Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Astazi este ziua secerisului

„Atunci a zis ucenicilor Săi: „Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii! Rugaţi, dar, pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui” (Matei 9:37-38).

Isus a declarat: „Câmpiile sunt coapte și recolta este abundentă și este timpul să înceapă secerişul”. În acel moment, a început marea recoltă spirituală finală și aceeași recoltă va dura până se va întoarce Hristos”.

Deci, ce a văzut Isus în vremea Lui? A văzut vreo trezire spirituală în Israel? A existat trezire în sinagogi? S-au întors preoţii la Dumnezeu? Evangheliile arată foarte puține dovezi ale oricărei mișcări spirituale față de Dumnezeu; ba mai mult, indică contrariul. Și totuși, în acest moment, Hristos a declarat că pământul este gata de seceriş.

Crezi că se aplică astăzi cuvintele lui Isus referitoare la recolta coaptă? Sunt națiuni care se pocăiesc? Există vreo agitație mare în societatea noastră? Există un strigăt de sfințenie în această generație?

Cu câteva excepții, astfel de lucruri nu se întâmplă. Când ucenicii lui Isus doreau să cunoască starea lucrurilor pe măsură ce se apropiau ultimele zile, El a răspuns prin a vorbi despre foamete, cutremure, necazuri, națiuni divizate, prooroci mincinoși. „Şi pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă la auzul urletului mării şi al valurilor; oamenii îşi vor da sufletul de groază, în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ; căci puterile cerurilor vor fi clătinate” (Luca 21:25-26). Pe scurt, Isus descrie aici generația cea mai anxioasă, deprimată şi stresată din toate timpurile.

În mijlocul tuturor acestor tulburări și nelinişti, Isus îi spune bisericii: „Oamenii sunt gata să audă. Acum este timpul să credem că va fi o recoltă bogată”. Hristos este Domnul secerișului și dacă El declară că recolta este gata, noi trebuie să credem. Nu contează cât de rea devine această generație sau cât de puternic pare să fi ajuns Satana, Domnul nostru ne spune: „Priveşte secerişul!”.

Isus caută slujitori trecuţi prin încercări şi foc, un popor care va sta în fața lumii și va vesti: „Dumnezeu este cu mine! Sunt mai mult decât biruitor prin Hristos care trăiește în mine. Sunt dovada vie că Isus îmi este suficient”.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.