Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Il vom lasa pe El sa domneasca?

În epistola sa către Galateni, apostolul Pavel a scris: „Dacă trăim în Duhul, să şi umblăm și în Duhul” (Galateni 5:25). În toată Scriptura, este foarte clar faptul că Dumnezeu dorește ca fiecare dintre copiii Săi să se predea domniei și călăuzirii Duhului Sfânt. De fapt, scopul principal al Duhului în momentul în care locuieşte în noi este acela de a ne îndruma și de a ne călăuzi în tot ceea ce facem.

Duhul Sfânt oferă instrucțiuni absolute și detaliate celor care umblă împreună cu El. Când umblăm în Duhul, nu trăim în confuzie sau îndoială. Direcția lui este clară și distinctă. Primii ucenici ai lui Hristos au înțeles acest adevăr și I-au permis Duhului să-i îndrume în fiecare decizie, fiecare mișcare, fiecare acțiune. Duhul Sfânt le vorbea și îi călăuzea în fiecare moment. Nu au fost luate decizii fără ca aceştia să fi ascultat mai întâi vocea Duhului. Motto-ul bisericii din întregul Noul Testament a fost: „Cine are urechi de auzit, să audă ce are de spus Duhul bisericii”.

Tu și cu mine avem astăzi aceeași oportunitate. Același Duh care i-a călăuzit pe credincioșii din vechime în umblarea lor cu Domnul trăiește în voi și în mine, îndemnându-ne zilnic să-L ascultăm, să I ne supunem, şi să înţelegem care este voia şi călăuzirea Sa. El promite că vom beneficia astfel de puterea și eficacitatea dincolo de visele noastre cele mai îndepărtate. Singura întrebare este: Îi vom permite Lui să domnească?

Sunt întotdeauna uimit de cât de minunat este să mă aflu în binecuvântarea lui Dumnezeu. Când Dumnezeu vă călăuzeşte calea, acesta este întotdeauna un lucru revigorant și neaşteptat. Nu este niciodată plictisitor, previzibi sau obișnuit, ci întotdeauna este revigorator.

În decursul multor decenii, L-am urmat pe Dumnezeu pe oriunde m-a purtat, L-am văzut lucrând în moduri mult prea minunate pentru a putea fi exprimate în cuvinte. Dumnezeu mi-a arătat de atât de multe ori puterea Duhului Sfânt și a Cuvântului Său, încât am renunțat de mult timp la încercarea de a-L înțelege. Când Duhul Sfânt vă călăuzește paşii, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să Îl urmaţi și să faceţi tot posibilul pentru a ține pasul.

Nicky Cruz, cunoscut evanghelist internațional și autor prolific, s-a întors la Isus Hristos dintr-o viață de violență și crimă, după întâlnirea cu David Wilkerson în New York, în 1958. Povestea convertirii sale dramatice a fost relatată mai întâi în cartea „Crucea şi Pumnalul” de David Wilkerson și apoi mai târziu în propria sa carte bestseller, „Fugi băiete, fugi!”

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

 

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.