Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Te confrunti cu un urias?

Este ușor să luăm ca un lucru de apucat minunile pe care le-a făcut Dumnezeu în trecutul nostru. Cu toate acestea, Biblia ne spune să ne aducem aminte de toate eliberările noastre. Îndemnul lui Moise către Israel, după minunea de la Marea Roșie, a fost: „Adu-ți aminte de ziua în care ai ieșit din Egipt, din casa robiei” (Exodul 13:3).

Domnul le-a spus în esență: „Păstrați aceste amintiri și de fiecare dată când vă confruntați cu o încercare, amintiți-vă toate minunile pe care vi le-am oferit. Asigurați-vă că le-ați spus şi copiilor voștri, ca acest lucru să întărească credința voastră și credința generațiilor următoare”.

Amintirea eliberărilor noastre din trecut ne ajută să ne mărim credința în momentele dificile prin care putem trece acum. Când David s-a oferit voluntar să lupte cu uriașul Goliat, regele Saul i-a spus: „Nu poţi să te duci să te baţi cu filisteanul acesta, căci tu eşti un copil, şi el este un om războinic din tinereţea lui”(1 Samuel 17:33). Dar David şi-a amintit cum a ucis un leu și un urs cu mâinile goale atunci când își păzea oile. El i-a spus lui Saul despre aceasta și l-a asigurat: „Aşa a doborât robul tău leul şi ursul; şi cu filisteanul acesta, cu acest netăiat împrejur, va fi ca şi cu unul din ei, căci a ocărât oştirea Dumnezeului celui Viu” (17:36).

David știa care era pericolul de a îl înfrunta pe Goliat, dar nu era un novice, un copil naiv plin un curaj nebun, căutând să se lupte cu cineva. Nu, ci el și-a amintit pur și simplu eliberările din trecut și era sigur de victoria ce avea să urmeze. El și-a privit dușmanul în ochi și a spus: „Domnul, care m-a izbăvit din gheara leului şi din laba ursului, mă va izbăvi şi din mâna acestui filistean” (17:37).

Te confrunți cu un uriaș în viața ta? Îţi aduci aminte de timpul când Dumnezeu ți-a vindecat trupul și te-a ridicat? Îţi aminteşti de momentele când El ţi-a purtat de grijă chiar şi financiar, pentru a te ajuta? Nu te lăsa cuprins de frică, ci gândeşte-te la credincioșia Sa și încrede-te în El pentru a te elibera din nou. 

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.