Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Oglindesc eu natura lui Hristos?

„Să aveţi în voi gândul acesta care era şi în Hristos Isus”  (Filipeni 2:5). „Noi însă avem gândul lui Hristos”  (1 Corinteni 2:16).

Aceste îndemnuri din partea apostolului Pavel spun poporului lui Dumnezeu: „Faceţi în aşa fel încât gândul care este în Hristos - însăşi gândirea lui Isus- să fie şi gândul vostru. Gândirea Lui este cea pe care trebuie să o căutăm cu toții”.

Ce înseamnă să ai mintea lui Hristos? Pur și simplu, înseamnă să gândești și să acționezi așa cum a făcut Isus, luând decizii asemănătoare cu Hristos, care vor determina modul cum ar trebui să trăiești. De fiecare dată când privim în oglinda Cuvântului lui Dumnezeu, trebuie să ne întrebăm: „Reflect eu natura lui Hristos? Mă schimb eu din slavă în slavă, după asemănarea cu Isus, cu fiecare experiență pe care Dumnezeu o aduce în viața mea?”

Potrivit lui Pavel, „[Hristos] S-a dezbrăcat pe Sine însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor” (Filipeni 2:7). Isus a făcut un legământ cu Tatăl ca să Se dezbrace de gloria cerească și să vină pe pământ ca om. Pentru Hristos, aceasta însemna să spui: „Mă duc să fac voia Ta, Tată”. Într-adevăr, Isus a hotărât dinainte: „Îmi predau voința pentru a-ți face voia, Tată. Tot ceea ce spun și fac trebuie să vină de la Tine și voi fi total dependent de Tine”.

În schimb, acordul legământului Tatălui cu Fiul era să-I dezvăluie voia Sa. Dumnezeu a spus, în esență, „Vei ști mereu ce fac și cum fac. Vei avea gândul Meu”.

Mulți oameni care astăzi pretind că sunt urmași ai lui Isus nu au luat niciodată decizia de a trăi așa cum a trăit Domnul. În schimb, ei trăiesc confortabil în firea lor - temerile lor rele, defectele lor de caracter, păcatele lor. Și nu au vrut niciodată să se schimbe, explicând: „Aceasta este firea mea; așa sunt eu”.

Dar când Pavel spune cu îndrăzneală: „Am gândul lui Hristos”, el de fapt declară, „Ca și Isus, eu am preluat rolul unui slujitor”. Și Pavel afirmă că același lucru este valabil pentru fiecare credincios: „Noi însă avem gândul lui Hristos” (vezi 1 Corinteni 2:16).

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.