• Secțiunea „CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE”

    CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.


    casatorie familie generic250x250Cursul Căsătoria și Familia

    Cursul Casatoria si Familia, dezvoltat de Lucian Oniga, se adreseaza in special tinerilor ce urmeaza sa se casatoreasca. Prima parte a cursului dezbate celibatul, asteptarile oamenilor cu privire la casatorie, principii pentru alegerea unui partener de viata si pregatirile pentru casatorie. A doua jumatate se aplica oricarei familii casatorite, de orice varsta. Sunt discutate rolul sotului si sotiei in familie, asteptarile reciproce, importanta comunicarii, precum si metode de rezolvare a conflictului. Este discutata de asemenea sexualitatea in cuplu. La final sunt trasate cateva principii pentru o familie sanatoasa, si cum sa imbini armonios lucrul cu familia.

    INTRA IN CURS, online     DESCARCA cursul video+PDF     COMANDA carte+DVD

„Căsătoria ne va rezolva toate problemele” | Mituri despre căsătorie | #3/4

„Căsătoria ne va rezolva toate problemele” | Mituri despre căsătorie | #3/4

„Obiceiurile pe care le-ai observat la partenerul tău în perioada de prietenie nu se vor schimba – vor continua, ba chiar se vor înrăutăți”, scrie Sherman. „La început, fiecare arată cea mai bună parte a lui/ei. Dar, pe măsură ce ne obișnuim unul cu celălalt, și alte trăsături încep să iasă la iveală”.

Fie că problemele sunt mici sau mari, căsătoria nu e o soluție pentru niciunele.

„La scurt timp după nuntă, majoritatea începem să vedem defectele și lipsurile partenerului, pe care le-am trecut cu vederea înainte de ceremonie”, explică Smalley în Ready to Wed („Gata de nuntă”, n. tr.). „Știi ce se întâmplă apoi, nu?”, continuă Greg. „Începem să luăm drept bun mitul conform căruia dacă soțul sau soția ar putea schimba unul sau două lucruri cheie, căsătoria noastră ar fi grozavă”.

După cum notează și Kittlitz, „Mulți încep căsătoria crezând că sursele de tensiune se vor dizolva automat după ce se căsătoresc; în realitate, aceste puncte sensibile escaladează adesea”.

Situația devine foarte dificilă când problemele nu se reduc la faptul că partenerul se uită prea mult la televizor sau nu vrea să ducă gunoiul. Fie că e vorba de alcoolism sau de pornografie, căsătoria nu va elimina toate ispitele, nu va rezolva totul.

În același fel, căsătoria nu va înlătura sentimentele de singurătate fiindcă partenerul tău – contrar concepției populare, emise de mass-media – nu te poate completa. „Nicio persoană nuu te poate completa”, scrie Todd Foley în articolul despre unitate „și, dacă te aștepți ca cineva să facă asta, poți crea un precedent toxic pentru relația ta.

Toate aceste idei pornesc de la o concepție greșită privitoare la ce e căsătoria.

Reflectând asupra propriei căsnicii, Smalley scrie: „E enorm de util să știi că Dumnezeu a creat căsătoria – cu bucuriile și încercările ei, cu suișurile și coborâșurile pe care le are, cu momentele frumoase și cu cele mai urâte – ne ajută să creștem în asemănarea cu Hristos”. Având acest adevăr în minte, luptele, provocările, conflictele și problemele care continuă să se ivească „nu mai par atât de amenințătoare”.

Sursa: Focus on the Family

Alte materiale despre relații și viața de familie te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii

Etichete: familie
1157 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.