• Secțiunea „CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE”

    CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.


    casatorie familie generic250x250Cursul Căsătoria și Familia

    Cursul Casatoria si Familia, dezvoltat de Lucian Oniga, se adreseaza in special tinerilor ce urmeaza sa se casatoreasca. Prima parte a cursului dezbate celibatul, asteptarile oamenilor cu privire la casatorie, principii pentru alegerea unui partener de viata si pregatirile pentru casatorie. A doua jumatate se aplica oricarei familii casatorite, de orice varsta. Sunt discutate rolul sotului si sotiei in familie, asteptarile reciproce, importanta comunicarii, precum si metode de rezolvare a conflictului. Este discutata de asemenea sexualitatea in cuplu. La final sunt trasate cateva principii pentru o familie sanatoasa, si cum sa imbini armonios lucrul cu familia.

    INTRA IN CURS, online     DESCARCA cursul video+PDF     COMANDA carte+DVD

Un consilier oferă rețeta pentru divorț

Un consilier oferă rețeta pentru divorț

Oamenii se tem că, dacă vor oferi iubire, li se va lua tot mai mult. Duc lipsă de încredere, nu devin una cu cealaltă persoană.

În căsnicie trebuie să fii una cu cel de lângă tine, trebuie să existe un legământ potrivit căruia tot ce ai tu îmi aparține și mie și tot ce am eu îți aparține și ție. Mașina ta este și mașina mea." "Mâncarea ta este și mâncarea mea." "Armele tale sunt și armele mele." Împărțim totul împreună.

În cele mai multe căsnicii însă, nu este un legământ, ci un contract. "Dacă îmi dai asta, îți voi da și eu cealaltă." "Dacă nu îmi dai asta, nici eu nu îți voi da cealaltă." În contractul acesta sunt trecute tot felul de condiții, și asta din cauza lipsei de încredere. "Semnează aici și fă ceea ce ai promis că vei face !" Legământul spune: "Ai cuvântul meu pentru că te iubesc." "Ne iubim și împărțim totul." "Dacă ai nevoie de un lucru, e al tău."

Căsnicia formată pe "lucrurile tale și lucrurile mele", pe "jumătate-jumătate", este îndreptată spre divorț: "Dacă mă vei jigni..." Bineînțeles că ne vom jigni unul pe altul. Pentru ce este iertarea atunci ?

"Te iert." "Știu că l-ai ascultat pe mincinos. Știu că ai fost înșelat. Te iert." "Te iubesc. Cred în tine." "Cred că Dumnezeu lucrează în tine."

Dacă repetă greșeala, îi spui: "Știu că Dumnezeu lucrează în viața ta." "Ce îți spune ? Ce vrea să faci ?" "El nu vrea să repeți păcatul la nesfârșit." "Nu vrea să te comporți ca și cum nu s-a întâmplat nimic." "Du-te la rădăcina problemei și pocăiește-te."

Cauza divorțului, în opinia mea, este teama, egoismul și necredința. Egoismul, pentru că mă gândesc doar la mine, nu am încredere în tine.Teamă, pentru că dacă nu am grijă de mine, îmi va lua tot ce am.

Extras dintr-un interviu cu Marjorie Cole, consilier creștin și fondatoarea „Life Recovery”. Anul trecut, Marojorie a ținut un seminar despre relații, organizat anul trecut, în Timișoara. Poate fi urmărit integral aici: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii/13482-restaurarea-relatiilor-seminar-intreg-gratuit-jarrol-si-marjorie-cole

Coperta Relatiile in termenii webRelațiile sunt expresia vieții în sine. Află cum le poți dezvolta comandând cartea „Relațiile în termenii lui Dumnezeu”, de Marjorie Cole: https://alfaomega.tv/librarie/slujind-trupul-lui-hristos/rela%C8%9Biile-%C3%AEn-termenii-lui-dumnezeu-marjorie-cole-produs

 

Vrei să fii liber și să ai o viață din belșug? E posibil, dar trebuie să știi cum: https://alfaomega.tv/librarie/consiliere-vindecare-eliberare/eliberand-captivii-produs

896 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.