Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Prezenta Lui intr-o lume intunecata

„Să știi că în zilele din urmă vor fi vremuri grele” (2 Timotei 3:1). Pavel nu ne spune acesta pentru a ne speria. El atribuie aceasta descriere pe seama păcatului din inima omului: „Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, neîmblânziți, neiubitori de bine, vânzători, obraznici, îngâmfați, iubitori de plăceri mai mult decât iubitori de Dumnezeu, având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceștia” (2 Timotei 3:2-5).

Aceasta este o listă destul de lungă de păcate. Totuși Pavel nu se adresează doar lumii, ci și nouă, creștinilor: „având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea”.

Când spune că oamenii vor fi iubitori de sine, el descrie cu mare acuratețe situația din multe biserici de astăzi. În timp ce răul este în creștere, aceste biserici își intensifică goana lor după promovarea de sine, câștig și confort. Dumnezeu niciodată nu ne spune să-i evităm pe cei nemântuiți, ei sunt misiunea noastră cea dintâi. Deci când Pavel ne spune „depărtați-vă de oamenii aceștia”, el se referă la creștinii care neagă autoritatea lui Dumnezeu în viața lor. De fapt, el afirmă aceasta, spunând: „În adevăr, ce am eu să judec pe cei de afară? Nu este datoria voastră să judecați pe cei dinăuntru? Cât despre cei de afară, îi judecă Dumnezeu. Dați afară dar din mijlocul vostru pe răul acela” (1 Corinteni5:12-13).

Ca popor al lui Dumnezeu, ce chemare la pocăință am putea auzi mai clară decât aceasta?

Satana va continua să verse moarte. Și numai un singur lucru se poate împotrivi iadului pe pământ: o biserică ce e în stare să stea drept în picioare și să spună Cuvântul lui Dumnezeu cu curaj și integritate. Fără o prezență sfântă în această lume întunecoasă, oamenii nu vor cunoaște niciodată o alternativă. 

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.