Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

crestinul si relatiile 640Creștinul și relațiile - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.

Tiberiu Ciubotari - Ce faci cand Dumnezeu nu raspunde la rugaciuni?

As vrea sa vorbesc depre credinta care muta muntii, dar si despre situatia in care muntii raman fara sa se mute. Era o gluma care zicea ca „prin credinta se pot muta muntii, dar hai sa-i lasam acolo unde i-a pus Dumnezeu”. Gandul pe care il am se refera la situatia aceea in care sunt credincios, dar Dumnezeu nu ma scoate din incercarea prin care trec, din situatia limita care doare si din care as vrea sa ies cat mai repede. Ce se intampla? Cum privesc o astfel de realitate?

Evrei capitolul 11:1 ne ofera definitia credintei: „Şi credinţa este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredinţare despre lucrurile care nu se vad.”... despre muntii care nu se misca. Urmeaza o descriere, aici, in capitolul 11 numit capitolul credintei si imi spune despre Enoh, despre Noe, despre Avraam, despre marii oameni a lui Dumnezeu, despre Isaac, despre Iacov, despre Iosif, Moise care a despicat Marea Rosie. Sa citesc versetul 32 si mai departe: “Si ce voi mai zice? Caci nu mi-ar ajunge vremea, daca aş vrea sa vorbesc de Ghedeon, de Barac, de Samson, de Ieftaie, de David, de Samuel şi de proroci. Prin credinţa au cucerit ei imparaţii, au facut dreptate, au capatat fagaduinţe, au astupat gurile leilor, au stins puterea focului, au scapat de ascuţişul sabiei, s-au vindecat de boli, au fost viteji in razboaie, au pus pe fuga oştirile vrajmaşe.” s.a.m.d. Credinta aceasta, care in mod supranatural schimba realitati, muta muntii... bun. Dar ce se intampla atunci cand cred si Dumnezeu nu muta muntele de suferinta din viata mea. Ce fac?

Exista o credinta care muta muntii, dar exista o credinta care rabda. Textul din Evrei 11, in continuare, in versetele de la 36 la 40 ne spune asa: „Alţii au suferit batjocuri, batai, lanţuri şi inchisoare; au fost ucişi cu pietre, taiaţi in doua cu ferastraul, chinuiţi; au murit ucişi de sabie, au pribegit imbracaţi cu cojoace şi in piei de capre, lipsiţi de toate, prigoniţi, munciţi - ei, de care lumea nu era vrednica - au ratacit prin pustiuri, prin munţi, prin peşteri şi prin crapaturile pamantului. Toţi aceştia, macar ca au fost laudaţi pentru credinţa lor, totuşi n-au primit ce le fusese fagaduit; pentru ca Dumnezeu avea in vedere ceva mai bun pentru noi, ca sa n-ajunga ei la desavarşire fara noi.” Atunci cand esti credincios si Dumnezeu nu muta muntele nu deznadajdui, ramai credincios si priveste in realitatea aceea vesnica, in Imparatia lui Dumnezeu, acolo unde Dumnezeu iti pregateste lucruri mari, mai bune decat cele pamantesti, trecatoare.

Am tinut sa impartasesc acest lucru: credinta care muta mutii. Ajuta-ne, Doamne! Credem ca poti sa faci lucruri mari in viata noastra, dar sa avem si credinta care rabda. Pana la urma credinta inseamna increderea intr-o persoana, in Domnul Isus Hristos, care face sau nu face, care dupa planul sau voia Lui misca realitatile asa cum stie El, spre binele celor ce il iubesc pe Dumnezeu, adica spre binele celor ce sunt chemati sa fie asemenea Lui. Finalul acestui proces este sa fim asemenea Lui, sa fim in glorie cu El, sa fim ca El si acolo sa ne fie bine. Binele acesta imediat este marunt, trecator, efemer si sa avem in vedere vesnicia.

Mai multe intrebari si raspunsuri similare la: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii#axzz5M54iacvv

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.