Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Ignorant in ceea ce priveste puterea Duhului lui Dumnezeu

De cele mai multe ori putem poseda ceva valoros, fără a aprecia pe deplin valoarea sau semnificația acestuia. Există o relatare despre un fermier care și-a lucrat mica ferma pe tot parcursul vieții, arând pământul stâncos an după an. La moartea sa, ferma a fost lăsată fiului său, care a continuat să are pământul - dar fiul a găsit un bulgăre de aur în sol. Țara era plină de aur și el a devenit instantaneu un om bogat. Cu toate acestea, acea avere nu a aparţinut tatălui său, chiar dacă a fost pe pământul lui toată viața.

Aşa este şi cu Duhul Sfânt. Mulți dintre noi trăim în necunoașterea a ceea ce avem, a puterii care locuieşte în noi. Unii creștini trăiesc întreaga lor viață gândindu-se că au Duhul Sfânt, dar nu L-au primit cu adevărat în plinătate și putere. El nu realizează în aceştia lucrarea veșnică pe care a fost trimis să o facă.

Unii credincioși caută Duhul Sfânt numai atunci când sunt în necaz și doresc ca El să-și manifeste puterea. Ei speră că se va coborî și va îndepărta problemele lor. Dar Petru spune că nu acesta este adevărul despre Duhul. Potrivit lui, purtăm această comoară în noi: „Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia, prin cunoaşterea Celui ce ne-a chemat prin slava şi puterea Lui” (2 Petru 1:3).

La râul Iordan, Ioan Botezătorul le-a spus fariseilor: „Eu botez cu apă; dar în mijlocul vostru stă Unul pe care voi nu-L cunoaşteţi.” (Ioan 1:26) Acești conducători religioși L-au văzut pe Isus în trup și L-au auzit vorbind, dar nu aveau nicio înțelegere despre cine era El cu adevărat. Ei nu știau despre puterea și slava Lui. De asemenea, Isus l-a întrebat pe ucenicul său, Filip: „De atâta vreme sunt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filipe?” (Ioan 14:9).

De cât timp ați mărturisit că ați fost umpluţi de Duhul Sfânt? A fost cu voi mulți ani și totuși nu Îl cunoașteți cu adevărat? El este Cel care ne poartă de grijă prin vremuri grele, printr-o mărturie a îndurării suferinţei cu bucurie. Cea mai mare mărturie a noastră pentru cei din lume este să fim creștini care și-au aruncat fiecare povară asupra Duhului Sfânt.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.