Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Protectie sigura impotriva planurilor diavolului

În epistola sa către biserică, Iuda avertizează: „Preaiubiţilor, pe când căutam cu tot dinadinsul să vă scriu despre mântuirea noastră de obşte, m-am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptaţi pentru credinţa care a fost dată sfinţilor o dată pentru totdeauna.Căci s-au strecurat printre voi unii oameni, scrişi demult pentru osânda aceasta, oameni neevlavioşi, care schimbă în desfrânare harul Dumnezeului nostru şi tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân şi Domn, Isus Hristos” (Iuda 1-4).

Iuda ne avertizează că învățătorii falși vor intra în Casa lui Dumnezeu, având un singur scop în minte: să pervertească harul Domnului. El spune: „Satana trimite o anumită doctrină falsă pentru a o infiltra în biserică și aceasta va veni prin predicatori, învățători și evangheliști. Ei vor lua harul lui Dumnezeu și îl vor răstălmăci subtil, manipulându-l până când va produce o lascivitate în poporul lui Dumnezeu”.

În fiecare duminică, creștinii se adună în Casa lui Dumnezeu pentru a se închina, a auzi Cuvântul și pentru a se bucura de părtășie. Cu toate acestea, mulți dintre aceiași oameni care se prezintă a fi oameni sfinţi, duc o viață plină de pofte şi păcate. Probabil că diavolul nu urmăreşte neapărat să te întineze și să te ispitească cu păcate grosolane. Cu toate acestea, dacă reuşeşte să te facă să priveşti harul ca o scuză pentru a păcătui, atunci el poate să te aducă din nou pe calea robiei.

Dacă aveți o înțelegere cu adevărat biblică a harului, dușmanul nu vă poate înșela și seduce. Iată trei garanții împotriva seducțiilor minciunilor lui Satana referitoare la har:

  1. Zidiţi-vă credința, studiind cu sârguință Cuvântul lui Dumnezeu, atât citindu-l cât şi ascultându-l. 
  2. Rugați-vă prin Duhul Sfânt, nu numai în biserică, ci şi în privat.
  3. Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci aşteptaţi cu nerăbdare întoarcerea Domnului nostru.

Aveți capacitatea de a împlini toate cele trei lucruri menţionate mai sus, și, dacă le împliniţi, spune Iuda, veți culege aceste roade: „El poate să vă păzească de orice cădere şi să vă facă să vă înfăţişaţi fără prihană şi plini de bucurie înaintea slavei Sale” (Iuda 24).Aleluia!

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

 

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.