Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si dimensiunea sociala 640Creștinul si dimensiunea socială - În Scriptură, Dumnezeu anunță repetat că e interesat nu doar de mântuirea indivizilor, ci și de restaurarea comunității per ansamblu, inclusiv social-economic. Domnul ne cere să fim drepți, să iubim mila, să nu fim aroganți (Mica 6), să avem grijă de văduve și orfani (Iacov 1), să practicăm filantropia și să eliminăm nedreptatea (Isaia 58), să ne iubim aproapele ca pe noi înșine (Matei 22). Vă prezentăm ce fac creștinii pentru a fi răspunde marilor nevoi din România, a fi mâna lui Dumnezeu întinsă celor defavorizați.

Isus ne poruncește să ne implicăm în societate Ioan Bădăliță

De ce există rezerve când vine vorba de implicarea creștinilor în societate?

Cred că rezerva vine dintră-o manipulare abilă a celor care nu doresc să vadă pe creștini cu principii crșetine punându-și aprenta asupra societății. Sunt interese, și nu numesc nu-știu-ce structuri, mă gândesc în primul rând la vrăjmaș, la diavolul, care vrea ca societatea să nu fie pe placul Domnului. Eu cred în Împărăția lui Dumnezeu care va veni, și că trebuie să mă rog „Vie Împărăția Ta, facă-se voia Ta, precum în cer, așa și pe pământ”. Cred că e o luptă spirituală ca voia lui Dumnezeu să se facă într-o cantitate și de o calitate inferioară. Și diavolul reușește acest lucru prin neimplicare. Implicarea în viața societății mai ține de a fi lumină și de a duce mai departelumina. Biblia conține principii sănătoase despre cum trebuie să fie o familie, sau cum să funcționeze o olectivitate. Nouă ne rămâne responsabilitatea de a dovedi eficiența practică. Nu e normal să ne așteptăm ca aceste principii să fie respectate de oameni care nu cred în Dumnezeu.

Cerința lui Isus Hristos de a fi lumină se referă la implicarea în viața cetății. Cum o înțelegem e treaba fiecăruia.

Află cum poți fi sare și lumină: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.