Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Grija lui Hristos fata de noi in incercari

​Dumnezeu nu Își găsește plăcerea în testarea copiilor Săi. Biblia spune că Hristos este alături de noi în toate încercările prin care trecem, fiind mișcat de sentimentele neputinței noastre. În Apocalipsa 2:9 El se adresează bisericii: „Cunosc faptele tale, necazul și sărăcia ta”. El spune, în esență: „Știu prin ce treceți. Poate că nu înțelegeți, dar știu totul despre aceasta”.

Este esențial să înțelegem acest adevăr, pentru că Domnul ne dă teste și Își încearcă poporul. Scriptura spune: „Căci Tu ne-ai încercat, Dumnezeule, ne-ai trecut prin cuptorul cu foc, ca argintul” (Psalmul 66:10). Psalmistul spune: „De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă întotdeauna din ea” (Psalmul 34:19).

Biblia vorbește mult despre suferințe și încercări în viețile credincioșilor, dar este important ca fiecare creștin să știe și să accepte faptul că Dumnezeu are un scop în orice suferință. Niciun test nu vine în viața noastră fără să fie îngăduit, iar unul dintre scopurile lui Dumnezeu din spatele încercărilor este de a produce în noi o credință neclintită. Petru scrie: „Pentru ca încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere, şi care totuşi este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava şi cinstea, la arătarea lui Isus Hristos” (1 Petru 1:7). Petru numește aceste experiențe: „încercări de foc” (vezi 4:12).

Vestea bună este că putem câștiga testul credinței! Pavel a scris: „M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa” (2 Timotei 4:7). Bineînțeles, Pavel știa că are încă multe de făcut, dar putea să spună cu sinceritate: poate că nu L-am înțeles pe Hristos așa cum am vrut și nu am fost desăvârșit, dar când vine vorba de credință și despre încrederea în Dumnezeu în fiecare încercare: „știu în Cine am crezut”.

Ațintiți-vă ochii la Isus și lăudați-L pe Dumnezeu prin orice încercare. Inima voastră va fi plină de bucurie, pe măsură ce exersați lauda și veselia pentru bucuria care ne așteaptă.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.