Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Slujindu-L pe Isus fara frica

„Binecuvântat este Domnul, Dumnezeul lui Israel, pentru că a cercetat şi a răscumpărat pe poporul Său.... după ce ne va izbăvi din mâna vrăjmaşilor noştri, ne va îngădui să-I slujim fără frică, trăind înaintea Lui în sfinţenie şi neprihănire, în toate zilele vieţii noastre.” (Luca 1:68, 74-75).

Două minunate îndurări sunt incluse în această promisiune a lui Dumnezeu: în primul rând, avem un Răscumpărător care să ne salveze de dușmanii noștri. În al doilea rând, Mântuitorul ne permite să-I slujim fără teamă, în sfințenie și neprihănire, în toate zilele vieții noastre. Aceste promisiuni s-au împlinit prin victoria lui Isus de la cruce, unde Domnul a învins toată conducerea și puterile întunericului, punând piciorul pe capul lui Satana și zdrobindu-l.

Hristos ne-a asigurat ca să putem trăi în zilele noastre fără frică. „În dragoste nu este frică;…şi cine se teme n-a ajuns desăvârşit în dragoste” (1 Ioan 4:18). Ioan nu vorbește despre o dragoste neclintită sau chiar despre o iubirea matură a creștinului. Acesta nu este locul unde începe dragostea perfectă pentru adevărații credincioși. Conform lui Ioan, prima considerație a dragostei desăvârșite este iubirea necondiționată față de frații și surorile noastre în Hristos: „Dacă ne iubim unii pe alții, Dumnezeu rămâne în noi și dragostea Lui a fost făcută desăvârșită în noi” (4:12).

Dacă sunteți interesat să trăiți o viață fără frică, spunea Ioan, există o cale de a ajunge acolo. Într-adevăr, există o iubire desăvârșită care îndepărtează toată teama și acesta este primul pas pe care trebuie să-l facem cu toții: "Preaiubiţilor, dacă astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie să ne iubim şi noi unii pe alţii” (4:11).

A-i iubi pe ceilalți este ceva ce ni se poruncește să facem. Ioan spunea în capitolul anterior: „Şi porunca Lui este să credem în Numele Fiului Său, Isus Hristos, şi să ne iubim unii pe alţii, cum ne-a poruncit El” (3:23).

A iubi pe ceilalți înseamnă ceva mult mai mult decât a-i ierta. Înseamnă să stăm în părtășie, să-i prețuim foarte mult pe ceilalți și să ne punem la dispoziția lor în vreme de nevoie. Potrivit lui Ioan, când dragostea noastră este aliniată la Cuvântul lui Dumnezeu - când îmbrățișăm dragostea Lui pentru noi și ne iubim unii pe alții necondiționat - numai atunci vom trăi fără frică.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.