeci de mii de oameni au murit în timpul regimului comunist din China. A fost oare cea de-a 70-a aniversare un motiv de celebrare? Dale Hurd de la CBN vine cu detalii din Beijing.

Citeste mai departe

Joni Eareckson Tada trece peste cancer cântând

Joni Eareckson Tada: După cum mulți dintre telespectatori își amintesc, am avut cancer în 2010 și o recidivă la sfârșitul lui decembrie 2018. La începutul acestui an am fost operată și supusă radiațiilor. Am fost internată în spital timp de câteva săptămâni, dar mă simt mult mai bine acum și sunt mult mai puternică.

Citeste mai departe

Proiectul Dumbrava, un cămin pentru oamenii abandonați

Bolnavii sau oamenii rămași pe drumuri sunt aduși în satul Dumbrava (județul Bihor) din toată țara. Instituțiile statului care au cazuri sociale preferă să suporte cheltuielile pentru transport chiar dacă distanța este de sute de kilometri. Mulți dintre bolnavi nu au asigurare medicală și nici aparținători care să-i întrețină.

Citeste mai departe

Formarea guvernului din Israel

Președintele israelian Reuven Rivlin i-a cerut prim-ministrului Benjamin Netanyahu să încerce să formeze un guvern de coaliție după alegerile care au avut loc în săptămânile ce au trecut. Rivlin a luat această decizie deoarece a înțeles că nu poate să îi convingă pe Netanyahu și pe Ganz să formeze un front comun. El este de părere că Netanyahu are șanse mai mari de reușită. Lui Netanyahu îi lipsesc multe voturi pentru a forma un guvern majoritar și multe dintre partidele rivale spun că nu doresc să i se alăture. Până în data de 31 octombrie, trebuie să formeze guvernul.

Citeste mai departe

Președintele Donald Trump îi apără pe cei persecutați

Prezentator: Bună și bine ați venit la această ediție a emisiunii „Mapamond Creștin”. Începem emisiunea cu mesaje mixte din partea Casei Albe. Președintele Donald Trump apără libertatea religioasă și pe creștinii persecutați. În aceeași săptămână, administrația americană a anunțat că va scădea numărul refugiaților permiși în țară, în timp ce o familie creștină fuge de persecuție și cere azil în Statele Unite.

Citeste mai departe

De ce și cum să ne rugăm pentru Israel

Acum, la sfârșit, poate vă întrebați ce spune Biblia despre alegerile din Israel. Puteți cerceta atât scripturile evreiești și Noul Testament. În Psalmul 75 este scris: Dumnezeu este Cel ce judecă, El coboară pe unul și înalță pe altul. În cartea Daniel scrie: El răstoarnă și pune pe împărați; El dă înțelepciune înțelepților și pricepere celor pricepuți ! Iar în Noul Testament, apostolul Pavel scria: Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii, pentru împărați și pentru toți cei ce sunt înălțați în dregătorii, ca să putem duce astfel o viață pașnică și liniștită, cu toată evlavia și cu toată cinstea. Lucrul acesta este bun și bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru. Haideți, așadar, să ne rugăm pentru Israel în timp ce trece prin această încercare politică !

Citeste mai departe

Logos Art, ediția a III-a – Baia Mare 2019

Biserica Credinței Logos din Baia Mare sprijină, de mai mulți ani, manifestările artistice ale creștinilor din comunitate. Din acest motiv, recent, a organizat și găzduit a treia ediție a vernisajului Logos Art. Pe simeze au fost expuse picturile a 17 artiști plastici. Tema generală a expoziției a fost „Cum îl vezi pe Isus?” Fiecare artist l-a transpus pe pânză pe Isus așa cum îl percepe.

Citeste mai departe

Interviu cu Todd Nettleton despre vizita delegației creștine în Arabia Saudită

Arabia Saudită se află printre țările în care persecuția creștinilor este cea mai gravă din lume. Todd Nettleton este directorul de comunicare pentru The Voice of the Martyrs , un grup care apără drepturile creștinilor persecutați și este cu noi în studio pentru a vorbi despre situația actuală. Ai spus să nu ai vizitat încă Arabia Saudită, însă acei credincioși au spus că situația nu este așa de gravă precum unii și-o imaginează.

Citeste mai departe

Rugăciune pentru națiunea română în Piața Victoriei

Mai multe biserici evanghelice din București au inițiat o întâlnire de rugăciune pentru România în aer liber, în Piața Victoriei din capitală. Organizatorii au chemat creștinii, indiferent de confesiune, la rugăciune pentru ca România să fie transformată prin Adevărul lui Dumnezeu. Am discutat cu pastorul Toni Berbece, de la Biserica Profides, despre importanța unui asemenea eveniment.

Citeste mai departe

Arabia Saudită invită creștinii în vizită

Julie Stahl, CBN: Pentru a doua oară în același an, o delegație de lideri evanghelici din SUA au acceptat o invitație de a vizita Arabia Saudită pentru a discuta cu liderii de acolo. După cum relatează Chris Mitchell din Jeddah, vizita reprezintă încă un pas în cadrul unei relații în dezvoltare între evanghelicii americani și liderii arabi sunniți din Orientul Mijlociu.

Citeste mai departe

Arabia Saudită și Viziunea 2030

I se spune Viziunea 2030 unuia dintre cele mai ambițioase planuri ale vreunei națiuni de a se transforma pe plan economic și social. Provocarea majoră a Arabiei Saudite e să implementeze această viziune. E vorba despre un plan ambițios de a schimba Arabia Saudită dintr-o economie bazată pe petrol într-una bazată pe investiții de afaceri, tehnologie și turism.

Citeste mai departe

Israel și Iran se înfruntă la ONU în timp ce SUA își întărește prezența militară în Golful Persic

Într-un discurs la ONU, președintele Iranului a emis noi avertizări. Președintele Hassan Rouhani spunea că regiunea e în pragul colapsului și a dat vina pe SUA pentru eșec în a rezolva conflictele din regiune. Apoi a mai acuzat SUA de terorism economic nemilos cu sancțiunile impuse din cauza programului nuclear iranian.

Citeste mai departe

O organizație umanitară creștină ajută victimele uraganului Dorian

Au trecut câteva săptămâni de când uraganul Dorian a lovit Insulele Bahamas. Insulele sunt, în continuare, devastate. Operation Blessing de la CBN este pe teren, cu ajutoare. Echipele distribuie apă de băut și mâncare, plus articole de igienă. Medicii de la Operation Blessing merg din casă în casă pentru a trata boli precum hipertensiune, stres posttraumatic sau anxietate.

Citeste mai departe

ISRAEL: Tel Aviv, locul unde creativitatea și inovația aduc prosperitate

În ciuda amenințărilor externe, cum e acum Iranul, în ciuda dezbinărilor interne, atât cele de acum, cât și cele din istoria sa, Israelul a supraviețuit și chiar a prosperat. Un exemplu major e Tel Aviv, orașul care a devenit centrul economic și tehnologic al Israelului. După cum a găsit și Scott Ross, acest oraș vibrant de pe coastă împlinește de asemenea profeția biblică.

Citeste mai departe

Povestea pastorului Han din Coreea de Nord care a murit pentru credința lui

Creștinii din China duc mii de nord-coreeni la Hristos. Acest fapt are loc la granița de nord a Coreei de Nord. Unii nord-coreeni sunt refugiați, iar alții se duc în China în secret pentru afaceri, iar apoi se întorc în Coreea de Nord. Regimul din Coreea de Nord nu tolerează creștinismul și nici pe cei care Îl mărturisesc pe Hristos. În 2016, un pastor chinez a plătit cu viața. Acum, The Voice of the Martyrs spune povestea pastorului Han și a lucrării sale în rândul coreenilor de nord.

Citeste mai departe

Povestea unei mici națiuni care și-a învins dușmanii, devenind o superputere militară

Când dușmanii Israelului au început să trimită rachete către statul evreiesc, Israelul a dezvoltat un sistem care era ca și cum ai lovi un glonț cu un alt glonț. Iată doar un exemplu despre cum Israelul a devenit lider mondial în dezvoltarea de arme de ultimă tehnologie. Iată povestea națiunii de opt milioane de locuitori care a ajuns o super-putere militară globală.

Citeste mai departe

Israelul reinventează intervenția de urgență, salvând vieți

Potrivit unui sondaj, durata medie ca o ambulanță să ajungă la o solicitare în SUA e de 15 minute. Imaginați-vă că ați putea reduce acest timp la trei minute sau mai puțin. O organizație israeliană și-a imaginat acest lucru și ei cred că pot schimba lumea. Iată cum e să mergi pe străzile Israelului pe un ambuciclu. Se strecoară prin trafic cum o ambulanță normală n-ar putea. Știrile CBN a putut filma îndeaproape.

Citeste mai departe

Algeria: „Ne pot închide templele, dar nu ne pot închide inimile care Îl primesc pe Hristos”

Conform creștinilor algerieni, campania guvernamentală împotriva bisericilor protestante va continua. Dar „bisericile din Algeria au o conducere fermă și matură, cu o viziune clară de la Dumnezeu”.

Cel puțin 8 biserici evanghelice au fost închise în Algeria de către guvern, începând din noiembrie 2017.

Citeste mai departe

Promovează Facebook terorismul? Noi controverse privind platforma de socializare

O pagină de Facebook controversată a fost închisă, dar nu de Facebook. În ciuda plângerilor depuse, Facebook n-a luat măsuri, deși pagina glorifica și încuraja terorismul împotriva Israelului. Un alt scandal e că Fatah, partidul politic al lui Mahmud Abbas, era chiar deținătorul paginii și a propagandei sale.

Citeste mai departe

Descoperire arheologică: mozaicul de la biserica din apropierea Mării Galileii

Potrivit arheologilor din Israel, un mozaic timpuriu ar putea lămuri care este adevărata locație unde Isus a hrănit 5.000 de oameni. Cercetărorii Universității din Haifa au expus un mozaic colorat pe podeaua unei biserici din secolul al VI-lea, lângă Marea Galileei. Mozaicul prezintă coșuri cu pâini și pește așa cum descrie Biblia. Arheologii știu că Isus a hrănit 5.000 de oameni lângă Galileea, dar unii consideră această descoperire ca fiind o dovadă a faptului că cei care au construit biserica, și anume creștinii timpurii, au știut că miracolul a avut loc în apropiere.

Citeste mai departe

SUA și politica privind refugiații

Recent, după discursul președintelui Trump, administrația sa a anuțat că va reduce numărul de refugiați admiși în țară, limitând numărul lor la 18.000, în 2020. Administrația a păstrat 5.000 de locuri pentru minoritățile religioase. Potrivit grupurilor religioase, acest gest îi va afecta pe creștini și pe alții care fug de persecuție. Președintele a redus în mod drastic numărul total al refugiațlor admiși în țară, de la 85.000, în 2016. Potrivit criticilor, această politică îi afectează pe creștinii persecutați din cel puțin șase națiuni. Apărătorii refugiaților spun că politica privind refugiații ar trebui să includă și libertatea religioasă. Jessica Chaco a discutat subiectul cu un reprezentat al acestor organizații.

Citeste mai departe

ISRAEL: Viitorul politic rămâne neclar

Israelienii au mers la vot pentru a doua oară în mai puțin de șase luni și totuși, viitorul politic al Israelului rămâne neclar. Iată cum s-a desfășurat săptămâna, după care vom avea o analiză în studioul nostru din Ierusalim. La câteva ore după închiderea secțiilor de votare, dimineața devreme, Netanyahu a venit la sediul partidului Likud din Tel Aviv pentru un discurs pe care el l-a numit a fi scurt, dar important.

Citeste mai departe

Orientul Mijlociu: Urmează un război?

Tensiunile dintre SUA și Iran au crescut după un atac la principala rafinărie de petrol din Arabia Saudită. Secretarul de stat Mike Pompeo spune că acesta e o declarație de război și că în spatele atacului e Iranul, în contextul în care președintele Trump dorește să impună și mai multe sancțiuni Iranului. Jenna Browder de la CBN ne aduce povestea de la Washington, după care va urma o analiză împreună cu Joel Rosenberg, expert în Orientul Mijlociu și autorul cărții bestseller The Persian Gamble.

Citeste mai departe

Operation Blessing ajută victimele uraganului Dorian

Unele familii din Bahamas își iau inima în dinți și se întoc la casele lor ca să vadă ce a mai rămas din ele după trecerea uraganului Dorian. Operation Blessing de la CBN este pe teren și îi ajută să își revină după furtună oferindu-le provizii de bază. Le oferă îngrijiri medicale de bază și îi ajută și cu alte nevoi. Diego Traverso de la Operation Blessing spune că urmele devastării sunt peste tot. Muncitorii și voluntarii de la Operation Blessing verifică zonele și locuitorii și resusele lor de apă. Potrivit lui Traverso, locuitorii nu știu ce se va întâmpla pe viitor.

Citeste mai departe

Mișcare spirituală într-un orășel din Texas care e bogat în țiței

Un fost președinte al Statelor Unite a spus cândva că „Afacerile de căpătâi ale poporului american sunt afacerile.” Unii din Texas, „țara țițeiului” nu sunt de acord. Pentru ei nu este vorba doar de a fora pentru aurul negru. Așa cum ne va spune Heather Sells, în mijlocul unei perioade prospere în domeniul țițeiului, lucrările locale se așteaptă la un seceriș de suflete.

Citeste mai departe

Centrul de zi Dumbrava, un loc în care copiii romi Îl cunosc pe Dumnezeu

Educația copiilor romi din zonele sărace este esențială pentru formarea unor adulți care să poată fi integrați în societate. În România, 2 din 10 copii de etnie romă nu merg la școală, iar rata abandonului școlar în clasele 1-8 este de 75%. Comunitatea de romi din Dumbrava, județul Bihor, s-a confruntat cu un asemenea fenomen. Din acest motiv, în octombrie 2014 a fost deschis un centru de zi în care copiii să primească sprijin în ceea ce privește educația.

Citeste mai departe

Cortul întâlnirii de la Ceica - 2019

De câțiva ani, în comuna bihoreană Ceica se desfășoară evenimentul denumit „Cortul întâlnirii”, un loc în care creștini de diferite confesiuni se roagă împreună și ascultă Cuvântul lui Dumnezeu. De la început, organizatorii de la Biserica „Râul Iubirii” au vrut să iasă dintre ziduri și să aibă impact în comunitate.

Citeste mai departe

Alungați, vânduți, persecutați: viața după terorism

Vreme de câțiva ani, gruparea SI și-a impus domnia terorii în tot Orientul Mijlociu. Am discutat cu un reporter care a petrecut ani de zile documentând felul cum această grupare islamică a afectat regiunea și oamenii din Orientul Mijlociu. Seth, ai scris o carte, După SI: America, Iran și lupta pentru Orientul Mijlociu. De ce ai scris cartea ?

Citeste mai departe

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.