Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

crestinul si biserica 640Creștinul și Biserica - Biserica lui Hristos a fost chemată să iasă afară și să „facă ucenici.” dar de multe ori s-a dovedit pasivă și a pierdut contactul cu realitatea din jur. Există și biserici care au înțeles că mesajul dragostei lui Dumnezeu trebuie manifestat față de aproape în diverse moduri. Această secțiune discută despre Biserica vie spiritual și cu impact în societate, tratând și cum ar trebui să ne raportăm noi, ca și credincioși, la Biserică, atât ca instituție cât și ca comunitate de creștini.

Biserica in Case - Vasile Alexandru Talos

Stejarul nu adaugă o nouă ramură în coroană fără o nouă rădăcină în pământ.”

Dumnezeu este un Dumnezeu transcendent, dincolo de tot ce ne putem noi închipui, dar în Isus Hristos, Dumnezeu este imanent, este aproape. Dacă atunci când ne adunăm împreună 500 de oameni, celebrăm un Dumnezeu transcendent, ne plecăm înaintea Lui cu smerenie, iar predica cercetează prin Duhul Sfânt inima fiecăruia, când ne adunăm în grupuri mici parcă Îl simțim mai aproape, în mijlocul nostru.

Domnul Isus a spus: „Acolo unde doi sau trei sunt adunați în Numele Meu, Eu sunt în mijlocul lor”. Aici El vorbește despre disciplină, iar acest cuvânt vine de la „discipol”. Ca să fii ucenic al Domnului Isus Hristos trebuie să treci printr-un proces de ucenicizare, iar acest proces se întâmplă cel mai bine în grupurile mici, acolo unde doi sau trei se adună, nu să se judece unii pe alții, ci să se câștige unii pe alții, chiar dacă unul a greșit. Lupta este să învățăm să ne apropiem de Domnul, și unii de alții.

De aceea am numit grupurile mici „grupuri de ucenicie”. Ucenicia se face cel mai bine atunci când ne adunăm în jurul Domnului Isus. Biserica se manifestă prin închinare publică și prin grupuri mici. Ea se adună să se zidească ca apoi să se răspândească în societate. Sunt moduri de manifestare a bisericii: toată adunarea împreună și în grupuri mici.

Biserica nu se extinde sănătos în public fără multiplicarea grupurilor mici în casă. Păstorirea bisericii prin grupurile mici este mult mai eficientă. Este foarte important climatul de dragoste și acceptare. Păstorirea bisericii o facem cu liderii de grupuri. Mă întâlnesc cu ei din două în două săptămâni și particip pe rând în fiecare grup. Tot ce știu eu vreau să îi învăț pe lideri, ca ei la rândul lor să îi învețe pe alții să slujească și în felul acesta să eliberăm toată biserica în slujire.

Eu am convingerea că trebuie să slujesc Domnului cu credincioșie în modul în care am înțeles că biserica se manifestă public în grupuri mici și că este o comunitate în societate, „Cum M-a trimis pe Mine Tatăl, așa vă trimit și Eu pe voi”, că biserica trebuie să nu mai fie întoarsă spre ea, ci să se deschidă spre societate.

Un element important în grupurile de ucenicie este studiul biblic și rugăciunea. Avem același studiu pentru toată biserica. Aceasta dă unitate bisericii în învățătură. Unitatea liderilor într-o biserică garantează unitatea bisericii. Modul în care se aplică studiul respectiv și este dezbătut în grupuri, depinde de componența și personalitatea grupului respectiv.

De 12 ani de când avem grupurile mici, pot să spun că nu am experimentat nicio tensiune în biserică. Cei ce participă în grupuri nu au probleme. Cei care au probleme, și le rezolvă, grupul îi ajută să le rezolve. Ei cresc, se maturizează, se ajută. Cei care nu se implică în grupuri, fiind într-un oraș mare, pot să dispară.

Toamna aceasta trecem printr-un studiu pe care l-am lucrat pe cartea Judecători și Rut. Văzând frământările care sunt în țară, nu doar politice și sociale, ci și spirituale, Duhul Domnului mi-a pus pe inimă cartea Judecători, cuvântul lui Dumnezeu pentru vremuri de confuzie spirituală. Fiecare lecție are câte un text pentru fiecare zi din săptămână și trei, sau patru întrebări din care una trebuie să fie aplicativă. Cei care participă la grupuri, citesc textul în fiecare zi și se pregătesc pentru duminica seara când se întâlnește grupul.

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.

Etichete: biserica, ucenicie

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Secțiunea - Istoria creștinismului

istoriacrestinismului

Istoria creștinismului - Această mică secțiune de istorie a creștinismului acoperă perioada de la răstignirea lui Hristos până în zilele noastre, structurată pe 6 părți. Istoria e prezentată succint, oferind frânturi din marile evenimente ce au marcat evoluția creștinismului de-a lungul timpului, cu scopul de a vă stimula curiozitatea mai departe. Sunt de asemenea schițate portretele marilor personalități care au influențat creștinismul și au modelat astfel istoria întregii lumi. Vezi aici toate părțile

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.