• Secțiunea „CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE”

    CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.


    casatorie familie generic250x250Cursul Căsătoria și Familia

    Cursul Casatoria si Familia, dezvoltat de Lucian Oniga, se adreseaza in special tinerilor ce urmeaza sa se casatoreasca. Prima parte a cursului dezbate celibatul, asteptarile oamenilor cu privire la casatorie, principii pentru alegerea unui partener de viata si pregatirile pentru casatorie. A doua jumatate se aplica oricarei familii casatorite, de orice varsta. Sunt discutate rolul sotului si sotiei in familie, asteptarile reciproce, importanta comunicarii, precum si metode de rezolvare a conflictului. Este discutata de asemenea sexualitatea in cuplu. La final sunt trasate cateva principii pentru o familie sanatoasa, si cum sa imbini armonios lucrul cu familia.

    INTRA IN CURS, online     DESCARCA cursul video+PDF     COMANDA carte+DVD

Tiberiu Ciubotari - Ce fac cand simt ca nu imi mai iubesc partenerul?

„Am un pasaj care sa ma ajute sa raspund la aceasta intrebare si, mai mult, sa imi dea o lumina si o intelegere de folos in relatia de familie. Sunt in Apocalipsa capitolul 2 versetul 4: „Dar ce am impotriva ta este ca ţi-ai parasit dragostea dintai.”

Noi spunem ca ne-am pierdut dragostea, dar Cuvantul lui Dumnezeu spune ca, de fapt, ti-ai parasit dragostea. Asta presupune ca esti vinovat si te face responsabil pe tine pentru ca ti-ai parasit dragostea dintai. Atunci ce e de facut? Solutiua lui Dumnezeu este in versetul 5: „Adu-ţi, dar, aminte de unde ai cazut; pocaieşte-te şi intoarce-te la faptele tale dintai. Altfel, voi veni la tine şi-ţi voi lua sfeşnicul din locul lui, daca nu te pocaieşti.” Deci nu ai pierdut nimic, ti-ai parasit dragostea dintai si asta te face vinovat, dar bunul Dumnezeu, in dragostea Lui, iti da o solutie: te intorci inapoi si identifici locul unde ai slabit iubirea, unde ai inceput sa fii indiferent si nepasator fata de partenerul de casatorie. Iti aduci aminte si te pocaiesti: Doamne, sunt vinovat si imi cer iertare; nu fac decat sa experimentez ceea ce-mi spui in Cuvantul Tau si ma fac vinovat de indiferenta fata de partenerul de casatorie si ma pocaiesc. Intoarce-te la faptele tale dintai. Ce lectie ar trebui sa tinem? Ce sa va invatam? Cum vorbeati la inceput, cat erati de draguti unul cu celalalt la inceput, cum va faceati bucurii unul altuia? Intoarce-te la faptele tale dintai si vei avea emotiile dintai, si vei avea dragostea dintai, starea si sentimentul, si trairea pe care le-ati avut atunci. Se poate. Deci, ce sa fac daca mi-am pierdut dragostea dintai, daca nu-l mai iubesc pe celalalt? Sa te pocaiesti si sa pui umarul ca relatia de cuplu sa mearga inainte.

Nu iubirea este baza casatoriei, ci casatoria este baza iubirii. Ce vreau sa spun cu asta? Casatoria este cadrul in care iubirea se poate manifesta, iubirea se poate simti, iubirea se poate exprima. Atunci spui: m-am casatorit si de acum sunt condamnat la stingerea pasiunii si la blazare? Nu. Casatoria este cadrul in care se poate aprinde acest foc. Trece timpul si tu nu trebuie sa iubesti mai putin partenerul de casatorie, ci il iubesti mai mult. Da, dar noi suntem casatoriti de atata vreme... Asta nu e un argument ca sa va iubiti mai mult ca la inceput? Pentru ca va cunoasteti, pentru ca ati facut copii impreuna sau poate ati trecut prin atatea necazuri. Cunoscandu-va mai mult va iubiti mai mult. Si pentru ca va iubiti mai mult, doriti sa va cunoasteti mai mult si iata relatia cum creste, se construieste frumos si va iubiti mai mult, nu mai putin.

Va spun aceste lucruri ca sa luptati pentru dragoste in familie, pentru ca vrea Dumnezeu sa ne iubim si vrea sa ne iubim cu pasiune, nu doar sa ne suportam unul pe altul. Asta nu-i casatorie si nu-i familie. Nu la intamplare, in Biblie, Tit vorbeste despre „osteneala dragostei”. Este o osteneala, un efort, un efort creator care presupune jertfa, presupune sa faci lucruri bune, frumoase pentru celalalt. Asta iti va aduce dragoste si iti va aduce emotii si implinire.”

Mai multe intrebari si raspunsuri similare la: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii#axzz5M54iacvv 

2816 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.