Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Un popor dupa care Dumnezeu tanjeste

"Căci suntem în clipa când judecata stă să înceapă de la Casa lui Dumnezeu." (1 Petru 4:17). Dumnezeu Îşi doreşte o biserică curată pentru ca noi să devenim un popor aşa cum El tânjeşte cu adevărat să fim - curaţi şi neîntinaţi de lume. El vrea să facă o lucrare profundă în noi pentru a ne şlefui şi a ne sensibiliza înaintea Dumnezeului sfânt şi minunat pe care Îl slujim.

Cuvântul judecată are mai multe sensuri. Poate fi tradus ca mânia lui Dumnezeu, faţă de cei care nu ascultă de Domnul; dar judecata care vine în casa lui Dumnezeu nu este mânia lui Dumnezeu, mai degrabă, este ca un foc al purificării. Acesta ne duce într-un loc în care vieţile noastre sunt aliniate la ceea ce Domnul Îşi doreşte pentru noi.

Întreg capitolul 4 din 1 Petru defineşte modul în care ar trebui să arate viaţa noastră, atunci când judecata sfântă și iubitoare a lui Dumnezeu vine şi ne purifică. El ne atrage către sfinţenie: „Astfel, dar, fiindcă Hristos a pătimit în trup, înarmaţi-vă şi voi cu acelaşi fel de gândire. Căci cel ce a pătimit în trup a sfârşit-o cu păcatul" (4:1). Înarmarea în sine vorbeşte despre înaintarea prin focul Duhului Sfânt, pentru ca noi să putem fi oameni care să spună „da” planurilor Sale pentru noi.

În 1 Petru 4:8, Petru spune că trebuie să „ne iubim unii pe alţii” pentru că „dragostea va acoperi o mulţime de păcate”. Vedem că sfinţenia nu este doar ceea ce nu facem, ci este modul în care trăim. Cea mai mare formă a sfinţeniei este dragostea; de fapt, „cine iubeşte pe alţii a împlinit Legea” (Romani 13:8).

Sfinţenia, focul purificării, judecata dreaptă a lui Dumnezeu - toate acestea vor ajunge în adâncul inimii voastre şi vă vor schimba. Acel tip de judecată vă va face să strigaţi: "Doamne Isuse, vino!"

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.