Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Vegheaza sa nu te indepartezi de Hristos

Este posibil ca într-o perioadă creştinii să devină neglijenţi cu viaţa lor spirituală, lipsindu-se involuntar de rugăciune, lăsând să treacă zile fără să caute Cuvântul lui Dumnezeu. Da, Biblia avertizează în mod clar că este posibil ca persoane devotate să se îndepărteze de Hristos şi El oferă avertismente puternice privind vegherea împotriva adormirii în ceasul nopţii : „De aceea, cu atât mai mult, trebuie să ne ţinem de lucrurile pe care le-am auzit, ca să nu fim depărtaţi de ele. Căci, dacă Cuvântul vestit prin îngeri s-a dovedit nezguduit şi dacă orice abatere şi orice neascultare şi-a primit o dreaptă răsplătire,cum vom scăpa noi, dacă stăm nepăsători faţă de o mântuire aşa de mare, care, după ce a fost vestită întâi de Domnul, ne-a fost adeverită de cei ce au auzit-o" (Evrei 2:1-3).

Există exemple biblice ale unor biserici care au fost cândva în putere şi au sfârşit în derivă. În Apocalipsa, citim despre biserica din Efes care Îl îndurera pe Hristos prin îndepărtarea de El, prima lor iubire (Apocalipsa 2: 4). De asemenea, biserica din Laodicea s-a îndepărtat din cauza răcirii acesteia (3:15), iar biserica din Sardes a suferit moartea spirituală (3: 2). Pavel îi avertizează pe credincioşii din Galatia că s-au rătăcit de la biruinţa prin crucea lui Hristos şi s-au întors la faptele firii (vezi Galateni 1: 6-7).

Pavel avertizează: „Luaţi seama deci să umblaţi cu băgare de seamă, nu ca nişte neînţelepţi, ci ca nişte înţelepţi"(Efeseni 5:15).

Cum puteţi împiedica să nu vă îndepărtaţi de Hristos şi să neglijaţi „o mântuire atât de mare"? Pavel ne spune să „acordăm atenţie" lucrurilor pe care le-am auzit. Viteza cu care citiţi Cuvântul lui Dumnezeu vă poate da un sentiment de împlinire, dar cel mai important este „să auziţi" ceea ce citiţi cu urechile spirituale. Meditaţi asupra Cuvântului, astfel încât să fie auzit în inimile voastre.

Pavel spune: "Pe voi înşivă încercaţi-vă dacă sunteţi în credinţă. Pe voi înşivă încercaţi-vă. Nu recunoaşteţi voi că Isus Hristos este în voi?"(2 Corinteni 13: 5). El îi încurajează: „Ca iubitori ai lui Hristos, testaţi-vă; faceţi un inventar spiritual al umblării voastre cu Isus". Vă încurajez să faceţi acelaşi lucru. Cum este comuniunea voastră cu Hristos? O păziţi cu toată sârguinţa?

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.