Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Pretul autoritatii spirituale

Pentru a deveni tipul de slujitor care umblă în autoritatea lui Dumnezeu avem nevoie să stăm față în față, împreună cu conștiința noastră, înaintea Tatălui. Când stăm înaintea Domnului, suntem îngenuncheați cu umilință înaintea prezenței Sale sfinte.

Apostolul Pavel descrie slujitorul căruia i se acordă o astfel de autoritate: „Ca unii care am lepădat meşteşugirile ruşinoase şi ascunse, nu umblăm cu vicleşug şi nu stricăm Cuvântul lui Dumnezeu. Ci, prin arătarea adevărului, ne facem vrednici să fim primiţi de orice cuget omenesc, înaintea lui Dumnezeu” (2 Corinteni 4:2).

Un astfel de slujitor a stat în ascuns cu Isus și și-a deschis inima față de lucrarea Duhului Sfânt. Potrivit lui Pavel, rugăciunea constantă a slujitorului este: „Doamne, arătă-mi motivațiile mele păcătoase, ambițiile mele nesănătoase, orice necinstire sau manipulare și orice atitudine ascunsă și înșelătoare din inima mea”.

Cred că toți credincioșii vor să aibă autoritate spirituală, dar este important să înțelegem că există un preț care trebuie plătit pentru o astfel de autoritate. O întrebare pe care trebuie sa ne-o punem este: „Sunt dispus să iau poziția cea mai de jos din casă? Sunt mulțumitor dacă stau departe de capul mesei?” Este doar un test simplu, dar poate dezvălui câteva probleme importante în sufletul tău.

În Luca 14, vedem că Isus a fost invitat de către un fariseu „sămănânce pâine” în casa lui împreună cu alți farisei. Versetul 7 spune că Isus a observat ca aceștia alergau după cele mai bune locuri la masă, datorită mândriei și nevoii lor de a fi văzuți și recunoscuți. Domnul S-a așezat să mănânce, iar apoi a spus conducătorilor religioși ai lui Israel acest cuvânt de mustrare: „Ci, când eşti poftit, du-te şi aşază-te în locul cel mai de pe urmă; pentru ca atunci când va veni cel ce te-a poftit să-ţi zică: "Prietene, mută-te mai sus". Lucrul acesta îţi va face cinste înaintea tuturor celor ce vor fi la masă împreună cu tine” (Luca 14:10).

Trebuie să ne străduim ”să urcăm mai sus” într-un loc de onoare neprihănită, de autoritate spirituală adevărată. Dumnezeu are nevoie de fiecare dintre noi în aceste ultime zile și vrea să ne apropiem de El. Într-un sens foarte profund, cred că datoria de a ne apropia de Isus se aplică fiecaruia dintre noi. În acest fel, Dumnezeu va turna cu credincioșie ungerea Duhului Său.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.