Rugăciune       TV LIVE                 

E timpul sa salvam generatia urmatoare

E timpul sa salvam generatia urmatoare

Vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui şi minunile pe care le-a făcut. (Psalmul 78:3)

Programul Alo!Copii a luat ființă în 2006, când Grain of Wheat International, în parteneriat cu Centrul Creștin Aletheia Timișoara au decis să lucreze în parteneriat pentru o misiune așa de importantă cum este evanghelizarea și ucenicizarea copiilor. De aceea, misiunea noastră este să evanghelizăm copiii din România, în colaborare cu bisericile locale, printr-o rețea de lucrători instruiți, motivați, având acces la resurse noi și relevante pentru derularea unei lucrări evanghelistice. Încercăm ca, prin cât mai multe metode, cât mai creative și relevante în același timp, să ajungem cu Evanghelia peste tot unde sunt copii.

Echipa Alo!Copii este compusă din 3 membri de bază, la care se adaugă zeci de voluntari din toată țara.Pilonii lucrării noastre sunt biserica locală, copiii, lucrătorii cu copiii și organizațiile partenere. În primul rând, încercăm să îngrijim viața spirituală a copiilor, apoi avem programe care sunt adresate lucrătorilor cu copiii din biserici sau alte organizații, și apoi încercăm să ajungem și la părinții acestor copilași. Programul Alo!Copii vine în completarea ofertei bisericilor locale în ce priveşte aducerea copiilor în Împărăţia lui Dumnezeu. Aşadar, acest program nu doreşte să înlocuiască şcoala duminicală, ci doreşte să se adauge la programele oferite de biserica locală prin oferirea de noi contexte de evanghelizare şi ucenicizare în special a copiilor din comunitate, cei care în mod regulat nu vin duminicile la biserică. Astfel că încurajăm biserica locală să deruleze aceste programe în alte zile şi ore decât şcoala duminicală, tocmai pentru a include şi copiii din comunitate.

alo-copii-5-4-1Lobby-ul derulat în cadrul bisericilor pentru ca acestea să ia in serios educația spirituală a copiilor și să știe cum să facă acest lucru eficient cuprinde mai multe materiale video, dar și cartea Salvează Generația Următoare, în care este descris pe larg rolul Bisericii în câștigarea tinerei generații pentru Hristos.

Așadar, în lumina reflectoarelor noastre sunt copiii și preadolescenții. Ne-am stabilit acest segment ca un ecou la mișcarea mondială care este compusă din multe organizații de pe toate continentele care spun în cor că vârsta cea mai prielnică pentru ca un om să audă despre Evanghelie și să și rămână fidel ei este fereastra 4-14! În această accepțiune, 72% dintre adulții prezenți în biserici sunt urmași ai lui Hristos pentru că undeva între 4-14 ani s-au întâlnit cu Cuvântul și tot atunci au luat decizia de a-L urma pe Hristos.

Programul nostru conține sesiuni de pregătire a învățătorilor, conferințe naționale, toate acestea pentru a le insufla dragostea pentru copii și misiune în rândul acestora. Departamentul special conceput de producere și distribuire a resurselor pentru lucrare se derulează în cadrul One Way România.

Credem că îngrijirea holistică a copilului este cheia spre o ucenicizare eficientă. De aceea, Alo!Copii are o rețea de 27 de cluburi evanghelistice pentru copii în toată țara. Mai mult, pe lângă aceste cluburi pe baze regulate, mai desfășurăm și tabere de vară și cluburi biblice de vacanță. Pentru a veni în întâmpinarea bisericilor locale unde aceste cluburi se derulează, am lansat o serie de patru volume de lecţii biblice intitulate Copiii Împărăţiei, ce se întinde pe doi ani de lucru. Astfel că, orice echipă locală poate să acopere o perioadă lungă de ucenicizare a copiilor din biserica lor.

alo-copii-5-4-2În 2014, am avut bucuria să numărăm aproape 3000 de copilași care au participat la acțiunile noastre. De asemenea, dorim să mulțumim lui Dumnezeu pentru voluntarii programului, care fac ca mare parte din aceste acțiuni să existe. Parteneriatele cu organizațiile de profil au adus întotdeauna un rod benefic lucrării precum și lucrătorilor implicați.

Copiii trebuie să își ocupe mintea cu lucrurile lui Dumnezeu nu doar la biserică...

De aceea, programul Alo!Copii a lansat primul website creștin interactiv dedicat copiilor. Secțiunile multiple cu variate subiecte video și povești pot transforma orele copiilor petrecute la calculator în ceva folositor. Invităm toți copilașii să viziteze www.alocopii.ro/kidz

Lucrătorii cu copiii au și ei o platformă online special concepută unde pot să se cunoască și să împărtășească resurse și evenimente. Așadar, aproape 700 de lucrători se întâlnesc pe www.copiiiconteaza.ning.com

Această misiune nu este lipsită de obstacole. Cel mai mare este faptul că Biserica nu înțelege întotdeauna importanța educării spirituale a copiilor. Din ceea ce am observat, sunt foarte multe biserici care nu sunt pregătite la provocarea pe care noua generație o aduce în modul de a le fi prezentată Evanghelia. Un alt obstacol întâlnit este mentalitatea conform căreia toți românii sunt creștini, deci nu putem să mai facem nimic pentru a excela și pentru a fi creștini veritabili, autentici. De asemenea, lipsa de resurse, de finanțe care să sprijine echiparea Bisericii cu resurse adecvate este o piedică reală.

În următorii ani vom organiza mai multe dezbateri publice, mai multe întâlniri între păstori, lideri, pentru a înțelege cum să dezvoltăm o strategie prin care noua generație este câștigată și adusă în Biserică. Vrem să transmitem, conform Psalmului 78, minunile Domnului și bunătatea lui, generației care urmează.

De aceea un moment important pentru anul 2015 este și Conferința Națională a Lucrătorilor cu Copiii, desfășurată la Timişoara, în 16-17 octombrie, intitulată Salvează Generația Următoare. Aici sunt pregătite 25 de ateliere practice împărțite în 5 domenii de lucrare: dezvoltarea personală, teologia copilului, abilități practice, metode creative și metode speciale de prezentare a Evangheliei. Vorbitorii români și străini vor aduce prospețimea, provocarea minții și a inimii despre ce putem face pentru a salva generația tânără de la pierzare și de a lega punți între ei și Dumnezeu, și între ei și biserica locală.

alo-copii-5-4-3

***Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 5.4 - Misiune si evanghelizare (iulie-august 2015). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: http://alfaomega.tv/revista#abonare

2433 accesări

Secțiunea - Istoria creștinismului

istoriacrestinismului

Istoria creștinismului - Această mică secțiune de istorie a creștinismului acoperă perioada de la răstignirea lui Hristos până în zilele noastre, structurată pe 6 părți. Istoria e prezentată succint, oferind frânturi din marile evenimente ce au marcat evoluția creștinismului de-a lungul timpului, cu scopul de a vă stimula curiozitatea mai departe. Sunt de asemenea schițate portretele marilor personalități care au influențat creștinismul și au modelat astfel istoria întregii lumi. Vezi aici toate părțile

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.