Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Te simti dezamagit sau tulburat?

Dacă ați avut vreodată momente în care aţi experimentat slăbiciune și tulburări, atunci Psalmul 77 a fost scris pentru voi. Scriitorul psalmului, un bărbat numit Asaf, era un levit din linia preoțească din Israel. El era, de asemenea, cântăreţ și a slujit ca mai marele cântăreţilor lui David. În total, Asaf a scris unsprezece psalmi și a fost umplut cu o învățătură neprihănită pentru poporul lui Dumnezeu.

Asaf a scris Psalmul 77 după ce a căzut într-o groapă groaznică a disperării, iar starea lui a devenit atât de rea, încât nimic nu-i mai putea aduce mângâiere: „Sufletul meu nu vrea nicio mângâiere” (77:2). Totuși, Asaf era un om al rugăciunii; vedem acest lucru în același psalm, pe când mărturisea: „Strig cu glasul meu către Dumnezeu, strig cu glasul meu către Dumnezeu, şi El mă va asculta” (77:1). Sunt sigur că Asaf auzise mărturia foarte asemănătoare a lui David din Psalmul 34: „Ochii Domnului sunt peste cei fără prihană, şi urechile Lui iau aminte la strigătele lor” (34:15).

Asaf știa povestea convingătoare a lui David despre cum a trebuit să fugă în Gat ca să scape de mânia lui Saul. Fusese cuprins de un asemenea eșec, încât a strigat la Dumnezeu în agonie și a fost eliberat în totalitate. De fapt, Dumnezeu a pus un cântec nou în inima lui David. În Psalmul 40, David a scris o nouă cântare a credinței, care a ajuns cu siguranță în mâinile lui Asaf ca mărturie: „Îmi pusesem nădejdea în Domnul, şi El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele. M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei; mi-a pus picioarele pe stâncă şi mi-a întărit paşii” (40:1-2).

Descrie cumva povestea lui Asaf propria ta luptă spirituală? Acest om evlavios al rugăciunii, acest om credincios, se confrunta cu depresia și nu părea să existe nicio cale de ieșire din ea. Dar el a concluzionat: „Căile lui Dumnezeu nu sunt cunoscute. Nu știu de ce a îngăduit să trec printr-o asemenea descurajare, dar mă pot bucura de faptul că El m-a eliberat”.

David a zis: „Eu am căutat pe Domnul, şi mi-a răspuns: m-a izbăvit din toate temerile mele” (Psalmul 34:4). Cu adevărat, Duhul Sfânt te va mângâia în vremurile întunecate și te va ajuta să-ți recuperezi bucuria, pacea și odihna, în timp ce Îl cauți.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

 

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.