• Secțiunea „Creștinul și Biserica”

    crestinul si profesia 640CREȘTINUL ȘI BISERICA - Biserica lui Hristos a fost chemată să iasă afară și să „facă ucenici.” dar de multe ori s-a dovedit pasivă și a pierdut contactul cu realitatea din jur. Există și biserici care au înțeles că mesajul dragostei lui Dumnezeu trebuie manifestat față de aproape în diverse moduri. Această secțiune discută despre Biserica vie spiritual și cu impact în societate, tratând și cum ar trebui să ne raportăm noi, ca și credincioși, la Biserică, atât ca instituție cât și ca comunitate de creștini.

Despre problemele „incomode” pe care biserica nu le abordează

Despre problemele „incomode” pe care biserica nu le abordează

În încheiere vreau să împărtășesc un e-mail pe care l-am trimis unui pastor local care mi-a spus odată: „Nu ne simtim confortabil să adresăm această problemă...” Nu am primit nici un răspuns la acest e-mail.

„Iubiții Domnului:

Realizez că Domnul mi-a dat un zel pentru o lucrare pe care mulți din sfinții și conducătorii spirituali nu îl împărtășesc, de fapt este chiar nepopular în majoritatea cercurilor bisericești. Mai mult de un pastor mi-a spus că irosesc chemarea Domnului pentru viața mea, că El n-ar chema niciodată pe cineva la o astfel de lucrare.

Asta înseamnă că sunt zile când sunt ca un ghimpe în coaste. De mai multe ori soția mea, Debbie, mi-a spus: „Lasă Joe, nu au nevoie de predică.” Totuși, mă simt obligat de Domnul să împărtășesc cu voi următoarele gânduri.

Mai întâi trebuie să pun o fundație scripturală. În Deuteronom 30:19 Dumnezeu declară: „Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta.” Pare ciudat că Dumnezeu trebuie să poruncească poporului său să aleagă viața sau binecuvântarea. Care om sănătos mintal, ar alege moartea sau blestemul? Apoi am realizat că, la fel ca și calculatoarele, avem în construcția noastră anumite setări automate. Dacă nu alegem viața, prin omisiune alegem moartea, dacă nu alegem binecuvântarea, prin omisiune, alegem blestemul. Și este o lege neschimbată: fie că realizăm sau nu, câștigăm sau pierdem prin ceea ce alegem și în mod tragic, fie că realizăm sau nu, prin omisiune nici o alegere nu devine o alegere.

Această lege predomină în fiecare dimensiune a vieții noastre spirituale. De exemplu, în Romani 10:2 ni se poruncește să nu ne conformăm lumii acesteia, ci mai degrabă să ne trasformăm prin înnoirea minții noastre. Nici un copil al lui Dumnezeu nu ar alege deliberat să se conformeze chipului lumii acesteia, totuși, dacă nu alegem să fim schimbați prin înnoirea minții noastre cu Cuvântul Lui Dumnezeu, atunci prin omisiune, ne conformăm lumii acesteia.

Romani 6:13 ne spune: „Să nu mai daţi în stăpânirea păcatului mădularele voastre, ca nişte unelte ale nelegiuirii; ci daţi-vă pe voi înşivă lui Dumnezeu, ca vii, din morţi cum eraţi; şi daţi lui Dumnezeu mădularele voastre, ca pe nişte unelte ale neprihănirii.” Dacă nu ne dăm lui Dumnezeu ca instrumente ale neprihănirii, atunci intervine omisiunea și ne predăm ca instrumente ale neprihănirii păcatului.

Chiar și darul de salvare al lui Dumnezeu este legat de această lege. Dacă nu acceptăm să-l primim pe Isus ca Domn și Salvator, prin omisiune alegem o eternitate în iad. În mod tragic mulți oameni nu realizează că omisiunea le dictează cursul vieții. Din nou, câștigăm sau pierdem prin ceea ce alegem.

Aceasta mă duce la ceva ce mi-au spus multe biserici: „Nu suntem confortabili să adresăm problema abuzului sexual și prevenirea lui, copiilor și tinerilor bisericii noastre. Nu suntem interesați de lucrarea voastră.” Știu că nu fac această alegere în mod conștient, dar când omisiunea intervine, afirmația lor devine: „Suntem mai confortabili să-i lăsăm pe copiii și tinerii din biserica noastră vulnerabili față de violența sexuală, decât să le vorbim despre abuzul sexual. În consecință, vom ignora această epidemie în societatea noastră.” Și fără să greșesc, pot să garantez că în fiecare biserică de orice mărime sunt copii și tineri care au fost sau sunt abuzați de prădători sexuali. Cel ce are urechi să audă ce spune Duhul.

Nu mă bucur să împărtășesc aceste adevăruri cu dumneavoastră, mă rog să fiu călăuzit de Duhul și nu de sentimentele mele. Vă rog să vă rugați ca Domnul să rupă aceste legături de teamă care împiedică biserica Lui să împlinească responsabiliatea sfântă de a proteja oile Lui. Mulțumesc.

Cu umilință și rugăciune, Joe Paluzsak!”

Nu am primit nici un răspuns la acest email.

Material extras din cartea Conspirația tăcerii de Joseph Paluszak, un manual care tratează probleme sensibile ce țin de abuz fizic, emoțional sau sexual. Comandă varianta tipărită accesând http://alfaomega.tv/librarie/consiliere-vindecare-eliberare/conspiratia-tacerii-joseph-paluszak-produs  sau accesează http://alfaomega.tv/viata-spirituala/abuz pentru a accesa cartea completă, gratuit online.

3809 accesări

Secțiunea - Istoria creștinismului

istoriacrestinismului

Istoria creștinismului - Această mică secțiune de istorie a creștinismului acoperă perioada de la răstignirea lui Hristos până în zilele noastre, structurată pe 6 părți. Istoria e prezentată succint, oferind frânturi din marile evenimente ce au marcat evoluția creștinismului de-a lungul timpului, cu scopul de a vă stimula curiozitatea mai departe. Sunt de asemenea schițate portretele marilor personalități care au influențat creștinismul și au modelat astfel istoria întregii lumi. Vezi aici toate părțile

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.