Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

crestinul si biserica 640Creștinul și Biserica - Biserica lui Hristos a fost chemată să iasă afară și să „facă ucenici.” dar de multe ori s-a dovedit pasivă și a pierdut contactul cu realitatea din jur. Există și biserici care au înțeles că mesajul dragostei lui Dumnezeu trebuie manifestat față de aproape în diverse moduri. Această secțiune discută despre Biserica vie spiritual și cu impact în societate, tratând și cum ar trebui să ne raportăm noi, ca și credincioși, la Biserică, atât ca instituție cât și ca comunitate de creștini.

Ian Green - Semnificatia cuvantului apostol

In ultimul timp se aud multe discutii despre apostoli. Exista multi oameni, cu puncte de vedere diferite. Termenul apostol vine din domeniul militar, nu din cel religios.

Ca de obicei, m-am uitat in hermeneutica biblica pentru a afla cum a fost inteles de catre cei care au auzit termenul pentru prima data.

Intelegerea notiunilor de baza reprezinta o regula de aur. Apostolul conducea oamenii dintr-o zona care fusese deja cucerita.

Un exemplu din Imperiul Roman: la un timp dupa cucerirea Frantei, acolo era trimis un apostol insotit de alte persoane.

Rolul lui era evanghelizarea, ucenicizarea natiunii conform sistemului roman.

Locuitorii erau nevoiti sa i se supuna apostolului. Atributia apostolului era sa echipeze si sa elibereze. In Efeseni 4:11 si 12 citim despre darurile de slujire. Acolo, apostolii au rolul de a echipa, de a instrui, de a elibera.

Intelegem ca rolul unui apostol e sa creeze carari, sa usureze calatoriile altora.

Nu cauta insigne, aplauze, sau aprecieri din partea oamenilor. Are pasiunea de a crea carari pe care ceilalti sa le urmeze cu usurinta.

Cand ma gandesc la slujirea apostolica, folosesc termenul a avea grija, nu a comanda.

Apostolul ajuta oamenii sa-si atinga potentialul, sa-si implineasca destinul. Prin el, oamenii se pot ridica pentru a implini planul lui Dumnezeu pentru vietile lor. Biblia ne spune ca Biserica este construita pe apostoli. Faptul ca apostolia are rol fundamental nu inseamna ca este principala sau cea mai buna.

1 Corinteni 12 ne spune ca fiecare are locul lui in Trup, toti avem cate un rol. As adauga ca nu toti apostolii se ocupa de intalniri religioase.

Cred ca exista apostoli ai pietei, apostoli care sunt politicieni, oameni de afaceri, producatori TV. Cred ca cele cinci daruri de slujire se gasesc in Trupul lui Hristos in forma embrionara.

E posibil sa ai dar apostolic fara a fi apostol, asa cum poti sa ai darul prorociei fara a fi proroc. ADN-ul Bisericii se gaseste in cele cinci daruri de slujire. Asta va fi o alta discutie, simt asta!

Ian Green, din Marea Britanie, este director executiv la Ian Green Communications.

Gasesti mai multe materiale crestine la urmatorul link: https://alfaomega.tv/ 

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Secțiunea - Istoria creștinismului

istoriacrestinismului

Istoria creștinismului - Această mică secțiune de istorie a creștinismului acoperă perioada de la răstignirea lui Hristos până în zilele noastre, structurată pe 6 părți. Istoria e prezentată succint, oferind frânturi din marile evenimente ce au marcat evoluția creștinismului de-a lungul timpului, cu scopul de a vă stimula curiozitatea mai departe. Sunt de asemenea schițate portretele marilor personalități care au influențat creștinismul și au modelat astfel istoria întregii lumi. Vezi aici toate părțile

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.