• Secțiunea „CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE”

    CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.


    casatorie familie generic250x250Cursul Căsătoria și Familia

    Cursul Casatoria si Familia, dezvoltat de Lucian Oniga, se adreseaza in special tinerilor ce urmeaza sa se casatoreasca. Prima parte a cursului dezbate celibatul, asteptarile oamenilor cu privire la casatorie, principii pentru alegerea unui partener de viata si pregatirile pentru casatorie. A doua jumatate se aplica oricarei familii casatorite, de orice varsta. Sunt discutate rolul sotului si sotiei in familie, asteptarile reciproce, importanta comunicarii, precum si metode de rezolvare a conflictului. Este discutata de asemenea sexualitatea in cuplu. La final sunt trasate cateva principii pentru o familie sanatoasa, si cum sa imbini armonios lucrul cu familia.

    INTRA IN CURS, online     DESCARCA cursul video+PDF     COMANDA carte+DVD

5 mituri despre relații existente în cultura noastră

5 mituri despre relații existente în cultura noastră

Scris în . Publicat în Creștinul și RELAȚIILE.

Trebuie doar să te uiți la câteva episoade dintr-un serial popular ca să îți dai seama că ceea ce spune societatea despre relații, sex și căsătorie nu seamănă deloc cu ceea ce spune Biblia despre acestea. Se pare că atracția fizică este singura cerință pentru a sări în patul cuiva. Câteodată, nici măcar atracția nu este obligatorie. Ordinea lucrurilor într-o relație nu este importantă: cunoști pe cineva, dormiți împreună, vă mutați împreună... iar mai apoi poate vine și căsătoria, însă acest lucru nu e necesar. Cultura ne prezintă aceste lucruri într-un mod foarte convingător, dar ce spun cercetările despre aceste lucruri? Sunt acești pași într-o ordine corectă sau învățăturile Bibliei despre relații sunt valabile și astăzi?

Iată cinci mituri existente în cultura noastră despre relații:

1. Locuitul împreună este un test bun înainte de căsătorie

S-ar putea să pară o idee bună să „vedeți cum merg treburile” și să vă mutați împreună înainte de căsătorie. Acest lucru devine din ce în ce mai comun în cultura în care trăim. Studiile arată, însă, că cuplurile care nu se mută împreună înainte de căsătorie au șanse mai mari de a rămâne împreună decât cei care fac acest lucru. Frumusețea legământului căsătoriei este siguranța că persoana cu care te căsătorești se angajează să rămână lângă tine toată viața, nu să plece când lucrurile devin grele.

2. Dacă „practic” cu alte persoane în prealabil, mă voi descurca mai bine după căsătorie

De obicei, practica este un lucru bun. În sport, în muzică, în artă sau chiar la locul de muncă experiența este o necesitate. Însă acest lucru nu este valabil și când vine vorba despre sexul înainte de căsătorie. Un studiu recent a arătat că persoanele care au așteptat până după căsătorie s-au declarat mai satifăcute cu 15% decât cei care și-au început viața sexuală înainte de căsătorie cu alte persoane decât soțul/ soția. Practica se începe după ce te-ai căsătorit. Nu trebuie să fii bun în pat cu oricine, trebuie să fii bun cu o singură persoană: soțul sau soția ta.

3. Trebuie să avem relații sexuale înainte de căsătorie pentru a vedea dacă suntem „compatibili” din acest punct de vedere

Sexul este o parte importantă a căsătoriei, însă nu este totul. Conform aceluiași studiu menționat anterior, cuplurile care au așteptat până după căsătorie au declarat că sunt cu 20% mai mulțumiți decât cei care au avut relații sexuale înainte de a merge la altar. Există multe alte aspecte care fac ca o relație să fie completă (și din punct de vedere sexual) precum încrederea, trecutul, angajamentul luat, etc. Actul fizic este doar o parte a ceva care implică nu numai corpul, ci și duhul, sufletul și mintea. Toate aceste lucruri fac ca o relație să fie împlinitoare.

4. Comunitatea nu este atât de importantă încât să fie luată în considerare

„Suntem noi doi împotriva lumii”, face pentru o linie cinematografică destul de romantică, dar nu este neapărat cel mai bun mod de a intra într-o căsătorie. Este o binecuvântare imensă sa fii înconjurat de familie și prieteni care încearcă să te ajute, să te îndrume și să te sprijine. Studiile arată că cuplurile care au o mulțime de prieteni și membrii ai familiei care îi susțin tind să perceapă căsătoria mai bine decât cei ale căror familii și prieteni nu sunt de acord cu relația lor.

5. Jumătate dintre căsnicii se termină cu divorț

Această statistică a devenit foarte răspândită în cultura noastră. Deși există multe modalități diferite de a evalua rata divorțurilor, majoritatea cercetătorilor sunt de acord că nu este la fel de simplu precum statisticile de mai sus ne face să credem. Shaunti Feldhahn a scris o carte despre statisticile privind divorțurile intitulată „Vestea bună despre căsătorie”. Ea a scris că cercetările arată că 71% dintre femei sunt încă căsătorite cu primul lor soț, iar printre cei care nu sunt încă căsătoriți sunt văduvi, nu divorțați. Cartea ei împărtășește și alte statistici încurajatoare despre căsătorie.

Dumnezeu știe că sexul este important. El l-a proiectat să fie așa. El l-a creat pentru a lega doi oameni într-un mod în care niciun alt lucru nu o poate face. Dacă Dumnezeu este Cel care a inventat sexul, căsătoria și relațiile, atunci de ce permitem culturii să ne dea sfaturi asupra acestor lucruri? De ce să nu înveți de la Cel care le-a creat? El este Tatăl căruia îi pasă suficient de noi, de aceea ne-a pus standarde privind acest domeniu. Chiar dacă cultura și vremurile se schimbă de la o zi la alta, El rămâne același.

Sursă: Moral Revolution

4999 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.