Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Minciunile Satanei legate de speranta

Ce poate face poporul lui Dumnezeu pentru a mișca inima Domnului în aceste vremuri primejdioase? Este Biserica lipsită de putere pentru a face ceva? Trebuie să stăm și să așteptăm revenirea lui Hristos sau suntem chemați să luăm o măsură drastică într-un anumit fel? Când întreaga lume în jurul nostru este cutremurată, iar inimile oamenilor nu simt teamă, suntem noi chemați să luăm armele spirituale și să luptăm cu adversarul? Cu siguranță, urmașii lui Hristos au un rol în aceste vremuri întunecate, dar ce ar trebui să facem? Să ne conformăm cu restul lumii, văzându-ne de treburile noastre? Nu, niciodată!

În vremea profetului Ioel, o zi de întuneric se apropia de Israel, așa cum nu mai fusese văzută vreodată în istorie. Chiar și profetul a strigat: „Vai! ce zi! Da, ziua Domnului este aproape” (Ioel 1:15). Sfatul lui Ioel pentru Israel, în perioada aceea întunecată, era: „Dar chiar acum”, zice Domnul, „întoarceţi-vă la Mine cu toată inima, cu post, cu plânset şi bocet! Sfâşiaţi-vă inimile, nu hainele, şi întoarceţi-vă la Domnul Dumnezeul vostru. Căci El este milostiv şi plin de îndurare, îndelung răbdător şi bogat în bunătate şi-I pare rău de relele pe care le trimite." (Ioel 2:12-13)

Aceasta a fost chemarea lui Dumnezeu pentru Biserică: „Nu descurajați și nu disperați. Să nu credeți minciuna diavolului că nu există nicio speranță”. În schimb, conform cărții Ioel, strigătul poporului către Domnul ar fi trebuit să fie: „Doamne, oprește aceasta ocară a Numelui Tău. Nu lăsa ca Biserica Ta să mai fie batjocorită. Domnul a răspuns: „Chiar și acum, când M-ați dat la o parte din societate, iar mila pare a fi inexistentă, când omenirea Mi-a batjocorit avertismentele, iar frica și întunericul acoperă pământul - chiar acum, vă îndemn să reveniți la Mine și să arătați lumii îndurarea Mea”.

Satana dorește ca biserica să creadă că nu mai există nicio speranță, dar Dumnezeu se coboară la noi prin acest cuvânt din Ioel: „Există speranță și îndurare - chiar și acum. Eu sunt blând și încet la mânie, iar acum este timpul să vă întoarceți la Mine prin rugăciune.” Este vremea să ne întoarcem la Domnul prin rugăciune mai mult ca niciodată!

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.