Secțiunea

ȘTIRI

Alfa Omega vă ține la curent cu știri din lumea creștină, cu cele mai importante evenimente din România și de pe întreg mapamondul. Prin știrile noastre, oferim o perspectivă creștină asupra evenimentelor actuale, pentru ca fiecare să poată înțelege vremurile în care trăim, să se roage și să fie pregătit.

Subcategorii


Însărcinată în luna a 9-a, refugiată la Galați

Ucraineanca Valeria, în vârstă de 26 de ani este gravidă în 9 luni, dar chiar și în situația ei, a trebuit să plece din orașul care i-a fost casă până în prezent, Odessa. A fugit de război și a ajuns în Galați, la Centrul de refugiați al bisericii Emanuel. Aici, creștinii au primit-o și i-au oferit cazare, dar și au ghidat-o către un spital unde să poată naște în siguranță.
Rodrigo Rodriguez în turneu prin România

Rodrigo Rodriguez în turneu prin România

Rodrigo Rodriguez a venit în România. Faimosul muzician care dă viață corzilor de chitară, a cântat în mai multe biserici și locații din Vestul țării și chiar a avut un atelier cu tinerii muzicieni...

„Sunt oameni care au plecat fără nicio direcție” | Reportaj Alfa Omega TV

Implicarea Cristinei în situația refugiaților din Ucraina a început cu transportul lor din vamă în Galați, la centrul organizat în Biserica Emanuel. Cu timpul, responsabilitățile ei s-au diversificat: cazare, asigurarea hranei și a altor nevoi de bază. Dar una dintre cele mai mari nevoi ale refugiaților este cea spirituală.

Cristina, administrator, centrul de refugiați Biserica Emanuel – Galați: Nu știu, am vrut să fiu alături de ei cum ne zice și Dumnezeu în Biblie, să plângem cu cei ce plâng și să fim alături de ei, să-i ajutăm în nevoi. Apoi m-am implicat tot mai mult, să-i ajut cu transport spre alte țări, spre Germania. Dumnezeu a pregătit fiecare moment. Inițial am fost doar pe transport, mă ocupam să aduc oamenii de la vamă și să-i cazăm aici.

Aici a fost primul spațiu amenajat pentru ei. Am încercat să le facem un spațiu cât mai intim pentru fiecare.

Poftiți pe aici! Aici lumea socializează, au timpul lor de părtășie unii dintre ei.

Cam în fiecare seară noi încercăm să avem timp de părtășie cu ei, adică să cântăm un cântec, să ne rugăm, să fie un cuvânt. Simt cum ei vor să absoarbă absolut tot ce li se vorbește. Și atunci când vorbești cu ei și le spui ”Uite, aș vrea să mă rog pentru tine!”, ei spun ”Da, da, da, te rog! Roagă-te pentru mine!” Ei simt nevoia asta.

Sunt oameni care vin aici și au plecat fără nicio direcție. Au spus că nu cunoșteau pe nimeni, ”Doar am plecat și am simțit cum Dumnezeu m-a călăuzit aici, spre voi.” Nu știau nimic. Și-au zis ”Uau! Eu nu știam de Dumnezeu, dar acum am simțit mâna Lui la lucru.”

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Vizitează-ne, uite toate locurile unde te așteptăm:

- pe site: https://alfaomega.tv/

- pe Instagram: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

- pe Facebook: https://www.facebook.com/alfaomegatv/

- pe pagina de Facebook „Știrile Alfa Omega”: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

- pe Youtube: https://www.youtube.com/alfaomegatv

-pe canalul de televiziune Alfa Omega TV

Centrul de refugiați de la Biserica Emanuel - Galați | Reportaj Alfa Omega TV

Centrul de refugiați de la Biserica Emanuel - Galați | Reportaj Alfa Omega TV

Polonia și România au primit cei mai mulți refugiați din Ucraina de la începutul războiului, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați. Peste 3,2 milioane au ajuns în Polonia, iar aproximativ 1 milion au trecut granița în România. Un punct de intrare în România este vama Isaccea. Biserica creștină Emanuel din Galați, care oferea servicii religioase și câteva activități social-educative, s-a transformat acum într-un centru pentru refugiații care ajung în acest oraș de la malul Dunării. Echipa Alfa Omega TV a realizat un reportaj pe care vă invităm să-l urmăriți.

Jenia, refugiată, Nikolaev – Ucraina: Sunt din Nikolaev. Am venit aici cu copiii. Am ieșit din casă și pe fiul meu mai mare l-au ucis.

Războiul din Ucraina este departe de a se încheia. Zilnic, pe la vama Isaccea intră în România zeci de refugiați. Ei sunt așteptați de voluntari care le oferă primele informații.

Tudor Pețan (Alfa Omega TV): Suntem la vama Isaccea, undeva între Galați și Tulcea, unde ucrainenii vin masiv, trec Dunărea cu bacul. Așteptăm un nou val de refugiați. Bacul va veni peste câteva minute. Acesta este punctul de intrare, vama Isaccea.

Mihai Dumitrașcu, pastor, Biserica Emanuel – Galați: Îi transportăm aici, le asigurăm un loc unde pot dormi, trei mese pe zi, asistență medicală, le oferim haine și ceea ce le este necesar pentru traiul lor de zi cu zi, după care îi ajutăm în procesarea documentelor necesare pentru a-și găsi un loc.

Poveștile refugiaților sunt dramatice și oamenii sunt dezorientați.

Eva Gardenko, refugiată, Herson – Ucraina: Vreau să plec mai repede în Ucraina. Acolo a rămas fratele meu și cățelul meu, și vreau foarte mult să mă întorc acasă.

Nina și Oleg, refugiați, Ucraina: Am venit aici din Ucraina, cu trei nepoțele, pentru că acolo a început operațiunea militară. În fiecare zi acolo zburau rachete și copiii se temeau.

Alyona, refugiată, Herson – Ucraina: Orașul nostru a fost ocupat de ruși și nu puteam să rămânem acolo pentru că am pierdut locurile de muncă, ne era frică și fugeam ca să ne salvăm copiii.

Jenia, refugiată, Nikolaev – Ucraina: În Ucraina au rămas mama mea, două surori și fratele meu.

Dintr-un lăcaș de cult obișnuit, cu servicii religioase și activități social-educative, Biserica Emanuel din Galați a fost transformată într-un centru pentru refugiați, unde voluntarii au grijă de oameni.

Mihai Dumitrașcu, pastor, Biserica Emanuel – Galați: A fost o decizie pe care a trebuit să o luăm repede. Războiul a început în 24 februarie, iar în 26 februarie deja

clădirea noastră a fost deschisă și am declarat-o centru de refugiați, și de atunci zilnic avem parte între 50-100 de refugiați care vin aici.

Cristina, administrator, centrul de refugiați Biserica Emanuel – Galați: Aici este un loc pentru cei mici. Aici se ține lecția biblică și este un loc unde ei pot petrece timp.

Copil: Bună, Cristina!

Cristina: Bună!

Natalia Petrenco, voluntar, centrul de refugiați Biserica Emanuel – Galați: Lucrez cu refugiații din Ucraina ca și traducător, și în special cu copiii. Am început să lucrăm și la un program psihologic, să-i ajutăm să se exprime prin desen, prin cântece, prin jocuri.

Geanina Tudosie, voluntar, centrul de refugiați Biserica Emanuel – Galați: Știam că oamenii aceștia au nevoi mai multe decât aveau cei trei copiii ai noștri, de care se putea ocupa soțul în lipsa mea acasă. Nu erau nici ei lăsați pe mâinile altcuiva. Și atunci am zis că vin și voi sluji cât este nevoie, cu ce este nevoie.

Sara, voluntar, centrul de refugiați Biserica Emanuel – Galați: Noi suntem mai mult un centru de tranzit și din cauza aceasta noi ne ocupăm și de plecarea lor mai departe și avem, într-un fel, grijă ca ei să aibă un loc unde pot sta pe termen lung.

Mihai Dumitrașcu, pastor, Biserica Emanuel – Galați: Le asigurăm cele necesare traiului, îi asistăm emoțional, spiritual și, nu în cele din urmă, le prezentăm Evanghelia atunci când avem pe cineva care poate să le vorbească pe limba lor pentru că, din păcate, nu avem acces la comunicarea Evangheliei într-un mod liber, avem nevoie de traducător.

Cu ajutorul organizației Operation Blessing și Alfa Omega TV, Biserica Emanuel din Galați a distribuit și materiale de igienă personală.

Mihai Dumitrașcu, pastor, Biserica Emanuel – Galați: Oricine vine aici are nevoie de cosmetice, are nevoie de acele elemente pentru igiena personală și astea se consumă foarte rapid. De fapt, noi cheltuim destul de mulți bani pe toate astea, pe lângă mâncare și toate celelalte, și pe partea de cosmetice. Așa că sunt o binecuvântare pentru refugiații care sunt aici.

Unii refugiați rămân doar câteva zile, iar alții sunt aici de câteva luni. Cei mai mulți doresc să meargă mai departe, în Europa de Vest, dar alții așteaptă încheierea războiului pentru a se întoarce acasă.

Natașa, refugiată, Odesa – Ucraina: Noi alegem să credem că războiul se va termina și ne vom întoarce înapoi acasă, dar dacă asta nu se va întâmpla atunci noi o să alegem să locuim în România pentru totdeauna.

Irina, refugiată, Nikolaev – Ucraina: Suntem aici de aproape o lună și mai avem de stat câteva săptămâni până când ni se perfecționează actele, pentru a pleca în Anglia. Acolo s-a găsit o familie care vrea să ne ia la ei și să ne ajute în continuare.

Ema, refugiată, Odesa – Ucraina: Suntem aici de o lună și plănuim să plecăm în Italia, la prietenii noștri.

Refugiații care au ajuns la Galați, la centrul organizat de Biserica Emanuel, sunt recunoscători pentru sprijinul pe care l-au primit.

Alyona, refugiată, Herson – Ucraina: Copiii mei s-au relaxat și nu se mai tem de împușcături, dar și acum când aud sunete puternice se sperie. Mulțumesc tuturor oamenilor care ne-au ajutat pentru că a fost foarte greu.

Irina, refugiată, Nikolaev – Ucraina: Prin câțiva voluntari noi am ajuns în biserica voastră și suntem foarte recunoscători bisericii și voluntarilor pentru că ne-au primit aici. Se comportă foarte omenește cu noi și ne simțim aici ca în familie.

Nina și Oleg, refugiați, Ucraina: Suntem foarte recunoscători țării voastre și oamenilor de aici pentru tot ajutorul pe care l-am primit.

Pastorul Bisericii creștine Emanuel, Mihai Dumitrașcu a mulțumit televiziunii Alfa Omega și celor care s-au implicat în această lucrare.

Mihai Dumitrașcu, pastor, Biserica Emanuel – Galați: Vreau să folosesc acest prilej să mulțumesc televiziunii Alfa Omega și tuturor partenerilor care au ales să vină împreună cu noi pentru ca astfel să putem sluji unei nevoi care depășește abilitățile și putința pe care noi o avem acum. Mulțumesc în numele refugiaților și în Numele Domnului Isua Hristos!

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Vizitează-ne, uite toate locurile unde te așteptăm:

- pe site: https://alfaomega.tv/

- pe Instagram: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

- pe Facebook: https://www.facebook.com/alfaomegatv/

- pe pagina de Facebook „Știrile Alfa Omega”: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

- pe Youtube: https://www.youtube.com/alfaomegatv

-pe canalul de televiziune Alfa Omega TV


DIN LUME


ORIENTUL MIJLOCIU

La curent cu Orientul Mijlociu | Știri TV7 | 24 mai 2022

Iată care sunt știrile zilei!

Istoria miraculoasă a Israelului ilustrată în poze

Chris Mitchell, șeful biroului CBN din Orientul Mijlociu: Cu mult înaintea camerelor digitale, a telefoanelor mobile și a computerelor, o organizaț...

Războiul din Ucraina afectează rezervele globale de alimente

Chris Mitchell, șeful biroului CBN din Orientul Mijlociu: Peste 300 de milioane de oameni din țările cele mai sărace ar putea suferi în curând de f...

De ce ascunde Autoritatea Palestiniană rapoartele financiare?

Chris Mitchell, șeful biroului CBN din Orientul Mijlociu: Autoritatea Palestiniană primește însă sute de milioane de dolari în fiecare an din SUA, ...

Atac terorist survenit la finele Zilei Independenței

Chris Mitchell, șeful biroului CBN din Orientul Mijlociu: Doi teroriști palestinieni au pătruns în centrul orașului israelian Elad și au lansat un ...

La curent cu Orientul Mijlociu | Știri TV7 | 17 mai 2022

Prim-ministrul israelian, Naftali Bennett, subliniază hotărârea neclintită a Israelului de a-și proteja cetățenii. Avioane neidentificate efectuează o serie de bombardamente separate în toată Siria, acestea ducând la moartea a cel puțin cinci soldați sirieni. Israelul deplânge moartea regretatului președinte fondator emirat, șeicul Khalifa bin Zayed al-Nahyan.

Israelul a numit un reprezentant special pentru combaterea antisemitismului

Chris Mitchell, reporter CBN: În contextul creșterii antisemitismului și a atacurilor împotriva evreilor la nivel mondial, Israelul a numit un reprezentant special pentru a combate acest flagel. Am discutat mai devreme cu actrița israeliano-americană și avocata vocală pentru cauza Israelului, Noa Tishby, despre noua sa ocupație. Noa Tishby, bine ai venit la Jerusalem Dateline ! Ești acum reprezentantul special al Israelului pentru combaterea antisemitismului și a anulării legitimității statului Israel. Care a fost reacția ta când ai fost aleasă pentru aceasta ?

Violențele din timpul lunii musulmane Ramadan continuă

Chris Mitchell, reporter CBN: Violențele din timpul lunii musulmane Ramadan nu dau semne că se vor opri curând. O rachetă a fost lansată din Gaza, iar ciocnirile din Ierusalim s-au întețit în timpul Paștelui evreiesc. La momentul actual, tensiunile continuă să crească. Problemele amenință să răstoarne guvernul de coaliție al premierului Naftali Bennett. Sistemul defensiv israelian Iron Dome a doborât racheta, iar armata israeliană a ripostat distrugând o fabrică de arme a grupării Hamas. Deși nicio grupare nu a revendicat atacul cu rachetă, Israelul spune că gruparea Hamas e responsabilă pentru ceea ce se întâmplă în Gaza. Confruntarea a survenit după săptămâni de atacuri teroriste pe teritoriul Israelului, soldate cu 14 morți, zeci de răniți și mai multe zile de revolte la Muntele Templului. Premierul israelian, Naftali Bennett, a acuzat Hamas de incitare la violențe.
sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.