Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Dragostea lui Dumnezeu este mai mare

Tatăl nostru ceresc dorește să avem o asigurare constantă a iubirii Sale. Isus a rezolvat problema păcatului nostru la Calvar, și chiar dacă uneori greșim, Duhul Sfânt ne aduce în permanență aminte de dragostea Tatălui. Când ne concentrăm asupra păcatului nostru, pierdem din vedere ce dorește Dumnezeu cel mai mult: „Şi, fără credinţă, este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută” (Evrei 11: 6).

Dumnezeu răsplătește și este nerăbdator să ne arate dragostea Lui când avem remușcări. David este exemplul unui om care a fost binecuvântat cu bunătatea lui Dumnezeu, chiar dacă el se depărtase și căzuse în păcat. Știți povestea despre cum a căzut în adulter și apoi a comis o crimă pentru a nu se mai afla. David devenise un ipocrit, păcătuind în fața binecuvântării lui Dumnezeu și aducând rușine Numelui Domnului. Totuși, chiar dacă a fost disciplinat sever, David a fost iertat și restaurat pe deplin.

Dumnezeu l-a trimis pe profetul Natan să îl confrunte pe David pentru păcatul său, fiindcă în ochii Lui era o insultă. Dar, în ciuda acestui lucru, Dumnezeu a vrut ca David să știe că a fost iertat. Vedeți, Dumnezeu a știut că David va fi zdrobit și se va pocăi de păcatul său; mai presus de toate, Domnul știa inima lui David, că nu era prins în curvie sau un ucigaș obișnuit. În schimb, David fusese luat prin surprindere de păcat, copleșit într-un moment de slăbiciune.

De asemenea, Dumnezeu vă vede inima. Domnul știe că nu vă treziți într-o dimineață și decideți: „Astăzi voi comite adulter. Îmi voi pierde cumpătul și voi exploda”. Nu, numai păcătoșii împietriți se comportă așa. Creștinii sunt luați prin surpridere și copleșiți de păcat; de fapt, adesea inamicul îi asaltează în timp ce sunt ocupați cu lucrarea lui Dumnezeu.

Dragilor, Dumnezeu v-a numărat lacrimile chiar înainte de a le vărsa. V-a iertat încă de la prima durere a convingerii și întristării. „Bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință” (Romani 2: 4). Iubirea Lui este mai mare decât toate păcatele tale!

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.