Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Doua cai de dependenta fata de Dumnezeu

Nu există nicio formulă pentru a trăi în  totală dependenţă de Domnul, dar există câteva îndrumări simple pe care le puteţi lua în considerare. 

În primul rând, fiţi convinşi că Domnul este nerăbdător şi dispus să vă facă cunoscută voia Lui, chiar şi în micile detalii ale vieţii voastre. Duhul Sfânt, care locuieşte în voi, cunoaşte voia lui Dumnezeu pentru voi şi El vă va călăuzi şi vă va vorbi.

„Când El, Duhul adevărului, va veni, vă va călăuzi în tot adevărul... El Mă va proslăvi, căci El va lua din ceea ce este al Meu şi vă va vesti” (Ioan 16: 13-14). Isus ne spune că Duhul Sfânt ne va transmite gândul şi voia lui Dumnezeu. „Da, popor al Sionului, locuitor al Ierusalimului, nu vei mai plânge! El Se va îndura de tine, când vei striga; cum va auzi, te va asculta... Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: „Iată drumul, mergeţi pe el!” (Isaia 30:19, 21).

S-ar putea să vă aflaţi în mijlocul unor necazuri sau suferinţe, ca urmare a unei decizii rapide. Domnul vă promite: „Urechea voastră lăuntrică va auzi vocea Duhului Meu care vă vorbeşte: „Du-te pe drumul acesta. Fă lucrul acesta. Nu face aceasta”.

În al doilea rând, trebuie să ne rugăm cu o credinţă neclintită, pentru puterea de a asculta de îndrumarea lui Dumnezeu. Scriptura spune: „Dar s-o ceară cu credinţă, fără să se îndoiască deloc: pentru că cine se îndoieşte seamănă cu valul mării, tulburat şi împins de vânt încoace şi încolo. Un astfel de om să nu se aştepte să primească ceva de la Domnul” (Iacov 1:6-7).

Când Dumnezeu ne spune să facem ceva, avem nevoie de putere, pentru a rămâne fermi şi pentru a-L asculta pe deplin. Satan şi firea noastră vor semăna îndoială şi vor pune sub semnul întrebării cuvântul Lui, de aceea avem nevoie de putere din cer să nu spunem „da” unei situaţii căreia Isus a spus „nu.”

Când nu sunteţi siguri că recunoaşteţi vocea lui Dumnezeu, mergeţi la El prin credinţă. Rugăciunea, stăruința, plânsul nu sunt suficiente, dacă nu credeţi că Duhul Sfânt vă va călăuzi. Dumnezeu nu-Şi înşeală poporul, El vă va descoperi voia Lui atunci când Îl veţi căuta.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Scrie-ne! Ne rugăm împreună cu tine.

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.