Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Imbracat cu smerenie

„Şi toţi, în legăturile voastre, să fiţi împodobiţi cu smerenie. Căci „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar celor smeriţi le dă har” (1 Petru 5:5).

Cât de uimitor ar fi dacă toți credincioșii ar umbla în smerenie! Cât de atractivă ar fi biserica pentru o lume pierdută, rănită și zdrobită și câtă vindecare ar aduce acest lucru oamenilor care au fost răniți în casa Domnului. Mai mult de atât, cât de minunat și glorios ar fi caTatăl nostru să-Şi vadă biserica Lui purtând hainele smereniei.

Unii ar putea crede că a fi smerit înseamnă a nu îi ofensa pe ceilalţi atunci când, în realitate, aceasta înseamnă a-i fi plăcut omului, mai degrabă decât plăcut lui Dumnezeu. Lumea poate disprețui smerenia, dar așa cum vedem în acest pasaj, Dumnezeu îi înalță pe cei care umblă în smerenie. Nu este întotdeauna ușor să umbli în smerenie; de fapt, este imposibil fără harul pe care ni-l promite Dumnezeu.

Smerenia este necesară pentru a putea beneficia de plinătatea binecuvântărilor lui Dumnezeu. Opusul smereniei este o atitudine dominantă, o persoană care întotdeauna comandă, exercitând mereu autoritate, fără niciun fel de milă sau har. Petru spune că trebuie să ne îmbrăcăm în smerenie. Întotdeauna mi-am închipuit că smerenia înseamnă să te dezbraci de ceea ce eşti tu, să fii redus la nimic. Dar Petru spune că smerenia presupune să te îmbraci cu ceva anume.

Unul dintre modurile de a fi mai smerit este a-ți pune încrederea totală în Dumnezeu: „Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi” (5:7). Este imposibil să îți arunci îngrijorările asupra Domnului până când nu conştientizezi cât de puternic este El; altfel nu v-ați putea arunca grijile asupra lui Dumnezeu, dacă aţi crede că El v-ar abandona sau că vă va dezamăgi.

Smerenia ne eliberează de aroganța de a spune: „Pot avea grijă de mine” și ne împuternicește să avem încredere în Mâna puternică a lui Dumnezeu. Ea ne duce într-un loc de pace, bine întemeiat și stabilit în Domnul. Fiţi determinaţi astăzi să creșteţi în smerenie, permițându-I lui Dumnezeu să orchestreze toate evenimentele din viața voastră. Smeriţi-vă înaintea Lui și, la timpul potrivit, El vă va înălța (vezi 1 Petru 5:6).

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

 

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.