Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Toti care sunt departe acum

„Pocăiţi-vă”, le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh. Căci făgăduinţa aceasta este pentru voi, pentru copiii voştri şi pentru toţi cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul Dumnezeul nostru” (Faptele Apostolilor 2: 38-39).

Aceasta a fost Ziua Cincizecimii - o zi la scurt timp după învierea lui Isus Hristos. Duhul Sfânt, cea de-a treia Persoană a Dumnezeului Triunic, a coborât și a locuit în oameni. Sunt sigur că unii oameni au auzit cuvintele ucenicilor și le-au considerat aproape prea bune ca să fie adevărat "Ei bine, poate din când în când Dumnezeu a găsit un vas special ca Ilie sau asemeni regelui David, ca să îi umple cu Duhul Său, dar lucrul acesta nu este pentru mine. Este doar pentru cei importanți, câțiva aleși "

Cu toate acestea, în Ziua Cincizecimii, a fost ca și cum Domnul ar fi spus: „Lucrul acesta a fost cândva numai pentru un anumit sezon, dar acum este pentru fiecare persoană, pretutindeni!” Promisiunea Duhului Sfânt și puterea lui Dumnezeu este, de asemenea, „pentru toți cei care sunt departe”, adică nu numai în proximitatea fizică, ci și cei care vor fi găsiți în alte locații și momente ulterioare. Asta înseamnă că promisiunea este pentru tine și pentru copiii tăi!

Domnul a vorbit în mod clar prin profetul Ioel: „După aceea voi turna Duhul Meu peste orice făptură; fiii şi fiicele voastre vor proroci, bătrânii voştri vor visa vise, şi tinerii voştri vor avea vedenii” (Ioel 2:28). Este cineva exclus? Există cineva care să nu fie fiu, fiică, tânăr sau bătrân? Domnul tocmai a pus în echilibru situația, spunând în esență: „Oricine Mă va chema, Îl voi umple cu Duhul Meu cel Sfânt!”

„Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori” (Faptele Apostolilor 1:8). Ce promisiune incredibilă! Urmează să fim o dovadă a puterii Sale și o mărturie despre Cine este Dumnezeu.

Carter Conlon s-a alăturat personalului pastoral al Bisericii din Times Square în 1994 la invitația pastorului fondator David Wilkerson și a fost numit pastor senior în 2001.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.