Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Cine iti guverneaza viata?

„Dacă trăim în Duhul, să şi umblăm în Duhul” (Galateni 5:25). Apostolul Pavel ne oferă această instrucțiune foarte simplă, în termeni clari: „Dacă Duhul Sfânt trăiește în voi, atunci El să aibă controlul deplin asupra vieții voastre”.

Toți suntem călăuziţi de Duhul. El a fost trimis să fie Ghidul nostru constant, infailibil și El rămâne în toți cei care Îl mărturisesc pe Hristos ca Domn și Mântuitor. Cei mai mulți creștini nu au nicio problemă în a accepta că Duhul Sfânt ne conduce la Isus și în a crede că Duhul lucrează în noi mereu.

Noi Îl onorăm pe Duhul Sfânt, Îl propovăduim, învățăm despre darurile și roadele Lui și majoritatea dintre noi L-am chemat pentru mângâiere în vremuri de criză. Ne rugăm la El, Îl căutăm, Îi cerem să reînvie biserica, pentru ca aceasta să experimenteze adevărate manifestări ale plinătăţii Sale. Dar se pare că știm foarte puțin despre ceea ce înseamnă să umbli în Duhul...

Înțelegerea adevărului despre umblarea în Duhul i-ar putea elibera pe mulți de confuzie, luptă, suferință, indecizie, chiar pofte ale firii. Deci, ce este acest adevăr? Pavel a rezumat în mod clar: „Predă-ți voința Duhului Sfânt și încrede-te în vocea Lui, care să te îndrume în toate lucrurile.” De fapt, Cuvântul lui Dumnezeu spune: „Domnul întăreşte paşii omului, când Îi place calea lui” (Psalmul 37:23). Și cine îi întăreşte paşii? Duhul Sfânt!

Firea are propria voință încăpățânată și acționează așa cum îi place. Ea face tot ceea ce alege și apoi Îi cere lui Dumnezeu să binecuvânteze aceste alegeri, declarând: „Dumnezeu mi-a dat o minte sănătoasă și pot face alegeri inteligente. Nu trebuie să-L aștept pe El”. Dar chiar Hristos Însuși a spus: „Eu nu pot face nimic de la Mine însumi: pentru că nu caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui, care M-a trimis” (Ioan 5:30). Așa cum Isus L-a așteptat pe Tatăl, căutând întotdeauna să aibă gândurile Lui, şi noi trebuie să urmăm exemplul Său perfect.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.